Juventus - Milan 3:2

A Juventus továbbra is nyomás alatt tartja a tabella második helyét elfoglaló Napoli együttesét, miután tegnap este hazai pályán, nagy részben a második félidőben bemutatott jó játékkal sikerült 3-2 arányban legyőznie az AC Milan csapatát.

Giovinco Sebastian_AC Milan elleni golorom.jpgA szerdai, csalódást keltő BL találkozót követően Antonio Conte néhány új játékossal frissítette a kezdőcsapatot, így lehetőséget kapott a bizonyításra Simone Padoin, Claudio Marchisio és Fabio Quagliarella.

A vendégeknél Massimiliano Allegri két módosítást hajtott végre az Ajax elleni, 1-1-es eredménnyel zárult meccshez képest, Antonio Nocerino kezdett a középpályán, az eltiltott Mario Balotelli pótlására a milánói edző pedig Alessandro Matrit küldte a pályára.

A Juventus ezúttal se törte meg az idén már sajnos hagyománynak tekinthető borzasztó kezdést, a mérkőzés első húsz másodpercében már sikerült a védelemnek gólt összehoznia, amikor is Sulley Muntari tizenhatoson belül teljesen üresen maradt, Antonio Nocerino rosszul eltalált lövése nyomán pedig a labda hozzá került, és a középpályás könnyedén kapuba lőtte a labdát a tehetetlen Gianluigi Buffon mellett. 0-1

Fabio Quagliarella előtt nagyszerű lehetőség támadt az egyenlítésre, azonban nem tudta jól meglőni a számára tizenhatosra bepasszolt labdát, lökete sajnos nem találta el a kapu területét. Nem sokkal később Kwadwo Asamoah próbálkozott lövéssel a büntető terület előtti bal oldalról, azonban ezúttal Christian Abbiati védett.

A Juventus folyamatosan támadott, és az egyenlítés nem is váratott sokat magára, Carlos Tévezt szabálytalanul állította meg Nigel de Jong, az ezért megítélt szabadrúgást pedig Andrea Pirlo vállalta és lőtte is a kapuba a tizenhatos előteréből. A lövés védhetőnek tűnt, hiszen középre tartott, ám Christian Abbiati csak beleérni tudott a labdába. 1-1

A meccs eleji tempó fokozatosan csökkent, bár a Juventus továbbra is támadt, sőt, az első félidő végén akár tizenegyest is kaphatott volna, ám Kevin Constant lökését, aminek a nyomán Carlos Tévez elesett a vendégek büntetőterületén, a bíró nem ítélte szabálytalannak.

A második félidő elején az indulatok vették át a főszerepet, Philippe Méxes egy jobbossal terítette le a vendégek kapujának előterében Giorgio Chiellinit, ám a bíró nem látta az esetet és az asszisztensei sem hívták fel a nyilvánvaló szabálytalanságra a játékvezető figyelmét, így a milánói védő tette büntetlen maradt.

Mindkét oldal viszonylag sikeresen kioltotta a másik fél próbálkozásait, és ezúttal Antonio Conte szokásától eltérően nem várta meg a meccs végső szakaszát a cserékkel, az ötvenötödik percben Simone Padoint Paul Pogba váltotta, míg a hatvanhetedik percben Sebastian Giovincot küldte be a mester Fabio Quagliarella helyett.

Az eddig kevés játéklehetőséghez jutott csatár ezúttal meghálálta Antonio Conte bizalmát, néhány perccel becserélése után, a hatvankilencedik percben Arturo Vidaltól hozzá jutott a labda, ő elhúzta középre a becsúszó védő mellett a játékszert, majd jobbal bődületesen a jobb alsóba durrantotta a labdát. 2-1

Ezt követően a mérkőzés még inkább a hazaiaknak kedvezett, miután az Atom Antin elkövetett szabálytalanságért Philippe Méxes megkapta a második sárga lapját és a hetvennegyedik percben magukra hagyta a csapattársakat.

A megítélt szabadrúgást ezúttal is Andrea Pirlo vállalta, és az első gólhoz képest tulajdonképpen lényegesen biztatóbb lövést küldött a kapura, ám a labda a felső kapufáról visszapattant, így Giorgio Chiellini becsúszására volt szükség a labda kapuba juttatásához. 3-1

A hetvenötödik percben szerzett góllal, a kétgólos vezetés tudatában és emberelőnyben a torinói győzelem biztosnak tűnt, ám a jobb oldalon játszó Paul Pogba három milánói játékos szorításában rendkívül könnyelműen elvesztette a labdát saját térfélen, a vendégek pedig kihasználták a helyzetet és kapura törtek. A befejező ember ezúttal is Sulley Muntari volt, akinek a tizennyolc méterről megküldött lövése megpattant Leonardo Bonucci lábán, így Gianluigi Buffon mellett ismét védhetetlenül suhant el a labda, a kapusnak más nem is maradt hátra, minthogy leüvöltse játékostársait a gólt követően. 3-2

A váratlan gólnak köszönhetően izgalmas négyperces hosszabbítás következett, ám gól már nem esett, és így a Juventusnak sikerült 3-2 arányban felülkerekednie az eddig csetlő-botló AC Milan csapatán, ezzel a Juventus tizenkilenc pontos a bajnokságban és harmadik, míg az AC Milan eddig csupán nyolc pontot szerzett és a tizenkettedik helyen van a tabellán.

A mérkőzés góljai megtekinthetők erre a hivatkozásra kattintva, míg a bővebb összefoglalóra kíváncsi olvasók figyelmébe ezt a hivatkozást ajánljuk.

Juventus: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Marchisio, Padoin (55. p. Pogba), Pirlo, Asamoah, Vidal, Tévez (85. p. Llorente), Quagliarella (67. p. Giovinco).

AC Milan: Abbiati, Méxes, Zapata, Abate, Constant, Muntari, Montolivo, de Jong (86. p. Poli), Nocerino (70. p. Niang), Robinho (76. p. Zaccardo), Matri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr685554775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.10.07. 09:39:38

Kellett már egy jó meccs Chiellininek és Pirlonak.

szabo2323 2013.10.07. 11:09:08

Remélem Cielini önbizalmának jót tett ez a gól és a törpének is :)

Tony. 2013.10.07. 12:33:13

Pirlo és a jó meccs?

Nos én hosszú távon hihetetlenül ijesztőnek látom a helyzetet Pirlo-val és a csapattal kapcsolatban.

Rá építettek mindent, de mára teljesen elvesztette a vezér, az irányító szerepét. Elképesztően keveset vállal, nem csinál kb. semmit. Már nem rajta futnak át a támadások és a támadásszervezést, passzolgatást is mások csinálják már.
Szerintem ez a fő oka a gyenge teljesítményeknek és az igencsak akadozó támadójátéknak. Teljesen kifújt az öreg, csak lődörög mint a Milan-ban. Simán elmehet ezen a szezon, hiszen nem lesznek mindig jól megpattanó lövések, lesgólok stb.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.07. 13:33:41

A 2. félidőre kicsit feljavult a játékunk, nem volt annyi pontatlanság, eladott labda.
Valamint -hosszú idő után először- Conte jól cserélt.
Quagliarella igen csak szenvedett tegnap, törpicsek meg szinte ahogy bejött gólt szerzett 1 szép egyéni akcióból.
Pirlo szabadrúgása gólt érdemelt volna, szerencsére Chiello jókor volt jó helyen, tán' a gól jót tesz az önbizalmának.
Amit nem értettem,hogy OK,h. Conte belátja,hogy Padoin nem való a kezdőbe (a keretbe sem...),de pont az Ő helyére hozza be Pogbát ?
Elkezdtem örülni,mikor láttam h. beáll Pogba,mert gondoltam,hogy leveszi a szürke Gandalt...izé Marchisiot, vagy a totál pontatlan és lassú Pirlo-Papát.Erre nagyon meglepődtem,hogy szélre rakja be.
Ez elég 2oldalú: önmagában nem rossz ötlet,mert Pogba gyors,technikás,tud beadni, és jól húz befelé is, azonban szerintem teljesen életveszély egyszerre pályára küldeni mind a 4 középpályásunkat,főleg,hogy a favágókkal felálló (De Jong,Muntari,Mexes) Milan az ellenfél.Szerencsére nem rúgtak le senkit.
A végén Pogba nagyon nyegle, és nagyképű volt,hogy leállt 3 Milan játékos közt cselezgetni, szívózni...erre rá is fáztunk.Persze mondjuk Bonucci helyezkedhetett volna úgy,hogy ne pattanjon be róla,mert,ha teszem azt Pogba ezt egy 30 Mrel az ellenfél kapujához csinálja (persze akkor is elfogadhatatlan) akkor nem kaptunk volna belőle gólt.
Összességében jobb volt a játék,mint az eddig eltelt hetekben, a 2. félidőre többen feljavultak (leginkább Vidal).Talán egy ilyen győzelem kell ahhoz,hogy innentől ne álljunk meg,legalábbis remélem.
Forza !

babo0410 2013.10.07. 13:54:40

@Tony.: Ezzel most egyet tudok érteni. Tegnap jobb meccse volt, de a Pirlo szinttől még így is irtó messze volt. Lassan i kéne találni valamit erre. Most egy gyors megoldást, januárban meg a helyére igazolni vkit, nyáron meg el lehet engedni. De azért a többieknek sem ártana feljavulni, mert Pogba ok, h nem a posztján játszott, de ma nem élt annyira, Marchisio védekezésben jobb volt, de támadásban, mintha nem is lett volna. Bonu meg?
Az első gólnál meg mekkora mákja volt a Milannak! Átlövést akart Nocerino, és megpattant, pont Muntari elé, gól. Am a meccs jobb volt, mint az eddigiek.

Apuleius 2013.10.07. 14:02:29

Padoint kell játszatni Pirlo helyett, ez a napnál is világosabb.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7449) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása