Fiorentina - Juventus: 4-2

Fiorentina-Juventus.jpgNehéz egy ilyen meccs után bármit is írni Xanax nélkül, tehát gyógyszer be és kezdjük el összefoglalni a meccset. A Fiorentina-Juventus a helyezésektől függetlenül mindig is rangadónak számít, most pedig, tudván a nyári mercato kimenetelét, különösen oda kell figyelni Montelláékra. A helyzetet nehezítette, hogy a Roma átgázolt a Napolin, így a nyomás Conte fiain volt, hogy tartsák a lépést a farkasokkal. A hazaiaknál Gomez, míg a vendégeknél Lichtsteiner, Quagliarella és Vučinić sérülés nem volt nevezve, addig Vidal retorzió miatt nem lehetett ott a kezdőben.

A mérkőzés óvatos tapogatózással kezdődött, egyik csapat sem szeretett volna fejnek rohanni a falnak. Ennek megfelelően határozott védekezés és bizonytalan támadások jellemezték a kezdetet. Rangadóhoz méltóan faragták is egymást a játékosok rendesen, az első 23 perc három sárga lapot és Ambrosini sérülését hozta, a kapusok pedig alig találkoztak a labdával.

A játék képe alapján tipikusan az "egy gól dönthet" mottót lebeghetett a játékosok szemei előtt. Buffon egyedül Cuadrado lövésénél találkozott a játékszerrel, míg a másik oldalon szokásához híven, Tévez brusztolt rendesen, de igazán nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Ezért a 37. percben az argentin javára megítélt büntető a legnagyobb gólhelyzetté avanzsálódott, amit a sértett magabiztosan értékesített is, majd egy Batistuta-gólörömmel ünnepelte idei negyedik bajnoki találatát. 0-1

A kapott gól hideg zuhanyként érte a lilákat, 3 perccel később a nagy fejetlenségben Cuadrado a saját kapusa elől rúgta el a labdát, amire Pogba csapott le és az üres kapuba tessékelte a játékszert. 0-2

A csapatok kétgólos Juve-előnnyel mehettek a szünetre, innen a felelőtlenebb blogszerkesztők (én) már biztos vendégsikert vizionáltak, ami valljuk be, egy koncentrált bajnokcsapattól nem megoldhatatlan feladat. Bár meg kell hagyni, hogy nagyon jó teljesítményt senki sem mutatott a zebrák közül, talán Tévez emelhető ki a küzdeni akarása okán, amihez nála az ismert technika is párosul.

Az első játékrész tehát inkább a Bianconeriről szólt, de nem a jó játékuk miatt, hanem a Fiorentina bűnrossz produkciója okán. A második félidő eleje ennek megfelelően szintén a vendégekről szólt, kétgólos vezetésnél, Asamoah és Marchisio is sokszázalékos ziccerben növelhette volna az előnyt és küldhette volna a padlóra az ellent... de nem így lett és ez bizony megbosszulta magát. A 65. percben jött a törés egy Fernández tizenhatoson belülre törésének képében: Asamoah választotta el őt a labdától, Rizzoli pedig befújta a mérkőzés második büntetőjét, most a Fiorentina javára. A tizenegyest Rossi értékesítette, pedig Buffon érezte az irányt. 1-2

Bő tíz perc múlva -a szokásos 75. perces cseréhez készülődött Conte, aki a tettéért megbűnhődött Vidalt készült becserélni- szintén Rossi került a középpontba, egy kis húzogatás után a tizenhatoson kívülről lőtt, Buffon pedig nem vetődve, csak úgy eldőlve próbálta hárítani a löketet, de sikertelenül. A játékszer pont befért a kapufa mellé, pedig még a védők sem vették komolyan ezt a próbálkozást, pedig ezzel már döntetlenre módosult az állás. 2-2

Itt a komplett Juve-vezetőség, -játékosok, -szurkolók lesápadtak, ezzel párhuzamosan azonban a Della Valle család a díszpáholyban életerőre kapott. A könnyelmű blogolókkal ellentétben a nagyobb baj az volt, hogy az egész Bianconero csapat elhitte, hogy megvan a mérkőzés. Pogba meglehetősen flegmán lézengett a pályán, Llorente rendre rossz megoldásokat választott, Marchisio és Asamoah formán kívül, Padoin meg a pályán sem volt... ja de, ott volt.

No de még a 2-2 után is fel lehetett volna állni, de a borzalmas, érthetetlen és amatőr helyezkedés és felfogás miatt nem sikerült. Kettő azaz kettő perc múlva Valero passza teljesen üresen találta Joaquint a büntetőterületen belül, aki a labdát átvette, majd a kivetődő Buffon mellett lőtt a kapuba. 3-2

A hazaiaknak pedig több sem kellett, vérszemet kaptak és a Juve skalpját akarták. Amit meg is kaptak, a kitámadó zebrákat lekontrázva Cuadrado és ismét Rossi csinált hülyét a védelemből. Előbbi passzából Rossi kapásból, (urambocsá' olyan Del Pierosan) lőtte ki a hosszú sarkot és állította be a végeredményt. 4-2

Nem szükséges kertelni, a Fiorentina 20 perc játékkal lemosta a Juvét a pályáról, kétgólos hátrányból fordított, ami mindenekelőtt megsüvegelendő teljesítmény. A vendégek jóllakott óvodás módjára, nagyképűen azt hitték, simán megvan a meccs, aminek egyébként meg is kell lennie még az Artemio Franchiban is. A hazaiak 15 éve képtelen nyerni a Bianconeri ellen, de most kárpótolták a szurkolókat az elmúlt évekért. A Juventus, bajnokcsapatként, európai elitegyüttesként nem kaphat 20 perc alatt 4 gólt. A négy gól a tavalyelőtti szezonban kapott gólok összességének az egyötöde.

Egy meccsen most ennyiszer kellett Buffonnak maga mögé nyúlni, aki a harmadik hazai találatnál kicsit mellé is nyúlt. A fent említetteken kívül kijár még a tockos a védelemnek is, Bonuccinak, aki balettmozdulattal próbál a labda útjába állni a negyedik gólnál, de még inkább Chiellininek, aki kétszer is lemaradt, mint a borravaló. Vidalról nem tudni, hogy merre járt abban a negyed órában, míg pályán volt, és továbbra sem tudni, hogy Padoin mit keres a keretben. Az pedig a hét kérdése, hogy Marco Motta (!) mit keres egyáltalán a kispadon és főleg a pályán. Mit gondolt Conte, amikor Mottát hozta be vert helyzetben Padoin helyére a hajrában. Egyik szerényebb képességekkel rendelkezik, mint a másik, de Motta tétmeccsen pályára sem lépett még idén. Biztos, hogy őt kell behozni Cáceres helyett?

Érthetetlen, elképesztő, abszurd meccs volt. És nem, nem az egyetlen vereség miatt fáj a szívünk, hanem a hetek óta tartó forma és a megalázó vereség miatt. A vak is látta, hogy előbb-utóbb állon vágják a csapatot, akkor miért nem tettek ellene, hogy ne így legyen? Mindenki látta, csak Contéék nem? Mindenesetre Madridban nagyot kell játszani, hogy elfelejtsük a mai meccset.

Fiorentina - Juventus: 4-2 (0-2)
gsz: Rossi 66' (p), 76', 81'; Joaquín 78' ill. Tévez 37' (p); Pogba 40

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr425589863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2013.10.20. 22:20:42

Igazából még így órák után kicsit lenyugodva is csak annyit tudok írni hogy ez szégyen volt.Érett a vereség mert amit idén mutat a Juve az nagyon kevés nemis a vereség fáj hanem ahogy kikaptunk.Nagyon de nagyon próbálok optimista lenni és nagyon remélem hogy eza mai meccs felébreszti a csapatot mert nagyon elkényelmesedtek és nemhiszem el hogy Conte nem látta már az elmúlt hetek után hogy ebből baj lehet nem lehet azzal takarózni hogy a bajnokságban jönnek /jöttek/ a pontok hát tessék Mister lehet gondolkodni és kurvára remélem hogy ma eggyikőtök sem alszik.

Type-R 2013.10.20. 22:39:50

@Alex8610: Örülök, hogy legalább Te próbálsz optimista maradni, nekem egyelőre nem megy. És a pulzusom is felment vagy 80-ra, ami nagy szó, mert 60 fölé nem igen megy.

Type-R 2013.10.20. 22:47:46

@Type-R: Fradi is bénázott a Kaposvár ellen, no comment! Legalább a Torino elvett 2 pontot a merdától.

Trieszt120506 2013.10.20. 22:54:06

Szerdán jobban járunk, ha valami töményet is készítünk a sör mellé!

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.10.20. 22:59:21

Én még órákkal később is csak azt tudom mondani, hogy rohadjon meg az egész csapat, Contéstől együtt!!! 2-0ról így elbukni egy meccset! Ez pofátlanság, a szurkolók és saját maguk arcon köpése! Ha az elkövetkező 2-3 fordulóban nem lesz pozitív változás a hozzáállásban, akkor ne is ábrándozzunk scudettoról! Idén mi vagyunk önmagunk legnagyobb ellenfelei. Nem a róma fogja megnyerni a bajnokságot, hanem mi fogjuk elveszíteni az önelégültségünkkel, flegmaságunkkal, fantáziátlanságunkkal, már ami a taktikát illeti.
Conte is sehol sincs a két évvel ezelőtti önmagához képest. Talán ő is jóllakott?
Ezek után tűkön ülve várom a madridi produkciót. Vagy qrva nagyot égünk, vagy pofán basszuk a margitot.

juve28adam 2013.10.20. 23:08:44

Jónagy Pálfordulás kellene a csapattól szerdára(asszem akkor van a Madrid elleni meccs) ,de egész egyszerűen el nem tudom képzelni ,hogy ennyi idő alatt rendbe tegye a csapatot Conte (és magát is...).
Félek a Bl meccstől, nagyon.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.10.20. 23:15:26

@juve28adam: Én rohadtul nem félek a margittól. A mai meccs után nem sokkolna egy kiadós verés sem. Már semmin sem csodálkozom. De vhogy azt érzem, h az is x lesz. Nyerni nem fogunk (nincs DP), vagy x, vagy megszórnak.
Csak azt nem tudom felfogni a korlátolt agyammal, hogy EGY CSAPAT, HOGY HIHETI AZT 2-0NÁL, HOGY MEGVAN A MECCS, HÁTRA LEHET DŐLNI???????
NEM MONDTÁK NEKIK, HOGY A MECCSNEK AKKOR VAN VÉGE, AMIKOR A BÍRÓ LEFÚJJA!?????

babo0410 2013.10.20. 23:15:57

Conte-nak most kéne azt a beszédet elmondania, amit az első évben mondott. Akkor hatott, és látványosan javultunk. Valami nincs rendben. Fejben nincsenek ott a fiúk, Pogba és Marci iszonyat flegmák, Pirlo már nem tudja úgy irányítani a csapatot mint 2 éve, Buffon sokat hibázik. Tulajdonképpen nagyon kiengedtünk a 2. félidőben, mert az első félidei teljesítmény az remek volt. Remélem Conte fel tudja ébreszteni újra a tüzet, vissza tudja hozni újra a harciasságot. Nem aggódok egyelőre. Szerdán meglátjuk melyik arcunkat mutatjuk. Ha ugyanazt amit idén, akkor el se menjünk, ha tudunk Juvéhoz méltóan alázatosan játszani, akkor tökéletes, nyerhetünk. Csak bízni tudok abban, h ez volt a józanító pofon, mert akkor még hálás is leszek Montellának és a fiainak a józanító pofonért.

babo0410 2013.10.20. 23:19:37

@Alex8610: Szerintem Conte látja, hogy a perec nem kerek, csak kifelé nem fogja a problémákat kibeszélni a sajtónak. Nem kell még jobba betegyenek a csapatnak. Azt kell nyilatkozni, h bizik a csapatban, minden rendben, jönnek az eredmények, nincs gond, stb.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.10.20. 23:23:00

@babo0410: Csak az a baj, h Contéban sincs már az a tűz, mint ami az első évét jellemezte. Így nehéz lesz feltüzelni a fiúkat. Akkor állandóan ordibált a pálya szélén, meg artikulátlanul mutogatott. Most mit csinál? Ha gólt rúgunk, örül, ha kapunk, csak ölbe tett kezekkel áll, mint a fszom és meredten bámul maga elé, mint aki befordult.

Apuleius 2013.10.20. 23:37:45

A létező legoptimistább forgatókönyv szerint abban reménykedhetünk, hogy jókor jött ez a pofon, amikor még van lehetőség javítani, s összeszedheti magát Conte és a játékosok. A vereség, és főként annak módja egészen elképesztő, de meggyőződésem, hogy ráfért a pofon a Juventusra, mert rossz nézni a hetek óta tartó vergődést. Reménykedjünk...

Változatlanul kezdem azt érezni, hogy Conte már nem képes többre annál, amit eddig elért, s nem ő lesz az, aki nemzetközi sikerre vezeti majd a Juventust, de ne legyen igazam.

A Padoin-Motta csere legalább akkora rejtélyt jelent, mint a Lindbergh bébi eltűnése. Igazi slusszpoén, egy amúgy is szánalmas kabaré megkoronázásaként.

Érdekes ez a Vidal ügy is. Eleve elképesztő, hogy egy komoly, állítólagosan profi, a szurkolók által imádott játékos veheti magának a bátorságot, hogy a Fiorentina elleni rangadó és a Real Madrid elleni BL csata előtt több napra eltűnjön ünnepelni Chile kijutását a VB-re. Aztán elég béna az is, ahogy Conte és a Juve kezeli az ügyet. Büntiből kimarad a kezdőből, majd aztán mégis berakják (hogy végül lesérüljön, s így talán kihagyja a Real Madrid meccset).

Amíg Padoinhoz és Mottához hasonló senkiházi, fostalicska, botlábú nyomorultak tagjai lehetnek a Juventus keretének, addig kár arról álmodozni, hogy visszatérhetünk a legszűkebb európai elitbe.

2013.10.21. 00:21:19

Komolytalan ez így egyenlőre...nemtom megnézzem-e a Real elleni meccset,mert igazából azt se bántam meg,hogy ma nem láttam ezt a fost...

Tomi82 2013.10.21. 07:27:34

nem dőltek hátra a srácok ,egyszerüen csak annyit akartak kiadni magukból ami kell a 3 ponthoz...voltak ziccereink is 0-2- nél nem is egy....egyszerüen mákja volt a fiornak hogy 2-2 re feljöttek amiben mi is segitettünk sajnos....
de a másik két gólt azt az eszetlen támadójátékunk miatt kaptuk kontrából......ez sajnos előfordul...
nem kell bántani ezért a csapatot...
remélem a pofon felrázza őket!
fino alla fine
forza juventus

Sandro Corleone 2013.10.21. 08:43:02

Tomi82, te vagy az egyetlen akivel egyetértek, a többiek meg....

Lord Viktor 2013.10.21. 08:44:17

A srácoknak fel kéne ismernie, hogy nem verhetetlenek. Ahogy Conténak is. Az az érzésem, mindenki túl magabiztos lett, amely egy ilyen profi csapatnál nem megengedhető. Reméljük ez a pofon segített mindenkinek visszatérni a földre és visszavenni az arcból. Élükön Buffonnal és Marchisioval, ugyanis kettejük formahanyatlása szembetűnő és elképesztő. Állítom, hogy a védelmünk azért kapott eddig 2-2,5x több gólt, mint az előző két idényben, mert nem egy magabiztos kapus áll mögöttük. Tegnap is pl. Rossi egyenlítő gólja simán védhető lett volna. Marchisiotól pdig egy távoli lövésen kívül nem emlékszem semmire, momentuma nem volt. Conte megfontolhatná, hogy az MVP inkább PVP-re módosuljon. Bár Pogba se villogott ma, azért lőtt egy gólt és jobban észrevetette magát, mint Marci. Őszintén szólva, ha a srác nem Juve nevelés lenne, már rég a padot koptatná vagy átadólistán lenne.
Egyébként még Conte arcát is ijesztő volt látni. 4-2-es hátrányban vagyunk, van még hátra 10+n perc, erre magába roskadva mered előre és becseréli Mottát... Hol a sokat hangoztatott Spirito Juve? Győzni mindenáron, hajtani a végéig? Remélem mindenki magába száll, mert így csúnya világ lesz a Real ellen.

MdewC 2013.10.21. 08:52:56

@Apuleius: Teljesen 1et értek, annyi, hogy Conte legyen akivel BL-t nyerünk.
Hajrá!

mpite 2013.10.21. 08:55:06

Én is inkább azt vélem, hogy jót fog tenni a csapatnak ez a pofon, legalábbis remélem, szerintem lassan kezd lejátszódni a fejekben az a forgatókönyv, hogy ha így folytatják nem hogy címvédés nem lesz, de óriási bukta lesz ez a szezon. Szerintem egy maguktól elszállt kétszeres bajnokcsapatot ha valami, akkor ennek az elkerülése motiválhatja.

De könyörgöm valaki mondja már meg, hogy Conte még jobban ki akarta magát röhögtetni, amikor Padoin helyére beküldte a Juventusban kb két éve egy percet nem játszó Mottát, aki még egyetlen kiscsapatban sem tudott azóta bizonyítani?? Inkább néztem volna Bouy-t ha már ott volt a padon, szóval ne mondja nekem senki, hogy nem volt kit beküldeni. Elég szar streamen néztem amúgy a meccset, azt hittem hogy rosszul látom.

GLB 2013.10.21. 09:32:13

@Apuleius: az meg szerintem nem is bünti,hogy csereként pályára lép!!Keretbe se kellett volna raknia Contenak.Ezek szerint Conte se tudja tartani a megalkotott szabályait másrészt meg a többi játékos is elgondolkozik,hogy hogy is van ez?Neki lehet?Szegény Q meddig mellőzve volt amikor baromságot csinált.Egy szó mint 100 Conte most nagyon nem volt következetes.Nyilván imádom Vidalt,de ilyet senkinek nem lehet csinálni még neki se.

Apuleius 2013.10.21. 09:56:49

@GLB: Én is pontosan ezt érzem. Amit Vidal csinált az elfogadhatatlan és maximálisan méltatlan egy profi játékoshoz, s a Juventus (vagy Conte?) most nagyon következetlen volt. Egyértelmű, hogy a Juventusnak szüksége van Vidalra, mint egy falat kenyérre, de ezt az egészet ebben a formában nagyon bénának érzem. A szabályokat, ha már vannak, mindenkire alkalmazni kell, legyen szó Marco Mottáról, vagy Arturo Vidalról.

Type-R 2013.10.21. 10:01:37

@mpite: Nagyon bízom benne, hogy jót fog tenni a csapatnak a pofon, de sajnos láttunk már Torinóban karón varjút. Hányszor volt az az érzésünk, hogy na most akkor változik a helyzet (játékospolitika, meccsforma, edzőkérdés) és nem történt az égadta egy világon semmi.
Nehogy eltussolják egy "nem volt szerencsénk", "a stadion hangulata félelmetes" vagy a "Fior nagyon erős csapat" interjúkkal és ennyi, ahelyett, hogy kielemeznék miért is szenvedünk mostanában!
Mert vannak hullámvölgyek, hiszen senki sem tud évi 40-50 meccset klubszinten minőségileg végigjátszani, de akkor analizálják az okokat és tegyenek ellene. Spirito Juvéból aka. brute force nem lehet behúzni 3 bajnokságot meg egy BL elődöntőt. Itt már taktikusnak kell lenni.

Type-R 2013.10.21. 10:03:49

@Apuleius: Ez meg a másik, milyen már, hogy ha ég a ház, akkor megkérjük Arturot, hogy "légyszi, játssz már egy kicsit"? HA TÉNYLEG vétett a szabályok ellen, akkor ki kellett volna tenni a keretből egy meccsre. Így csak Conte és a Juve nimbusza sínylette meg azt a következetlen húzást.

szabo2323 2013.10.21. 10:04:54

Én azt hiszem Ez a vereség jókor jött mert eddig majdnem mindig hátrányba játszottunk.A reál ellen szerintem a csapatról a gatya is le fog szakadni csak ,hogy be ne égjenek megint.Am teljesen meg érdemeltük a vereséget.És szerintem nem is ártott és inkább most botladozzunk mint tavasszal.

GLB 2013.10.21. 10:16:22

@Apuleius: Nekem a másik emberem Pogba.Nagyon sokszor lenyilatkozta azt,hogy a földön akar maradni ,de az elmúlt pár meccsen kicsit azt látom rajta ,hogy ez nem sikerül neki.Volt egy pár nagyobb név akivel szóbahozták egy kicsit megmelegedett a helye a kezdőbe és tessék.Túlzott magabiztosságra utaló jelek amikor majd ő egyedűl majdnem utolsó emberként kiakar cselezni 3-4 embert és erre már ráfizettünk a milan ellen meg most a fior ellen is majdnem.
Cselezzen mert tud de ne hátúl és akkor csináljon cselt amikor kell.
Akár idézhetném Baggio szavait is aki valahogy így fogalmazott:"tudd mikor cselezz és tudd mikor passzolj".De az is lehet ,hogy csak én látom most bele ebbe a helyzetbe ezt az egészet!

NucLeo 2013.10.21. 10:18:26

Szerencsére csak az első félidőt láttam,de az alapján el nem tudtam volna képzelni ezt a végeredményt.Mióta Juventus szurkoló vagyok,ilyen szintű összeomlást nem láttam.Nyilván unalomig játszott és sablonos a taktikánk,meg ott vannak Padoinék,de a legrémisztőbb az elbizakodottság és önteltség,ami idén a csapatot,és elsősorban Contét jellemzi.Már nem látom rajta azt az elszántságot és hitet,ami az első bajnoki évben lenyűgözött,és ami nyomokban még tavaly is látszott.Ő a felelős a tegnapi zakóért,és ő az egyetlen,aki életet lehelhet a csapatba.Nyilván nem a Real elleni meccs előtt kell átállni négy védős rendszerre,de hosszútávon ez is elkerülhetetlen.Mindenesetre a saller még éppen időben jött,van még idő felébredni,de ehhez újra a tavalyelőtti Conte kell...

NucLeo 2013.10.21. 10:26:40

És még annyi,hogy bár tudom,mekkora játékos Gigi,azért az nem egészséges,hogy kapusposzton abszolút nincs verseny a csapatba kerülésért.Storari kb a hangulatfelelős szerepét tölti be.Vissza kell hozni Leali-t minél hamarabb és ráuszítani Buffonra.

GLB 2013.10.21. 11:07:29

@NucLeo: igaz.elgondolkodtató,hogy szezononként volt max 1-2 hibája most meg nem tudok olyan meccset mondani,hogy ne hibázott volna egy nagyot.látszik a tekintetén ,hogy nincs rendbe valami.szerdán visszanyerheti a formáját mert most foglalkoztatva lesz a biztos.de ha megint az első kapuratartó lövés góllal végződik akkor nehogy nagyon csúnya legyen a vége.milan-barca madrid-juve.ez is adhat egy képet a jelenlegi olasz és spanyol fociról.a jelenlegi formánkat nézve és a mostani milant ismerve mindkét oldalon benne van egy nagyobb zakó.
de nyílván nem ezt várom,hanem a felfrissülést.

omlossuti 2013.10.21. 16:59:14

@Berbatov a Juventusnál folytatja?: A Fiorentina elleni meccsen például Bonucci gatyája leszakadt, mondjuk nem a ritmustól :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása