Miért kellene megtartania a Juventusnak Mauricio Islat?

Mauricio Isla nagy reményekkel érkezett tavaly nyáron a Juventus csapatához, annak érdekében, hogy meghatározó játékosává váljon a torinóiaknak. Ne felejtsük el azonban azt a tényt, hogy csupán egy hónapja épült fel igen komoly térdsérüléséből. Ez ugyanis egy fontos tényező a játékos teljesítményének megítélésében.

Isla Mauricio_Juvemezben.jpgIslanak számos szurkolói elvárásnak kellett megfelelnie, mely részben azon alapult, hogy milyen formát mutatott sérülése előtt az Udineseben, részben pedig azon, hogy Marotta mennyit fizetett a játékos játékjogának feléért.

Az elvárások tehát Isla egészségi állapotától függetlenül megvoltak. Így feltehetjük a kérdést:

Teljesítette Mauricio a követelményeket? Természetesen nem. Ez viszont elég nehéz bárkinek is, ha csak 10 meccset játszik a szezonban. Egyedül hagyni egy olyasvalakit, aki megpróbálja bizonyítani, hogy visszatért régi formájához nem a legszerencsésebb dolog.

És itt van a kutya elásva! Megkapta egyáltalán Isla a lehetőséget, hogy megmutassa mit tud amikor teljesen egészséges és az a fránya térdsérülés már a múlté? Azt hiszem mindannyian tudjuk a választ erre a kérdésre, ahogy Antonio Conte is és azok is fogják, akik rápillantanak Isla statisztikáira.

Ez pedig ahhoz vezet, hogy újra és újra feltegyük magunknak a millió dolláros kérdést: Islanak a Juventusnál kell maradni a következő idényben is?

Határozott álláspontom szerint igen!

És hogy miért? Mert végre teljesen egészséges. Honnan tudom? Mert láttam, hogy mozgott, amikor az elmúlt két meccsen kezdőként lépett a pályára. Persze ez kevés a hosszútávú következtetések levonásához, de nézzük csak meg, hol tartott a chilei 3 hónappal ezelőtt és hol tart most! Hosszú idő óta most először játszott végig 90 percet és meghatározó játékos volt a jobb szélen.

Nem meglepő, hogy Islanak nem jutott sok játékperc, egy térdsérülésből ugyanis hosszú idő felépülni. Nézzük csak meg Fabio Quagliarella esetét, miután két évvel ezelőtt szinte szó szerint darabokra robbant a térde. A lábadozás tehát egy hosszú és fáradtságos folyamat, ahol az eredmények nem egyik napról a másikra jönnek, hanem hónapokig is várni kell rájuk. Quagliarella és Isla esete pedig csak megerősítette ezt a tézist.

A Juventus adott-e Islanak időt?

Kétségtelenül. Függetlenül attól, hogy Mauricio csak nagyon keveset játszott ebben az évben, de ez is azt mutatja, hogy Conte és Marotta tudják, mit csinálnak. Ahelyett, hogy már idejekorán bedobták volna a játékost a mély vízbe és minden játékszituációban ő lett volna az első számú választás, következetesen csak akkor kapott folyamatos lehetőséget, amikor a Scudetto már biztosítva volt.

Talán mindvégig ez volt Marotta célja. Most, hogy Isla teljesen egészséges, megkezdődhet a játékos teljesítményének értékelése abból a szempontból, hogy mennyit tud hozzátenni a csapat játékához. A szezonvégi három meccs alsóházbeli csapatokkal nem jelentheti Isla számára a maximumot. Viszont láthatóan elkezdődött valami és ennek pozitív jelei is vannak számunkra.

A Juventus most a nyári erősítésekre koncentrál, Isla pedig a szezon végéhez közeledve megmutatta, hogy a visszatérésén dolgozik és azon, hogy azt a játékost lássuk benne, akit régen megkedveltünk. Remélhetőleg a chileinek szánt játékidő nem csak arra szolgál, hogy jövőre kiegészítő emberként formában maradjon, ugyanis egy udinei teljesítményt mutató Isla teljes játékidőt érdemel.

Fordítás: Danny Penza cikkje alapján

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr235304276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2013.05.17. 12:41:32

Nem értek egyet. Ne kenjük már a sérülésére, hogy rendszeresen úgy ad be, hogy fel sem néz. Ne kenjük már a sérülésére, hogy egy darab cselt nem mert bevállalni az egész szezonban!

Felőlem mehet vissza Udinébe, ott talán feltűnés nélkül tudja majd hozni az alibi játékát...

Tony. 2013.05.17. 13:32:54

1. Már alapból óriási felelőtlenség volt sérülten leigazolni, hatalmas, valószínüleg teljesen felesleges rizikót felvállalva ezzel.

2. Mindenzt 18,5 millióért csinálni kbaszott nagy balfaszság.

Egyelőre 8,5-t fizettünk ki érte. Azt hiszem a másik felét (ami jelentős összeg) dőreség lenne kifizetni, mert az egy remek alap lehet egy másik játékos leigazolására.

Asszem a legjobb megoldás az, ha ingyen visszaadjuk az Udinese-nek, ezzel pedig elérve egy engedményt Asamoah másik felének megvételénél.

babo0410 2013.05.17. 13:47:23

A cikkel teljesen egyetértek. Én max még egy szezonra megtartanám felesben, de még kockázatos lenne teljesen megvenni. Igaz, hogy a napoli és az inter is szívesen látnák, de szerintem a 18 millát nem fizetnék ki érte. Ha igen, akkor meg kell venni, és eladni. Máskülönben csak a felét tartanám meg még egy évre.

regularjohn 2013.05.17. 14:01:33

a kérdés felvetés jogos, mivel 50-50% van mindkét esetre, szerintem a szakmai stáb meg fogja tudni ítélni, hogy van-e islában lehetőség arra, hogy jó legyen. mert alapvetően nem egy rossz játékos, én örültem, h leigazoltuk.

Hurka75 2013.05.17. 14:35:41

Isla "fele" vissza, cserében Asa "másikfeléért"?!

bianconeri_2007 2013.05.17. 15:06:20

ha a térdszalagszakadásból indulunk ki, akkor adja magát q esete. ő sokkal többre volt képes a felépülése utáni 2. évben, mint az elsőben. mivel mi nem sokat láttuk játszani, csak reménykedhetünk a szakmai stáb jó döntésében - ők látták napról-napra mit tud.

marcy81 2013.05.17. 15:17:29

Még egy lehetőséget megérdemelne , mert tényleg nem egy rossz játékos . Immár egészségesen csinálja végig a felkészülést , és ha utána sem tudja meggyőzni a játékával Contét , akkor ...

Drughi Di Bianconeri 2013.05.17. 15:37:47

Jó cikk,kösz a fordítást 4Evorg.
Egyet is értek vele, tehát Isla 1 jó játékos,sokkal jobb,mint amit mutatott(persze ronggyá ment térddel, kevés játékperccel nehéz bármit is mutatni). Nem őt kéne elsőként lapátra tenni.
Mindazonáltal nem tudom,hogy milyen szerződést kötöttünk az Udinese-vel , a másik felét most kéne kifizetni ? Mert akkor az idei "teljesítménye" nem ér 9 Millát,de ha ráér később kifizetni,akkor maradhat,ha nem, akkor vagy számítsák be a felét Asamoah feléért (aki ugye tuti maradó),vagy businesseljünk valahogy Cuadrado-ért (aki,ha jól tudom az udinese játékosa,csak kölcsönben szerepelt a Fiornál).
Én azért remélem,h. nem sürgős az Udinenek,megnézném őt teljes épségben,legalább 1 félévig, a POSZTJÁN (ami drága Conte Mester, nem bal szellő,hanem jobb oldali akármi,vagy max CM)

devil-z 2013.05.17. 18:18:48

Nem kellene megtartani, Isla egy amorf kinézetű dagadt balfék.

tjunior 2013.05.18. 08:02:45

Talán a legjobb megoldás, meghosszabbítani a közös tulajdont és egy évre Udine küldeni, túl sok pénzbe van, ahhoz, hogy csak így leírjuk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása