Conte: „A Juventus túltette magát a kiesésen”

Antonio Conte úgy véli, hogy csapata maga mögött hagyta a BL okozta csalódást, miután tegnap este magabiztosan négy lőtt góllal és nulla kapott góllal lesöpörte a pályáról a Sassuolo együttesét Torinóban.

Conte Antonio 2_1.jpgAz Öreg Hölgy a hét közepén meglehetősen rendhagyó körülmények között zajló meccsen kikapott a Galatasaray csapatától, és ezzel csak az Európa Ligában folytathatja a menetelést, ám a vasárnapi meccs után Antonio Conte elégedettségét fejezte ki játékosai reakcióját látva, akik feltüzelve tettek ki magukért, és arattak rendkívül magabiztos győzelmet a Sassuolo felett Federico Peluso fejesgóljával és Carlos Tévez mesterhármasával.

„Egyértelműen csalódottak vagyunk a Bajnokok Ligájából való kiesés miatt.” - mondta kertelés nélkül a torinóiak edzője a Sky Italia stábjának a végső sípszó után adott interjúban.

„Ha továbbjutottunk volna a legjobb tizenhat csapat közé, akkor minden bizonnyal a sajtó fenomenális Juventusról beszélne, és valaki talán azt is felvetné, hogy megpróbálhatjuk megnyerni úgy a BL-t, mint a bajnokságot és a kupát.”

„Ehelyett ma egy olyan Juventusról beszélünk, amely nagyszerűen teljesít a Serie A bajnokságban, azonban kiesett a Bajnokok Ligájából.”

Az európai kudarcra visszatérve Antonio Conte továbbra is kicsinyítette a Galatasaray elleni vereség okozta csoportbeli kiesés jelentőségét.

„A kiesés csupán enyhe visszalépés, amely megeshet bármelyik csapattal, amely hozzánk hasonlóan fejlődési fázison megy keresztül.”

„Ne feledjük, hogy három éve ez a csapat egyáltalán nem szerepelt európai kupasorozatban és sorozatban másodjára lett hetedik a bajnokságban.”

„Azt hiszem, hogy nyugodtan kijelenthető, hogy a Juventus nulladik éve három évvel ezelőtt volt, tehát anélkül, hogy példaként állítanék egyéb csapatokat, magabiztosan kijelenthetem, hogy Olaszországban a nulladik évnek a három szezonnal ezelőttit tekinthetjük.”

„Azonban ennek a kudarcnak növelnie kell elszántságunkat és motivációnkat, mivel kiestünk a küzdelemből, és nem ezt érdemeltük.”

„A Serie A hosszú és fárasztó versenysorozat, nagyon intenzív játékra van szükség hétről hétre. A második félidőben több koncentrációt szerettem volna látni, azonban jó hír, hogy sorozatban nyolcadik meccsen nem kaptunk gólt a bajnokságban.”

„A srácok nagyszerű dolgokat hajtanak végre, mivel idén az eddigi tizenhat meccsből tizennégy mérkőzésen diadalmaskodtunk.”

A hihetetlen bajnokságbeli mérleg ellenére Antonio Conte úgy véli, hogy csapata nem veheti még biztosra a bajnoki cím elhódítását, a Türk Telekom Arena gyepén elszenvedett vereség pedig fontos tanulságként kell, hogy szolgáljon a csapat számára.

„Amennyiben ezen az úton haladunk tovább, ez csak javunkra válhat” - folytatta mondandóját a negyvennégy éves edző.

„Hihetetlen a tempónk a bajnokságban idén, és véleményem szerint nehéz lesz bármely csapatnak is utolérnie minket, főleg a pontjaink számának köszönhetően.”

„Meglehet, hogy egyesek biztosra vették ezt a győzelmet, de a Serie A bajnokságban mindenért meg kell küzdeni.”

„Az isztambuli meccs után új lapot kezdtünk, mivel mást nem tehettünk. Mindig azt mondom a srácoknak, hogy a múltat hagyják maguk mögött.”

„A kiesés csalódottsággal töltött el, főleg mivel nem tudtuk igazán lejátszani az utolsó mérkőzést. Azonban saját magunkat hoztuk ebbe a helyzetbe, és le kell vonnunk a megfelelő tanulságot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr895694754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roland Máté 2013.12.16. 19:46:51

A Juventus lehet, de a Juve drukkerek nem! Ezt azért ne felejtsd el Conte!

MDaniel98 2013.12.18. 18:36:11

Hát,ha az így van,akkor ezek szerint a játékosokat nem nagyon rázta meg ez az egész.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása