Bologna - Juventus 0:2

lega_serie_a.jpgAntonio Conte a Bologna elleni találkozó előtt számos módosítást hajtott végre a keretben. A bajnokcsapat sorozatban a hetedik győzelméért lépett pályára, a támadósorban Fabio Quagliarella és Mirko Vučinić kezdett Carlos Tévez és Fernando Llorente helyett, míg a védősorban Angelo Ogbonna vette át Leonardo Bonucci posztját, a középpálya szélein pedig Mauricio Isla és Federico Peluso teljesített szolgálatot.

A kezdéstől számítva a vendégek irányították a mérkőzést, beszegezve a hazaiakat a saját tizenhatosuk elé, ám ez nem azt jelentette, hogy a bajnokcsapat előtt túl sok gólhelyzet adódott volna.

Egészen a tizedik percig kellett várni az első Juventus kapura irányába tartó rúgásra, ám ez sem talált célt, mivel Fabio Quagliarella 18 méterről leadott lövése a felsőléc fölé szállt.

A szenvedés azonban nem sokáig tartott, mivel a tizenharmadik percben Arturo Vidal ügyesen lekezelt egy Federico Pelusotól érkező labdát, majd ellőtte Gianluca Curci mellett a kapuba megközelítőleg tizenegy méterről. 0-1

A torinói csapat jól játszott, ám ebben jelentős szerepe volt a bolognai védelem könnyű kijátszhatóságának. A hazaiak háromvédős felállása nehezen birkózott meg a Juventus középpályája jelentette minőséggel, és nem sok kellett volna, hogy a vendégek elhúzzanak két góllal, ám Fabio Quagliarella lövése a büntetőterület sarkából elszállt a kapu mellett.

A házigazdák, lassan ugyan, de visszajöttek a meccsbe, Alessandro Diamanti közel járt a gólszerzéshez, először egy szabadrúgás révén, majd egy huszonöt méterről leadott kapáslövéssel, ám Gigi Buffon mindkét esetben jobbnak bizonyult.

Az első félidőt tekintve azonban elmondható, hogy a Juventus uralta a mérkőzést, és viszonylag kényelmes pozícióban várhatta a folytatást egygólos előny birtokában.

A szünetet követően Antionio Conte csapata gyorsan támadásba lendült, az első két percen belül a sérült montenegrói csatárt váltó Fernando Llorente gyönyörűen kiszolgálta Claudio Marchisiot, azonban az olasz válogatott balról leadott lövése kaput tévesztett.

Ezt követően a spanyol csatár is megpróbálkozott a góllövéssel, azonban, miután lefordult Cesare Nataliról, az Athletic Bilbao egykori csatára képtelen volt közelről egy az egyben megverni a kapust.

A kihagyott helyzetek később majdnem megbosszulták magukat, amikor is a csereként beálló Jonathan Cristaldo sikeresen megszabadult Angelo Ogbonnatól, lövése pedig  elment a torinói hálóőr mellett is, ám szerencsére a kapu mellett is.

A kilencvenedik percben a bianconero csapatnak viszont sikerült bebiztosítania a győzelmet Giorgio Chiellini fejesének köszönhetően; a gólpasszt a Fabio Quagliarellát váltó Carlos Tévez adta szögletből. 0-2

A győzelemnek köszönhetően a Juventus továbbra is több pontnyi előnnyel vezeti a tabellát, begyűjtötte hetedik győzelmét kapott gól nélkül, és rendkívül optimistán várhatja a keddi, sorsdöntő BL találkozót.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr355679415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neuropa 2013.12.07. 10:18:39

Klassz írás, langyos meccs. De legalább három ponttal több! A Galatát pedig ütni kell.

neuropa 2013.12.07. 10:19:58

Klassz írás, langyos meccs, de ezért is jár a három pont. A Galatát ütni kell!

neuropa 2013.12.07. 10:21:17

Pedig direkt újratöltöttem egy másik ablakban, amikor láttam, hogy nem dolgozta fel a szerver a kérésemet.. Utálok duplikálni.

ToTTy-Juve 2013.12.07. 14:52:05

Hát hogy optimistán várhatjuk a törökországi élet-halál küzdelmet, az már eleve egy optimista szemlélet. Látva, hogy mennyire nem megy Pirlo nélkül a játék és tudván azt, hogy a helyzetkihasználásunk is hagy kívánni valót, én inkább azt mondanám, keserves meccsen kell majd bizonyítani, hogy helyünk van a kiesés szakaszban.

MdewC 2013.12.07. 14:55:31

Annyi, hogy ha jól láttam, akkor Marci kapáslövése nem ment mellé, hanem bravúrossan védett a kapus. :)
Hajrá!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása