Conte a Bajnokok Ligájáról, a bajnokságról és Prandelli utódjáról

A Juventus mestere, Antonio Conte, aki jelenleg egy Nyonban rendezett UEFA edzői fórumon vesz részt, a Bajnokok Ligájáról, a bajnoki küzdelemről, a csapat taktikai felállásáról, valamint az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Conte Antonio_sajtótájékoztató 02.jpgA zebramezes csapat tavaly jól szerepelt az európai porondon, hiszen a negyeddöntőkig menetelt, s a legmagasabb bevételt könyvelhette el a 2012/2013-as szezon indulói közül. Az új sorsolás nyomán eldőlt, hogy az Öreg Hölgy a Bajnokok Ligája B csoportjában, a Real Madrid csapatával küzd majd meg az első pozícióért.

"Bizakodó vagyok, még akkor is, ha tudom, hogy nehéz lesz." - kezdte Conte. 

"Most van plusz egy évnyi tapasztalatunk, s ezt nem szabad lebecsülni, hiszen az elmúlt szezon során rengeteg játékosunk volt, aki még soha sem játszott a sorozatban, s nem tudta, hogy mire kell számítani."

"Miután az Inter 2010-ben nyert, azt mondtam, hogy eltelik majd egy kis idő, mire egy másik olasz csapat képes lehet elhódítani a Bajnokok Ligáját. Most ennél bizakodóbb vagyok, mert változásokat látok."

"Nem szabad, hogy a gazdasági nehézségek megriasszanak bennünket. Taktikai szervezettséggel, technikával, mentalitással és a meglepetés vágyával kell áthidalnunk a különbséget."

"Akinek nincsen pénze, annak leleményesnek kell lennie, s ebben jók vagyunk itt Olaszországban."

A Juventus zsinórban a harmadik bajnoki cím elhódítására készül, s úgy tűnik, hogy a klub uralja a hazai mezőnyt, azonban Conte óvatosságra intett mindenkit.

"A Scudetto elhódítása még nehezebb lesz ebben az évben, mivel emelkedett a minőség, s így bárki is nyeri a címet a végén, még több elismerés jár majd neki."

"Legalább öt-hat csapat harcol majd a bajnoki címért, köztük a Juventus, a Napoli, a Milan, az Inter, a Roma, a Lazio és a Fiorentina."

"A következő ellenfelünk, az Inter? Egy olyan csapat, amely az edzőjük tükörképe. Tartani kell tőlük, mivel a védelmük erős, s kihasználják a réseket."

Két évvel ezelőtt Conte a 4-2-4-es rendszerrel érkezett Torinóba, azonban most a csapat többnyire 3-5-2-es hadrendben lép pályára.

"Ez a háromvédős felállás ideális a keret adottságai szempontjából. Sokan nagyon kíváncsiak erre Európában, s itt a fórumon is sok kérdést kaptam vele kapcsolatban."

"Újra lehetőségem adódik, hogy a fórumon találkozhassak Ancelottival, aki két esztendeig az edzőm volt a Juventusnál. Beszéltem vele a soron következő mérkőzéseinkről a Real ellen, de megemlékeztünk a múltról is."

"Megöleltem, hiszen hatalmas tiszteletet érzek iránta. Soha sem gondoltam volna, hogy egyszer majd edzőként kollégája lehetek, s ez most jó érzés."

A 2014-es világbajnokság után leköszönni készülő Prandelli lehetséges utódjaként, a sajtó már meglebegtette Conte esetleges kinevezését a nemzeti csapat élére.

"Túl korai Prandelli utódjáról beszélni. Ő egy hatalmas edző, aki a legalkalmasabb személy arra, hogy folytassa a munkát a nemzeti csapatnál, ahol kiváló keretet alakított ki, s a csapat kiváló focit játszik."

"Mindamellett hivatalosan nem jelentette be, hogy távozik. Ami azt illeti, a szerződésem a Juventushoz köt, s nagyon boldog vagyok Torinóban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr45496158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2013.09.05. 12:31:14

Szerintem a Napoli és köztünk dől majd el a scudetto, de az inter és a Fior is beleszólhat. A Milant most nem érzem esélyesnek még a BL-re se, de sosem szabad őket leírni. De a két római csapat a közelébe se fog kerülni.

venember83 2013.09.05. 12:34:59

@Lord Viktor: az Inter, Fiorentina, Milan leginkább úgy szólhat bele a bajnoki cím sorsába, hogy kit sikerül megvernie vagy kitől sikerül pontot rabolnia, a nápolyiaktól vagy a torinóiaktól. A Milan nem hiszem, hogy sokra fog menni Boateng nélkül, még ha jött is Kaká.

Apuleius 2013.09.05. 12:41:35

Nem szabad leírni a Milan-t, Boateng nélkül is bőven számolni kell velük. A Napoli és a Milan a nyomunkban lesz majd, a többiekben nem látok elég potenciált.

Lord Viktor 2013.09.05. 12:58:06

@venember83: @Apuleius: Az intert és a Fiort azért soroltam ide, mert Mazzarival azért a dögevők is képesek lehetnek hosszú távon jó teljesítményre, a Fiornak pedig a kerete is jó, szóval ott lehetnek sokáig a seggünkben. Meg aztán az intert nem nyomasztja a nemzetközi kupa, a Fiorból pedig kinézem, hogyha felcsillan a scudetto remény a szemük előtt, simán beáldozzák az Európa Ligát. Egyébként a Milannal együtt ez a 3 csapat kb. azonos játékerőt képvisel, és bármiféle meglepetéssel előléphet. Ami lehet akár a scudettóba való beleszólás vagy egy 7. hely is. :)
Viszont a Napolival szerintem is komolyan számolni kell, még így Cavani nélkül is.

babo0410 2013.09.05. 13:47:54

@venember83: A Milannak pont hogy Boateng eladása jelent hatalmas pluszt. Pont azt vettem észre, hogy nem a posztján játszik, és nem tudja Allegri a szükséges pluszt kihozni belőle. Így egy jó játékosból csinált Massimiliano hatalmas féket. Szerintem a Napoli lesz legtovább versenyben a Scudettoért. A Napolinál a most vagy soha elv érvényesül. Nem véletlen vásároltak össze most egy ilyen keretet. A Milannál én pont Allegrit érzem hatalmas féknek. Töketlen edző. Már nyár elején nagyot röhögtem rajta, hogy nem lécelt le a Romahoz. Közölték vele, hogy 4-3-1-2-t kell játszania, vagy repül. Így meg nem lehet jó csapatot csinálni. Vagy az edző találja ki a csapathoz illő taktikát, vagy halott ügy az egész. Meglátjuk, de sztem rájuk megint verünk egy 10-est. A Napoli és a Fior lehetnek sokáig harcban velünk. Az inter a BL/EL hiánya miatt lesz sokáig harcban, amit segít az ező személye is. Csak az a baj Mazzarival, hogy neki kell legalább 2-3 év, mire összerakja a keretet. És ilyen fiatal és tapasztalatlan keretet nem is lehet egy idény alatt mindenre esélyessé összerakni. De a Roma és a Lazio okozhatnak meglepetést.

Cannavaro 2013.09.05. 20:06:32

napoli, és az inter esélyes sztem!! milan,fior EL!!! de ne feledjük hogy hogy nyertük az első scudetto-t!!! a milan sokkal esélyesebb volt!! bár ez a juve talán erősebb, mint az akkori milan!!

MDaniel98 2013.09.07. 13:19:53

@babo0410: Egyetértek veled,annyi kikötéssel,hogy szerintem a dögevők a 4.-5. helyért fognak majd csatázni,és szerintem meg is csípik azt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása