Conte: "Tiszteljük a Torinót"

A Juventus vasárnap városi rangadót játszik a Torino csapata ellen, s Antonio Conte nehéz, harcos mérkőzésre számít, amelyen megszűnik minden gazdasági és minőségbeli különbség a két klub között.

Conte Antonio_4.jpg"Nagy tiszteletet tanúsítunk a Torinóval szemben, kiváló keretük van, tele remek játékosokkal." - nyilatkozta Conte a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Ráadásul egy rangadóról van szó, amely mindig fontos. Soha sem felejtem el, amikor megnyertük a Scudettót, annak ellnére, hogy mindkét rangadót elveszítettük. Ez egy olyan találkozó, amelyen a technika és a minőség nem elegendő, szükség van a harcosságra, a sportemberi agresszivitásra és dühre is. Bizonyos mérkőzéseken az éhség többet ér, mint a szervezettség."

A Torino mestere, Giampiero Ventura az eddig alkalmazott 4-2-4-es rendszerről átállt, a 3-5-2-es hadrendre, amelyben Alessio Cerci a szélről támadóvá lépett elő.

"Mindig is tiszteltem a Torinót, s nagyra becsülöm a taktikájukat. Amennyiben Ventura úgy dönt, hogy változtat, meglesznek az okai rá. A Toro jól szervezett csapat, kiváló egyéniségekkel, mint Cerci vagy Ciro Immobile. Biztos vagyok abban, hogy nyílt és támadó szellemben néznek majd szembe velünk."

"A városi rangadó egy különleges esemény. Semmi sem számít, sem a fizetések, sem a táblázaton elfoglalt pozíció. Nagy tiszteletet érzünk egymás iránt, hiszen Torinó két dicsőséges klubbal rendelkezik. Számos olyan barátom akad, aki a Torinónak szurkol."

A Juventus az utóbbi időben döcögős teljesítményt nyújt, s egymás után négy találkozón is hátrányból kényszerült felállni.

"Mindig próbálunk fejlődni, de az utóbbi néhány meccs statisztikái nem egy katasztrofális Juventust mutatnak." - folytatta Conte.

"Négy győzelmet és két döntetlent gyűjtöttünk össze, ami nekem nem tűnik rossznak. Tudjuk, hogy bizonyos tekintetben fejlődnünk kell, de várjunk még egy kicsit, mielőtt kijelentjük, hogy a Juve szenved. Tudjuk, hogy ebben a szezonban nehezebb lesz, mert más csapatok változtattak a hozzáállásukon, s azért játszanak, hogy megállítsanak bennünket."

"Két egymást követő Scudetto ilyen tiszta elhódítása egyfajta bizonyosságérzetet keltett a keretben. Egyértelmű, hogy két évnyi sikert követően, a hozzáállás már kevésbé harcos, ugyanakkor nem aggódom, mivel tudom, hogy a csapatomban nagyszerű emberek és kiváló játékosok vannak. Mindenki a botlásunkra vár, s életük meccsét játsszák a Juve ellen."

Egyes hírek szerint Andrea Pirlo pihenőt kap majd, s Conte viccel válaszolt, mikor arról kérdezték, hogy ki lesz majd Tévez társa a támadósorban.

"Miért olyan biztosak abban, hogy Tévez játszani fog? Van még addig egy edzésünk, utána pedig három fontos találkozó következik. Már cserélgettünk a csapatban, s megpróbálunk a lehető legjobban kijönni ebből a sűrű időszakból. A csapatra összpontosítok, nem pedig egyes játékosokra."

"Ami Pirlót illeti, meg kell fontolnunk a dolgot. Jelen pillanatban nem mondanék sem igent, sem nemet, de emlékeztetnék mindenkit, hogy más fontos mérkőzések is vannak a láthatáron. Mindenkit a lehető legjobb erőállapotban akarok tartani."

"Mirko Vučinićnek gondja volt a sarkával, amely még a válogatottnál begyűjtött térdsérülés következménye, azonban mostanra már jobban van, s a rendelkezésünkre áll."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr905538069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.09.29. 13:37:08

Meg kell nyernünk,de úgy néz ki,hogy ez meglegyen,vért kell izzadnunk.Hajrá Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása