Conte: "Csak nevetni tudok a kritikus susmogáson"

A vasárnapi Juventus-Milan rangadót megelőző nyilatkozatában, Antonio Conte elárulta, hogy a Scudetto egyik lehetséges győztesét látja a milánóiakban, valamint kitért a csapatát ért kritikákra is.

Conte Antonio_instruál.jpg"Még a harmadik évben is lelkessé tudjuk tenni a szurkolóinkat. Távolról sem vagyok meglepve amiatt, hogy bizonyos emberek kísérletet tesznek rá, hogy megbontsák a csapategységet és ártalmára legyenek a klubnak." - nyilatkozta Conte a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Még nem veszítettünk mérkőzést, s ezek a hangok az ellenségeink. Az ellenségeink, amelyek ott rejtőznek minden sarokban. Mind gondot okozhatnak számunkra, azonban nyugodt vagyok, mivel keményen dolgozunk, így nem kell válaszolnunk rájuk."

A kritikus hangok azt követően szaporodtak el a médiában, hogy a szezon során Conte csapata rendre hátrányba került a mérkőzésein, s a zebráknak futniuk kell az eredmény után. A Juventus szerdán amatőr hibákat vétve, hazai pályán csupán 2:2-es döntetlent játszott a gyengélkedő Galatasaray ellen.

"Azon vagyunk, hogy a játékosaink visszanyerjék legjobb formájukat. Az olasz bajnokságban egy nagyszerű Rómával futunk versenyt, amely a hat mérkőzéséből mind a hatot megnyerte, míg mi ötször nyertünk, s egy döntetlent játszottunk, így jelen pillanatban pontosan ott állunk, ahol az várható volt."

"Úgy tűnik, hogy olyan helyzetben vagyunk, hogy ha nem nyerünk, az emberek azt mondják, hogy gyengék vagyunk, de én megértem ezt. Emlékszem, hogy az előző szezon elején szerencsés győzelmeket arattunk a Genoa és a Siena ellen. Ahogy láthatták, tavaly sem volt éppen könnyű szezonunk.

"Ismétlem, a Juventust ért kritika várható volt. Mindannyian tudjuk, hogy mindig van hova fejlődni, különösképpen a szezon elején, de akik most rémüldöznek, ugyanazok, akik néhány héttel ezelőtt azt mondták, hogy megállíthatatlanok leszünk. Hozzászoktam ehhez, s az ilyen megjegyzéseket mókásnak találom, mintha csak egy viccet hallgatnék."

"Ami Európát illeti, több kapura lövésünk volt, mint bármelyik másik csapatnak, s ez egy fontos és pozitív statisztika. Túl sok egyéni hibát vétettünk, de ezek a dolgok előfordulhatnak. Bízom a srácokban."

A vasárnapi ellenfél még rosszabb formában és lényegesen nehezebb helyzetben van, hiszen borzasztóan kezdték az új bajnoki szezont, s a tabella kilencedik pozíciójából várják a mérkőzést.

"Két tekintélyes csapat mérkőzése lesz, amelyek harcban vannak a Scudettóért." - mondta Conte.

"Ha a Milannak nem ezzel a Juventusszal kellett volna versenyben lennie, legalább egy, de talán mindkét bajnoki címet begyűjtötték volna. Kiváló játékosaik vannak, akik bíznak a képességeikben, s már három esztendeje folyamatosan az olasz labdarúgás csúcsán vannak."

"Egészen biztosan két olyan csapat találkozója lesz, amelyek elhódíthatják a Scudettót. Alessandro Matri? Nagyon bízom benne, hogy nem pont ellenünk kezdi meg a góllövést a Milan mezében! Ő egy kiváló játékos és egy kedves srác, aki messzire jut majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr595552637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NucLeo 2013.10.05. 18:13:27

Itt a bizonyíték,hogy Conte olvassa a blogot! :)

MdewC 2013.10.05. 19:06:47

@NucLeo: Pont ez jutott eszembe! :D De a Mister foglalkozzon inkább a csapattal és magával! ;)

Róbert Tvergyák 2013.10.05. 19:24:03

remèlem hogy behuzuk ezt a mecset is bizom tevezben ès llorentèben hogy megtalálja a golövö cipöjèt

Tony. 2013.10.05. 20:05:29

Azért ez a 2 X a BL-ben megér 1-2 szót.

babo0410 2013.10.05. 21:10:24

Teljesen igaza van! Egyes szurkolókon már azt lehet érezni, mintha nem is ennek a csapatnak drukkolnának. Akár nyerünk, akár x-elünk, csak a hibákat keresik. Nem kell. Conte ki fogja rángatni a csapatot a gödörből. Mert azt senki nem gondolhatta komolyan, h nem lesz hullámvölgy. És jó, hogy most az elején jött el.

deluxe93 2013.10.05. 23:00:30

@babo0410: nem jó ha az elején van egy hullámvölgy mert akkor általában a szezon végén is megfigyelhető egy,ha a közepén van a hullámvölgy az az optimális,de mindegy állítólag téged nem lehet meggyőzni(még sose próbáltam,csak másoktól ezt olvasom).

4Evorg 2013.10.05. 23:02:59

@babo0410: Figyelj, hagyd már abba ezt a "nem vagytok Juventus szurkolók" szöveget, mert rohadtul unalmas.

danimester1 2013.10.06. 08:47:22

@babo0410: Te beszélsz?!Már Pirlot meg Q-t is elküldted volna a fenébe...Az utóbbi időben te vagy a legjobban felháborodva és szidod a játékosokat,adott esetben a csapatot.Neked napról-napra más a véleményed.Nem attól függ senki szurkolói mívolta,hogy elégedett-e vagy sem.Kritikát lehet és kell is megfogalmazni,mert nem lehet mindig mindennel elégedettnek lenni.Azt meg el kell fogadni,hogy vannak olyan szurkolók (emberek) akik kicsit magasabb vérmérséklettel rendelkeznek és keményebben fogalmaznak meg kritikákat.Persze olyanok is vannak mint pl. Te akik mindig mindennel meg vannak elégedve (csak hogy pl. a mercatot említsem).Természetesen hadd ne kelljen emlékeztetnem téged a sok "ha","lehet","nem meggyőzőek" és hasonszőrű megnyílvánulásaidra,ezért kérlek ne akarj mást/másokat rendre utasítani. Itt persze nem akarok vitát gerjeszteni,de nekem pont más a véleményem ezzel kapcsolatban,mert ez a keret egy Tevezen,Ogbonnán kívül ráadásul utóbbi nem is nagyon játszik/ott semmit nem változott.Igaz Matrit lecseréltük Llorentére aki tehet még az asztalra valamit.Szélsők nem jötttek...Ez csak utópia ne is foglalkozz vele,persze akik szídni merik Cobrettit...Jaj nekik....:-)@4Evorg: +1

babo0410 2013.10.06. 13:27:15

@4Evorg: Nekem az örökös siránkozás uncsi. Ti meg ezt hagyjátok abba. Ha nyerünk is csak a hibákat keresitek, h éppen kit lehet kritizálni. Szerintem ez az unalmas.
@danimester1: Én nem szidom. Meg szoktam jegyezni h Pirlo védekezésben kevés, Q-tól meg sokkal többet várok. Ennyit szoktam. Kritikákat lehet megfogalmazni, de mikor már csak azt olvasni, hogy ki miért hülye, és egyesek már Conte fejét követelik, az már kicsit sok. És amit a hét kérdése alatt megengedtek maguknak egyesek, az kifejezetten hányingert keltett bennem. Inkább azon kéne elgondolkozni, h ti is ennek a csapatnak drukkoltok? Mert kritikákat én is szoktam írni, pl Pirloval és Q-val szemben. De amit ti megengedtek, h szinte már mindenki hülye!

2013.10.06. 14:37:29

Azzal kezdeném, hogy én bírom Contét és szeretném, ha vele együtt lépne még előbbre a csapat, de azért 1-2 megjegyzésem lenne:

"Még nem veszítettünk mérkőzést" - OK. De milyen játékkal értük el ezeket az eredményeket? Rohadtul örülünk, ha jönnek az eredmények (jönnek?), de a szurkoló 3-4 meccsenként szeretné élvezni is a játékot.

"Bizonyos emberek kísérletet tesznek rá, hogy megbontsák a csapategységet és ártalmára legyenek a klubnak." - Ellenkezőleg. A kritika (a szurkolók részéről)a jobbító szándék miatt van.

"Mindannyian tudjuk, hogy mindig van hova fejlődni..." - Nagyon szomorúan konstatálom, de az elmúlt 1 évben én nem sok fejlődést láttam.

"Ami Európát illeti, több kapura lövésünk volt, mint bármelyik másik csapatnak, s ez egy fontos és pozitív statisztika." - Épphogy ijesztő, hogy egyszerűen képtelen javulni a helyzetkihasználásunk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása