Trapattoni: "Conte, maradj a Juvenál!"

Giovanni-Trapattoni.jpgAz írországi munkája után új állást kereső Giovanni Trapattoni azt tanácsolja kollegájának, Antonio Contenak, ne hagyja el jelenlegi klubját.

A 74 éves taktikus számára a szigetországi kaland befejeződött, miután nem tudta kijuttatni az ír válogatottat a közelgő Világbajnokságra, ez viszont nem szegte kedvét, hogy egy rövidebb interjút adjon a Tuttosportnak, melyben a Juventusra és annak edzőjére is kitért.

"Vita nélkül hagytam el Írországot. Elértünk néhány fontos eredményt együtt és voltak nagyszerű pillanataink a csapattal. Igaz, hogy sajnos nem sikerült kvalifikálni magunkat a Világbajnokságra, de a nap végén civilizált emberek módjára búcsúztunk el egymástól." - mondta Trap.

"Megismerkedtem egy csodálatos országgal, amely alázatos és büszke. Ez a nemzet nem rendelkezik saját bajnoksággal, így véleményem szerint jó munkát végeztem."

Trap Mester bejárta a világot, viszont azt tanácsolja Antonio Contenak, hogy most még semmiképpen se kövesse a példáját.

"Conte sok tapasztalatban részesült, hiszen ugyanabban a klubban lehet edző, amelyben azelőtt sok-sok évet lehúzott játékosként. Ennek megvan az az előnye, hogy jobban védik őt a kritikáktól, a Juvet pedig tradicionálisan sokat kritizálják."

"Antonionak nincs szüksége dicséretre, hiszen tudja, hogy a munkája az, hogy eredményeket érjen el a csapattal, amelyek majd őt igazolják." - vélekedett a szakember.

"Egyet viszont tanácsolhatok neki: minél tovább ellenáll egy másik bajnokság csábításának, annál jobb. Én is sok ajánlatot kaptam olasz és külföldi csapatoktól, de ellenálltam nekik, legalábbis egy ideig. Sokféle Juventust edzettem az évek során és bátran mondhatom, hogy minél tovább megalapozod sikereidet egy adott ligában, annál jobb. Természetesen négy különböző országban is edzősködtem és nyertem is." - mosolygott Trapattoni.

"A Bianconeriben megvan minden, ami szükséges ahhoz hogy visszatérjenek a szűk európai elitbe, azonban azt még túl korai megmondani, hogy ez ebben a szezonban sikerülni fog-e. Teljesen normális, hogy a játékosok formája ingadozó, ez a sok meccs miatt van így, beleértve a válogatott mérkőzéseket is."

Trapattoni ezután a Juventus legnagyobb igazolásairól, Carlos Tévezről és Fernando Llorenteről is szót ejtett.

"Carlos Tévez egy bölcs ember győztes mentalitással. Sosem reklamál, ha szabálytalankodik és ki nem állhatja, ha veszít. Fernando Llorente a csapat rotációja miatt lett igazolva. Nem egy Messi, ezért a csapattagok támogatására van szüksége."

"Szeretném kiemelni, hogy milyen remek edzői stáb dolgozik a Serie A-ban. Ott van Rafa Benítez Napolija, Walter Mazzari Interje, Rudi Garcia Romaja vagy Vladimir Petkovic Lazioja. Mindannyian nagyon versenyképesek, óriási lelkesedéssel és hittel rendelkeznek, valamint a technikai képzettségük is megvan."

A mester a milánói csapatokról sem feledkezett meg.

"A Milan és az Inter is bele fog szólni a dolgok alakulásába, hiszen hozzászoktak az első helyért zajló pszichológiai stresszhez."

Trapattonit ezután a jövőjéről kérdezték és arról, hogy igazak voltak-e azok a pletykák, melyek szóbahozták őt a Galatasaray padjával, még mielőtt Roberto Mancini leült volna rá.

"Az is egy lehetőség lett volna, de hogy őszinte legyek nem szívesen meccseltem volna a Juve ellen." - árulta el Don Giovanni.

"Nem tagadom, jelenleg is kapcsolatban állok néhány fontos emberrel, akik az ausztrál és az orosz foci világában mozognak. Sőt Afrika is kiváncsivá tesz, amely szintén taktikai kihívás lenne számomra. Egy biztos, hamarosan újra a pálya mellett fognak látni." - fejezte be az interjút Trapattoni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr525565875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.10.14. 19:50:00

Ő aztán már csak tudja,hogy mit kell Contenak tennie.Amúgy igaza van.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása