A déliek már a spájzban vannak

Conte Antonio_gondterhelt.jpgTévez, Llorente, Ogbonna - a Juventus idei szerzeményei. Minden Juve-érzelmű ember szemébe könnyeket csal a tudat, hogy július elejére ez a három játékos már megérkezett Torinóba. Mi tagadás rá is fért a támadószekcióra a vérfrissítés, mert évek óta a leggyengébb csapatrészt alkották Matriék. Most az akciós argentin és a még akciósabb spanyol vihet új színt a játékba, egy tehetséges, fiatal védő pedig sosem árt olaszhonban.

No de koránt sem kellene még hátradőlni és elégedetten számolni a 10-es Tévez-mezek eladásából befolyó összeget, mivel a balszél szintén minőségi emberért kiált. Persze pletykákból nincs hiány, hiszen Kolarov az elmúlt két évben folyamatosan terítéken van, de Zúñiga is állandóan fél lábbal a Juvéban érezheti magát. A legújabb hírfoszlányok pedig a PSV fiatal csillagát, Jetro Willemset boronálják össze az zebrákkal.

De minek siettetni a maradék igazolásokat, hiszen több olasz csapat úgysem rúghat labdába a regnáló bajnok mellett. A Napoli eladta legnagyobb ászát, a Matadort; a Milan csak szenved; a Roma hiába erősít jól, évek óta nem tudtak tűzközelbe kerülni; a Fio meg eddig nem volt tényező a Scudettoért vívott harcban. Az a probléma ezzel az okfejtéssel, hogy teljességgel fals képet mutat a Serie A-ról. Ugyanis a Fio igencsak jól igazol, a Milannál a Berlusconi-Galliani páros a garancia a váratlant húzásokra, valamint a Roma is okozhat még kellemetlen perceket. És akkor mér ott van a Napoli, amire hatványozottan igaz, hogy jól forgatja a lapokat. Annyira jól, hogy biztosra vehetjük, hogy igen komoly vetélytársai lesznek a Bianconerinek. A Cavani eladásából befolyt összegért ha nem is világklasszis, de igencsak jó játékosokat vettek, akik a bennük rejlő potenciállal és sikeréhséggel akár oda is érhetnek a végén az első helyre.

Meg kell hagyni, hogy De Laurentiis amellett, hogy nem egy szimpatikus figura, ért az üzlethez. De az üzlet egyik feléhez, az eladáshoz mindenképpen. Nem hiába, a filmiparban megtanulta, hogyan adjon el egy filmet, most pedig ugyanolyan minden hájjal megkent tárgyalópartner ha a játékosairól van szó. Megmondta, hogy Cavani csak egy kisebb vagyonért eladó és foggal-körömmel ragaszkodva a megálmodott számokhoz, túl is adott az urun 64 millió euróért. Ezt az összeget pedig olyan játékosokra fordította, mint a Real-különítmény Raul Albiol, José Callejón, Gonzalo Higuaín, valamint Dries Mertens, Rafael vagy José Reina. No és ott van a spanyol edző, Rafa Benítez is, akit már sokan lesajnáltak és olykor nem is alaptalanul, azonban kisebb teherrel és egy jó csapattal sokra viheti "Afrikában"... mégis csak egy BL-győztes edzőről beszélünk. Afelől pedig senkinek se legyen kételye, hogy "Higany" a talján ligában is termelni fogja a gólokat, nem hiába rúgott több, mint 100 gólt a Blancoknál, itt is is belejön előbb-utóbb.

Benitez egyébként saját állítása szerint már nem dühös Morattira, amiért három évvel ezelőtt menesztette őt az Inter kispadjáról. Az viszont bizonyos, hogy szeretné megmutatni a milánóiaknak és a világnak is, hogy igenis kell vele és csapatával számolni. Az Internél nem kapta meg a megfelelő anyagi hátteret az igazolásokra, amit most Nápolyban maradéktalanul a rendelkezésére bocsátottak. Emellett az elnök is támogatásáról biztosította, hiszen nem kevesebbet állított a spanyol edző megszerzéséről, minthogy az a "nyár legfontosabb igazolása".

Az már más kérdés, hogy a vásárlás kevésbé a filmes terepe, mint az eladás, hiszen csak Higuaínért 37 milliót fizetett, és az új játékosok együtt majdnem 74 milliót eurót tesznek ki. De ez most mellékes, csak az ami számít, hogy újabb tapasztalt és európai szinten is jegyzett focisták érkeztek az amúgy sem gyenge déliekhez, ez pedig igencsak fejtörést okozhat Marottáéknak. Sőt, De Laurentiis ígérete szerint további érkezőkre is lehet számítani a nyári igazolási szezonban.

Szép a Tévez-Llorente spanyolajkú csatárpáros, meg örülünk, hogy Ogbonna ül a padon (?), de ez közel sem oldotta meg a lyukas posztok minőségi pótlását. Még legalább egy bal szélsőt, és ha sikerül elpasszolni a ballaszt támadókat, akkor egy csatárt is hozhatna a transzfergurunk. Egy Kolarov-Diamanti kettős már elég lenne, hogy a juventinokkal madarat lehessen fogatni, Zúñigát - ha már Conte nagy kedvence - pedig elhozhatjuk télen, amikor fillérekért megszerezhető lesz a lejáró szerződése miatt.

Egy szó, mint száz nem lenne jó a "főtt béka" effektust átélni idén. Mint tudjuk, a békát forró vízbe téve azonnal kiugrik a fazékból, viszont lassan melegítve nem érzékeli a hőmérsékletváltozást és szimplán megfő. Futballnyelvre lefordítva: igenis igazolni kell még, mert bár a mercato nagyon jól indult, messze még a vége. Nehogy csak beetetés, az állását féltő Marotta a határidő előtti utolsó utáni percben, a szájakat befogó igazolása legyen Tévez, hanem valaminek a kezdete! Máskülönben nagyon nehéz hónapok várnak ránk, a Scudettoért vívott harc is feketelevesnek ígérkezik és akkor még nem beszéltünk az ki nem mondott, de mindenki legbensőbb vágyaiban ott élő nagyon-nagyon BL-szereplésről. Tehát gatyát felkötni és irány igazolni, signore Marotta! Hiszen a déliek már a  spájzban vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr565425743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RuidaRobert 2013.07.25. 14:54:19

Ja és Verratti ügynöke szerint, óriási ajánlattal álltak elő ügyfeléért...

babo0410 2013.07.25. 15:00:19

@RuidaRobert: Mármint mi, vagy a Napoli?
Nagyon jó cikk, csak egyet tudok érteni vele!

tjunior 2013.07.25. 15:12:13

3.bekezdés a legújabb mantra, ez még is honnan jön? Ellustultak a vezetők miért? Csatárok jöttek? Balszélre nem keresünk embert? Akkor?
Vagy az a baj, hogy a Napoli 6 embert igazolt mi meg 3at? Ja, csak nekünk összeállt jó csapatunk van ahol kevés a hiányos poszt,a Napoli meg hozzánk képest tele van lyukakkal. Hova kellene még a kezdőbe igazolnunk? 2-3 ember kell a kezdőbe és 1-2 a padra. A kezdőből már 2 itt van a 3. majd jön. Kiegészítő embernek vehetjük Ogbonnát, még kellene talán 1 ember a padra Giaccherini helyére. Ennyi. Inkább arról van szó, páran összecsinálták magukat Higuain érkeztétől, de most őszintén ki gondolta, hogy Cavani helyére nem fognak igazolni? Szóval nekem ez a nagy hirtelen nagy hiszti egy hatalmas rejtély.

west30 2013.07.25. 15:13:59

Egyáltalán nem gondolom hogy például a madridi trió bármilyen fenyegetést jelentene a Juventusra,Cavanit nem fogják pótolni.Mellesleg Nápolyban új edző van ezt mindenki elfelejti,akivel akár lehetnek jobbak is mint tavaly,viszont hatalmasat bukhatnak is vele,ezzel szemben a Juventus egy majdnem kész kerettel összeszokottan vág neki az új szezonnak.A Fiorentina és a Roma erősítget,de még mindig azt mondom hogy a Milan előrébb fog náluk végezni.Erősödött a bajnokság Olaszországban,de ezek a szezon előtti esélylatolgatós cikkek a figyelemfelkeltésen kívül szerintem semmire sem jók,(nem kifejezetten erre a cikkre értem)egyelőre a Juventusnak nincs olyan vetélytársa a bajnokságban mint pl a Barcelonának a Real.

tjunior 2013.07.25. 15:23:19

Amúgy nézhetjük nevek szerint is. Kiket igazolt a Napoli? Higuian, Albiol, Reina, Rafael, Martens, Callejon.
Reina, Rafael kapus, nekünk kell kapust igazolni? Itt van Buffon-Storari páros, ez gyengébb lenne? Gigi pótlása is talán megoldott ha Leali beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Albiol...Campagnaro elment az interbe, a spanyollal pótolták, aki annyival jobb hogy fiatalabb, de minőségben nem. Ogbonna?
Higuain ismét csak pótolni jött, tudjuk kit. Tevez? Llorente?
Martens és Callejon marad, Zuniga valószínű távozik, ekkor Callejon is pipa.
Összefoglalva a Napoli pótolta a távozókat, a lyukaskező de Santcis helyére jött egy önmaga árnyéka Reinát óriási fizetéssel ( persze az is benne van a pakliban, hogy Nápolyban magára talál) és egy valóban tehetséges Rafaelt, egy szóval rendbe tette a kapus posztot, és Mertens...a többi a jövő zenéje. Ezért kellene összecsinálni magunkat? Conte első scudettójánál a milan jobb nevekből álló, összeszokottabb csapat volt.

izo 2013.07.25. 15:30:14

@tjunior:

Ezen a fórumon szinte csak az örök elégedetlenkedőket lehet látni akiknek soha semmi nem jó!Sokszor olvasom más Juve "szurkoló" hozzászólását, és komolyan én szégyellem magam hogy milyen elvtársak vannak... Nyilván vannak fiatalabb bloggerek akik még kevésbé tudnak racionálisan gondolkoni, ezért nem is idegesítem különösképpen magam ezeken a dolgokon!
A kérdéseidre a válasz :)
Nyilván sokan azt szeretnék ha mondjuk mi is eladnánk Vidalt 60M-ért, és, csinálnánk egy hasonlóan ésszerű, pénzügyileg rendkívűl stabil bevásárlást!

Barolo 2013.07.25. 15:41:58

Nagyon jó cikk! Szerintem a Nápoly egyelőre okosan igazol.... és ha még egy komoly csatárt vesznek (Jackson Martinez pl.), akkor azért nagyon erősek is lehetnek. Nem gondolnám, hogy jobbak lesznek mint mi, de azért ne felejtsük el, hogy két éve messze a Milanak volt a legerősebb kerete, bejött néhány sérülés, rossz eredmény és már el is úszott a bajnoki cím.Mindenképpen jó érzés, hogy a Juvénak ilyen erős a kerete, de nem szabad azt gondolni, hogy ez automatikus elsőséget jelent majd. A további erősítések Bl. miatt fontosak.... addig amíg más csapatnál egy Fabregas, Rooney vagy Robben áll be cseréből, amikor változtatni kell, nálunk meg egy Padoin, Matri, Pepe addig szerintem érdemes további erősítésről álmodni, főleg úgy, hogy erre elvileg lenne is keret. Forza Juventus!

FinoallaFine 2013.07.25. 15:47:41

Ez, már bocs de egy nagyon idióta poszt, nagy hülye lehet aki írta.
Hagyjuk már a Napolit, Higuain Cavani közelében sincs, Merteens még elmegy na de a Ronaldo copy Callejon egy kalapszar, Albiol meg egy töltelék semmi több, ha választani lehetne hogy ki jöjjön Albiol vagy az elődje, Campagnaro akkor inkább az argentint választanám. Még igy sincsenek a Juventus közelében.
De annak azért örülök hogy végre szinte minden csapat normálisan igazol.

babo0410 2013.07.25. 15:50:18

@tjunior: Részben igazad van, de sajna még a keretünkön így is lehetne javítani. Kell bal szélre valaki, és a csatárposztra fontos lenne minőségi csere. Mert ha a tavalyi párosból áll be bárki is, azzal nem leszünk kisegítve. Pláne, ha távozik Q és Matri, mert akkor marad a Vuci-Gio páros. És ezt láttuk már mennyire nem életképes! Kelklene erősíteni még a padon is a csatárposztot szerintem. És a 3 támadónk mehetne is.

Barolo 2013.07.25. 16:01:30

@FinoallaFine: Ha valaki leírja normális stílusban a véleményét akkor azt miért kell lehülyézni? Főleg, úgy hogy ráadásul neked/nekem stb. dolgozik ingyen.....rólad is a legegyszerűbb lenne azt mondani, hogy valószínűleg egy kapitális ..... vagy, de ezzel nem lennénk beljebb. Inkább próbálj meg érvelni, annak van értelme!

hellan (törölt) 2013.07.25. 16:01:50

Hatalmas fordulatok állnak be a Juve szurkolóknál, mikor Tevezt leigazoltuk mekkora öröm volt és egyből toronymagas esélyesek voltunk, most a Napoli jól költi el Cavani árát, már Marotta béna h nem igazol, rossz a mercatonk stb.

Sokadszorra írom le, hogy nem kell hanyatt vágnunk magunkat a Napoli igazolásain. Hoztak két kapust üsse kő. Védelembe Albiol jött Campagnaro helyére, hogy megfelelő pótlás-e? Nem biztos.
Callejon a szememben sosem volt akkor spíler, de Mertenstől félek, ő sztem nagyon is beválik majd, de a legfontosabb, amit mindenki elfelejt, hogy a Napoli góljainak jelentős részét Cavani termelte. Ha őt Higany nem tudja pótolni, akkor nincs olyan játékos, aki átvállalná ezt és az argentinnak ez alapos környezetváltozás.

A mi keretünk nagy részben kész, egy támadó távozni fog, egy bal szélső és Giak helyettese fog érkezni semmi egyéb.

tjunior 2013.07.25. 16:21:11

@babo0410: na ez meg a másik, azt ne mondja már senki. hogy egy Vucinic/Giovinco-Matri duó nem elég jó a padra illetve ha ők nem elég jók, akkor még is ki olyan jó játékos aki megfelel és le is ül a padra? Matrival pl. mi a baj? Tavaly kb. 1000 percet játszott a bajnokságban többnyire csereként, lőtt 8 gólt, ismerjük a gyengéid-erősségeit, messze nem egy világklasszis de padra nem is fogunk olyat szerezni. Viszont ismeri a csapatot, tudja hol a helye, ha padozni kell padozik egy szó nélkül, ha beáll, lehet nem játszik jól de küzd, hajt és azért a gól/perc mutatója messze nem olyan rossz mint amilyen hulladéknak egyesek elhordják. Teljesen megfelelő cseréje Llorentének.

Type-R 2013.07.25. 16:22:26

@FinoallaFine: Egészen konkrétan én írtam, mi a gond vele? Egy angol nyelvű cikk alapján van, de nem fordítás, a nagy része saját gondolat.
Kíváncsi lennék mi nem tetszik benne, az hogy Te másképp látod, egy dolog. Szó sincs a cikkben arról, hogy temetném a csapatot és hogy Marotta idióta lenne. Vannak kételyek amelyek megfogalmazódtak bennem, ez található meg itt cikk formájában. Azonban ahhoz nem kell nagy ész, hogy rájöjjünk, a Napoli a legnagyobb kihívónk.

Tony. 2013.07.25. 16:32:54

@izo: Áruld már el mi a fasz köze van a kornak az elégedetlenséghez, illetve azt is ki vagy te, hogy itt ledegradálsz másokat?

Mi van, ha valaki átélte a 90 éveket, majd látta játszani a Del Piero-Nedved-Trezeguet fémjelezte csapatokat, most meg látja ezt a sok szarzsákot, akik miatt valóban van ok a szégyenkezésre?!

Egy barmot, akinek 3 évbe telik igazolni egy nyilvánvaló hiányposztra? Egy 30 éves klasszistól nem fogunk hasra esni, a nyári mercato pedig csak akkor nevezhető 50%-osnál jobbnak, ha érkezik egy értelmes balszélső. Kell még ember a kezdőbe. Vagy elfogyott a pénz? Akkor nem kellene 5 milliókat senkikre meg 15öt cserejátékosokra kihajigálni.

Nem igaz, hogy semmi nem jó. Nem ELÉG jó!

Type-R 2013.07.25. 16:44:23

Azért ne tépjétek egymást, maradjunk a kulturált vitánál!

tjunior 2013.07.25. 16:57:24

@Tony.: tudod te milyen nehéz helyzetben leszel ha "véletlenül" megszereznénk Kolarovot :D

izo 2013.07.25. 17:05:20

@Tony.:
No comment... illetve én kerültem a konkrét személyeskedést de látom téged érzékenyen érintett ahogy magadra ismertél...
Egyébként én is átéltem a 90-es éveket, és ennek ellenére annyira nem érzem hogy a mostani csapat miatt lenne ok a szégyenkezésre, és nem ismerem fel a pályán a szarzsákokat!(azon kívül sokkal inkább)
És a 90-es évek óta én már nagyon vártam ezt a barmot akit úgy hívnak Beppe Marotta, és rendkívül elégedett vagyok az eddigi munkásságával!
Számomra akkor sem dőlne össze a világ ha újra a ghánai lenne a kezdő a balszélső posztra egyrészt mert már kevésbé idegen tőle, másrészt idén egészen biztos vagyok benne hogy több örömöt tudna szerezni nekünk.Így pedig ha megnézzük a pillanatnyi játékoskeretet akkor nekem semmivel sem tűnik gyengébbnek a bal oldalunk a jobbnál!

@Type-R:
Ezúton szeretném megköszönni a többiek nevében is az uborkaszezonban lévő kiadós mennyiségű posztot!
A "déliek a spájzban vannak gondolatvilágával" én sem tudok annyira azonosulni!

Drughi Di Bianconeri 2013.07.25. 17:06:12

@Type-R: Nekem nagyon is tetszik a cikked :)
Igazából napok óta én is hasonló gondolatokat mantrázok a dühöngőben, de jó, hogy ezt így összefoglaltan megosztottad.

Nem tudom egyesek miért legyintenek a Napolira, iszonyat jól erősítettek.
Reina egy jó kapus,formába fog ő lendülni szvsz.
Mertens geci jó spíler,tudom,h. Holland bajnokság, de 29 meccsen lőtt 16 gólja és 17 assistja, önmagáért beszél.Na őt irigylem tőlünk, nekünk is jól jött volna, egy ilyen technikás, jó szervező, ráadásul gólerős inwerted winger...ráadásul csak 9.5ért vették.
Albiol jobb védő,mint Campagnaro és vagy 4 évvel fiatalabb is.
Calléjon valóban nem akkora spíler, viszont amolyan csupaszív játékos,aki felszántja a pályát,és ezt a Napoli közönsége díjazni fogja, amolyan Giacch/Pepe féle játékos,csak tőlük azért jóval technikásabb.
Higuainért sok pénzt adtak, én ennyiért nem örültem volna neki, de egy TOP csatárról beszélünk, aki nyilván gyengébb mint Cavani,de Mertenssel Pandevvel és Insignevel, mögöttük Hamsikkal kiegészülve simán pótolva lesznek Cavani góljai.Sőt, talán jobbak is lehetnek, hiszen így nem annyira 1 emberes lesz a támadójátékuk !
Benitezen fog itt sok múlni, ha gatyába rázza ezt a társaságot (és elsősorban saját magát), akkor nagyon komoly riválisunk lesz a Scudettoért.Ha meg még Verrattit és/vagy Jackson Martinezt is megszerzik...

Summa summárum, én valahol örülök,hogy a hosszú évek posványa után, végre nem csak a ligából kimennek a sztárok, neves játékosok, tehetségek.
Hanem be is jönnek, azért 1-2 éve nem gondoltam volna,hogy ilyen nagy nevű játékosok fognak érkezni a ligába.
Ez mindenképpen jót tesz a bajnokság színvonalának, és újra felemelkedésének.
Marrotta meg észbe kaphatna már,kb 2 ember kéne még, meg eladni.Nem hiszem,hogy ez olyan lehetetlen,főleg,hogy van pénz nálunk jócskán...
Ergo nem értem,hogy mi ez a tökölés :S

Trieszt120506 2013.07.25. 17:17:27

Nagy részt egyetértek a posterrel.

Milan:
miért írjuk le őket ennyire? Egyedül Ambrosini ment el a kezdőcsapat környékéről, helyette meg jött egy Poli. Nem nagy visszalépés.
Előző szezonban mire összeállt a csapat, simán tartották velünk a lépést a pontok gyűjtésében (attól meg nem kell tartani, hogy idén nem fognak befújni egy rakat tizenegyest megint nekik). El Shaarawy, Balotelli és Niang is csak egyre jobbak lesznek. Egy jobb igazolás még várható tőlük a nyáron, télen meg jön Honda. Simán jók lehetnek/lesznek.

Fiorentina:
Szerintem ők erősítettek a legjobban. Igaz, hogy elment Jovetic, viszont jött Gomez, Ilicic, egy évvel érettebb lett Ljajic, és visszatért Rossi (ha sikerül e régi formájába belejönnie, gyakorlatilag egy sztárigazolással ér fel, 20 gól körül is termelhet)
A középpálya is igen erős, és még jött egy rakat minőségi kiegészítő ember; a szebb napokat megélt Joaquin, Cassani, Vargas, Ambrosini négyes.
Nagyon veszélyesnek tartom őket, mert;
-erős, bő keret, szinte bármely felállás, taktikát meglehet valósítani velük
-a csapat magja összeszokott
-jó edző
-gyakorlatilag koncentrálhatnak csak a bajnokságra, mert az EL simán leadható (a Chelsea, az idei győztes 11 milliót keresett vele, míg mi 65-öt a BL negyeddöntővel, vicc)
-motivált társaság

Napoli:
Azzal szerintem felesleges vitatkozni, hogy Benítez jó edző; három különböző csapattal nyert európai kupát, ez nem lehet a véletlen műve.
Ráadásul most tényleg a kezébe adta Laurentiis a lehetőséget és kedvére igazolhat. Jól is igazolt, és még nincs vége. Az, hogy Campagnaro elment nem nagy szám, úgyis 4 védős rendszerben fognak játszani. a tippem egy 4-2-3-1 (elöl Mertens-Hamsík-Callejon, legelöl Higauín) egy jó kis letámadásos stílussal fognak ők kellemetlen meglepetéseket okozni sok olasz edzőnek.
mellettük szól:
-nagyon erős kezdő
-nagyon motiváltak lesznek
-sokféle taktikát játszhatnak

ellenük:
-kettős terhelés
-az új edző, új taktika sok idő kellhet, mire belejönnek
-kicsit még szűk az a keret

Juventus
Még mindig a miénk a legerősebb és legbővebb keret, miénk a legerősebb kezdő 11. A legjobb védelem messze a miénk (ami Olaszországban már szinte fél bajnoki címet jelent) Viszont mi vagyunk a "legjólakottabbak" és mi ellenünk lesz mindenki a legmotiváltabb. (nem csak a nagyok, a sok exjátékosunk, a "fele tulajdonaink", a kölcsönjátékosok mind-mind ellenünk akarja majd megmutatni...)
És nem mellesleg nem nagyon tudunk mit játszani a 3-5-2-őn kívül... Mi leszünk a legkiismerhetőbbek is az esélyesek közül.

Tényleg kellene még az erősítés... Egy balszélső, és egy amolyan "Jolly Joker", amilyen Giaccherini is volt, csak minőségibb kivitelben.. (mondjuk Diamanti) Aki cserenként lendületet ad, de akár kezdőként is lehetővé tenne egy másik felállást/taktikát. Tevez nagy erősítés, de bármikor benne van, hogy összeveszik Conte-vel vagy lesérül. Llorente nagy lutri, egyrészt tömni kellene jó beadásokkal, ami egyelőre nem tűnik megoldottnak, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy hozni fogja azt a formáját, amit a Bielsa-féle Bilbaóban hozott (1-2 éven keresztül :S ) Szóval én azt gondolom, hogy nagy hiba lenne jelenleg egynél több csatárt elengedni.

Azért megemlíteném az intert is, ők az igazi sötét lovai a bajnokságnak. Nem olyan rossz az a keret, ás most már van egy egész jó edzőjük is mellé...

RuidaRobert 2013.07.25. 17:26:42

Egyet is értek a cikkel (ami egyébként nagyon jól lett megírva...) és nem is.

A Napoli valóban kiválóan erősít, de részben örülök is neki. Jót tesz a bajnokságnak, több szempontból is.

Szerintem viszont túl sok érkezőre nincs szükség, ha Zuniga jönne akkor tökéletes lenne a csapatunk a következő szezonra. Ha valamilyen csoda folytán jönne Verratti is, akkor még jobb lenne, de egyenlőre az ő érkezése nem kulcsfontosságú. (jövőre az lesz/lenne).

Ha azonban a Napoli őt is megszerzi, akkor...

babo0410 2013.07.25. 17:33:24

@tjunior: Matrival semmi bajom nem lenne, ha nem lenne itt a flegma Vucinic, mert vele nem tud összejátszani. Konkrétan én voltam mindig is az, aki azt mondtam, hogy Matri jó játékos. Csaki sajnos Vucinic nem kéne mellé. Szerintem, ha Tévezzel játszana együtt, nagyon is jó lenne. Gio meg leginkább szélső. És valahogy nem látom azt, hogy 3-5-2-ben jobb legyen. De leginkább Vuciniccal van bajom. Ő se Matrival, se Gioval nem tud összejátszani. És erre biztos meg fogom majd kapni egyesektől, h mert kalap szarral egyenlő Gio és Matri is. Pedig nem. Matri mellé kell egy Del Piero, egy Tévez, egy stb. Gio meg előkészítő, de inkább szélső. A legjobb az lenne, ha Vucit elpasszolnánk. És akár maradhatna is Q. De még így se elég gólerős a cserecsatársorunk. Én jobban örülnék, ha még 1 csatár jönne. Én leginkább Matrit tartanám meg a 3-asból, és hoznék Q és Vuci helyére valakit.

Hoods121 2013.07.25. 18:45:23

@izo: Buszke lehetsz magadra ha elegedett vagy es a 90es evek ota egy marottat varsz.. jezus es az ilyenek szovegelnek.
@Tony.: teljesen egget ertek.

Type-R 2013.07.25. 18:50:39

@izo: Nagyon szívesen.
Az nem baj , ha nem tudsz azonosulni a cikk mondandójával, nem kell mindent egyformán látnunk.

tjunior 2013.07.25. 19:07:14

@Hoods121: dobhatnál valami érvet is az állításod alátámasztására, mondjuk hogy miért szar az egész úgy ahogy van (mert megnyilvánulásidból ez jön le)

Csucsukaaa 2013.07.25. 19:43:10

@Hoods121: Te vagy büszke magadra nem???:D
@tjunior:+1 @izo: +1 maximálisan egyetértek veletek! Örülni kell, hogy lesz egy élmezőny mögöttünk aki küzd majd a bl helyekért..és nem csak a Milan vagy a Napoli sündörög mögöttünk 10-15 pont minusszal..nem mellesleg sokkal több rangadó is lesz..én már alig várom az új szezont! És üsse kő azt se bánnám ha így futnánk neki a szezonnak ahogy most van a csapat..Asamoah,DC,Peluso..Lichti,Isla,Padoin..ha Asamoah/DC idén nem bizonyítja, hogy a kezdőbe való akkor lesz sürgetős a bal oldali poszt..és sztem nem is fogunk igazolni bármennyire is várjátok..van egy olyan megérzésem, hogy már csak akkor jön erősítés ha eladunk valakit posztról..:)
de nekem ez a kezdő is tetszik már a BL hez nem mondom, hogy elég de a negyeddöntőig szinte biztos! a bajnokság viszont nem lehet kérdés Conteval:d
Buffon
Bonucci/Barzagli-Ogbonna/Marrone-Chiellini/Caseres
Pirlo/Pogba
Lichti/Isla-Vidal/Pogba-Marchisio/Pogba-Asa/DC
Llorrente/Matri-Tevez/Gio

rockitbaby 2013.07.25. 20:06:26

A Napoli erősít erősít, de én is ott érzem a rizikót, hogy Cavani-t kell mégis csak pótolni, és szerintem erre akár Jovetic/Gómez jobb lett volna, mint Higuain. Lehet, hogy rámcáfol majd, de én itt érzem nagyon sarkallatos pontnak a Napoli igazolásait. A többi meg ténylegesen a távozók helyére érkezett. Valamint náluk azért Benitez faktort sem lehet elfelejteni. Tudom, hogy csak összehozott egy BL-t, de azért láthattuk, hogy olasz közegben annyira nincs otthon. Bár azért Mou-t pótolni sem lehet könnyű, de én még mindig azt mondom, hogy az ő játékfelfogásához és stílusához az angol közeg a megfelelő! A Milan nem gyengült, de eddig nem is erősödött, bár azt azért tegyük hozzá, hogy Allegri maradt, és nem egy friss baka ül a padon. Ellenben én a Fior-tól tartok a legjobban. Szerintem símán dobogó esélyesek. Nagyon jól igazoltak, jó a keret, edző plána. Ott komoly munka folyik!

Drughi Di Bianconeri 2013.07.25. 22:40:37

@Csucsukaaa: Neked DC az elmúlt 4-5 évben nem bizonyította eléggé,hogy nem való a kezdőbe ? :D
Ez aztán türelem a javából :D
Asamoah, pedig nem balszélső, nem tudom mit nem bírtok se TI, se Conte ezen felfogni.
Továbbá számodra Padoin bármi opciót jelent, bármilyen posztra ?
Egyetlen poszton tudnám őt elképzelni a Juventusnál: a lelátón, a székek alól szedegesse össze az odatapasztott, használt rágót ! :D

Isla pedig szvsz. hamarosan csatlakozik sIntérékhez.
Látom Te se felejtetted el még ezt a 3-5-2őt...

Hoods121 2013.07.25. 22:40:58

@Csucsukaaa: Nem tudom mitol vagytok oda Marrottatol :D Azert mert 3 ev utan vegre sikerult 9 millioert egy "30" eves tevezt idehozni csatarnak ? Sokkal tobb mint az elmult evek de az hogy lejaro szerzodeses llorentek meg 9 millios tevezek idejonnek ehhez tenyleg nem tudas kell! Nem en kurvara nem vagyok eldobva magamtol de egy ilyen szartol se leszek odaig akarmennyire meghaltok erte :D Lehet vegre egyszer kene egy normalis embert is igazolni aki nem fog kijonni 10 milliobol. (Aki nem egy ogbonna) :) Epitkezzunk ezaz Bl negyeddontobe eleg. Gratulalok ha ennyivel megelegszel. Ennel tobbre nemis lesz eleg ez a csapat.

hellan (törölt) 2013.07.25. 22:51:16

@Hoods121: Magyarazd mar meg h Tevez magatol kerult ide, vagy esetleg vki targyalt is erte? Vilagosan latszik h Conte kerte Llorentet es meg a Higany/Jovetic/Tevez trio egyiket remelem ezt nem kell elmagyaraznom miert utobbi erkezett. Az idei nyaron eddig csak is Conte keresei teljesultek.

Mindegy bar bovebb elemzest is vennek toled h miben latod a hibat, vagy mivel lehetne javitani, de csak a szar Marottaval dobalozol eddig. Fel kellene fogni h egy uj projekt harmadik eveben jarunk, uj stadion epult, Secco idejen mekkora minusszal zartunk azt is ki kellett egyenliteni, a keretet alakitani kellett, most meg a Continassa-projekt (remelem jol irtam) is viszi a penzt.

babo0410 2013.07.25. 22:54:58

@Hoods121: Olyan vicces, hogy eddig azért volt hülye Marotta, mert nem hoztott Klasszis csatárt, most meg azért mert olcsón hozott egyet? Nem érzed, hogy ez már tényleg csak a mindegy mit csinál, nekem lesz igazam című szánalmas vergődés?

Apuleius 2013.07.25. 23:02:21

@tjunior: @hellan: +1

Én sem látom, hogy a Napoli olyan hű de rohadtul megerősödött volna.

Hoods121 2013.07.25. 23:02:39

Itt mindenki szerint eleg lesz Tevez egy Europai porondhoz ? :D Kovezzetek meg de szerintem nagyon keves.. @Babo0410 attol mert idehozta tevezt (aki az elmult evekhez kepest nagyonnagy erosites.) es hatradolt mint egy kis isten meg nemleszek elegedetebb.

En nagyon nem vagyok megelegedve vele mindenkinek meg van a sajat velemenye.

tjunior 2013.07.25. 23:08:57

@Drughi Di Bianconeri: Viccesnek érzem amikor egy mezei szurkoló akarja megmagyarázni Conténak hogy hogy használja Asamoahat :DDD, amúgy kicsit le vagy maradva Conte megtorpedózta az egész Isla bulit, tegnap is nyilatkozott róla...így azért elég nehéz vitatkozni, ha nincsenek meg a megfelelő információid.
@Hoods121: Szerintem meg pont ehhez kell tudás, hogy egy Llorentét ingyen idehozzon. Tudod mi nem nagy kunszt? Cavani árából baromi drágán leigazolni Higuaint, ezt egy Secco is kirázza a kisujjából. Már leírtam 1-2szer ide, nézd meg 3 éve hol volt a csapat, és hol van most. Ha nem látod a különbséget, nem látod a fejlődést, minimum vaknak kell lenni, vagy mérhetetlenül ostobának. A BL meg egy kicsit fals megközelítés, mert oda baromi sok szerencse is kell.

babo0410 2013.07.25. 23:09:38

@Hoods121: Én se vagyok teljesen elégedett a mercatonkal, de még van idő. Bízom benne, hogy lesz még eladás, és jön a várt bal szélső. De Azért már elég jól meg lett a keret erősítve. Szerintem eddig a 3 év alatt is elég jó keret lett összerakva. De majd ha BL-t nyerünk 1-2 éven belül akkor is szidjad majd Marottat! Nem tudom miért kell mindenért őt hibáztatni. Érdekes mielőtt elhozta Tévezt, mindenki azt mondta, ha idehozza Tévezt, akkor visszaszívjátok amit eddig mondtatok rá, nem fogjátok szidni, stb. Most meg megy ugyanaz ami eddig. Szerintem ha jövőre tripláznánk, akkor is lenne valami indok, csak lehessen hülyézni. Nem 100% amit csinál, de eddig egáészen jó, az idei mercatonk is olyan 70% körül van.

steven-h (törölt) 2013.07.25. 23:13:45

@Hoods121: 95 óta vagyok Juve szurkoló én se ma kezdtem az ipart és igen ez a Juve nem mérhető az akkori Juvékhoz, de én is örülök Marrottának mivel nehézkesen indult az ő szekere is mivel volt egy csúfos 7. hely, de azt a koncepció nélküli, dobálózunk 6 milliós fizetésekkel a szar játékosoknak Secco ténykedést én már nem bírtam volna tovább. és igen hozzá képest valóban megváltás Marrotta mivel van koncepció, van biztos háttér, nem dobálózunk a pénzzel és valóban csak egy "szar" Tevezt tudott idehozni, de se Jovetic se Higany nem ért volna annyi pénzt mint amennyit kipengettek érte, értem én hogy elszabadultak az árak, de attól még nekünk nem kell hülyének lennünk és mindenféle árlicitbe belemenni.

Hoods121 2013.07.25. 23:17:58

@babo0410: Nem mondtam hogy nem tobb mint amit az elmult 3 evbe csinalt sot olvasd el mindig hozzateszem hogy sokkal tobb. Nagyon orulnek meg 1-2 erositesnek ugyanis szeretnem ha europai porondon is elernenk valamit de ugy erzem ez meg nagyon keves. Ezzel a 70%al reszben egyet ertek. Kolarov/Zuniga + meg egy csatar aki sajnos nem fog kijonni 5-10bol ( Ha nem lenne itt ez a vereb peluso meg ogbonna plus 20 misi) akkor mar reg tudtunk volna igazolni egy KLASSZIST! (akar fiatalt akar nem) Tavaly sajnaltunk 28at V Persiere iden 15ert hozunk egy ogbonnat. Nem ertem tenyleg nem ertem.
@tjunior: Cavani arabol ezerszer jobban is leehetett volna epitkezni aki egy higuert kiad 40 misit az megis erdemli.

Hoods121 2013.07.25. 23:23:39

Marrottaval az a legnagyobb problemam hogy a senkihazi emberekre kitud adni 5-10 milliokat akikre meg tenyleg szukseg lenne rajtuk zsidoskodni akar 1-2 milliokat. Semmi mas TENYLEG SEMMI MAS. De ez viszont nagyonnagy gaz szerintem.

babo0410 2013.07.25. 23:33:03

@Hoods121: Klasszist? Tévezt minek nevezed? De nem ott volt a baj, hogy kire mennyit költöttünk, hanem ott, hogy irreális árak röpködnek. Higut is 40 milláért adták el, Cavanit 64-ért, Suarezért 50 millát sem fogadott el a Liverpool, a Real meg Bale-ért akár 150 millát is hajlana kifizetni.. Így nem könnyű klasszist igazolni. Nekünk nincsen ennyi pénzünk egy játékosra. És ráad a klasszis játékosok manapság hatalmas fizukat is kérnek. És hála istennek mi nem szállunk be ebbe az örült pénzszórásba. Akiket meg leigazoltunk, mind fontos játékosok, mert ha 3 fronton akarunk helyt állni, akkor kell a bő keret. Egyedül talán Padoinra lehet azt mondani, hogy ide se kellett volna hozni. Szerintem lesz bal szélsőnk, és bízzunk benne, hogy jön még egy csatár, aki minőségileg tudja majd helyettesíteni a Tévez-Llorente kettőst. De eddig az eredmények azt igazolják, hogy okosan költekezünk.

Hoods121 2013.07.25. 23:39:14

@babo0410: Nem mondom h nem koltekezunk okosan de szerintem mindenki tisztaaba van vele hogy ez egy ideig oke de ha feljebb akarunk lepni nem lesz eleg. Tevez jo jatekos de 29 eves. Tenyleg en a mai napig sirok hogy nem hoztuk el V Persiet. Barcsak egyszer adtunk volna 28 misit egy jatekosert na szamomra o lett volna a tokeletes csatar. Lehet o is annyi idos (hasonlo) de KLASSZISOKKAL JOBB! Evekig nem kelett volna gondolkodni a tamadoreszlegbe. (Tenyleg ezerszer irtam mar de peluso es ogbonna mar 20 milla Tevez meg 9 mar megvan V Persie.)

Drughi Di Bianconeri 2013.07.25. 23:48:15

@tjunior: Ebbe semmi vicces nincsen, csak tudod, azért mert "mezei szurkoló" vagoyk, még nem kell okvetlenül lépten-nyomon Conte/a vezetőség/Marrotta f@szát szopkodnom !
Mindenki,aki látta a szezonban Asamoaht, és ért a focihoz, illetve ismeri őt korábbról, beláthatja,hogy Asa NEM wingback, pusztán 1 szinten meg tudja oldani,de attól még nem lesz az.
SZVSZ. Conte azért erőltette Asa-t ott, mert még így is jobb volt,mint Peluso - DC kettős együttvéve...
Örülök,hogy Te "okos", pedig minden egyes szót elhiszel amit kimondanak/leírnak mások.
Nagyon tudsz gondolkodni :)
Az meg sem fordult a fejedben,hogy Conte, esetleg azért mondta ezt, hogy így csikarjon ki 1 kicsit több pénzt a sIntertől ?
Régi trükk ez.

Hoods121 2013.07.25. 23:49:59

@tjunior: megmondo emberek megmondo emberek mindenhol.......

2013.07.26. 00:08:11

A Napoli nagyon jól erősít és szerintem Higuain lesz a kulcs meg Benítez...ha az öreg Rafa eltalálja a megfelelő taktikát,akkor nagyon kemény idők várnak ránk,ebben biztosak lehetünk!Egyébként eddig is voltak remek játékosaik Cavani-n kívül is,ő se termelhetett volna ilyen bivalyul,ha nem kap remek kiszolgálást!Akármennyire is utálom,Hamsik brutálisan jó játékos,Insigne még fejlődőben van,de már most is nagyon érett játékra képes,az idei év neki is egy ugródeszka lehet,Albiol igenis kitűnő hátvéd,csak a Real-ban soha nem kapott folyamatos játéklehetőséget(pedig a buzeráns Pepe soha nem volt jobb nála,csak egy buta segg),Callejón ügyes,pörgős játékos,nincs vele gond,Mertens sztem ár-érték arányban a legjobb igazolásuk,Reina és Rafael mindketten kiváló kapusok,de ami a legfontosabb:tartok attól,hogy fogjuk mi még rágni a körmeinket szezon közben,hogy mi a szarért nem vettük meg Higuain-t,biztos vagyok benne,hogy ilyen játékosokkal és egy megfelelő taktikával gyorsan elfelejtik majd Cavani-t...és az átigazolási időszaknak még nincs vége!

2013.07.26. 00:23:05

Én úgy vélem még egy Soldado vagy egy Jackson Martinez bőven elférne a csatársorunkban,mert bár Llorrente nagyon szimpatikus,de láttam már focizni és nálam max csereember lenne az imént említett duó valamelyik tagja mögött...Soldado-nak mellesleg 30 milla a kivásárlási ára,ami érte nem egy eget rengető összeg,csak mi zsidók vagyunk...pedig láthatjuk,hogy a legtöbb európai élcsapat,sőt,idén még olyanok is,mint a Fiorentina érdemben erősítik a keretüket és tény,ami tény,erre bizony költeni kell...nagyon remélem,hogy tévedek,de úgy érzem,hogy hosszú távon Európa élvonalában kétféle módon lehet megmaradni:
1)belefektetni a csapatba pénzt és igenis hozni egy-két igazi fiatal klasszist 30-35 millióért is akár
2)fejleszteni az utánpótlást,a kutató részleget,építkezni a fiatalokra,nevelni a jövő sztárjait,bátran bedobni őket a mély vízbe,hadd szokják a terhelést
Mi egyiket sem csináljuk...akkor most mi a politika lényege?!Egy-két szerencsés jól sikerült igazolás+sok elcseszett kolonc,akiktől lehetetlen szabadulni+egy-két olyan öregedő játékos,akiben lehet még pár jó év,emellett olcsók is,mert senkinek nem kellenek+egy remek edző,akinek a nyakába basszuk mindezt és hajrá,nyerjen BL-t?!

Hoods121 2013.07.26. 00:46:38

Barcsak Jackson Martinez jonne. De erre senki se lat realis eselyt. Ehhez pont az kene amirol szovegelek hogy 10+nal tobbet kiadni. Es nem egy ogbonnara aki a leheto "legfoloslegesebb" eppenseggel a keretben.

tjunior 2013.07.26. 07:06:46

@Drughi Di Bianconeri: Nem te egy karakán csávó vagy akinek van véleménye :), igaz hogy átestél a ló túloldalára és aki értékeli azt hogy a vezetőség/Marrotta/Conte honnan hova vitte el a csapatot, mit tettek a Juventusért, már egyből "a f@szát szopkodja".
Meglepő lehet számodra, de tudok gondolkodni, hozzád képest mindenképpen. Szét tudom választani a komoly híreket a pletykáktól, ez nem ördöngösség, jó pár mercatot "végigcsináltam", te viszont leragadtál a neked tetsző kombináció szintjén.

b.tom 2013.07.26. 11:48:25

egyébként szerintem az intert sem biztos, hogy le kell írni egyből. egyrészt jött mazzari, másrészt a napokban lehet, hogy megveszi őket milliárdos 7.0, és indulnak shoppingolni.

már csak ezért is kellene a legfontosabb igazolásokat gyorsan lezárni (kolarov+zuniga), mert ha megjön az utalás hullarablóékhoz, ők szó nélkül leteszik a pénzt a cicinek a szerbért. szvsz mindkét szélsőt meg kéne vegyük. isla meg mehet az interbe.

a fiorentina is jól igazolt, de szerintem ők még jövőre is csak a 3.-4. helyért hajtanak majd. a napoli viszont nagyon ügyesen bizniszel (bár nyilván ennyi pénzből nem nagy cucc higanyt venni), 1 cavani helyett most 2-3 játékostól is lehet várni a gólokat. ha higany nem is fog annyit lőni mint a matador, szerintem a 20 meglesz neki.

Hoods121 2013.07.26. 12:12:22

En szemely szerint nem bannam ha hozzank is jonne valami milliardos befekteto. De egyebkent megegyeztunk a bwinnel is gondolom abbol is csurran csoppen par filler tenyleg nem hiszem el hogy Kolarovra nincs egyszeruen 7 millionk. Miert?

hellan (törölt) 2013.07.26. 14:12:31

@b.tom: Az Intert leírni? Ugyan már...:DDD
Egy olasz középcsapat jelen formájában 200 milliós adóssággal. A keretükben Ranocchia, Guarin, Handanovic (talán nem hagytam ki senkit) ér jelen formájában vmit, esetleg Belfodil és Icardi vihetik majd vmire. Ez jó indulattal öt név, szóval ők 1-2 nagyobb igazolással nem lesznek sehol még.
A Napolinál pedig ahogy írtam várjuk csak meg, hogy ez a sok igazolás hogyan fog összeállni.

@Hoods121: Egyszerűen lehet, hogy elköltöttük az idei nyárra szánt átigazolási keretet, amely nem lennék meglepődve, ha 35-40M lett volna.
Peluso 5M
Asamoah 9M
Tévez 15M (igen ennyi, mert a bónuszok ugyanúgy számítanak és figyelembe kell venni őket)
Ogbonna 15M
Összesen: 44M euró

Ennél több nem hiszem, hogy lett volna. Innentől maradnak az eladások utáni igazolások.

tjunior 2013.07.26. 14:51:23

@hellan: Nem a bónuszokat nem kell számolni. Tevezzel kapcsolatban meg pláne nem mivel 3 éves bónuszok is vannak benne. pl. ha 1. évben Bl helyezést érünk el 2 milla 2. évben +2 milla 3. évben +2 milla

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása