Juventus - Catania 4:0

A Juventus mindössze egyszer veszített a Catania ellen a 2006 óta lejátszott tizenkét bajnoki mérkőzés során, a vendégek pedig az este során nemigen mutattak jeleket arra, hogy ezt az arányt javítani szeretnék, a bajnokcsapat végig kezében tartotta a mérkőzést.

Tévez Carlos_Andujar mellett.jpgAntonio Conte három helyen módosított a Genoa elleni nyertes felálláson, a legjelentősebb módosítás Claudio Marchisio játszatása volt Paul Pogba helyett, míg a Catania az elmúlt bajnokihoz képest négy változtatást is eszközölt.

Carlos Tévez kifejezetten aktív volt a mérkőzés első tíz percében, amikor is húsz méterről kevéssel a kapu fölé bombázott, majd Leonardo Bonucci gyönyörű emelését követően csak Mariano Andújar karjaiba tudta balettes mozdulattal küldeni kapásból a labdát.

A Catania a mérkőzés kezdetén kontrával próbált veszélyeztetni, ám a vezetést ezúttal nem a vendégek szerezték meg, hanem a Juventus Arturo Vidal révén, aki a huszonhatodik percben a tizenhatos szélén kapta a labdát Carlos Téveztől, majd kihasználva az ellenfél kapujának közelségét, laposan kapura lőtte a labdát, ami két védőn is irányt változtatva suhant el a lábak között a tehetetlen kapus mellett. 1-0

A Juventus második góljára se kellett sokat várni, nyolc perccel az első találatot követően Sergio Almirón buktatta honfitársát, Carlos Tévezt, közvetlenül a tizenhatos előtt, az ezért járó szabadrúgást pedig Andrea Pirlo végezte el rendkívül hatékonyan, a labda a hosszú oldalon pottyant be a kapuba, így az olasz játékmester góllal ünnepelte századik Juventus szereplését. 2-0

A vendégek a félidőt követően veszélyesebbé lettek, ám a Juventusnak sikerült góllal elvenni az ellenfél támadókedvét, Carlos Tévez Fernando Llorentével egyérintőzött, így egyedül maradt az argentin csatár a kapussal és a hatvanötödik percben tovább növelte a hazai előnyt. 3-0

A Juventus aréna közönsége a negyedik gólt ünnepelhette a hetvenedik percben, amikor is a becserélt Sebastian Giovinco szép játékkal a bal oldalon becselezte magát a tizenhatoson belülre egy szöglet után, majd lepasszolta a labdát az ötös előtt álló Leonardo Bonuccinak, aki ilyen távolságról nyugodtan kapuba lőtte a játékszert. 4-0

A Catania csapnivaló szerda estéjét megkoronázta Tiberio Guarente kiállítása, akit a bíró Claudio Marchisio ellen elkövetett durva szabálytalanságáért küldött zuhanyozni hat perccel a rendes játékidő letelte előtt.

Kezdőcsapatok

Juventus: Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Isla, Vidal (Pogba 61. p.), Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Tévez (Giovinco 67. p .), Llorente (Motta 74. p.)

Catania: Andújar; Rolín (Capuano 67. p.), Legrottaglie, Gyömbér; Alvarez, Guarente, Almirón, Biraghi (Castro 46. p.); Keko; Petković (Maxi López 65. p.), Bergessio

Bíró: Guida

Kiállítás: Guarente, 84. p.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr745607455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabo2323 2013.10.31. 11:45:30

Valaki meg mondaná nekem,hogy Motta mit keresett a pályán és egyáltalán milyen poszton játszott mert ez nekem még mindig rejtély :D

vico94 2013.10.31. 12:07:12

@Berbatov a Juventusnál folytatja?: Szerintem 4-0nál otthon nem kell háborogni hogy Motta bejött kb 15 percre passzolgatni és őrizni az eredményt.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.31. 12:25:51

Akadozott a streamem, az 1. gólról le is maradtam, de összességében jó teljesítményt nyújtottunk, igazából különösebb megerőltetés nélkül hoztuk le így a meccset,a Catania szinte pályán sem volt.
Marci és Isla teljesítménye erősen kilógott lefelé (konkrétan Marcit észre sem lehetett venni a 2. félidőben megeresztett lövéséig).
De Ceglie teljesítménye meglepő volt: ezért lehet szeretni a jó öreg Ashtont. Nem játszik,nem alapember (kb. Peluso is előtte van),ügyetlen,suta a futása; DE amikor pályára megy, teljes szívvel játszik, továbbá tisztában van a csapatnál betöltött szerepével.
Tegnap volt egy rakat jó beadása és sok labdát is kért,kapott.
Pirlo mintha kezdene feléledni álmából, sokat és ami még fontosabb pontosan passzolt, a gólja tanári volt, bár ziccerben kb 11 méterről illet volna belőnie,ahelyett,hogy feldobja magát :D
Tevez nálam a meccs embere,hihetetlen,amit emberünk művel,felszántja a pályát,nagyon lelkes (látszik rajta,hogy élvezi az itt létet,a szurkolók szeretetét,a játékot) és gólt is lőtt.Le a kalappal az Apacs előtt, mondtam,hogy jó vétel lesz ! (nem hiába az egyik kedvencem 2006 óta :p )
Nando mintha kicsit görcsös lett volna, legalább 2-3 tiszta ziccere volt (pl: DC beadásaiból),de nem élt velük és láthatóan bosszantotta,összjátékban azonban szerintem hasznos volt,jól passzolt a társaknak, Teveznek vagy akár az említett esetnél Pirlonak adott assisttal felérő passzt.Mindenesetre sokkal megnyugtatóbb a játéka,mint ha még mindig Matri lenne a centerünk...lesz ő még jobb is !
Bonucci elcsúszásán nagyot röhögtem,Chiello tanárian ért oda,hogy közbelépjen.Egyébként a védelmünk elég magabiztos volt,Bonunak voltak jó hosszú passzai (és rosszak is), de Cáceres valami elképesztő.Mintha semennyit nem hagyott volna ki,s Ő lenne az alapemberünk.Urunk mindent tud a védekezésről,amit lehet.A góllövésről nem igazán,Epic volt,h. 3szor próbált ollózni,de nem sikerült :D Amúgy illő lenne egyre több lehetőséget adni neki, imádom nézni a tiszta,sallangmentes,áldozatkész védő munkáját !
Most a legjobbkor jött 1 ilyen meccs,önbizalónövelőnek,ha így folytatjuk reményeim szerint hamarosan felzárkózunk a Romahoz,illetve a BL-továbbjutást is kiharcoljuk vérrel, verítékkel !
Forza !
@Berbatov a Juventusnál folytatja?: Azt én sem értettem,hogy:
1.mit keres még ez a bohóc a csapatnál,és minek hozza be Conte ?
2. Milyen formációban nyomtuk utána ?
Szerintem amúgy ő maga sem.

babo0410 2013.10.31. 14:35:57

Nagyon jó meccs volt! Végre mindenki jól játszott. Még Islat is megdicsérem, mert tegnap ő is jobban teljesített. Tudom szokás élből mindig uazokat elővenni minden meccs után, akármit csinálnak, de! Marchisio nagyon jól, és hasznosan játszott. Ő is kezd egyre jobb formába kerülni végre. Nem értem, hogy aki azt írja, hogy láthatatlan volt, az nem a meccset nézte? 5. legtöbb lasztit kapta, ő szerelt a legtöbbet (6), és sokkal jobban passzolt (85%) Téveznél is. Pl. Tévezt minden meccsen dicséritek. Jól játszott ma is, de bizony ma csak 51x ért lasztihoz, és csak 65%-os pontossággal passzolt. Buffon után ő volt második legkevesebbet játékban. Még Isla is több lasztit kapott, és sokkal jobban passzolt. Cáceres viszont amellett, hogy sok lasztit kapott, és 96! %-osan passzolt, nem szerelt egyszer sem védő létére. Ma az egész csapat jó volt, még DC, Isla és Marchisio is. Nem lehet senkit negatívan kiemelni. Illetve ha már, akkor sokkal inkább Tévezt lehetne, de őt se emelném ki, mert hasznos volt, még ha pontatlan is. Mottat meg nem akarom megemlíteni, mert ő sztem az ilyen meccseken csak azért jön be 10-15 percekre, hogy játékban legyen, és el tudjuk januárban adni.

MDaniel98 2013.10.31. 14:53:42

@babo0410: Lehet,hogy csak 51X-ért labdába,de abból az 51 érintésből egy a Catania hálójában kötött ki.:)

babo0410 2013.10.31. 15:35:03

@Juventus FC 15: Azért írtam, hogy Tévez is hasznos volt tegnap a pontatlansága ellenére is!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása