Conte: "Hamarabb el kell döntenünk a mérkőzéseket"

A Juventus nehéz mérkőzésen, tartalékos csapattal szerezte meg mindhárom bajnoki pontot a Bologna otthonában, s a zebramezesek mestere, Antonio Conte a lefújást követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Conte Antonio_kiabál.jpg"Kiváló játékosaink vannak, de mellette adott az a szervezettség, amely a játékunk alapköve. Mindenki tudja, hogy mi a dolga, s teljesen logikus, hogy a rendelkezésünkre álló minőség miatt minden egyszerűbbé válik."

"A legszebb dolog számomra az, hogy azt látom, hogy a csapat képes ugyanazon a színvonalon teljesíteni, azt követően, hogy öt helyen is változtattam. Igazán nagyon elégedett vagyok a srácokkal, s tudom, hogy bárkit is választottam volna, kiváló teljesítményre lett volna képes. Mindenki ugyanúgy dolgozik az edzéseken, mert minden játékosomnak harcra készen kell állnia."

A Bologna elleni mérkőzés mindvégig nyílt csatát hozott, s nagy szükség volt Chiellini kései góljára, amely végleg eldöntötte a három pont sorsát.

"Amikor egy góllal vezetsz, s lehetőség nyílik arra, hogy eldöntsd a mérkőzést, meg kell tenned, mert bármi megtörténhet. Ha csak Llorente elpuskázott lehetőségére gondolunk, egy pattanásig feszült mérkőzésen, vagy a veszélyre, amelyet azzal vállaltunk, hogy hagytuk kontrázni őket, pontosan láthatjuk, hogy milyen veszélyes, ha valaki elmulasztja eldönteni a mérkőzést."

A kihagyott helyzet dacára, Conte az elismerés szavaival szólt a spanyol támadóról.

"Jó teljesítményt láthattunk Fernandótól, még akkor is, ha több alkalommal is hibázott a kapu előtt. Nagyon sokat fejlődött, például labdatartás tekintetében, de most javulnia kell a helyzetkihasználásokkal, mert kíméletlen góllövő válhat belőle, s pontosan ez az, amin jelenleg dolgozunk."

"Elégedett vagyok Quagliarellával is, aki hetven intenzív percet játszott, vagy Vučinićcsel, aki jól játszott azt megelőzően, hogy le kellett volna cserélni."

"Az előző szezon elején szintén láttam dolgokat, amelyekről azt gondoltam, hogy rosszul működnek, azonban a győzelmek elpalástolták a dolgokat. A jelenlegi szezonban ugyanez volt a helyzet júliusban, de szerencsére nagyszerű srácok vannak itt, akik mindenre odafigyelnek, amit mondok, s mostanra jó teljesítményt nyújtunk. Ugyanakkor még hosszú és akadályokkal teli út áll előttünk."

A Juventus a szezon talán egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll, hiszen a csapatnak kedden Isztambulban, a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában kell bebiztosítania helyét az egyenes kieséses szakaszban.

"Nincs szükség különleges beszédekre ahhoz, hogy felkészüljünk erre a mérkőzésre. A saját életünket nehezítettük meg a Bajnokok Ligájában, s most rajtunk áll, hogy helyrehozzuk-e a dolgokat Isztambulban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr555679722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2013.12.07. 18:23:21

Teljesen jogos. Már rég el kellett volna dőlnie a továbbjutásunknak. Ha eltököltük, akkor most illik helyrehozni...sőt inkább kötelező! Forza Juve! :)

MDaniel98 2013.12.07. 19:41:18

Mostanában úgy látszik összeszedte magát a Mester,és a csapat is(a kezdeti botlások és a bizonytalan játék után.Még mindig van ilyen téren is bőven hova fejlődni,de jó úton haladunk.Remélem az a Galata elleni meccsen is meg fog hozni legalább egy szűkös győzelmet a Juventus számára.

Tony. 2013.12.07. 20:53:03

Valóban eléggé bosszantó, amit a csapat még a leggyengébb ellenfelek ellen is csinál 1-0ás vezetésnél.

Persze lehet mondani, hogy annyira magabiztos az alakulat, hogy félgőzzel passzolgatva, nyugodtan lehozza ezeket az 1-0kat, de azt hiszem az igazi az lenne, ha még 1 kicsit megnyomva meg lenne a 2. gól és onnan lehet lazulni. Így azért mindig benne az az 1 kapott gól, tegnap is meg volt. Ezen mindenképp változtatni kellene. Vhogy úgy, ahogy a Barca csinálja, hogy ne kelljen mindig 90 percig izgulni a győzelemért.

JUVE76 2013.12.07. 21:01:22

@Tony.: Hogy lett volna benne a kapott gól???? Babo megmondta: sima meccs volt....

babo0410 2013.12.07. 22:02:27

@JUVE76: Nem kaptunk gólt! Az, hogy hányat kaphattunk volna kit érdekel? Pláne hogy nem azért nem kaptunk gót, mert a Bologna elbénázta a lehetőségeit. Egyszerűen jó volt a védelmünk, jó volt a csapat. Lehet nem kellett volna ennyire visszaállni a gól után.

Goku06 2013.12.07. 22:49:41

@babo0410:
"nem kaptunk gót, mert a Bologna elbénázta a lehetőségeit"
"Egyszerűen jó volt a védelmünk, jó volt a csapat"
most akkor melyik is? :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása