Conte: „Győzni megyünk”

A mai mérkőzés előtti csütörtöki sajtótájékoztatón Antonio Conte beszélt erőnlétről, Stephan Lichtsteiner helyzetéről, valamint a szerződéshosszabbítás témája is felmerült.

Conte Antonio_7.jpgA bianconero csapat péntek este Emilia-Romagna tartományban ütközik meg a Bologna csapatával, mielőtt kedden Törökországba utazna döntő jelentőségű BL csoportmérkőzésére.

A csütörtöki sajtótájékoztatón az újságírók arról kérdezték a Juventus edzőjét, hogy milyen hatással lesz az európai tétmeccs a bajnoki találkozón felvonultatott kezdőcsapatra, illetve a játékosok mentalitására.

„Elkerülhetetlen, hogy kemény mérkőzés várjon ránk a Bologna ellen, egy jó egészségi állapotban lévő csapat ellen, amely jól teljesít, így egy férfias, kemény mérkőzésre számítunk.”

„Tehát hideg fejjel fogunk pályára lépni, csupán a Bologna elleni mérkőzésre összpontosítva. Mindig is így gondolkodtunk, így ezen nem szabad változtatnunk.”

„Ugyanakkor természetesen megpróbálom úgy kiválasztani a kezdő tizenegyet, amely megfelelő az adott pillanatban. Mindig egyetlen célom van: az ellenféllel a lehető legjobb felállásban megküzdeni, és győzedelmeskedni a mérkőzésen.”

Az edzőt arról is kérdezték, hogy vajon ez azt jelenti, hogy Fernando Llorente és Carlos Tévez átadják kezdőcsapatbeli helyüket csapattársaiknak, Fabio Quagliarellanak és Mirko Vučinićnek.

„Lássuk csak. Nem azért vagyok itt, hogy megosszam a sajtóval a holnapi kezdőcsapat felállását, tehát majd meghozom magam a döntéseket, aztán holnap majd meglátják.”

„A döntéseimet leginkább a játékosok fizikai állapota fogja befolyásolni, az elképzeléseim és gondolataimat fogják tükrözni ezek a döntések, különösképpen figyelembe véve, hogy milyen csapat ellen lépünk pályára, hogy milyen mérkőzések állnak előttünk, és nem megfeledkezve arról, hogy már játszottunk az utóbbi egy hétben.”

Majdnem két hónapos kihagyást követően Stephan Lichtsteiner visszatért a csapatba az Udinese ellen, így a média képviselői okkal kérdezték a bajnokcsapat edzőjétől, hogy véleménye szerint a svájci készen áll-e arra, hogy hamarosan ismét játsszon.

„Lichtsteiner, ahogy az Udinese elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón is mondtam, felépülőben lévő játékos, a lehető legjobb fizikai állapotba kíván kerülni és sajátos edzések révén, jól teljesít mostanában.”

„Megpróbáljuk a lehető legjobb formába hozni őt, hogy akkor, amikor pályára lép, probléma nélkül le tudjon játszani kilencvenöt percet.”

„Edzésmunkát végez, játékperceket gyűjt, ahogy az Udinese ellen is láthatták. Próbáljuk a legjobb fizikai állapotba hozni őt, és biztos vagyok benne, hogy nagyon rövid időn belül ismét képes lesz teljes mérkőzéseket végigjátszani.”

Az újságírók megemlítették a sajtótájékoztatón Arturo Vidal szerződéshosszabbítását, valamint valószínűsítették, hogy a torinói bajnokcsapat hamarosan megújítja Paul Pogba és Andrea Pirlo szerződését is. Ezek kapcsán a megjelentek arról érdeklődtek, hogy az edző mikor fogja újratárgyalni a saját szerződését a klubbal.

„Őszintén azt gondolom, hogy ez a kérdés nem fontos, se számomra se a klub számára. Jelenleg a szezon egy adott szakaszára koncentrálunk, amikor is jó eredményt kell elérnünk Isztambulban, ahol véleményem szerint mindent bele kell adnunk azért, hogy másodikként zárjunk a csoportban.”

„Örülök annak, hogy a srácok meghosszabbítják szerződéseiket, mert megérdemlik ezt. Ez elismerés a klub részéről. A kérdés többi része kapcsán azonban ismétlem: célunkra koncentrálunk, a szezon fontos szakaszában vagyunk, és továbbra is erre koncentrálunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr925677746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.12.07. 14:52:53

Még jó,hogy győzni mentünk.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása