FRISSÍTVE: A Galatasaray elleni keret

Juve-Galata.jpgAntonio Conte kijelölte keretét a Galatasaray elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre, amelyen a Juventus akár már egy döntetlennel is továbbléphet a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.

A tét óriási, s a csapategység rendkívül fontos tényezőnek bizonyulhat, ezért a klub teljes kerettel vág neki a török bajnok elleni összecsapásnak, s a sérüléssel bajlódó játékosok, köztük Andrea Pirlo is az utazó keret tagja lett. Egyedüli kivételt a Juventus fiatal holland középpályása, Ouasim Bouy képez, akit a klub nem nevezett a Bajnokok Ligájára, így nem tarthatott társaival.

Mint ismeretes, a Juventus már egy döntetlennel is bebiztosíthatja helyét a sorozat legjobb tizenhat csapata között, azonban Conte mester a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, nagyon helyesen, fogadkozott, hogy csapata mind a három pontot magával szeretné vinni Isztambulból.

A két csapat első találkozója 2:2-es döntetlennel zárult Torinóban.

A török és az olasz bajnok az eredeti időpontban, kedd este feszült egymásnak, s a lejátszott mintegy harminc perc alatt a nézők egy harcias Galatasarayt és egy óvatosan, kivárásra játszó Juventust láthattak, az egyetlen izgalmat, a váratlan havazáson túl, Fernando Llorente helyzete okozta.

Az Isztambulban szokatlanul heves, a szibériai klimatikus viszonyokat idéző hóesés azonban teljes felkészületlenségben találta a török rendezőket, s igencsak szembetűnő volt a pályamunkások tanácstalansága, akik talán életükben először kényszerültek hólapátot ragadni kezükbe, így érthető bizonytalansággal forgatták az eszközt.

A portugál játékvezető, Pedro Proenca először a 27. percben szakította meg a mérkőzést, azonban a játékosok még további öt percig a pályán ácsorogva várták a döntést, s együtt szemlélték a hóesést, amely karácsonyi hangulatot lopott a Türk Telekom Arenába. Pedro Proenca végül úgy ítélte, hogy a vonalak láthatatlanná válása, valamint a játékosok testi épségét veszélyeztető pályaviszonyok miatt, a mérkőzés az adott kondíciók mellett nem folytatható.

Az UEFA hivatalos honlapján tudatta, hogy a mérkőzés folytatása egy nappal később, vagyis szerdán, 13:00-ás kezdési időponttal kerül megrendezésre, azonban a török rendőrség homályos okokra hivatkozva, ezt az időpontot biztonsági szempontból megoldhatatlannak minősítette, így a kezdés a rendőri szempontból nyilvánvalóan sokkal kedvezőbb 14:00-ra került.

A komikumot tovább növelte, hogy a Juventusnak szállodát kellett váltania, hiszen szállásuk a plusz egy éjszakát már nem tudta biztosítani, ráadásul a közlekedés lebénulása miatt, a csapatot szállító busz valamivel éjfél után még az isztambuli hómezőkön rostokolt.

Az újabb incidens egyértelművé tette, hogy sötét átok sújtja a Galatasaray-Juventus mérkőzéseket, hiszen ez volt a harmadik alkalom, hogy külső tényezők halasztásra vagy helyszínváltoztatásra kényszerítették a rendezőket.

Az 1998 november 25-ére tervezett összecsapást a kurd vezető, Abdullah Öcalan személye által kiváltott nemzetközi feszültség miatt kellett egy héttel elhalasztani, majd 2003 novemberében, az isztambuli terroristatámadások miatt, a mérkőzést végül semleges pályán, Dortmundban játszották le.

Kíváncsian várjuk a folytatást, jelen állás szerint 14:00-tól... A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.

A Juventus 25 fős kerete a következő:

Kapusok: Buffon, Storari, Rubinho

Védők: Chiellini, Cáceres, Ogbonna, De Ceglie, Peluso, Barzagli, Motta, Bonucci, Lichtsteiner

Középpályások: Pogba, Pepe, Marchisio, Padoin, Pirlo, Asamoah, Vidal, Isla

Csatárok: Vučinić, Tévez, Giovinco, Llorente, Quagliarella

 20:45-kor kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr505682084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuvefanTomi 2013.12.11. 15:29:40

@passerbyy: ez azért elég erős volt nem gondolod?

bianconeri_2007 2013.12.11. 15:29:59

lehet gratulálni a galatának: iszapbirkózásban fölénk kerekedtek. a továbbjutás kérdését dániában és hazai pályán kellett volna elrendezni. kifogás legalább van bőven (a madridi kamukiállítás, a mai körülmények), de nem lett volna szabad eljutni idáig, mert a szégyen mellett komoly anyagi következményei is vannak.

ha pozitív szemszögből nézzük:
- legfeljebb még egy kört mentünk volna, hisz nehéz ellenfél volt várható, valamelyik csoportelső (pénzügyileg persze az is fialna)
- a bajnokságban esélyesek vagyunk, és legalizálhatjuk a 3. csillagot
- az EL-döntőt a juve stadionban rendezik, halvány esély a nemzetközi kupagyőzelemre '96 után
- a vezetőséget megerősítheti ez az eredmény, h további befektetésekre van szükség az európai topcsapat státuszhoz

ami engem nagyon bánt még, azon kívül h közröhej tárgya leszünk, h csomó patkány paraszt örömködik az ellenfélnél (melo, sneijder, mancini).

forza juve!

Györijuventino 2013.12.11. 15:30:26

Ha mind a két térfél korrekten le lett volna takarítva és egyenlő a két térfél minőségen nem kapunk ki..
Mindegy le kell nyugodni meg kell nyerni El-t.

MdewC 2013.12.11. 15:30:57

Ne magunkat szidjuk, hanem akik kibasztak velünk!
Tény, már tovább kellett volna jutnunk.

Dybala2379 2013.12.11. 15:31:14

engem az idegesített a legjobban hogy állandóan fent ragadtunk igy nem egyszer hozták ránk 3an vagy akár 4en 3 védőre.. értem én, hogy nem játszunk x-re de azért jobban is odalehetett volna figyelni, hogy ennyire ne nyíljunk ki..

Goku06 2013.12.11. 15:31:43

akkor nyerjük meg az EL-t bassza meg.. hazai pályán lesz rá lehetőségünk, és a többi csapat erejét nézve van is rá esély.. legalább egy európai trófeát nyernénk..

Magunknak köszönhetjük amúgy, nem kellett volna utolsó pillanatra hagyni. És a galata meg megtett mindent a győzelemért a pályán és azon kívül is.

De akkor vajon mi lesz a januári igazolásokkal? Végleges a keret a szezonra?

passerbyy 2013.12.11. 15:32:21

Azért nem csak a körülményeket kell okolni... az ellenfélnek is szar volt a pálya. Alapvetően a Juve jobb csapat, mint a Galata, de sajnos Conte az ilyen meccseken semmi plusszt nem tud hozzáádni a csapathoz. Enélkül pedig nem lehet nagy csapatot csinálni.

b.tom 2013.12.11. 15:33:02

@Dugo20: igazad van,, de úgy tudom gio nem teljesen egészséges

Sischo 2013.12.11. 15:33:12

Hát ebbe a meccsbe ezen a retek fos undorító pályán benne volt h kikapunk, mert bárki tud így találni egy gólt, szerintem nem is ezzel volt a gond hanem az első két bl meccsel amit úgy elkúrtunk, és ami miatt azt mondanám, hogy megérdemeltük a kiesést, viszont ezek a törökök akkora undorító férgek, hogy ők még jobban megérdemelnék a kiesést, szóval ebből a csoportból csak egy csapatnak kéne továbbjutnia......
Mindenesetre a bajnokságot így már biztos behúzzuk, az el-ben sztem majd a cserék eljátszogatnak aztán beleszarnak egy nagyot és kérdés hogy jövőre lesz-e erősítés vagy így megkevesebb pénzünk lesz erre, mert akkor legközelebb se jutunk sokkal tovább :/
De azért maradjunk optimisták, Forza Juve!

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.12.11. 15:33:14

Ki tudja, mi lett volna, ha tegnap este megy le a meccs. Rohadjanak meg a nyomorult törökök!
Mindenesetre magunknak nehezítettük meg a dolgokat. Ami tavaly összejött, idén nem. Le lehet vonni a tanúlságot Conte mester! Nem alibizni kéne az első meccseken!

bianconeri_2007 2013.12.11. 15:37:47

fel lehet fogni ezt a csoportkört úgy, mint a fior elleni 2-4-et: azután az illetékesek változtattak amin kell és meg is volt a javulás. itt is magába kell néznie a klubvezetésnek és a szakmai stábnak egyaránt és tanulni belőle. ezt szeretném látni a jövőben.

remélem a kiesésnek nem lesz hatása a kulcsjátékosok megtartására (vidal stb.). pogbának pedig jár a faszkorbács a gól előtt eladott labdáért és az egyéb könnyelműségért. még h 60 millió euró, és 4 milla fizetés.

b.tom 2013.12.11. 15:37:54

ebből úgy jönnénk ki pozitívan, ha a vezetőség belátná, hogy kell az erősítés, és januárban jönnének megfelelő minőségű emberek. csak szerintem az lesz a hozzáállás, hogy a bajnokságra és kupára bőven elég ez a keret, majd ráérünk nyáron... meg gondolom számoltak a költségvetésben még 1-2 környi millióval.

JUVE76 2013.12.11. 15:38:50

Tavaly 65 millát kaptunk a Bl-ből és mennyit költöttünk erősítésre????
Idén kapunk 10 millát az El-ből, abból biztos világsztárokat fogunk igazolni!!! Kiváncsi vagyok mivel magyarázzák majd a pénztelenséget??? Gyere Babo magyarázd el....

Tony. 2013.12.11. 15:40:02

Én nem nagyon hergelem magam a törökök miatt. Nyertünk 1 meccset ebben a csoportban...
Mi a faszra jutottunk volna tovább? Semmi közünk nincs Európához. A nagyok rég továbbmentek, igazából semmi keresnivalónk nincs a 16-ban a teljesítményünk alapján.

babo0410 2013.12.11. 15:41:27

@passerbyy: Az nem Conte hibája, ha a törökök szándékosan rosszabb minőségűre hagyák a mi támadó felünket, vagy ha a csapat nem képes két egyenes passzra. És azért olyan nevektől, mint Tévez, Vidal, Pogba, Chiellin, azért ez vicc. Conte csak annyiban volt hibás, hogy a Real ellen jók voltunk 4-3-3-ban, most miért nem lehetett azt játszani? Gio vagy Q simán játszhatott volna az egyik szélen.

Apuleius 2013.12.11. 15:44:07

@Tony.: Nagyon, nagyon szomorú, de tényleg ez az igazság.

Roland Máté 2013.12.11. 15:48:46

Remélem Conte nem kezdi majd, hogy a pálya és stb.! Még nagyobb szégyenbe ne hozzon minket.
6 csoportmeccsen 1 győzelem? Na ne vicceljünk már. S eddig is szerencsésen alakultak a meccsek, a dánok ugye verték már a törököket.

Csatlakozom : ez szégyen! Nem Juvéhoz méltó.

Type-R 2013.12.11. 15:49:00

@bianconeri_2007: semmi sem volt változni a vezetőség részéről. hányszor de hányszor jutottunk el az elmúlt években hasonló nagy pofonokhoz, mint most és mi változott utána? a nagy büdös semmi. majd szépen kiáll Marotta és elmondja, hogy a "fejlődés megkérdőjelezhetetlen", és örüljünk, hogy volt két jó meccsünk a Real ellen -> az európai elitbe tartozunk. ennyi lesz előre megmondom.

Tony. 2013.12.11. 15:50:02

@Apuleius: Sok nagy csatát megértünk már ezen a blogon. Ezt be elhet biggyeszteni a Ferrara-Zacch féle európai szereplések nagy szégyenei közé, mint a Bayern elleni hazai zakó és kiesés, vagy 3-1 után 4-1 egy angol középcsapattól...

De ettől a Juventus-tól azért többet várt az ember, főleg mert most más építkezünk 1 ideje, és tavalyhoz képest ezen a téren csak visszaléptünk. Ez elfogadhatatlan.

Szbence 2013.12.11. 15:50:42

@Vidal23: Nyakig érő sárban elég nehéz azért ezt el kell ismerni..

my name is csuma 2013.12.11. 15:51:22

@Tony@Apuleius: az a szomorú ha Ti ezt így látjátok. Főleg a mai és a madridi meccs fényében.

kda75 2013.12.11. 15:52:39

Legalább megnyerjük a bajnokságot és van esély felvarrni az ezüstcsillagot is, ha kupát nyerünk.Az EL-t szerintem magasról leszarjuk majd.

2013.12.11. 15:54:13

Ezt a meccset meg kell óvni,a törökök totál elcsalták ezzel a pályával...egyébként összességében a kiesést megérdemeljük,Dániában meg otthon a Galata ellen saját magunkat szopattuk meg,ez pedig megbosszulta magát,más kérdés,hogy így...egy erkölcsi 0 ellenféllel szemben

Apuleius 2013.12.11. 15:54:50

@Tony.: Én minden ilyen pofont el tudnék fogadni, ha azt látnám, hogy azok hatására a vezetőség elkezd igazán komoly játékosokat, minőségi játékosokat igazolni. Sajnos mindannyian tudjuk, hogy nem így lesz, januárban és nyáron megint jönnek majd a Padoin-hoz és Peluso-hoz hasonló senkiházi, botlábú szarkupacok. És láss csodát, szeptemberben majd megint egy döntetlennel indítunk az éppen aktuális nevenincs dán bajnok ellen.

bianconeri_2007 2013.12.11. 15:55:25

@Type-R: nem védem marottát és körét, de úgy gondolom, h van egyfajta pénzügyi nyomás a tulajdonostól (exor, részvényesek, elkann), ami rentábilis működést vár el. a tavalyi bevételt a pénzügyi hiány csökkentésére is kellett emiatt használni, ahelyett, h elköltötték volna hiányposztokra és klasszisokra (balfutó, regista, gólvágó, szélső). most már láthatják az okosok ott fent, amit lehetett tudni előre, h európában durva befektetés nélkül nincs eredmény.
egyébként pedig a bl a '90-es évek végétől eltekintve sosem volt a juve erőssége. a milan ott sokkal sikeresebb, míg mi inkább a bajnokságot szoktuk megnyerni. utóbbi most is így legyen

Apuleius 2013.12.11. 15:55:55

@my name is csuma: Ezt kifejtenéd? Gondolom a dánok elleni első meccs és a Galatasaray elleni hazai meccs alatt áramszünet volt felétek.

2013.12.11. 16:00:08

Egyébként ha belegondolok,hogy az UEFA meg a bíró csak asszisztált ehhez a tisztességtelen szemét viselkedéshez a törököknek,a belem kifordul...gusztustalan...ha tisztességes körülmények között kiesünk,egy szót nem szólnék,de ez így egy hányadék!

babo0410 2013.12.11. 16:05:17

@my name is csuma: Teljesen egyetértek. Sajnos hagyományosan l.szartuk a csoportmeccseket. Tanulság? Nem szabad semmit félvállról venni, mert nagy cumi lehet. Érdekes a Real mindenkit akit csak tud, tönkrever. Tovább is jut. És én úgy gondolom, hogy ez a csapat legalább a legjob nyolc közé el kellett volna jusson. És innentől kezdve kötelező kell legyen az EL győzelem, hogy megmutassuk, hogy jó a csapat!

babo0410 2013.12.11. 16:07:42

@Apuleius: Mert idén nyáron is botlábú játékosok jöttek nem?

Type-R 2013.12.11. 16:07:50

@bianconeri_2007: Vagy pont, hogy még kevesebbet tesznek bele, mondván tavaly beletettünk x pénzt és semmi sem ért, hiszen kiestünk a BL-ből, akkor idén csak x/2-t tolunk bele. Ja és még a BL pénzre sem lehet számítani, mint tavaly.

Breadface 2013.12.11. 16:08:52

nekem tobbet er a bajnoksag, mint a BL. teny a palya minosithetetlen volt, raadasul direkt kibabraltak velunk, hogy a mi terfelunket nem takaritottak le normalisan. a Juve jateka pedig szerintem jo, nekem tetszik a csapat, kar hogy kiestunk. legalabb az EL dontot otthon jatszuk.

Rivendell 2013.12.11. 16:10:21

nekem nem kell az EL...Abra papának jó volt,mert kupát nyertek,de nekünk csak visszalépés lenne,mert a végén a vezetőséget megnyugtatná és tennének az erősítésekre,remélem kiesünk valami nagyon gyenge csapat ellen

Apuleius 2013.12.11. 16:10:24

@babo0410: Nem írtam olyat, hogy nyáron botlábú játékosok jöttek. Mindenesetre tény, hogy Tévez volt az egyetlen igazán nagy, egy az európai elithez visszakapaszkodni akaró Juventushoz méltó igazolásunk.

Rivendell 2013.12.11. 16:11:31

@Type-R: milyen pénzt raktak bele? az eladások szinte fedezték a kiadásokat

bianconeri_2007 2013.12.11. 16:18:04

@Rivendell: az EL-ne nincs presztízse és anyagilag is szinte semmi, de a juve nem nyert nemzetközi kupát 17 éve. a '90-es évek elején pont uefa-kupa győzelemmel sikerült újra nevet szerezni magunknak európában. én nem tudom eldönteni, h komolyan vegyük-e. függni fog a bajnokság állásától is.

Rivendell 2013.12.11. 16:19:50

@bianconeri_2007: Számomra nem az értékével van gond,csak a vezetőséggel,valahogy azt érzem mi egy EL győzelemmel is csak adnánk magunknak 1pofont

részemről örülnék 1 EL győzelemnek

bianconeri_2007 2013.12.11. 16:22:07

@Rivendell: én is, de a csapatra ráköltöttek több mint 200 millió eurót a calciopoli óta (a fele hülyeségre ment secco jóvoltából), most spórolnak, csak közben égünk.

Fleto6 2013.12.11. 16:22:14

@Rivendell: Senki ne várja el az, hogy úgy fogjuk szórni a pénzt, mint a City vagy a Chelsea, ráadásul Conte 2 és fél éve van itt, előtte nem is indultunk európai kupákban. Visszatérve a City mit ért el eddig a rengeteg anyagi ráfordítással. Ja semmit. Ide koncepció kell, ami jelenleg meg van, csak most ez így jött össze. Szóval a pénz korántsem garancia a sikerre.

Goku06 2013.12.11. 16:23:11

@Rivendell: na abban az egyben nagyon igazad van, hogy egy EL győzelem esetén a vezetőség akár takarózhatna az "eredményességgel"
viszont most a kiesés lehet hogy megadta azt a pofont a vezetőségnek mint amit a fiorentina elleni zakó adott a játékosoknak.
Ha télen jönne akárki erősítésnek, akkor szerintem a bajnokság-kupa-el trióból kettőt meg tudunk nyerni, és a harmadikban is szépen szerepelni.

Szerintem EL egyenes kieséses szakaszban első két körben kaphatunk kis ellenfelet, és továbbjutunk, addigra meg remélhetőleg megnyugtató előnybe kerülünk a bajnokságban, így az EL-t sem kell feladni.
Én örülnék végre egy európai trófeának, de a harmadik scudetto és a 10. kupagyőzelem a legfontosabb most akkor.

Valamint akkor legalább nem kell azon gondolkozni hogy jöjjön-e Kagawa vagy Nani, mert hát nem játszhatnak a BL-ben.. de mi sem..

Rivendell 2013.12.11. 16:25:56

@Fleto6:

várj..én sose kértem sztárokat,csak normális posztra igazolásokat,nem kellenek 25-30 millás játékosok ebbe a csapatba

2013.12.11. 16:27:52

Ez igaz???(sajnos/nem sajnos nem láttam a meccsett): A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a törökök rendkívül aljas módon a második félidőben szándékosan csak a Galatasaray térfelét takarították le. A Juventus így gyakorlatilag olyan térfélen kényszerült támadni, ahol esélytelen volt bármilyen nemű játék kialakítása.

Mert akkor azonnal az uefához kéne fordulni ,mert ez egy mocskos szemét húzás.... Mondjuk hogy nem tudtuk megverni a köbenhavnot se az már más kérdés.......

bianconeri_2007 2013.12.11. 16:30:26

az is igaz, h a törököknek óriási mákjuk volt: 2 lövésük talált kaput, 1 gól. ez fordítva is megtörténhetett volna.

hellan (törölt) 2013.12.11. 16:30:58

A vereség legrosszabb oldala h 20-30M eurótól esik így el a klub, a többit ti is tudjátok mi lesz.

JUVE76 2013.12.11. 16:31:30

@fire06: Pedig állítólag: Respect meg Fair Play a jelszavuk.....

2013.12.11. 16:34:03

Jöhet az EL...a Juventus pedig nem engedheti meg magának,hogy akármilyen sorozatot is leszarjon,amiben érdekelt...hazai pályán játszhatnánk a döntőt!Ezek után pedig nem azon kell gondolkodni,hogy milyen hatással lenne egy EL-győzelem a vezetőségre,hanem arra kell gondolni,hogy minden létező lehetőséget megragadjunk a sikerre!Mindent meg kell nyerni,amire csak esély van!Minden egyéb eset számomra nem elfogadható!

buubreds 2013.12.11. 16:34:13

Megérdemelt kiesés, igazából lényegen nem változtat ez semmit, jó lett volna minél tovább jutni a BL-ben is, de a bajnokság a fő cél.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy nem a nagy bevásárlás jelenti a megoldást. Annyira örülnék, ha valami olyasmit tudnánk létrehozni, mint ami Dortmundban történik. De nem látom, hogy ezen lenne a csapat, inkább ilyen félmegoldások történnek, veszünk olcsón vagy jót vagy rosszat (igazából előre nehéz eldönteni, hogy közülük ki fog beleilleni a képbe és ki nem). De ez nem ide tartozik.
Kiestünk, szopás. Forza!

JUVE76 2013.12.11. 16:35:14

@Fleto6: Ja igazad van... Conte 2,5 éve van itt és azóta... Hogyne, elötte sosem játszott a Juve nemzetközi meccseket? Elárulom, hogy Conte elött és után is lesz Juve!!!!

2013.12.11. 16:37:14

A szurkolóink pedig nem hiszem,hogy szomorúak lennének,ha a saját stadionjukban ünnepelhetnék,hogy a Juve európai kupát nyert,még,ha csak EL-t is...egy ilyen szar BL-szereplés után pedig engesztelést várok...

JUVE76 2013.12.11. 16:38:54

Ha a vezetőség nem Óvja meg a meccset az egyenlőtlen esélyek miatt akkor nálam elkapálják magukat!!!

Rivendell 2013.12.11. 16:38:56

@buubreds: Dazért a Dortmund is mára már ott tart,hogy amit kivesznek azt be is teszik a csapatba...már ők sem olcsójánosok.

nem is akar itt senki óriási befektetett összegeket látni,csak annyit hogy a meglévő összeget logikusan posztokra költsék el és ne Padoinra-Pelusora x összegeket,mert a kettő árából ki is jöhetett volna 1 értelmesebb szélső

Rivendell 2013.12.11. 16:40:41

@JUVE76: esetleges anyagi kártérítés miatt lenne értelme óvni,másért ne,eléggé beégtek a srácok így is,hogy kiestek,ne akarjunk zöld asztalnál besétálni a 16-ba,mert azzal még nagyobbat égnénk mindenki szemében,noha ezt tényleg nem szabadott volna lejátszatni

Goku06 2013.12.11. 16:42:23

@buubreds: de nem nagy bevásárlást várunk mi sem, csak azt hogy a középpályára ne forduljon elő az hogy egy kezdő játékos kiesése esetén Padoin és Marco Motta együtt 90 percet játsszon!! Hogy legyen bal oldala a Juventusnak.. Ezekhez nem kell annyira sokat költeni, de inkább csak spórolnak mindenen.

Contét és a játékosokat én nem tudom szidni a mai játék miatt. Ilyen feltételek mellett nem támadhattunk volna ki, mert a Galata csak kontrázhatott volna.. tökéletes játékot játszottunk a 0-0hoz, de a végén nem jött össze, szerintem mindent megtettek a srácok. Az eddigi meccseken múlt a dolog, azért már lehet szidni Contét, a csapatot, és Marottát egyaránt.

amúgy csak hogy legyen egy megszokott téma? Mit gondoltok, Pirlo hiányzott ma a csapatból? Volt egy jó helyről szabadunk, meg ezen a pályán egy-egy forintos passz lehet gólt ért volna..
vagy pont hogy beledöngölték volna a sárba könnyedén?

my name is csuma 2013.12.11. 16:47:34

@Apuleius: valóban szeretnéd, hogy kifejtsem? Én nem, mert akkor nem állnék le egy rövidebb tanulmány erejéig, s ma nincs igazán erre kapacitásom. Nekem elég annyi, hogy ránézek a keretre, tudatosítom magamban az általánosan mutatott játék minőségét és erejét, s egyszerűen magát adja a következtetés, hogy ez a csapat ott van a világ legjobb 8-a között. Ez számomra teljesen egyértelmű, s erről nem is vagyok hajlandó vitatkozni. Véleményem szerint, aki ezt képtelen belátni, annak van még mit tanulnia a labdarúgásról.

Röviden az idei BL idényről. Itt tudnék rengeteget elidőzni statisztikákat (és bírói döntéseket) elemezve. De maradjunk a tömörségnél. Szerintem az is egyértelmű, hogy 3 meccsen voltunk jók, 2-őn elfogadható teljesítményt hoztunk, a mait pedig nem nevezném focinak. Címszavakban: 1. pech; 2. pech; 3. bíró; 4. ez van; 5. ez van; 6. ennek nem kellett volna megtörténnie. Ebből szerintem Te tökéletesen kitalálod, hogy kb. mik lennének az érveim az ellen, hogy ez a csapat nem érdemelt továbbjutást.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.12.11. 16:47:50

Az a vicc, h valszeg a török horda úgy kizúg a köv körben, mint a huztat.
Mondjuk ránk is kíváncsi lettem volna.

buubreds 2013.12.11. 16:47:55

@Rivendell: De mi hol vagyunk ahhoz képest ahol a németek voltak 3-4 éve? Még mindig sehol. Az egész olasz focinak szüksége van a megújulásra és valamelyik csapatnak el kell kezdenie. Örülnék ha a Juve lenne ez a csapat és nem nekünk kellene mások után kullogni.

Az oké, hogy a pénzt nem kellene szarul elkölteni, de 100%os garancia semmire sincsen. Vehettünk volna Pelu meg Padoin árából egyetlen tőlük sokkal jobb futballistát, lehet, hogy annyi lenne a következmény, hogy Pirlo cuccait egy ember cipeli és nem kettő. Jó ez komoly sarkítás, de nem feltétlenül lennénk előrébb, rossz üzletet mindenhol kötnek.

my name is csuma 2013.12.11. 16:52:11

@Apuleius: Azt pedig mérhetetlenül undorítónak tartom, hogy a törökök a pályának CSAK azt a felét hozták rendbe, amire ők támadtak a hátralévő idő nagyobb részében. Erre egyszerűen nem lehet mit mondani, s én a vezetőség helyében komolyan fontolóra venném az óvást.

Type-R 2013.12.11. 16:54:48

@Rivendell: nem ez a lényeg, hanem hogy idén annyi zs sem lesz mint tavaly.
Az hogy az egyik térfelet nem takarították le az ennyire szembetűnő volt? a félidőben vagy a meccs előtt nem takarítottak? Sajnos olyan rossz streamem volt hogy a pályát is alig láttam szóval nem tűnt fel nekem ezek v szerint.

JUVE76 2013.12.11. 16:59:38

@my name is csuma: Pontosan! Tegnap uezt csinálták Buffon kapuja elött-csak azt takarították le. A másik kapu elött csúszkálhattunk volna, Nem igaz, hogy nem tűnik fel senkinek???!!!

bianconeri_2007 2013.12.11. 17:03:30

@Type-R: az egészet letakarították a kezdésre, de azt a térfelet, amire a juve támadott a második félidőben 60%-ban sártengerré változtatták (középütt és a jobb oldalon szinte lehetetlen volt játszani). plusz a félidőben sem sürgölődtek javítani az állapotán. ez nyilván nem véletlen, ugyanúgy mint a kezdési időpont (2-re tolták a rendőrség miatt, ami náluk 3, több ember ki tudott jönni). az uefa nem volt elég határozott már tegnap sem. még hetekkel is el lehetett volna tolni, hisz csak ezt a két csapatot érintette.

JUVE76 2013.12.11. 17:04:00

@Type-R: Azonfelűl, hogy megóvnám a meccset a galatát a Fair-play szellemének súlyos megsértéséjért súlyós százezkre valamint stadion bezáással büntetném!!! Hozzáteszem akkor is ezt mondanám, ha nem a Juvéval csinálták volna!!!

2013.12.11. 17:08:12

@my name is csuma: Az nem pech,amikor egy csapat saját magát szopatja meg...
1.)a dánok ellen egy ritka szar gólt kaptunk az első meccsen,utána kihagytunk három meccsre elegendő helyzetet
2.)a Galata ellen mindkét gólnál saját magunkból csináltunk bohócot,önmagunktól vettünk el két pontot
3.)a Real ellen tényleg benne volt a bíró,de amit Chiellini a tizi előtt csinált,az bohózat,az ostobaság csúcsosodása,szal ott is kitettünk magunkért rendesen
4.)a Real elleni visszavágón Caceres hibájáig köze nem volt a meccshez a Madridnak,abszolút kézben tartottuk a meccset,majd pedig szép fokozatosan leépítettük saját magunkat,emlékszem Asamoah pazar tekingélésére,ahogyan Bale bebaszta a vezető góljukat
5.)megérdemelt,kötelező győzelem,nem szabad túl nagy jelentőséget tekinteni annak a meccsnek,ha azt nem nyertük volna meg,a világ legnagyobb bohócai lennénk
6.)tisztességtelen körülmények között,gusztustalan módon estünk ki,amiért lehet puffogni,jogos is,csak szart se érünk vele

A helyzet tehát az,hogy óriási szerencsénk volt,hogy egyáltalán esélyünk maradt a továbbjutásra az utolsó körben,ahol viszont már nem tartott ki a szerencsénk...kurvára nem vagyunk Európa nyolc legjobb csapata közt,mert azok mind-mind továbbjutottak már,mi meg mehetünk az EL-be...ennek a Galatának a Real tizet rúgott két meccsen,még emberhátrányban is,a Bayern-nek tegnap simán belefért egy vereség is,mégis csoportelsők,a PSG vastagon továbbjutott már ezer éve,még a lesajnált szar MU is továbbjutott a Cityvel együtt,a Barca is ott van már,ahol lennie kell,a Chelsea szintúgy...ha a Napoli kiesik ma,na ők mondhatják max,hogy pechesek voltak,mi nem mondhatjuk ezt...mi elsősorban a saját balfaszságainknak köszönhetjük a kiesést...

my name is csuma 2013.12.11. 17:13:52

@Type-R: igen, ennyire szembetűnő volt a két térfél között a különbség. De nem arról van szó, hogy az egyik térfelet hó borította, míg a másikon letolták. A különbség az volt, hogy míg az egyik térfelen a hó és jég alatt fű volt, addig a másikon sár. Ezen a térfelen gyakorlatilag olyan, hogy passz nem létezett.

JUVE76 2013.12.11. 17:14:15

@fire06: Ha "tisztességgel" a saját faszságunk miatt kiesünk, akkor puffogok 2 napig, párszor leoltom Babot, DE ezt a gusztustalanságot nem tudom lenyelni!!! Ehhez nekem túl magas az igazságérzetem!!!!

JUVE76 2013.12.11. 17:20:13

El díjazása:
• Részvétel: 640.000 EUR
• Győzelem: 140.000 EUR
• Döntetlen 70.000 EUR
• Vereség: 60.000 EUR
• Továbbjutás az egyenes kieséses rendszerbe: 200.000 EUR
• Kiesés innen: 300.000 EUR
• Továbbjutás a negyeddöntőbe: 400.000 EUR
• Elődöntő: 700.000 EUR
• Elbukott döntő 2.000.000 EUR
• Győzelem: 3.000.000

Max 8 milla...
Jövöre ebből mit (kit) hoz ki Barmotta????

my name is csuma 2013.12.11. 17:21:03

@fire06: nem akarlak leszólni, de a felsorolásoddal gyakorlatilag az én álláspontom mellett érveltél. Kifejthetem hosszabban is miért, de inkább Neked javaslom, hogy gondold át mégegyszer a megfigyeléseidből levont következtetéseket, azt ahogyan a "premisszákat" összekapcsolod és konklúzióvá gyűrőd őket a fejedben.

2013.12.11. 17:21:23

Azoknak meg,akik most Pogba miatt zsörtölődnek,elárulom,hogy ha a mai meccs(ha lehet annak nevezni,mert ez igazából a futball kicsúfolása és megalázása volt)alapján kéne a fizetéseket meg az értékeket megszabni,akkor nálam Vidal,Pogba,Asamoah,Chiellini,Llorrente,Lichtsteiner,Marchisio egy árva petákot nem kapnának...Tevez,Bonu,Barza és Buffon voltak azok,akik alkalmazkodni tudtak ezekhez a körülményekhez valamilyen szinten,a többiek full homályban mozogtak végig...tegnap amíg ment a meccs,Pogba nyújtotta a legjobb teljesítményt meglátásom szerint,én nem akarok senkit ez alapján a meccs alapján megítélni!

my name is csuma 2013.12.11. 17:23:30

@JUVE76: a TV-s közvetítésekből (és jegy eladásokból) származó bevételek számítanak igazán. Tavaly ebből a Juventus kereste a legtöbbet kb. 50 vagy 60 millió eurót. Nem emlékszem a pontos számra, de a neten könnyen utána lehet nézni.

2013.12.11. 17:26:41

@my name is csuma: Szerintem meg nem,de én se leszólni akartalak,csak kiadni a dühömet...nem látok a hozzászólásomban semmi rád nézve sértőt,csak arra akartam célozni,hogy saját magunktól vettük el a továbbjutást,hatból négy meccsen olyan gyermeteg hibákat vétettünk,amelyek pontokba kerültek,ezt én nem nevezném pech-nek,ezt én balfaszságnak hívom,ami szerintem nem ugyanaz...Európa nyolc legjobb csapatához meg közünk nincs,mert ők továbbjutottak,mi meg megszopattuk saját magunkat...

Apuleius 2013.12.11. 17:28:30

@my name is csuma: Ezzel maximálisan egyetértek, elfogadhatatlan a törökök hozzáállása. Egy BL meccset egész egyszerűen nem szabad megrendezni egy ilyen pályán. Sajnos az a baj, hogy mivel a bírói testület játékra alkalmasnak minősítette a pályát, szerintem nem lehet mi kezdeni az üggyel.

Amúgy arra akartam utalni, hogy a továbbjutás Koppenhágában és a Galatasaray elleni hazai meccsen ment el. Egy komoly élklub nem engedhet meg magának ilyen amatőr botlásokat. Hiába játszunk jól a Real MAdrid ellen, hiába növünk fel a feladathoz azon a két meccsen, ha a "könnyű" meccsek közül mindössze egyet tudtunk behúzni.

Apuleius 2013.12.11. 17:35:36

@my name is csuma:

"tudatosítom magamban az általánosan mutatott játék minőségét és erejét, s egyszerűen magát adja a következtetés, hogy ez a csapat ott van a világ legjobb 8-a között. Ez számomra teljesen egyértelmű, s erről nem is vagyok hajlandó vitatkozni. Véleményem szerint, aki ezt képtelen belátni, annak van még mit tanulnia a labdarúgásról."

Tekintve, hogy a csapat a BL legjobb 16 csapat közé sem tudta beverekedni magát, s a csoportmeccsek alatt csak és kizárólag a dánokat tudta legyőzni, ennek a gondolatmenetnek jelen pillanatban egész egyszerűen nincs létjogosultsága. Ezek a dolgok a pályán dőlnek el, nem Excel táblázatokban és nem a mutatott játék vélt vagy valós minőségén és erősségén.

Értem amit írsz, s én magam is azt gondolom, hogy a Real Madrid elleni meccsek megmutatták, hogy igenis van fejlődés, s egyértelmű merre tartunk, de nem feledkezhetünk meg a többi mérkőzésről sem.

GLB 2013.12.11. 17:48:15

Contéra kíváncsi leszek mit fog mondani?Belátja e,hogy összeségében az egész sorozatot nézve gyengén szerepeltünk, vagy erre az egy meccsre elkezd majd bírózni meg a feltételekkel foglalkozni.Persze nem szabad szó nélkül elmenni a mai meccs mellett ,mert amit ma láttam azt nehezen lehetne egyenlő feltételnek nevezni.De ahogy előttem már egy páran írták összsorozatot nézve hát...A törökökhöz már úgy kellett volna érkezni,hogy ha legelőn kellett volna játszani ez tét nélkül történjen!!!De azért az EL ne adjuk fel hanem nyerjük meg!!!Forza!!!

my name is csuma 2013.12.11. 17:49:10

@Apuleius: @fire06: Remélem nem gond, ha egyszerre reagálok mindkettőtöknek.

fire06: semmi személyeset nem írtál, nem is állt szándékomban ilyet a mondandómba csempészni. Csak én akartam előre elnézést kérni azért a kijelentésemért, hogy szerintem rossz következtetést vonsz le az érveidből. Amit leírtál, azzal gyakorlatilag azt írtad körül, hogy a meccseink döntő többsége egyéni hibákon ment el. Az egyéni hibákat pedig pont azért nevezzük egyéni hibáknak, mert a CSAPATTÓL, a csapat mutatott teljesítményétől független események. Ergo az egyéni hibák nem a csapatot minősítik. Vagyis abból amit leírtál az következik, hogy bár a csapat több meccsen is hozta a győzelemhez elegséges szintet, az egyéni (és bírói) hibák mégis annulálták azt. Vagyis a kiesés nem a csapat képességét és erejét minősítik.

Apuleius: ebben egyetértünk. Szerintem is elsősorban azon a két meccsen ment el a továbbjutás. Viszont azon a két meccsen is hoztuk azt a szintet amivel győzni lehetett volna, egyszerűen nem volt szerencsénk, mert pont akkor hibáztunk nagyot, amikor számított. Abban is egyetértek, hogy egy igazán nagy csapatot az minősít, ahogy a kötelező győzelmeket behúzza. De minden elit csapatnál akadnak pillanatnyi gyengeségek, alig akad rá példa, hogy valaki egy szezonban ne veszítsek egyetlen meccset sem. Nekünk abban volt irtózatosan nagy pechünk, hogy pont olyan meccseken jött ez ki, amik számítottak. Sajnos ennyin is múlhat egy csapat szezonja...De ettől még én ezt a Juvét "nagy" csapatnak minősíteném.

my name is csuma 2013.12.11. 17:52:48

@Apuleius: sajnos sürget az idő, ezért erre csak annyit felelnék, hogy a BL legjobb 16-a nem feltétlenül esik egybe a világ legjobb 16 csapatával...elismerem, hogy nagy a korreláció, és van ok-okozati összefüggés, de nem egy az egyben. Ezért nem mondhatod, hogy nincs létjogosultsága annak amit írok. Ha időm engedi később lehet kifejtem bővebben is.

Apuleius 2013.12.11. 17:58:43

@my name is csuma: Azt hiszem alapvetően hasonlóan vélekedünk, de én egy kicsit kritikusabb vagyok, főként, hogy tavaly is hasonló bénázásokkal kezdtük a BL-t, ez túl sok botlás ahhoz, hogy a balszerencsére fogjuk. Ettől függetlenül való igaz, hogy kis szerencsével nyerhető meccs volt lényegében az összes.

A "nincs létjogosultsága" szófordulattal nem akartalak megbántani, remélem nem is úgy értelmezted. Én kritikusabb vagyok, s inkább úgy fogalmaznék, hogy a kiesés dacára, idén tettünk egy lépést talán előre (főként a csatársor erősödése miatt), de ennél több kell. Néhány okos, minőségi igazolással (nem feltétlenül csillagászati összegű igazolásokra gondolok) ez a csapat valóban ott lehetne a legerősebbek között,

epaska 2013.12.11. 18:27:27

SZÉGYEN! Mondjak még valamit? Lepkefing játék! A Madrid emberhátrányban szétdarálta a törököket, valószínűleg ezt tette volna velük a Bayern, a Barcelona, a PSG, a Manchester City, az Arsenal, a Dortmund
Ez 7 csapat! És hol van még a Chelsea, a MU, Atletico Madrid??? Hol vagyunk mi a legjobb nyolctól? Emberek!!! a Madrid meggyilkolta őket a pályán 10 emberrel!!!

MDaniel98 2013.12.11. 18:50:20

Tudjátok mit?
1.Megérdemeltük
2.Remélem ezzel bekövetkezik az a struktúra váltás,aminek már be kellett volna.
3.Remélem most már belátja a kedves tulajdonosunk,hogy kis pénz kis foci,nagy pénz,nagy foci!
4.Ha nem nyerjük meg az EL-t+a bajnokságot tekerni kell egyet a nyakakon!Legalább ott megtanulják,hogyan kell komolyan venni a kupasorozatokat!

JUVE76 2013.12.11. 19:18:48

@epaska: Arra lennék kiváncsi. hogy a Real, Barca, Psg játszott volna-e ilyen pályán??? Az Ő torkukon hogy nyomják le???

keshudioo 2013.12.11. 19:31:09

Csalódott vagyok.

Csalódott vagyok a ma történek miatt. Csalódott vagyok, hogy az ellenfél és az UEFA ennyire nem tiszteli a szeretett csapatomat.

Csalódott vagyok az első két forduló miatt. Csalódott, mert elbalfaszkodtunk 4 pontot. 4 olyan pontot, amit álmunkból felkeltve, pizsamában, éhgyomorral, csipás szemmel is hoznunk kellett volna.

Csalódott vagyok, mert valószínűleg télen sem jönnek olyan emberek, akik elfeledtetnék velünk, szurkolókkal ezt az égést. Tavaly rá lehetett fogni, hogy messze vagyunk a BL győztes Münchentől, de ez az idei európai produkció szégyen volt. Most majd rá lehet fogni, hogy azért nincs pénz erősítésekre, mert nem kaptunk BL-pénzt. Persze, ha továbbmentünk volna, akkor az lett volna a duma, hogy jók vagyunk mi igazolások nélkül is, és tartani kell a pozitív gazdasági mérleget.

És szerintem ezzel a kieséssel és az EL-be való "bejutással" még nagyobb lesz a csapaton a teher. Az EL-döntőt Torinóban rendezik, amit azért illendő lenne nem holmi Valenciával vagy Lyonnal megnyeretni. Illene odatennünk magunkat, hogy hazai pályán egy kis örömöt is adhassunk a szurkolóinknak.

És mi lenne még illendő? Felvarrni az ezüstcsillagot. Kétszer is lehetőségünk lett volna rá, de azt is elbalfaszkodtuk.

A bajnokság pedig továbbra is kötelező. Viszont triplázni nem fogunk, az is biztos. Ennek a csapatnak nincs olyan mélysége, hogy a következő fél évet végigrobotolja. Két éve volt. Conte első évében mindenki küzdött, harapott, vért ivott a mérkőzéseken, de a mostani csapat egy taktikus, tartalékolós, pihengetős, alibizgetős társaság - tisztelet a kivételnek.

babo0410 2013.12.11. 20:13:55

@Apuleius: "Mindenesetre tény, hogy Tévez volt az egyetlen igazán nagy, egy az európai elithez visszakapaszkodni akaró Juventushoz méltó igazolásunk."
Ez nem tudom, hogy mekkora tény, de bejött, amitől már a nyáron is tartottam. BL-ben Tévez nem tudta a vállára venni a csapatot. Gólt nem szerzett, folytatódott nála a 4 éve tartó BL átok. Jó tegnap a talaj volt minősíthetetlen, de azért 6 meccsen nem talált be egyszer sem. És őt nevezzük klasszis gólvágónak, ő az akire várt a többség annyira. Volt 4 meccsünk zsinórban, ahol az ő hihetetlen rúgótechnikájára is szükség lett volna. Pl. a dánok ellen lett volna egy egész félideje, hogy eldöntse a meccset, de nem talált be ott se. Jó játékosnak tartom Tévezt, de én nem őt igazoltam volna le, vagy hoztam volna még egy csatárt. De sajna erre futotta a nyáron. Télen lehet javítani. Ezek után kötelező lenne. És most már az összes kiszemelt jöhet, má nincs az a gond, hogy pl. Nani nem játszhat a BL-ben. Ésőt még talán kölcsönbe is vehetnénk. Mindenesetre kell egy jó szélső, és át kell állni 4-3-3-ra, mert az jobban működik Európában.

4Evorg 2013.12.11. 20:28:50

@babo0410: Tévez a támadóalakzat legfontosabb játékosa. A mezőnymunkája kiemelkedő. A nyár igazolása volt szerintem az egész ligában.

GLB 2013.12.11. 20:30:53

@keshudioo: És a legparasztabb aki nem tisztelte a csapatunkat az felipe melo volt aki csak lehúzott itt két évet,de ma megmutatta,hogy mekkora egy gyökér!!!Odavaló ahol most van a sok senkiházi .....

babo0410 2013.12.11. 20:33:12

@buubreds: Padoin és Peluso 1 év eltéréssel jöttek. Peluso azért kellett, mert mikor jött, nem volt bal oldalunk (szerintem szélsőként 3-5-2-ben jól teljesít, igaz nem a nagyok ellen kell játszatni). Padoin nem tudom miért kellett, de Conte kérésére jött, és akkor éppen nem volt pénzünk. Mondjuk azt nem értem, hogy miétrt kötelező vétellel jött. De mindegy is, én sose szidtam, és nem is fogom. Róla még gólt nem kaptunk, Miatta még pontot nem vesztettünk. Amennyit tud, azt jól lehozza. Lehet nem egy zseni, de a rábízott feladatot ellátja. Egyébként januárban távozó lehet ő is.

GLB 2013.12.11. 20:34:26

@babo0410: @4Evorg: Meghát az áráról nem is beszélve.Meg elnekezdjük már Tevezre ráverni az egészet amikor ma is ő próbált volna valamiféle meglepőket csinálni nembeszélve a mezőnymunkájáról!!Szerintem Tevezt hagyd Babo!

GLB 2013.12.11. 20:37:54

@babo0410: Conte csak ennyit bízna rá?

epaska 2013.12.11. 20:43:51

@JUVE76: Ez a baj! Töketlen az egész vezetőség! Mancini is megmondta, hogy veszélyes volt a talaj! Ezért kéne egy Moggi, aki odalép szépen a játékvezetőhöz és azt mondja, hogy "idefigyeljél bazdmeg! Ezek a srácok ugyan ki nem mennek arra a pályára!" Aztán ki a f*szt érdekelt volna ha az UEFA kiküld egy 500.000 eurós csekket?
Bár ezt az egészet elmondhatta volna a nagy trójai herceg, Hektor (alias Conte) is. Nem erőszak a disznótor...

babo0410 2013.12.11. 21:02:34

@4Evorg: A bajnokságra igaz is. BL-ben nem annyira (ott is harcos volt, nagyon hajtott, de nem tudott a csapat vezére lenni). Sajnos.

babo0410 2013.12.11. 21:10:24

@GLB: Ahogy Mancini is kifejtette, nem Tévezre kell figyelni. Ő igazán tudhatta, hogy Tévez a BL-ben valamiért nem úgy teljesít. Ma is próbált valamit. Én nem is a mai játékáról beszélek, mert ma nem lehetett játszani. Ma am tényleg ő volt az egyik legjobb. A BL-ben viszont sajna nem sikerül olyan vezérré válnia, mint a bajnokságban. Sajnos ez tény. Nem akarom Tévezt fikázni, meg lebecsmérelni, de az tény, hogy ő az egyik csatár, és ő az, aki az összes meccset végigtolta a BL-ben. És én tőle vártam, hogy pl. Dániában meccset nyer nekünk. Kitől mástól várjam el a gólt, ha nem a klasszis csatárunktól? Vagy majd mindig minden meccset a kp-s trió fog megnyerni nekünk?

Type-R 2013.12.11. 21:20:47

@JUVE76: Szánalmas, hogy ennyire sincs tekintélyünk. És a mostani vezetéssel nem érzem, hogy ez pozitív irányba változna sajnos. Több szempontból is rajtunk röhög most Európa.

Goku06 2013.12.11. 21:20:51

nehogy már Tevez legyen a hibás.
Jó játékos ő, bár már a nyáron is egyértelmű volt hogy a csatárkérdést is az olcsó megoldással oldottuk meg. Tevez jó, de attól még egy kiöregedőben lévő, a visszavonuláson gondolkodó(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) játékos.. Össze sem hasonlítható egy harapós huszonévessel.

Leginkább a többi nyári igazolás (illetve azok hiánya ala marotta), valamint a motivációs gondok (Conte) hibáztathatóak.
Viszont az idény eleji gyenge játék is betudható Pirlo gyenge teljesítményének, de leginkább annak hogy a gyengén teljesítő Pirlonak végig kellett játszania a meccseket, mert nem volt más (Marotta szerepe!!!!).
4 középpályással vágtunk neki a szezonnak, 3 középpályással állunk fel. A bajnokikon sem játszottunk jobban mint a galata-dánok elleni első bl-meccsen, csak azokon a meccseken szerencsével összehoztuk a győzelmet.

Ha 5 középpályással vágunk neki a szezonnak, lehet hogy egy kicsit pihentebb és nem már az elején kizsigerelve és a formán kívül játszó Pirlótól függő keret lehozta volna győzelemmel az egyik BL meccset, és akkor nem estünk volna ki.

Mindenki hibás, de a fejétől bűzlik a hal. Contéra nem kenhetjük rá hogy nem tudta motiválni a csapatot, ha alapból egy szar keretet kapott volna (szar=hiányozók posztról és mennyiségben is). A játékosokat sem lehet hibáztatni, mert a középpályásaink pihenő nélkül tologatják le a meccseket idén. A csatárok jobbak mint tavaly, kétség sem férhet hozzá. A védelem és Buffon pedig szarul kezdett, ők is megérdemlik a feketepontot.
Ellenben a vezetőség hozta össze úgy a feltételeket, hogy csak idő kérdése volt mikor omlik össze a kártyavár. Nekik most el kell gondolkozniuk, hogy mit akarnak a csapattól.

babo0410 2013.12.11. 23:00:30

@Type-R: Tavaly meg felnéztek ránk, és csak dícsérték a szakértők Contet és a csapatot. Most ez így jött össze, k.rvára nagy gusztustalanság volt engedni a játékot ilyen pályán. Megye 3-ban nem szokták elengedni a meccseket, ha ilyen a talaj. A bíró hatalmasat hibázott. De semmi gond, volt két tanuló évünk, a keret nagy része még nem játszott a BL-ben. Remélem a vezetőség is látja, hogy gond van, kell pár ember, és januárban legalább olyanokat elhozunk, akiket kölcsön lehet venni. KP-re kell egy ember, szélre 4-3-3-hoz kell egy ember. Legalább.

babo0410 2013.12.11. 23:15:33

@Goku06: Én nem kentem Tévezre a kiesést, csak megjegyeztem, hogy a BL-ben mindig is gyengébben muzsikált. Nálunk se tudott vezérré válni a sorozatban. De te viszont megint Marottara kened a dolgot. Pedig rohadtul nem az ő sara. a rendelkezésére álló pénzből nyáron kihozta amit lehet. Ennek a keretnek tovább kellett volna jutnia ebből a csoportból. Abban egyetértek, hogy mindenki hibás. De hogy Conte ne tudna motiválni? Motivációs gondok? Én nem vettem észre, hogy Conte ne motiválná jól a csapatot. A szezon elején hullámvölgyben voltunk, de az a legjobb csapatoknál is van. A szezon elején a védelmünk gyengélkedett. És Pirlo is gyengén teljesített. Sajna a kp-n kevesen vagyunk. Ennyiben Hibás Marotta, sajna nem gondoskodott megfelelő pótlásról Giaccherini helyett. De sajna az a helyzet, hogy ezt meg inkább a részvényeseknek rónám fel. Ugyanis valószínűleg ők, és Agnelli találták ki, hogy el kell adni az igazolásokhoz. Sajnos Matrit későn sikerült eladni. Én azt mondom a BL-ből való kiesés nem kenhető egy emberre. Ez kollektíven az egész csapat sara. És leginkább az olasz (és magyar) mentalitásnak köszönhető. Pató Pál-osan Ej ráérünk arra még volt a mottó. Nem értünk rá. És ez az egyik oka, hogy az olasz bajnokság már csak 4. És Agnelli nem véletlen hajtogatja úton-útfélen, hogy az olasz bajnokságnak, az olasz csapatoknak radikális változtatásokra van szüksége/szükségük.

2013.12.11. 23:27:24

@babo0410: Abban mondjuk kivételesen egyet kell,hogy értsek,hogy az,hogy a csoportból se tudunk továbbjutni,az egyáltalán nem Marotta sara...ezzel a kerettel tovább kellett volna jutnunk,arról nem Marotta tehet,hogy az olyan játékosok,mint Caceres,Bonucci,Chiellini,Tevez,Pogba,Pirlo,Asamoah a BL-ben fantasztikusan tudják magukat alulmúlni...Asamoah-t amúgy se tartom sokra,de a többiek mind meghatározó,remek képességű játékosok,akiknek a hibái pontokba kerültek...ezeket a példákat nem azért mondom,hogy bárki félreértse,az egész csapat úgy,ahogy van elbaszta ezt,Conteval,Marottaval,Agnellivel,Elkannal,mindenkivel kooperációban működve elmehetnek a jó büdös picsába!

2013.12.11. 23:29:05

Lehet,hogy kicsit elragadtattam magam,de még mindig rettenetesen dühös vagyok a kiesés miatt...legszívesebben elevenen felégetném a buzi törököket is,meg a mieinket is,mert azt érdemlik,nem dicséretet!

MDaniel98 2013.12.12. 18:42:22

El kell adni télen az öreg,kivénhedt,vagy csak simán rossz játékosokat(Pirlo(?),Barza(?),Buffon persze kivétel),vagy legalább opcióval kölcsönvenni őket.

Akiknek távozniuk kellene szerintem:

Storari
Rubinho
Simone Pepe
Mirko Vucinic
Quagliarella
Peluso
Padoin
De Cegile
Marco Motta
Marci(de csak akkor,ha komoly pénzt akarunk látni belőle,én MÉG nem adnám el)
Giovinco
Isla
Bouy
Összesen:12 játékos.Ők nem ütik meg a BL szintet,és akkor finoman számoltam(és ők(Bouy és Isla kivételével) nem is fognak már jobb játékosok lenni valószínűleg.

juventino92 2013.12.12. 20:00:34

@Juventus FC 15: Quagliarella nem üti meg a BL szintet...azért rugott gólt idén is csereként beállva és tavaly is a Chelseanek és sorolhatnám..

Goku06 2013.12.12. 22:28:31

@babo0410: @fire06:
Én sem csak marotta felelősségét mondtam, hanem hogy az a hiányzó láncszem a középpályáról egy fontos oka annak hogy a szezonunk a katasztrófára hasonlít. És az kivételesen nem Agnelliék zsugorisága miatt volt, mivel a Giaccherini és Matriért kapott árat Marotta szabadon használhatta volna a nyáron is, de az ő felelőssége volt hogy kicsúsztunk az időből. És ez nagyon sokat hozzátett ahhoz, hogy Pirlo formán kívül is 90 perceket játszott, mivel nem volt senki aki beszálljon helyette. Így az ő formán kívülisége még fáradtsággal is vegyült. A plusz emberrel is meglett volna ez a hullámvölgy, de lehet hamarabb kilábaltunk volna belőle.

Conte felelőssége pedig az, hogy a legfontosabb meccseken jöttek ki ezek a hibák. De nem is véletlen, hogy ő is már a szezon elején egyből panaszkodott, hogy szépen eladogatták a csapatából a játékosokat, és a nyáron a szerződéshosszabbítása előtt beígért dolgokat nem kapta meg. Ő is csak kis mértékben hibás, de remélem nem kiáltják ki bűnbaknak.

Furcsa, de én pl Cacerest vagy Pirlot nem tartom annyira felelősnek a hibáikért, ők is csak emberek, akiket vagy pár hónap kihagyás után bedobják a mélyvízbe a real madrid ellen hátul higgadtan passzolgatni (Caceres), vagy 34 évesen az utóbbi 3 évben 4 naponta 90 percet végigjátszatnak vele (Pirlo). Buffon, Bonucci és Chiellini hibáira viszont nem tudok mentséget mondani, velük valami nagy gond volt a szezon elején..

Ezek a tényezők mind együtt hozták össze ezt a kudarcot. (ebben a fontossági sorrendben):
-Agnelliék filléreskedése
-Marotta hozzá nem értése
-Conte néhány hülye döntése
-Játékosok flegmasága
-Külső tényezők

Ha most a vezetőség megértette hogy európai csapatot nem kiégett klasszisokból, lejáró szerződésű játékosokból, vagy serie a-s középszerekből kell építeni, akkor végre elindulhatunk felfelé.
Ha jön a magyar mentalitás szerinti felelősségáthárítás (geci törökök, nem volt szerencsénk, stb), és az előrelépés hangoztatása (idén végre van csatárunk), akkor még várhatunk pár évet mire európában is tényező lesz a csapat.

Rivendell 2013.12.13. 08:39:10

@Goku06: Pirlo-t én szóba se hoznám,mint hiba,mert momentán még mindig europa legjobb osztogatója ergo mind1 milyen idős,vele csak nyer a csapat.

Nem azzal van a gond,hogy hoznak idősebbeket is,gond egyedül csak az,hogy nem posztra igazolnak,vagy pedig tölteléket vesznek kezdőbe..Padoin-Peluso,de részemről Cacares is az,hol fért volna ő is be 1 régebbi Juvéba?

teljes szélső takarítás kéne,1dül Svájci dupla tüdősünk maradhatna a csapatnál..Asa meg irány a saját posztjára és az összes szélső csere kuka.

Nézzük meg a Kp-t..Vidal-Marci-Pogba-Pirlo

világ legjobb kp-ja lehetne...csak lehetne,ha lennének normális szélsők,mivel így Vidalék is csak lekorlátozott egyének ott középen,hiszen közülük ki az,aki képes támadást építeni? "senki"....Pirlonak ember kell akit ki lehet ugratni stb,de ilyen nincs a keretben,ne várjuk már el tőle,hogy elpasszolgat középen és még Messi mintájára átrohan a védőkön is,Vidal vkp..igaz a legjobb,de csak 1 vkp és nem támadó kp,Pogba meg amolyan Marci stílus ezt is azt is tud egy kicsit,de ennyi...semmiben sem kiemelkedő,illetve 1ben lehet még az vkp posztban,de hogy szervezni és támadást építeni sose fog az fix,max néha lesz 1-2 jobb megindulása és ennyi....és melléjük jön egy teljesen impotens széljáték,várható volt hogy ez lesz a vége.

Xavi is azért volt a legjobb,mert volt mellette 1 Ini...Pirlo mellett középen ott volt még 1 Kaka,lehetetlenség 1 szervezni tudóval az elitben lenni...1ik védekező kp-t ki kell venni és helyette 1 Mata típust játszatni,mert ez túl defenzív,vagy a széleket megoldani ennyi vkp mellett

Rivendell 2013.12.13. 08:42:24

a legnagyobb vicc Pirlo esetében,hogy az Eb-n elég volt neki Balotelli-Cassano páros,hogy ha nem is 100,de 90%-ot tudjon magából kihozni,miközben Cassano alapvetően 1 lusta puffancs,aki már nem is tartozik a fiatalok közé,megemberelte magát és sprintelt minden lasztiért + ugye azért ő nem is 1töketlen ügyetlen gyerek,de nekünk még Cassano szintű játékosunk sincs,akivel ki lehetne aknázni Pirlo képességeit

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása