Pogba távozásának részletei

Paul Pogba a France Footballnak nyilatkozva mesélt arról, milyen érzés volt Sir Alex Ferguson híres hajszárítója előtt lenni, mikor is megosztotta edzőjével távozási szándékát, valamint az interjúban kritizálta is a Manchester United legendás edzőjét, amiért csupán szavakkal értékelte a francia játékost.

Pogba Paul golorom_1.jpgA United keretébe óriási tehetségként a Le Havre csapatától 2009-ben érkező Paul Pogba mindössze három Premier League mérkőzésen és hét tétmeccsen szerepelt az első csapatban, azonban mindegyik esetben csupán a cserepadon kapott helyet, mielőtt a manchesteri vörösördög-mezt Juventus mezre váltotta volna a több játéklehetőség reményében.

„Ordított velem. Azt mondta: Hova mész? A Juventushoz igazolsz, Olaszországba, igaz? Ott elterjedt a rasszizmus. Válaszként azt mondtam neki, hogy ez nem probléma, mivel mindenhol van rasszizmus.” - mondta Paul Pogba emlékezve arra a pillanatra, amikor 2012 március végén tájékoztatta egykori edzőjét döntéséről.

„Így szólt hozzám: A szurkolók ott nem olyanok, mint itt Angliában. Elmondtam az edzőnek, hogy én nem a szurkolók miatt akarok távozni, hanem azért, hogy játszhassak, fejlődjek és tapasztalatra tegyek szert, amire Sir Alex Ferguson csupán egy okéval válaszolt. Ezt követően nem kerültem be többet a keretbe.”

Ugyan a kapcsolat keserűen zárult, Sir Alex Ferguson ezt megelőzően elismerően beszélt a francia középpályás tehetségéről. Az azóta francia válogatott, aki tagadta azokat a feltételezéseket, miszerint átigazolásának pénzügyi okai lettek volna, hiszen többet kereshetett volna a Manchester United csapatánál, az edzőjét okolta, amiért kénytelen volt meghozni a távozásról szóló döntést karrierje folytatása érdekében.

„Türelmetlen vagyok. De még ha türelmes is lennék... Sir Alex Ferguson azt mondta nekem: Egy hajszál választ el attól, hogy játssz... Az akadémiáról érkező fiatal vagy, nem állsz még készen. Türelmesnek kell lenned. Scholes türelmes volt, Giggs is. Én nem vagyok Giggs, én nem vagyok Scholes. Minden vágyam az volt, hogy játsszak.” - magyarázta az olasz bajnok.

„Azt mondtam, hogy rendben, nem gond. Ha nem állok készen, készen fogok állni máshol. Legalább arra késznek éreztem magam, hogy több játékidőt kapjak. Nem bizonyította eléggé, hogy a csapatában kíván tudni. Még ha szólt is pár kedves szót rólam, a bennem lévő potenciálról, ha ezt nem támasztják alá tettek, akkor üres szavak maradnak.”

„Minden azon múlik, mi van az ember fejében. Ha a Manchester Unitednél akar játszani az ember, hogy büszkén és hencegve elmondhassa, hogy a manchesteri vörösök mezét viseli, még akkor is, ha csak a padon ül, akkor boldognak érzi magát? Néhányszor becserélt és játszottam a kupákban, de több játékidőre vágytam. Ha játszhattam volna Kínában, elutaztam volna Kínába.”

Minden valószínűség szerint nem nyújt semmilyen megnyugvást Sir Alex Fergusonnak, hogy az elmúlt időszak alapján úgy tűnik, hogy a franciának volt igaza a Torinóba költözéssel. A fiatal középpályás huszonhét Serie A mérkőzésen csillogtatta meg tudását, ezzel segítve hozzá csapatát a bajnoki címhez, valamint saját magát is egy meghívóhoz Didier Deschamps válogatottjába, miután több évig az U20-as válogatott tagja is volt.

Paul Pogba dicsérettel illett Antonio Conte edzőt, amiért betartotta a szavát és többször pályára küldte, valamint azért, mert a megfelelő módon motiválta ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából.

„Antonio Conte így szólt hozzám: Nálam nincsenek fiatal játékosok, az játszik, aki a legjobb. Amennyiben úgy érzed, hogy itt meg tudod vetni a lábad, gyere, és meglátjuk, hogy képes vagy-e rá, mutasd meg nekünk, mit tudsz. Motivált engem, azokat a húrokat pendítette meg, amelyek szükségesek voltak a meggyőzésemhez. Szeretem a kihívásokat. Szeretem, amikor közvetetten provokálnak” - mondta a fiatal francia, akinek ambíciója nem ismer határokat

„A célom a következő: a legjobbnak lenni az én pozíciómban, majd a legjobbnak lenni Európában, majd a világon. Ezt akarom elérni, ezért szeretek küzdeni” - zárta kissé nagyravágyó terveket megfogalmazva az interjút az ifjú csillag.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr25332134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2013.05.30. 08:41:04

Semmi baj nincs ezzel. Ambiciózus srác, és ez kell is ahhoz, hogy nagy dolgokat érjen el. Ha emellé társul alázat is, nagy játékos válhat belőle.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása