Conte révén visszatért a magabiztosság

Igaz, hogy a Juventus enyhe kudarc érzésével hagyta el Koppenhágát az UEFA Bajnokok Ligája első meccsnapján, miután 1-1-es döntetlent játszott az F.C. København együttesével, ám az utóbbi két év Serie A bajnoki címét begyűjtő olasz csapatot, akit a karizmatikus Antonio Conte vezet, továbbra is sokan a Bajnokok Ligája egyik esélyesének tekintik.

Antonio Conte – aki Juventus játékosként részese volt a klub utolsó európai trófeagyőzelmének 1996-ban – nyilatkozott a Champions Matchday magazinnak arról, hogyan hozta vissza a magabiztosságot a klubja számára, mit tanult Marcello Lippitől, valamint megosztotta gondolatait a Real Madrid elleni találkozó kapcsán, amikor is egykori edzőjével fogja magát szembe találni.

Conte Antonio_2.jpgVisszahozta a sikert és a magabiztosságot a bianconero csapathoz...

A Juventus azoknak az óriásoknak az egyike, amelyek számára mindenkori követelmény a győzelem, és a Milan és Inter csapatával egyetemben mi nyertünk a legtöbbet olasz és európai szinten egyaránt. A siker nem csak fontos, hanem az egyetlen, ami számít. Megpróbálok keményen dolgozni, hogy győzelemhez segítsem a csapatot és a vitrinbe új és nagy presztízzsel bíró trófeák kerüljenek azok mellé, amelyek már megnyertünk.

Ön tudja, mit jelent megnyerni az UEFA Bajnokok Ligáját a Juventus csapatával...

Ugyan lehetőségem és tehetségem volt számtalan győzelmet begyűjteni a karrierem során, az [az 1996-os győzelem az AFC Ajax ellen Rómában] a legnagyobb mindegyik között, ez töltött el leginkább elégedettséggel futballistaként, köszönhető ez a légkörnek, az útnak, ami a döntőbe vezetett, és az egész estének. A Bajnokok Ligája rendelkezik valamilyen varázslatos tulajdonsággal, és az összes játékos, edző és klub szeretné legalább egyszer a magasba emelni a nagy fülekkel rendelkező trófeát.

Abban az időben Marcello Lippi volt az Ön edzője. Sokat tanult tőle?

A karrierem sikereinek jó részét Lippi úr edzői munkássága alatt értem el. Öt bajnokságot nyertünk, egy Bajnokok Ligáját, egy Európai-Dél-Amerikai Kupát, egy UEFA Szuperkupát. Ezt az utat együtt jártuk be. Tanultam tőle és nagyra értékeltem a motivációját. Úgy játszottunk, mint most, vasárnap, szerda, majd ismét vasárnap, és sikerült neki elfelejtetnie az előző mérkőzésen aratott sikert, és a következő mérkőzésre helyezni a hangsúlyt. Ez nem kis dolog.

Mitől annyira jó játékos Andrea Pirlo?

Andrea Pirlo kaliberű játékosokat nehéz találni, mivel rendkívül kiemelkedő labdakezeléssel rendelkeznek. Nyugalmat biztosít a csapatnak labdabirtokláskor és előre látja a játék alakulását. Ha mindezeket a készségeket egy szervezett rendszerbe helyezzük, ahol mindenki tudja, hogy mi a feladata, Andrea Pirlo erősségei még jobban megmutatkoznak. Andrea nem fut kevesebbet, mint a múltban. Tanulmányoztam a statisztikai adatokat és még mindig az első tíz játékos között van, akik a Bajnokok Ligájában a legtöbbet futnak. A fizikai erő nem tartozik a kvalitásai közé, ő az agyát és a lábait használja. Ezzel a csapatot kiemeli a többi közül.

A Real Madrid elleni mérkőzései érdekesnek tűnnek...

Azt mondtam tavaly a negyeddöntő előtt, hogy fontos lesz megérteni, hogy hol állunk a két éve megkezdett úton – a Bayern elleni mérkőzések számos válasszal szolgáltak. Ebben a szezonban a csapat tapasztaltabb és ez fontos. A múlt év sok játékos számára az első Bajnokok Ligája tapasztalatot hozta. A Real Madrid ellen olyan csapattal találjuk szembe magunkat, amely az egyik legambiciózusabb, ez köszönhető múltjuknak, befektetéseiknek és a tizedik BL-cím megszerzése reményének. Szép kihívás lesz – és jelezni fogja, milyen fejlődés tapasztalható nálunk.

Carlo Ancelotti lesz az ellenfél, aki edzője volt játékosként...

Jó pár év eltelt azóta, hogy Carlo az edzőm volt. Két évet dolgoztunk együtt, és azok csodálatos és nagyon intenzív évek voltak. Elkerülhetetlen volt, hogy ismét találkozzunk, edzőként szemtől szembe. Ez azt jelenti, hogy öregszik. Ahogy én is!

forrás: UEFA honlapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr745532870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.09.27. 20:42:24

Na,azért azt a koppenhágai meccset nem csak "enyhe kudarcnak" nevezném.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása