Átigazolási pletykakörkép

Kondogbia Geoffrey.jpgCarlos Tévez és Fernando Llorente leigazolásával a Juventus megerősítette az elmúlt évek legtöbbet vergődő, a szurkolók és a szakemberek által leggyakrabban kritizált csapatrészét, a támadóészleget. Ennek ellenére a zebramezes klub szimpatizánsainak némi hiányérzete lehet, hiszen a Marotta-Paratici kettős egy minőségi ballábas szélső leigazolásával feltehetné a koronát az idei mercatóra, s a kétkedők és kritikusok is hátradőlve, elégedett nyugalommal várhatnák az új szezont.

A legfőbb jelölt továbbra is a Napoli 27 esztendős kolumbiai játékosa, Juan Camilo Zúñiga, akinek jövő nyáron lejár a szerződése, azonban a déli klub látványosan építkező elnöke, De Laurentiis makacsul tartja magát ahhoz a kijelentéséhez, hogy amennyiben nem érkezik visszautasíthatatlan ajánlat, a szélső kitölti szerződését klubjánál. 

A Zúñiga megszerzéséhez szükséges anyagi fedezet előteremtésének kulcsa a Juventus saját nevelésű, 23 esztendős középpályása, Luca Marrone lehet, akiért a legutóbbi ellenfél Everton mutat élénk érdeklődést. A calciomercato.com értesülései szerint az angol klub elutasítás sorsára jutó ajánlatot tett az Öreg Hölgynek Marrone kölcsönvételére vonatkozóan, s a torinói klub legalább 10 millió euróban határozta meg a fiatal játékos vételárát.

A Tuttomercatoweb értesülései szerint a Juventus mélyíteni is szeretné keretét, s lázasan keresi a Southamptonhoz távozó csereember, Emanuele Giaccherini helyettesét. A leggyakrabban említett lehetőség a Cagliari 23 esztendős kolumbiai támadója, Víctor Ibarbo, akiért azonban legalább 15 millió eurót szeretne kapni a szardíniai csapat.

Ami a lehetséges távozókat illeti, a Sky Sport közlése szerint a Zenit Szentpétervár komolyan fontolgatja Alessandro Matri leigazolását, míg Federico Peluso iránt a városi rivális Torino mutat érdeklődést. Fabio Quagliarella szolgálataira az Everton és a Valencia tarthat igényt, azonban a spanyol csapat legfőbb célpontjául az Angliában döcögősen szereplő Fernando Torrest tette meg.

A Juventus természetesen gondol a távolabbi jövőre is, így fontolgatja a Sevilla alkalmazásában álló fiatal középpályás, a francia U20-as válogatottal világbajnoki címet elhódító Geoffrey Kondogbia szerződtetését, aki Paul Pogba mellett a versenysorozat egyik legfényesebb csillaga volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr245439756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero 2013.08.02. 14:07:01

Ibarbo nemrossz jo gyors de o nem csatar volt a cagliariban ?
Kondogbia-t jo lenne real elol elhappolni
HA zuniga-t nem adjak miert nem megyunk ra kolarovra -.- ....

Apuleius 2013.08.02. 14:11:20

@Gabuero: "a Cagliari 23 esztendős kolumbiai támadója, Víctor Ibarbo"

De, ahogy a bejegyzés is írja, Ibarbo csatár, viszont nem csak középcsatárt játszik, a széleken is bevethető. Értelemszerűen nem egy az egyben helyettesíthetné Giaccherinit.

supicool 2013.08.02. 14:21:31

Hát, ha ilyen alternatívák vannak akkor inkább maradt volna Giaccherini.
Annak nem látom értelmét, hogy helyére idehozunk 1 ősember Biabiany-t, vagy azt a Kondogbia-t, aki a korosztályos VB-n kívül semmit sem mutatott az én szememben, vagy a 15 milliót nem érő Ibarbo-t.
Akármelyiket meghúzzuk szerintem a szarnak 1 pofon.
Ha Kolarov, vagy Zuniga jön, akkor persze már más a helyzet...

The king of alibis 2013.08.02. 15:45:17

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/milan-ajanlatot-tettek-a-fiorentinanak-ljajicsert-2267779

Nem értem, hogy mi miért nem próbáljuk meg elhozni. Olcsó is lenne, a tavasszal jól is játszott, csatárként és szélsőként is bevethető. Kolarov meg Ljajic és kész is a csapat.

Barolo 2013.08.02. 17:29:57

@supicool: Kondogbiát fél europa akarja,és erős túlzás, hogy a korosztályos vb-n kívül semmit sem mutatott..... szerintem ő hasonlóan nagy igazolás lenne, mint tavaly Pogba.
Szerencsétlen Marronét nem tudom, hogy miért nem adjuk kölcsön az Evertonak, neki az akár jó is lehetne, mi meg meglátnánk végre, hogy van e benne több mint most.
Én amúgy a bejegyzés alapján a kétkedők közé tartozom (egyszerűen azért, mert nem látom, hogy hova mentek a bl. pénzek, és szerintem az a minimum lenne, hogy azt visszaforgassák, ha előrébb akarunk lépni, ehhez képest én jelenleg inkább a szinten tartásra látok garanciát), de azért egy Kolarovval sokkal jobban érezném magam. Forza Juventus!

babo0410 2013.08.02. 17:47:34

@Barolo: Hova ment a BL pénz? Sajnos alacsony volt a csapat bevétele. Csak 187 milla. (nem tom, hogy a BL pénzzel együtt-e), így a kiadásainkra elmegy még a BL bevétel. De remélhetőleg egyre több bevételünk lesz évről évre, és akkor lesz pénz igazolni. De jelenleg még alacsonyak a bevételeink. Míg a sokat költő csapatok 3-400 millás bevétellel bírnak. Még a 276 milla körüli bevétellel rendelkező Arsenal se szórja a pénzt. A Milannak is 245 millás bevétele volt. A Real 490 millából, a Barca 461 millából gazdálkodik.

n.david97 2013.08.02. 18:57:48

@babo0410: Te biztos tudod,hogy ki mennyi pénzből gazdálkodik.Azért,mert egyszer olvastál erről egy hírt,még nem kell készpénznek venni.

babo0410 2013.08.02. 19:20:25

@n.david97: Menj fel a forbes.com-ra, és nézz utána. Én is ott találtam az adatokat. És a Forbes magazin egy 90 éve működő amerikai gazdasági magazin, az egyik legnagyobb Amerikában. Valószínűleg hiteles adatokat közölnek! De te hiheted azt, hogy a Juve egy kő gazdag csapat, szíved joga! Sajnos azonban a valóság az, hogy a bevételeink még nem teszik lehetővé, hogy csak úgy minden évben hatalmas pénzeket költsünk. Idén csak annyit költünk, ami eladásokból visszajön. Ez teljesen normális. Pláne ha sikerülne végre a feleslegtől megszabadulni.

Victor90 2013.08.02. 21:26:13

Kondogbia-val hosszútávon kurva jól járnánk.!10 millio euro alatt egyik csapat sem fogja tudni leigazolni....

2013.08.02. 22:15:56

Kondogbia állítólag már a Real Madrid-é...
Annak nagyon nem örülnék,ha egy Zuniga-féle favágó szarért odaadnánk Marrone-t,mert bár középpályán tényleg nem nagy szám Luca,de amikor hátvédet játszott,akkor mindig kiválóan játszott,azon a poszton valóban fényes jövő előtt áll,Zuniga meg egy gyökér,nem ér annyit,hogy odaadjunk érte egy valóban értékes játékost,adjuk oda érte pelusospadoinosziegleresfaszom tudja kicsodákat...

Apuleius 2013.08.02. 23:37:22

@fire06: "Kondogbia állítólag már a Real Madrid-é..."

Erről szerintem Sevillában még nem tudnak...

2013.08.02. 23:45:07

@Apuleius: Piero Ausilio sportigazgató a napokban puhatolózó jellegű egyeztetést folytatott Nelio Lucasszal, Kondogbia egyik képviselőivel, de valóságos kőfalba ütközött a tárgyalások során:

"Kondogbiát már bebiztosította magának a Real Madrid" - közölte a Doyen Sport illetékese az Inter elöljárójával.

Én csak emiatt gondoltam,lehet,hogy kacsa,de én simán elképzelhetőnek tartom,hogy egyszer csak gondol egyet a Real és elhozza őt Sevillából,hát simán megérné,ez a srác egy zseni amúgy,óriási klasszis lehet belőle...Illaramendinél mindenképp jobb játékos...

Apuleius 2013.08.02. 23:50:09

@fire06: Szerintem nincs ez még lezsírozva, s én úgy olvastam, hogy a madridiak sem nem akarják kifizetni érte a 10 milliót, persze meglátjuk hol kezdi az új szezont. Remek játékos, szívesen látnám itt.

2013.08.02. 23:51:48

@Apuleius: Nem lenne rossz,ha eladnánk pár felesleges játékost és az értük befolyó összegből hoznánk egy balszélsőt meg Kondogbiát...meg lennék elégedve Marottával,de erre vajmi kevés esélyt látok!

Drughi Di Bianconeri 2013.08.03. 01:22:48

Kondogbia hatalmas vétel lenne !
Pogbával a francia válogatott jövője, és már most is nagyon jól muzsikáltak együtt.Nem hiába kajtatják őt Európa nagy klubjai.
Azonban nem hiszem,hogy van bármi realitása, mivel Conte-nál adott az alap 3as, akik közé (elsősorban Marci helyére) még a tapasztaltabb,és a Serie Aban már bizonyított Asamoah sem fér be, így kényszerből bal wingbacket játszik.Persze én lennék a legboldogabb,ha a keretünk tele lenne potenciális klasszis fiatalokkal, és nem mondjuk Padoin szerencsétlenkedését kéne néznem,ha kiesik valaki.Ez egy nagyon jó irányvonal lehetne, persze -sajnos- csak elméleti síkon, nem lesz belőle semmi.
Biabiany remélem csak egy rossz vicc.
Ibarboban talán lenne fantázia, mint jobb szélső támadó, de ennyit szvsz. nem ér, max a felét.
Persze ha azt vesszük alapul,hogy angol meg spanyol csapatok, a hasonló kaliberű (tehát viszonylag ismeretlen, fiatal tehetségekért) a többszörösét kifizetik,akkor még a 15 M is apró pénz, egy fiatal játékosért.Nem bánkódnék, ha jönne, de ne ennyiért, meg hát azért csak van más, tőle már jobb, és hasonló árú támadó szélső...
Zuniga szerintem OFF-os,nagyon úgy néz ki,hogy jövőre fog csatlakozni ingyen,mert 10 M nem adunk érte(ami nem is baj), olcsóbban meg nem adják, de addig se kéne lyukasan hagyni a posztot, mert jelenleg akárhogy is nézzük: az.
Kolarov még mindig nem értem miért nincs itt.

Barolo 2013.08.03. 09:24:14

Tudom, hogy ez sokaknak nem fog tetszeni, de én akár Marchisiot is beáldoznám egy Kondogbia,Kolarov+még valaki hármasért.
Forza Juventus!

MDaniel98 2013.08.03. 10:01:11

Hmmm,érdekes a cikk,Kondogbia leigazolása hatalmas húzás lenne az biztos.

neuropa 2013.08.04. 00:55:39

@fire06: Én sem látok rá sok esélyt, hogy valaha is megelégedj Marottával, a teljesítményétől függetlenül.

2013.08.04. 12:27:03

@neuropa: Miért kéne elégedettek lennem vele?!Nem hozott balszélsőt,de hozott 15 millióért középhátvédet...inkább megvárja,amíg Zunigának lejár a szerződése,minthogy hozzon valaki mást,Kolarov sem jó,de kétlem,hogy az egész piacon ők ketten lennének csak szélsők...

Goku06 2013.08.04. 12:44:27

@fire06: +1
Amilyen jól indult az átigazolási időszak, olyan szarul folytatódott...
Igaz hogy megvan a nagy igazolás Tevez személyében, valamint az olcsó Llorente (továbbra is zsákbamacska!), valamint a jó de nem életbevágó (Ogbonna) és a felesleges (Peluso) igazolás...
mialatt a bal oldallal nem foglalkozott most sem.
valamint a Giaccherini üzlet is kezd érdekesen kinézni ha a 10-15 milliós középszerű pótlás érkezne a helyére..

van még 1 hónapja Marottának, ha nem igazol senkit akkor ez az átigazolási időszak (még Tevezzel is) sikertelennek bizonyul!

babo0410 2013.08.04. 13:12:00

@Goku06: @fire06: Nem kellett Ogbonna? Végül is! Majd megint ha kidől Chiellini nézegessünk valami félmegoldást? Másrészt meg most voltak arról hírek, hogy Kolarovért ajánlatot fogunk tenni, mert Zunigát nem adják el! De az, hogy még nincs bal szélsőnk nem jelenti azt, hogy nem is tárgyal Marotta! Folyamatosan tárgyaltak a Napolival. És a hírek szerint most készülnek ajánlatot tenni Kolarovért. Egyes hírek szerint 14 millió eurót, mások szerint 10-et.

Goku06 2013.08.04. 13:56:52

@babo0410: nem volt életbevágó az érkezése... 15 milliót kiadtunk egy olyan poszt megerősítésére ahova van elég emberünk.. a nyár végén ha marad pénz akkor jó üzlet ez, de most csak luxusigazolás volt..
(főleg ha végül 4 védős rendszert is játszunk, mert akkor nem hogy ő, de még Barzagli vagy Bonucci is padozik néha)
örülök az érkezésének, de ha ő nem jön, akkor Kolarov már itt lehetne akár.. (és az ő igazolása fontosabb)
Nem csinált rossz üzletet Marotta, de a fontossági sorrend legvégén kellett volna hogy legyen a középső védő poszt megerősítése, amikor még mindig egy kibaszott nagy lyuk tátong a bal oldalon (talán Zambrotta távozása óta?)

babo0410 2013.08.04. 14:19:03

@Goku06: Kolarov Ogbanna leigazolásától teljesen független. Nem a pénz miatt nincs még itt, hanem azért, mert nem szeretnék eladni. Ezért nehezebb megegyezni a Cityvel, és eddig a hírek alapján Zunigát próbáltuk meg leigazolni, és most megyünk rá Kolarovra.

Goku06 2013.08.04. 15:21:28

@babo0410: dehogynincs köze hozzá.. mentek is a hírek hogy most eladni kell.. ez azt jelenti hogy nincs pénz új igazolásra amíg el nem adunk valakit.
és nem csak ez a két ember létezik a bal szélre, ha Marotta gondolkozna akkor megerősítené végre azt a posztot... az elmúlt 1 hónapban semmit nem csinált.. valószínűleg nincs C terve sem ha Kolarov(A) és Zuniga(B) nem jön össze.. viszont a Z tervet (Peluso) már leigazolta.. de ha sem Kolarov sem Zuniga nem jön össze jöhet a ZS terv is augusztus végén.

babo0410 2013.08.04. 16:04:43

@Goku06: Teljesen egyértelmű, hogy idén csak annyit költünk, ami nagyjából bejön az eladásokból. És azokra a posztokra jönnek játékosokat, ahova Conte kért embert. Amúgy Zuniga volt az A terv, mert Conte elsősorban őt szeretné itt látni. Ez tűnik valószínűnek legalább is a hírek alapján. Egyébként meg folyamatosan jönnek a hírek fiatal szélsőkről akiket figyelnek. Legtöbbet Wakasot emlegetik. Szerintem Marotta kivárja, hogy mi lesz Zunigával és Kolarovval, és csak utána fognak más célpont után nézni. De egyenlőre az általad emlegetett Zs tervről még csak pletyka szinten se tett említést egyetlen olasz média se.

2013.08.04. 17:36:38

@babo0410: Mit nem értesz azon,hogy vannak még szélsők Zunigán meg Kolarovon kívül is ezen a nagy világon?!Hónapokat szarakodunk ezekkel ahelyett,hogy megmondanánk,hogy akkor basszátok meg,keresünk mást...hát a Real nem szarakodik ennyit Gareth Bale-el baszki,mint amennyit mi egy ilyen semmilyen favágó szar Zunigával,keressünk inkább valakit,aki tényleg előrelépés lenne,mert az meg a másik,hogy fingom nincs Conte meg Marotta mi olyat lát Zunigában,amit én kurvára nem látok,fényévekre van a tudása Kolarovétól,pedig a szerb se egy korszakos zseni,jó játékos,de nem egy Bale vagy Hazard,vagy akár egy Alaba!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása