Barzagli: "Pirlo nélkül is a saját játékunkat fogjuk nyújtani"

A Juventus védője, Andrea Barzagli nem számít arra, hogy a Juventus mestere, Antonio Conte más játékot vár majd csapatától Andrea Pirlo kiesése után.

Barzagli Andrea.jpgMint ismeretes, a torinói klub játékmestere az Udinese elleni mérkőzés első félidejében sérült meg, s várhatóan legalább egy hónapos pihenőre kényszerül majd.

"Andrea fontos számunkra, hiszen ő a világ egyik legjobbja, s hatalmas rutinja nagy segítségünkre van." - nyilatkozta a védőjátékos.

"Szerencsére vannak kiváló játékosaink, akik megállják a helyüket a középpályán, habár senki sem mérhető hozzá. Egy tekintélyes csapathoz méltóan, továbbra is a saját játékunkat fogjuk játszani, a hiánya dacára."

A mérkőzés végül kínkeserves győzelemmel végződött, hiszen nagy szerencsére, Fernando Llorente az utolsó pillanatokban még bevette az Udinese kapuját.

"Létfontosságú győzelem volt, amelyet egy nehéz mérkőzés utolsó percében kaparintottunk meg. Jól teljesítettünk, s szerencsére mindvégig hittünk önmagunkban."

"Az Udinese jobb fizikális állapotúnak mutatkozott nálunk, hiszen két alkalommal is nehéz helyzetbe hoztak bennünket, amikor Buffonnak kellett mentenie."

A Juventus zsinórban a hatodik bajnoki mérkőzését nyerte meg, a találkozók mindegyikét kapott gól nélkül zárta, s ez a kiváló teljesítmény a tabella legelső helyére repítette a csapatot.

"Az elején meglehetősen sok gólt kaptunk, habár nem feltétlenül többet, mint más szezonokban, s ennek talán sokkal inkább a koncentráció kihagyása lehetett az oka, mint bármi más."

"A Fiorentina elleni mérkőzést követően, azonban ismét ráleltünk a védelem szilárdságának titkára, s ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az ember győztes lehessen Olaszországban."

"Korai volna még arról beszélni, hogy elszakadtunk a mezőnytől a Scudettóért folytatott versenyfutásban, hiszen még csak az elején járunk. A Roma kivételes dolgokat produkált eddig, s mi jó teljesítményt nyújtva tartottuk a lépést,  majd átvettük tőlük a vezetést."

"Még hosszú út áll előttünk, s mi már a pénteki találkozóra összpontosítunk a Bologna ellen."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr955672891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.12.03. 19:44:12

Pesszimistának tartom magam,de lenne egy költői kérdésem van nekünk olyan?!Láthatuk már hogy megy nélküle pl. egy bivaly erős Udinese ellen..Várom mire lesznek képesek és valóban meg fogják oldani,de iszonyat nehéz lesz.

MDaniel98 2013.12.03. 19:58:58

@danimester1: Sajnos egyet kell értenem veled.

Barolo 2013.12.03. 23:41:50

Érdekes helyzetbe került a csapat..... a jelenlegi keret alapján szinte miden kezdő játékos pótolható,de a baloldalon kívül ez talán legkevésbé Pirlora igaz. Ez a helyzet már önmagában is nevetséges, hiszen egy 35 éves játékostól nem várható el, hogy pihenés és sérülés nélkül végig nyomjon egy idényt, tehát ez abszolút várható volt, csak éppen (szurkolói szemmel nézve) nem gondolt rá senki a nyári igazolásoknál.
Alapvetően ennek a teszt lehetőségnek, akár még örülhetünk is, hiszen az idei meccseink nem vészesek (elvileg), a Galata elleni persze nagyon fontos,de ott nem lehet egy játékos hiányára fogni egy esetleges kiesést...... most tehát megláthatjuk, hogy Contének van e működő B terve, amennyiben nincs (vagy nem jön be), akkor január elején mélyen a pénztárcába kell nyúlni és igazolni valakit Pirlo mellé (helyette), amit jövő nyáron így is úgy is meg kellene tenni.
Ez persze jó minőség esetén igen drága mulatság lenne, és ebből a szempontból is kulcsfontosságú a Galata elleni győzelem, mert ha nem lesz Bl továbbjutás, akkor az igazolásokat is elfelejthetjük szerintem. Forza Juventus!

Goku06 2013.12.03. 23:46:39

@Barolo: "hiszen egy 35 éves játékostól nem várható el, hogy pihenés és sérülés nélkül végig nyomjon egy idényt, tehát ez abszolút várható volt, csak éppen (szurkolói szemmel nézve) nem gondolt rá senki a nyári igazolásoknál. "
Hát igen, 2 évet végigtolt pihenés és sérülés nélkül.. Most eljött ez is, kicsit várható is volt.
És szurkolói szemmel megmondva, bassza meg a vezetőség (Marotta leginkább), gondolkoznia kellett volna a nyári igazolásoknál.
Lehet hogy ha nem 4, hanem 5 középpályással vágunk neki a szezonnak, akkor Pirlo is tud pihenni, és nem sérül meg? Kitudja

Barolo 2013.12.04. 11:22:33

@Goku06: Igazad van.... ebben a témában amúgy Conte is erősen sáros, mivel több lehetőséget kellett volna adni középen Marronénak és szerintem Asamoahnak is. Ebben az esetben lenne 6 korrekt középpályásunk (ami egy Juve szintű csapatnál teljesen normális létszám), és lehetne Padoin a vészvész tartalék, aki véleményem szerint abszolút túl lett játszatva, illetve ő az a játékos akinek az is hatalmas ajándék lenne, ha az edzésen magára húzhatná a Juve mezt.... amúgy szerintem ő nem is lázadozott volna nagyon, mert emberileg külső szemlélőként nincs gond a csávóval, de hát a játéka az nagyon gyenge sajna. Meglátjuk, hogy sikerül e januárban javítani. Igazság szerint 3-4 komoly igazolás kellene és 5-6 eladás, de erre persze nem látok túl sok esélyt és már a felével is kiegyeznék. Forza Juventus!

hellan (törölt) 2013.12.04. 12:28:26

Ennyit jelent Pirlo kiesése, hogy középen max Padoin bedobható és Asamoah, de őt nem fogja Conte elhozni bal oldalról, hiszen ott meg DC és Peluso van csak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása