Toni: „Llorente hasznos lehet, de...”

A Verona játékosa, Luca Toni legutóbbi interjújában megkérdőjelezte, hogy mennyire lesz képes Fernando Llorente beilleszkedni a Juventusnál Antonio Conte taktikai elképzelésébe.

Toni Luca_golorom Juve mezben.jpgA spanyol válogatott a nyáron csatlakozott az olasz bajnokcsapathoz, de mindeddig csupán késői csereként lépett pályára egyetlen alkalommal a csapat öt tétmérkőzésének egyikén.

„Antonio Conte, elvileg legalábbis, olyan támadókat kedvel, akik más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint Fernando Llorente. - nyilatkozta az egykori Juventus támadó a Tuttosportnak.

„Azokat a csatárokat kedveli, akik képesek egymással együttműködni és passzolgatni, akik besegítenek a csapatnak és hasznosak az ellenfél kapujától távol is.”

„Mindennek ellenére úgy gondolom, hogy a Juventus csapata sok időt fog eltölteni az ellenfelek tizenhatosán belül és ebben a helyzetben a spanyol játékos hasznosnak fog bizonyulni.”

Fernando Llorente mindig jól teljesített a La Liga meccseken és a válogatottban. A Juventus azért igazolta le, mert úgy gondolják, hogy képes valamit hozzáadni a játékukhoz. Túlságosan korai még leírni a csatárt.

Luca Toni, aki nem szerepelt Antonio Conte torinói tervei között és távozni kényszerült, hasonló fizikai felépítéssel rendelkezik, mint az Athletic Bilbao csapatától nyáron ingyen érkezett csatár.

„Az ilyen helyzetekkel nehéz megbirkózni, főleg olyan játékosok számára, mint Fernando Llorente és én.” - tette hozzá a 2006-os világbajnok.

„Ahhoz, hogy csúcsformába kerüljünk, tétmeccseken való szereplés szükséges. Az edzőnek vagy tetszik egy játékos vagy nem – amennyiben igen, akkor meg kell adni neki a játéklehetőséget.”

„Olyan játékosok vagyunk, akik hatékonyak a levegőben és a tizenhatoson belül élünk igazán. Csak egy dologban reménykedek az ő esetében: legyen egy kis szerencséje a lehető legjobban kihasználni a lehetőségből, amely előbb-utóbb megadatik neki.”

Luca Toni új csapata, a Hellas Verona hétvégén a Juventus hazai pályájára látogat, azonban az egykori Fiorentina és Bayern München játékos továbbra is bokasérüléssel küszködik.

„Nem hiszem, hogy játszani fogok, ahhoz csodára lenne szükség. Rosszul fog esni, hogy nem léphetek pályára, mert a Juventus ellen játszani mindig felvillanyozó és gyönyörű. Ettől még kilátogatok a Juventus stadionjába, mert számos ember van ott, akivel kezet foghatok.” - zárta nyilatkozatát profihoz méltón a csatár.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr565525865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2013.09.22. 15:58:16

Egyet kell értsek vele,akkor is,ha Llorente pont most mutatkozott be nagyon jól.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása