Nyilatkozatcsokor a Milan legyőzése után

A Juventus 3:2-es győzelmet aratott hazai pályán a gyengélkedő AC Milan ellen, s ugyan a csapat húsz másodperc elteltével azonnal hátrányba került, sikereresen talpra állt, s a második játékrészben megfordította az eredményt. A zebramezes alakulat játékosai így látták a mérkőzést.

Chiellini Giorgi_gólöröm 2.jpg"Ismét saját magunknak nehezítettük meg, s azt kockáztattuk, hogy a Milan egy döntetlennel távozik. Ha ez bekövetkezett volna, egy hétig nem jönne álom a szemünkre." - értékelte a találkozót a harmadik gólt jegyző Giorgio Chiellini.

"Változtatnunk kell a hozzáállásunkon, ha idén újra nyerni akarunk. Megértem az első találatot, de a másodikat nem, mivel a találkozót már megnyertük. Remélem, hogy ez leckeként szolgál számunkra a jövőt illetően. Ami a többit illeti, csak elégedett lehetek, hiszen gólt szereztem és győztünk. Mexes ütése? Ennek már semmi köze a labdarúgáshoz."

A Juventus saját nevelésű játékosa, Sebastian Giovinco csereként lépett pályára, s bevetése telitalálatnak bizonyult, mert szinte első labdaérintéséből megszerezte a torinóiak vezető találatát. Az apró termetű játékost számos kritika érte azzal kapcsolatosan, hogy képtelen igazán fontos, döntő pillanatokban betalálni az ellenfelek hálójába.

"Minden gól fontos. Ha egy ilyen este betalál az ember, az különleges érzést jelent, s nagyon boldog vagyok. Jó mérkőzést játszottunk ma, s rászolgáltunk a győzelemre, annak ellenére, hogy bizonyos időszakokban veszítettünk az összpontosításunkból, s ezért drága árat fizettünk." - nyilatkozta Giovinco.

"Hátrányba kerültünk a legelső helyzetükből, a jövőben meg kell próbálnunk mindvégig összpontosítani az egész találkozón. Ugyanakkor, az első tíz percet leszámítva, jól játszottunk, s ez egy értékes győzelem."

A sérüléséből nemrég visszatért Claudio Marchisio, aki ezúttal kezdőként lépett pályára a fiatal francia középpályás, Paul Pogba helyett, így látta a Juventus mai teljesítményét:

"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy összezavarodjunk, mivel az első hibánk azt eredményezi, hogy hátrányba kerülünk. Nem könnyíti meg a dolgunkat, amikor már húsz másodperc alatt hátrányban vagyunk, de ismét képesek voltunk arra, hogy erős válasz adjunk, megfordítottuk az eredményt, s nélkülözhetetlen három pontot gyűjtöttünk be."

Annak ellenére, hogy a Juventus a lejátszott hét bajnoki találkozóból hatot megnyert, s csupán egyetlen döntetlent játszott, Olaszországban egyre szaporodnak a kritikus hangok. 

"Ez azért van, mert mindenki ahhoz van szokva, hogy a táblázat csúcsán állunk, ugyanakkor a Roma most nagyszerű dolgokat produkál, s megvan az az előnyük, hogy nem érdekeltek az európai porondon. Ezért ma a győzelem volt a legfontosabb, hogy a nyomukban maradhassunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr485554793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakajuve111 2013.10.07. 15:10:49

Lassan kezdem azt gondolni, hogy kellenek is ezek a kapott pofonok az elején, mert igy legalább felpörög a csapat. Különben játszanánk az unalmas 0-0kat meg 1-0kat :-D

Gio meg remélem önbizalmat kap, kellenek ilyen cserejátékosok a Juvénak... nem mellesleg 1x 2x lehet vele kezdőként is számolni.

MDaniel98 2013.10.08. 19:26:55

@csakajuve111: Gioval én már a legszívesebben(a gólja ellenére) egy másik csapatban számolnák.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása