A Juventus is csatlakozik a Kagawaért folytatott küzdelembe?

Kagawa Sinji_United.jpgA SportsDirect News jelentései szerint a Juventus a legújabb érdeklődő a Manchester United kevés lehetőséget kapó középpályásáért, Shinji Kagawaért.

A japán játékmestert számos klubbal szóba hozták már az elmúlt pár hónapban, mivel nehéz időszakon van túl az Old Trafford-on, az új menedzser, David Moyes kezei alatt.

A játékos a Borussia Dortmund csapatában tündökölt, ez keltette fel a Vörösök korábbi, ikonikus menedzserének, Sir Alex Fergusonnak a figyelmét, aki Manchesterbe hozta a játékost. Kagawa első szezonja azonban sérüléssekkel volt tarkított, ami a teljesítményére is rányomta a bélyegét.

A Bianconeri azonban a januári átigazolási időszakban kész lecsapni a játékosra, mivel Antonio Conte egy támadó középpályással szeretné megerősíteni a keretét. Ha a japán futballista megszerzése nehézségekbe ütközne, Jérémy Ménez, Adnan Januzaj és Tom Ince jelentheti az alternatívát a torinóiaknál.

Az üzletet elősegítheti, ha a United januárban egy kreatív játékost igazol a középpályára. Így valószínűleg nem gördítenek akadályt majd Kagawa távozása elé.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr885643549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2013.11.19. 14:43:32

nem tudom..ő az akivel nagyot lehetne nyerni,mert nem lehet drága,de kb vehetünk egy tucat embert is általa,ha azt hozza amit az MU-ban és nem azt amit a Dortmundban + lehetne nyitni vele egy új piacot,érdekes emberke,Januzaj meg nem tudom miként jött képbe,elviekben már játszik a srác és ha tehetséges akkor már csak nem engedik el.

Apuleius 2013.11.19. 14:50:40

"Ha a japán futballista megszerzése nehézségekbe ütközne, Jérémy Ménez, Adnan Januzaj és Tom Ince jelentheti az alternatívát a torinóiaknál."

Ez rendkívül életszerű forgatókönyv. Januzaj most hosszabbított a MU-val. Ha Kagawa megszerzése "nehézségekbe ütközhet", Januzaj megszerzése konkrétan elképzelhetetlen és lehetetlen.

2013.11.19. 15:03:09

Kagava nagyon elférne itt,a MU-nál mondjuk gallyra vágták a srácot,de itt magára találhatna!Nagyon jó játékos,rendkívül mozgékony,gyors,jól passzol,lát a pályán és ami Conte számára is elégedettséget adhat,az az,hogy nagyon fegyelmezett!Januzajra esélyünk sincs,meghosszabbította a szerződését,Menez mindig egy kibaszott nagy kérdőjel,amolyan Vucinic-szindrómás srác,Ince-ről meg semmit nem tudok!

babo0410 2013.11.19. 15:47:54

Tetszene az ötlet, de inkább csak nyáron. Én minden ilyen hírnél leírtam már, hogy januárban olyan játékosokat kéne szerezni, akik a BL-ben is játszhatnának. Elsősorban a BL-ben nem elég erős a keret, mert nincs megfelelő alternatívája a kezdő 11-ünknek a padon. Így olyan játékosokat kéne igazoljunk, akiket tavasszakl nevezhetünk a BL-re.

devil-z 2013.11.19. 15:55:31

Kagawának tudnék örülni.

Goku06 2013.11.19. 16:39:57

@babo0410: ez a BL-ben játszhat dolog jól hangzik, viszont hosszútávon szarul jönnénk ki belőle.
Mert a két kategória közt nagy minőségbeli különbség van, de árbeli nincs.
Így pl egy Biabianit és egy Kagawát kb ugyanolyan áron meg tudnánk szerezni. Nem kérdés hogy Kagawával 20szor jobban járunk, de őt az idei BL-ben még nem játszathatnánk. Én őt választanám, idei BL-en már nem sokat tudunk változtatni.

És ha most elköltünk 10-15 milliót egy félmegolásra, akkor valószínűleg a nyáron nem is jönne más.
Folytatva a példát: Ha Biabiany jönne most télen, akkor Kagawa már nem jönne a nyáron..

(Biabiany és Kagawa neve helyettesíthető a többi megfigyelt olasz középszerrel akikkel szóbahoztak minket, valamint nagycsapatok kevés lehetőséget kapó, ámde jó játékosaival akik szerepeltek már a BL-ben)

Drughi Di Bianconeri 2013.11.19. 16:50:44

@Goku06: +1
Kagawa óriási fogás lenne és realitása is van a dolognak, nem igazán kap lehetőség a MU-ban.
Mind játékos,karakter és végül de nem utolsó sorban: üzleti fogásként is hatalmas vétel lenne (japán piac) !

Még annyit erről a BL-ben játszhat dologról: Előbb éljük meg a BL tavaszt,mert emlékeztetnék mindenkit,hogy jelenleg tök utolsók vagyunk :D

juvem_2 2013.11.19. 17:05:48

Kagawa a Dortmundban bebizonyította, hogy hajtós játékos ami nálunk alapkövetelménynek számít! Technikás, gyors és ésszel játszik! Ha nem is feltétlen kezdő lenne nálunk máris de az biztos, hogy sok játéklehetőséghez jutna és tovább erősödne az amúgy is bitangerős középpályánk!
24 éves viszonylag jó ár/érték arány a 20 millió körüli összeg amiből lehet faragni.
@Drughi Di Bianconeri:
Na igen:D a Japán piac!! A MU nem is titkolta anno, hogy ez is közrejátszott Kagawa szerződtetésében, de úgy látszik másra nem akarták használni!

Drughi Di Bianconeri 2013.11.19. 17:19:39

@juvem_2: Az a baj,hogy Kagawa leginkább 'trequartista'-ként használható, sőt.Ott a legjobb.Szélen is tud játszani persze, de közel sem abban a minőségben.
Na már most a MU úgy néz ki elől, hogy ha minden smakkol,hogy Rooney - RvP.Tehát Rooney-t kéne kiszorítania.Ami akkor is irreális lenne,ha jobb lenne a "fehér Pelétől", de hát attól azért messze van.
Épp ezért meg lehetne olcsón szerezni, mert ilyen játékos esetében 15-20-25 M is jócskán olcsónak számít.Főleg,hogy szerintem mielőtt pályára lépne visszahozná az ára nagyrészét (a japók NAGYON fanatikusak mindenben, azonnal vinnék a mezeket,ajándék tárgyakat, sálakat stb-stb akkor is,ha ne adj' Isten nem is hallottak még a Juventusról).
Továbbá ha megszereznénk -még ha diszkont áron is- annak lenne egyfajta üzenete: viszonylag fiatal, jóképességű, ismert és elismert (ha úgy tetszik sztárt) játékost is megtudunk szerezni.Na már most, ilyen vételünk az utóbbi években nem igazán volt.

Imádnám, ha Marrotta végre megmakacsolná magát (és persze Elkannék is) és minőségi, értelmes,használható játékosokat hozna télen.
Egy Jorginho - Kagawa duó elképesztő előrelépést jelenten minőségben és mennyiségben (valamint az azzal járó taktikai repeotoir kapcsán) egyaránt .
Reméljük,hogy Marrotta kinőtte a középcsapatos mentalitást és télen megmutatja a tökeit :D

MDaniel98 2013.11.19. 19:03:26

@Drughi Di Bianconeri: Az utolsó mondatot inkább hagyjuk vagy gyakorolja otthon a tükör előtt,de a többivel egyetértek!
Viszont én úgy gondolom,ha Kagawa valahova menni fog a télen-nyáron,akkor az nem a Juve,hanem a Dortmund lesz.

Rivendell 2013.11.19. 19:34:48

@Drughi Di Bianconeri: alapvetően a duo megszerzése alap feladatnak kéne,hogy legyen 1 Juve számára,egyik sem top játékos sőt az 1ik be is csődölt 1éven át...részemről akkor lenne ez a kp bomba erős ha jönne még jobbra Berardi,részemről őt többre tartom ,mint Kagawat bár nem azonos poszt,valahogy nekem fura,hogy egy favágó MU-kp-ra nem fér be,mert az MU kp-ja 1rakat xar mióta nincs a 2nagy öreg

baboval értek 1et amúgy,olyan kell aki BL-ben is bevethető lehet,márpedig vannak minőségi olcsó megoldások is,nem csak a félmegoldások,most télen sok lehetőség van mindenki számára ezért is érdekes most a téli átigazolási szezon

Drughi Di Bianconeri 2013.11.19. 19:44:07

@Rivendell: Jaj de buta vagy :( Illetve nem, ne haragudj ! Ez a kommented volt butuska, legalábbis részben.
Te miről beszélsz, mi az,hogy alapfeladat ?
Nézd már meg kiket igazoltunk a Marrotta érában télen !
Berardit többre tartod,mint Kagawat ? :D Miért is ?
Mert lőtt 6 gólt egy kiesési harcot vívó csapatnak ?
Kagawa tevékeny részt vállalt a Dortmund bajnoki győzelmében.
De a legbutább megnyilvánulásod ez : "favágó MU-kp-ra nem fér be,mert az MU kp-ja 1rakat xar mióta nincs a 2nagy öreg"
A végével még egyet is lehet érteni,de nagyon nem vagy képben se Kagawa posztját se a MU-t illetően, ami nem is lenne baj, csak akkor nem kéne olyan dolgokról okoskodni,amiben nincs kellő kompetenciád.
"nem mindegy,hogy a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik"
Kagawa,mint leírtam, támadóközéppályás,ergo Rooney-t kéne kiszorítania az 1 szem RvP mögüli posztról, ami akkor is lehetetlen lenne, ha történetesen jobb játékos lenne,mint Roo,mert utóbbi az angol, utóbbi a klublegenda (bár ezt a minden évben előadott hisztijei miatt egyre többen megkérdőjelezik,de akkor is a legjobb angol játékos).
Hadd ne kezdjem el sorolni azt a több tucat játékost, akiket leigazolhattunk volna, akár télen , akár nyáron is.Hiányposztra, olcsón, ráadásul minőséget.
Igenis : nagy dolog lenne a mostani Juve politikáját figyelembe véve egy Kagawa leigazolása.
Kb. mint mikor leigazoltuk Diegot,aki igazából Tevez előtt az egyetlen sztárnak mondható játékos volt évekig,akit igazoltunk.
Berardi jobb,mint Kagawa...na jó... :D
ugye nem Babo egyik rokona vagy barátja vagy ?

Rivendell 2013.11.19. 20:02:04

Rooney nálam nem támadó kp...ő csatár..ennyi
Az hogy másnak használják az engem nem kimondottan érdekel.

Kagawa..csőd és kész,nincs mit fényezni rajta,nem véletlenül nem kell az MU-ba,vagy szerinted nem lehetne szerkezetileg őket módosítani ha olyan jó lenne?

Berardi nem a góljai miatt jó,nálam nem alap a gólok szerzése kp-ról,ez csak Conte alatt értékelődött fel az impotens csatárjáték miatt

Rivendell 2013.11.19. 20:04:57

részemről az,hogy valaki a Dortmundban bajnok lett az nem fix kiindulási pont,pedig hozzáteszem alapból nem rossz játékosok,de amint eligazolnak mintha 50%-al vissza is esnének mind,pedig volt ott 1 kedvencem Rosicky aki még a válogatottban is jó volt,de az Arsenalban olyan volt,mint akit visszahúzna valami láthatatlan erő,pedig ő még 1 jobb Arsenalba igazolt.

nem hiszem,hogy a véletlenek sorozata,hogy aki eligazol az megbotlik

JUVE76 2013.11.19. 20:36:54

Kaga - Vuci csere és a feladat +oldva.....

babo0410 2013.11.19. 22:42:34

@Goku06: De nem csak az általad említett lehetőségek vannak. Nagyon sok olyan játékost lehetne hozni, akivel a BL-ben is számolhatnánk, és nem Biabiany szint. És Biabiany ezer %, hogy nem fog jönni (nyáron minden napra jutott két hír Biabianyról). De azt em értem mit nem tudunk hozzátenni az idei BL-hez? Kéne egy jó szélső, a kp-re egy csere, vagy egy bal szélső, és meg is van oldva az idei BL! A 16 között, ha igazolunk, akár még jók is lehetünk. És hála ég a vezetőség is ezt szeretné! És én is.

babo0410 2013.11.19. 22:48:31

Ja és még annyit, hogy a Dortmundban jó volt Kagawa, de mióta a Unitedben játszik, eléggé visszaesett a formája. Nem is nagyon játszik. Jelenleg nincs olyan formában, hogy elájuljak tőle.

Goku06 2013.11.19. 23:55:28

@babo0410: igen persze, ha jól körülnéznének akkor biztos találnának 15 milliós áron BL-ben még nem szereplő jó játékost, viszont eddig nemigazán hoztak minket össze ilyenekkel.. leginkább a serie a-s kiscsapatban vitézkedő középszerű játékosokkal hoztak össze minket akik 1-2 jó szezont letoltak, és most 15től kezdődik az áruk.

Úgyhogy én csak velük hasonlítottam össze Kagawát. Eddig talán a legjobb opció akivel szóbahoztak minket, és gondolom játékidőre szüksége lesz a nyárig, így szívesen váltana. (valamint az ázsiai piac meghódítása sok bevételt is jelenthetne, nem tudom hogy mi miért nem foglalkozunk ezzel, amikor mindig csak a gazdaságos dolgokat keressük.. ebben lenne ráció)

Télen meglátjuk mit hoznak, de ahogy én látom két lehetőség van: középszer vagy nagycsapatnál leszereplő játékosok jöhetnek szóba.. és ebből a két kategóriából az utolsó még mindig vonzóbb számomra.

keshudioo 2013.11.20. 09:12:53

Én nem igazán látom annak esélyét, hogy költekeznénk télen, ez a Kagawa szál erősen sántít. Sokkal reálisabb, hogy várunk nyárig és elhozzuk Ménezt ingyen. Télen szerintem csak középszer fog jönni, ilyen Biabiany-féle semmirekellők, de ne legyen igazam.

Rivendell 2013.11.20. 09:43:11

@Goku06: ha őszinték akarunk lenni a Real stb csapatok nem ezt csinálták nyáron,1-2 szezonost vettek 30-35 milláért/Bale-t most ne vegyük ide,de hát más árfekvésbe is volt nekik a srác/,egyik sem befutott sztár volt,Barca mikor vitte Udinéből a srácot ő sem egy befutott sztár volt és mennyit adtak érte? PSG mikor vitte Palermo-ból a srácot akkor is csak 1-2 szezonost vettek horror áron és valszeg nekünk sem adták volna sokkal olcsóbban,viszont most szintén 1-2 szezonos fiatal tehetséges srácokat lehetne venni csak nem 20-40 milla közötti ár sávon és ha belegondolunk mi sem befutott játékosokat szoktunk igazolni,ha a múltunkat megnézzük,most Nedved-Trez-Buffont vegyük ki,mert akkoriban ment el Zidane nem kevésért és folyamatos BL döntők,de még úgy se csak nagy neveket vettünk a 90-s években,nem mondhattuk el,hogy minden poszton a kezdőben top játékos volt,sokuk olasz kis csapatból érkezett

persze simán csak a futóbolondokat én sem támogatom

Goku06 2013.11.20. 13:01:31

@Rivendell: igen, de azok a 2-3 jó évet maguk mögött tudó játékosok általában 22-23 évesek, ilyen korban jó az a 2-3 év.
Ők a harmadik kategória, a jól építkező és KÖLTŐ csapatok számára.
De mivel mi nem fogunk 25-30 milliót kiadni egy fiatal játékosért, ezért meg sem említettem őket.

A régi Juventusnál nekünk is ez volt a mérce és tudatosan építkeztünk. Jelenleg viszont csak és kizárólag az olcsóbb megoldást választjuk.
Valaki említette Diegot.. kb tényleg ő volt az utolsó olyan játékos amikor valakit venni akartunk, és nem az ár volt a döntő tényező, hanem az hogy "vegyük meg Diegot irányítónak, mennyit kértek érte"..

És nem azzal van a gond, hogy okosan igazolunk egy Pirlo-Llorente-Pogba-Tevez-Vidal szintű játékost, hanem azzal hogy mellettük nincs meg az a befektetés ami megtérülne a pályán..

Pl. Chelsea: Hazard, Oscar, stb stb a csapatukban... fizettek értük szép pénzeket, de simán van 10 év hátra a karrierjükből, ami csak felfelé fog törni, így az értük kiadott pénz egy jó befektetés volt. Mi is szoktunk ilyet csinálni régen, most már nem. Annó Buffonért is elég nagy pénzt fizettünk.. megérte? Meg.

Rivendell 2013.11.20. 14:09:27

@Goku06: én erre nem tudok mit reagálni érdemben,mert a befektetés részét én sem értem,Juve a világ 10 legnépszerűbb csapatának 100% hogy tagja ergo mondok pár példát Neymar-Suarez-Agüero-Cr-Messi-Falcao stb stb csak,hogy a nagyobb neveket emlegessük halál lazán megtérülne csak reklámból és mezekből,nem kell Cr-nak egy Real hogy az ára megtérüljön,bármikor visszahozná az árát 1 Juvéban is és ezért nem is értem miért nem akarunk 1-2 közönségcsalogató és egyben minőségi játékot nyújtó egyént szerződtetni,mert ugyan lehet az a 2név fejenként hasamra ütök lenne 50milla,de reklám-mez-szponzor-eredmények és a velük járó anyagi juttatások terén bőven nyereséget termelnének szerintem már a 3.évükben akár és még el is lehetne őket adni közel annyiért amibe kerültek az araboknak stb,mert ugye most nem 30éves játékosokról beszélünk,hanem fénykoruk felé közeledő játékosokra gondolunk ha nagy összegű befektetésre gondolunk,tudom a felsorolt neveknél van 1-2 korosabb,de mondjuk tételezzük fel1 Cr-t is mondjuk akkor veszünk,mikor még MU játékos volt,vagy Falcao-t amikor még Porto-s volt és így tovább

ezért nem értem mi az amit babo is írt,hogy a BL pénzek most jönnek csak meg,de hát kit érdekel 1 befektetés lényege nem az,hogy már kezemben a pénz/semmi kockázat/,hanem hogy a részvényesektől elveszem és kockáztatok...."kockáztatok" valójában túl nagy kockázatot nem jelent a dolog ha már félig meddig befuttatott játékost veszek és óriási szurkolói bázis van a csapat mögött világszinten

viszont

ha már erre nem hajlandóak,akkor pedig az 1szezonos 15millásokra kell menni és kiválasztani a legjobbakat,vagy olyat akibe 1szezon sincs és úgy behozni /Porto példa/

Rivendell 2013.11.20. 14:12:38

ami lemaradt

húzó nevet természetesen csatár és irányító poszton,mert ezek azok amik reklám terén is nagyot visznek,védelembe és talán még szélre is felesleges lenne nagy neveket hozni,bár bizonyosan oda is lehetne találni érdekes befektetést

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása