Agnelli: „Conte megnyugodhat, törekvéseink közösek”

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli biztos abban, hogy Antonio Conte edző a következő szezonban is a Juventus kispadján fog ülni.

Az edző legutóbbi nyilatkozataiban elhatárolódott attól, hogy a Juventus csapattal közös jövőjéről beszéljen, amíg nem találkozott a klub vezető beosztású tagjaival, hogy megbeszéljék a bajnoki cím megvédése utáni következő lépéseket.

Andrea Agnelli_oltony2.jpg„Az edző és a köztem történt megbeszélés múlthéten volt” - nyilatkozta a bianconero klub elnöke a Sky Sport Italia munkatársainak adott hosszabb lélegzetvételű interjúban. „Antonio meglátogatott otthon és beszélgettünk néhány órát.

Antonionak két kifejezetten intenzíven megélt éve volt velünk: az első, miután elhagyta a Siena csapatát és a Juventus projektnek szentelte magát minden tekintetben, illetve az utóbbi év az eléggé megviselő és kellemetlen nyarat követően.

Ugyan veretlen sorozatot zártunk és megnyertük a bajnokságot, azonban az edző az olasz fogadási botrány miatt ügyészi meghallgatásokon találta magát. Két éve nem volt semmilyen, akár kisebb szünetben se része, így véleményem szerint egy hetes pihenés jót tenne neki.

Antonio tisztában van azzal, milyen elvárások vannak a Juventus csapatánál, és tökéletesen megérti, hogy bár most normális dolognak tűnik a győzelem, ez egyáltalán nem az.

Megbeszéltük a  saját elvárásait, valamint fel akarta sorolni nekem, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy folytassa ezt az utat és garanciákat kért tőlem, azonban ezeket a garanciákat senkinek nem áll módomban biztosítani.

Örömömre szolgálna, ha garantálhatnám a jövő évi BL-győzelmet, de erre nincs garancia. Azonban biztosítottam arról, hogy a klub, az én személyes és az ő törekvései megegyeznek, ez pedig a győzelem.

Miután beszéltem vele, ellátogattam Beppe Marotta vezérigazgatóhoz, Fabio Paratici és Pavel Nedvěd sportigazgatókhoz és ezeken a találkozókon körvonalaztuk a Juventus átigazolási stratégiáját.

Antonio mindig azt mondta, hogy nem pénzkérdésről van szó, és ez így is igaz. Azt szeretné, ha biztosítanánk, hogy most és a jövőben rendelkezésére állna minden feltétel ahhoz, hogy továbbra is győzhessünk, és én úgy érzem, hogy ezek a feltételek adottak.

Ez közös munka eredménye: az edző munkája, a szakmai stáb munkája annak eldöntése, hogy mire és kire van szükség ahhoz, hogy a csapat továbbra is győzelmeket halmozzon.

Ma minden adott, és úgy gondolom, hogy a klubban mindenkinek az a célja, hogy trófeákat gyűjtsünk továbbra is, Olaszországban és Európában.

Nehéz lesz, mivel a következő évben történelmet írhatunk, mivel kivéve az 1930-as évekbeli ötéves cikluson kívül a Juventus soha nem nyert három bajnokságot egymás után, így a következő évre kell koncentrálnunk, és arra, hogy történelmet írjunk.

Mi akarunk lenni az első olyan csapat a Juventus története során, amely sorozatban háromszor képes bajnokságot nyerni, és mindemellett minél tovább akarunk jutni az európai porondon is.

Lelkesedéssel, szenvedéllyel, vágyakkal, elkötelezettséggel és rengeteg munkával, valamint ha mindenki ugyanazon a hullámhosszon van, akkor remélhetőleg el tudjuk érni a célunkat.

Részemről az edzőnkkel kapcsolatos bizonytalanságok teljesen tárgytalanok, soha nem kételkedtem Antonio Conte torinói jövőjében.

Csupán vezetői elismerésre volt szüksége, valamint tudni akarta, hogy a projekt jó úton halad. Elmondtam neki, hogy ne aggódjon, amíg én a klubnál vagyok, a sikeréhség is adott lesz a klubnál.

A hírek szerint Antonio Conte néhány topjátékosra tart igényt a nyári átigazolási szezonban kerete megerősítése érdekében.

„Jelenleg az olasz futball elég nehéz perióduson megy keresztül” - erősítette meg a klubelnök. „Nemrégiben azt mondtam a Serie A bajnokságról, hogy átalakuláson megy át, de ez még nem ért célt.

Ezen az átalakuláson az egész rendszeren érződnie kell és be kell teljesülnie, mivel ha olyan bajnoksággá leszünk, amely átalakulóban van, akkor nem leszünk képesek harminc, negyven vagy ötven millió eurót érő játékosok magunkhoz csábítására.

Hajlamosak vagyunk ezeket a játékosokat topjátékosoknak tekinteni, még ha nem is válnak be a csapatban, és a topjátékosok sokba kerülnek.

Fernando Llorente szerződésében harminchét millió eurós kivásárlási ár szerepelt. Amennyiben múlt évben szerződtettük volna, akkor a cikkek topjátékos érkezéséről szóltak volna, míg jelen helyzetben nem vagyok biztos benne, hogy a csatárt topjátékosnak tekintik az emberek.

Azt akarom ezzel mondani, hogy csupán az a fontos, milyen módon mennek végbe ezek az erősítések. Amennyiben megnézzük a legjobb igazolásainkat, akik Arturo Vidal, Paul Pogba, Andrea Barzagli és Andrea Pirlo, ők összesen körülbelül tizennégy millió euróba kerültek, ami megközelítőleg három millió eurós átigazolási díj játékosonként.

Ha úgy gondolkozunk, hogy mindenképpen jelentős összegeket kell elköltenünk az erősítéshez, akkor ez hibás gondolat, mivel képesnek kell lennünk olyan jó vételek felkutatására is, mint amilyenek a fenti játékosok voltak. Mindent figyelembe véve csak pozitívan tudok nyilatkozni Giuseppe Marotta, Fabio Paratici és Pavel Nedvěd munkájáról.”

A Juventus neve az elmúlt hetekben számtalanszor felmerült a Paris Saint-Germain mezét viselő Zlatan Ibrahimović és a madridi királyi gárdánál játszó Gonzalo Higuaín kapcsán.

„Szeretném-e, hogy visszatérjen Ibra? Nem. Hogy biztos vagyok-e ebben? Igen.

Higuaín? El kell mondanom, hogy a piac ezen részére vonatkozóan a tűzerő kifejezést használom. A tűzerő nem más, mint a játékosokkal járó könyvelésbeli költségek plusz a játékos révén biztosított bevétel.

Ebben az évben megközelítjük a kétszáz millió eurót, amely hatodik, hetedik, nyolcadik vagy talán kilencedik helyre elég Európában. A költségvetésünkkel kötelező, hogy minden évben elérjük legalább a BL-negyeddöntőt.

Teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a nagyobb költségvetés nem feltétlenül jelent jobb sporteredményeket. Tudni kell kezelni a költségvetést és a játékosokat a lehető legjobb módon, mivel a  motiváció, a kemény munka és a győzelemvágy mindig megadja azt a kis pluszt, ami a győzelemhez elengedhetetlen.

Azonban a sportügyekre fordított költségvetés, amelyet előteremtünk, határozottan jelentős méretű. Mindig is úgy gondoltam, hogy ez így van.

A döntésekért elsősorban Giuseppe Marotta felelős, aki ezt követően megbeszéli ezeket kollégáival, Fabio Paratici és Pavel Nedvěd igazgatókkal és Antonio Conte edzővel, mivel ő is szerves része a döntéshozó folyamatnak.

Ezeknek a döntéseknek a pénzügyi vonatkozása nem haladhatja meg a meghatározott összeget. A költségvetés szerkezetét darabjaira szedhetik és átrendezhetik, ahogy csak óhajtják, az egyetlen feltétel, hogy a játékosok béreinek összege és a bejövő összegek nem haladhatják meg a meghatározott összeget.”

A lapokban olyan hírek is olvashatók voltak, miszerint a Juventus eladná Arturo Vidal vagy Claudio Marchisio játékjogát plusztőke mozgósítása érdekében.

„Csupán ismételten kihangsúlyozni tudom, hogy a döntéseket a szakmai stáb hozza” - tért ki a válasz elől Andrea Agnelli. „Megbeszélhetik ezt egymás között, és én támogatom a döntésüket.

Véleményem szerint az a fontos, hogy tartsuk magunkat célkitűzésünkhöz, ami a győzelem, valamint az, hogy ne lépjünk túl tűzerőnkön, ami jelenleg megközelítőleg kétszáz millió euró.

Mindezeket figyelembe véve a feladatuk az, hogy a helyzetet a lehető legjobban kezeljék, tudva azt, hogy törekvésünk a győzelem minden versenykiírásban, amelynek részesei vagyunk” - zárta az interjút céltudatosan az elnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr935300382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4Evorg 2013.05.15. 13:27:14

"Azt akarom ezzel mondani, hogy csupán az a fontos, milyen módon mennek végbe ezek az erősítések. Amennyiben megnézzük a legjobb igazolásainkat, akik Arturo Vidal, Paul Pogba, Andrea Barzagli és Andrea Pirlo, ők összesen körülbelül tizennégy millió euróba kerültek, ami megközelítőleg három millió eurós átigazolási díj játékosonként."

Komolyan, ezt a bullshit szöveget! Meddig fognak még ezzel a 4 játékossal példálózni? Azt meg ugye elfelejtik megemlíteni, hogy volt legalább ugyanennyi szar igazolása is Marottának.

Arról nem is beszélve, hogy nem 40-50-60 milliót kellene áldozni egy játékosra, de 20-at 30-at illene egy normálisabbra.

venember83 2013.05.15. 13:39:32

@4Evorg: Agnelli nyilvánvalóan csak a pénzügyeket figyeli, de nem tudom elképzelni, hogy a cikkben említett költségvetésből nem lehet 1-2 normális játékost igazolni, akik nem csak igáslovaknak jók csapaton belül.

4Evorg 2013.05.15. 13:43:06

@venember83: Vágom, csak kicsit unalmas már azt hallgatni, hogy milyen faszák vagyunk, hogy 15 igazolásunkból van 4 ami tényleg bejött (sarkítok).

Amúgy nekem nagyon olyan szagú ez a nyilatkozat, hogy most sem lesz pénz, illetve nem lesz elköltve.

vágóistván 2013.05.15. 13:45:19

én most kezdtem el komolyan aggódni, ez nyilatkozat komolyan aggasztó.ezután nem tudom mit gondoljak/reméljek...ha lesz komoly erősités lehet véráldozattal fog megtörténni.

Szbence 2013.05.15. 14:01:05

Vidal,Marchi? na ne vicceljen...

Cannavaro 2013.05.15. 14:39:45

most mondjam, hogy én megmondtam?? egyáltalán nem örülök, hogy igazam lesz!!!!! nekem a nedved nyilatkozat óta, teljesen egyértelmű, hogy pletyizhetnek itt akármennyit, de ha csak nem lesz valami ingyen igazolható, akkor maradnak a középszerek, akikből lehetnek alapemberek(barza, aki máshol, sehol nem volt ilyen jó)de arra elég kevés az esély!

juvebt 2013.05.15. 14:46:41

Remélem Conténak nem ezt mondták, ha igen akkor nem kell a harmadik bajnoki címére készülnie.

ambrobert 2013.05.15. 15:03:30

Én is várom a nagy igazolásokat, egy klasszis csatárt és két klasszis szélsőt. De ha belegondoltok, Conte Lippi keze alatt játszott, azokra a csapatokra viszont nem a nagy név szerződtetése volt a jellemző. Klasszisokat nem nagyon igazoltunk, csak olyanokat, akik nálunk lettek nagyok. Mi nem arról vagyunk híresek, hogy megvesszük a legdrágábbat. Ahogy Zidane példája mutatja, itt lesz valaki klasszis, és elviszik a kirakatklubok. Én ezt hiányolom. Moggi ebben volt nagy, nem a költekezésben. Tacchinardi, Pesotto stb, nem nagy nevek, de klubikonok.

4Evorg 2013.05.15. 15:15:19

@ambrobert: Lippi idejében voltak tehetséges olasz fital/fiatalabb olasz játékosok. A Liga színvonala teljesen más volt.

b.tom 2013.05.15. 15:19:00

@ambrobert: buffont 54 milláért vettük, nedved sem a pilzeni ifiből jött hozzánk egy zsák labdáért, emerson (akkor még jó volt), vieira, zlatan...
amikor kellett, akkor régen is kipengették a pénzt olyan játékosokért, akikre szükség volt.

NucLeo 2013.05.15. 15:19:11

@ambrobert: Igaz,kellenek a csapatba a szürke eminenciások is,de nálunk már vannak belőlük bőven.Egy top csatár és 2 minőségi szélső választ el minket Európa elitjétől,ezeknek a játékosoknak pedig ára van.Vagy pedig elkezdjük kinevelni őket,de az jó néhány év és nem garantált...Inkább igazoljunk két kiváló játékost,mint nyolc Padoint,bár attól tartok,Marotta nem így gondolkodik.

Cannavaro 2013.05.15. 15:36:03

@b.tom: így igaz!! az teljesen más volt, mint most!! most ibra szintű tehetségek 30 milla(jovetic,lewandovski)körül vannak, meg emerson, és diamanti között is, ég és föld a különbség!! és padoint már nem is mondom.

ambrobert 2013.05.15. 15:39:34

@4Evorg: tény, hogy alig van fiatal olasz, de a játékosmegfigyelőinknek az lenne a dolguk, hogy elmennek Dél-Amerikába, és megnéznek egy középcsapatot. Nem kell feltétlenül olasz.

4Evorg 2013.05.15. 15:43:08

@ambrobert: Értem, hogy arra akarsz kilyukadni, hogy nem feltétlenül vettük sztárokat (persze az sem igaz, hogy egyáltalán nem jöttek) és hogy van másik útja ennek pl. a 2000-es évekbeli Milan brazil tehetségek kutatása, vagy most az Udinese, de látod, hogy egyik úton sem próbálunk meg elindulni, költeni meg nem akarunk (nagy úgy néz ki). El kéne dönteni végre, hogy mi a cél.

A jelenlegi Juventust 2-3, esetleg 4 igazán minőségi igazolás választja el Európa krémjétől. Nem igazán értem, hogy miért pont itt kell tesze-toszáskodni.

ambrobert 2013.05.15. 15:55:07

@b.tom: persze vannak kivételek, de Zambrotta a tavalyi szezonban ezt nyilatkozta: A Fabio Capello korszakot leszámítva, amikor a Juve valóban erős volt, csapatom sohasem volt a legjobb, és mégis azért nyertünk mindig, mert jó volt a csapatszellem.

regularjohn 2013.05.15. 16:20:12

2-3 éve 2 hetedik hely után egy erkölcsikleg, szakmailag és motiváltságában padlón lévő csapatot kezdett el építeni a jelenlegi stáb, aminek az eredménye az, hogy újra olaszország bajnokai vagyunk, és jezetük, hogy visszatértünk európába. szerintem ez nagyon nagy lépés, ami tudatos csapatépítés eredménye. mivel az eddig látottak megnyugtatnak, hogy minden rendben halad, nem fogom kritizálni a csapatot és az átigazolásokat.

a juventus is egy gazdasági társaság, amit megfelelően kell pénzügyileg rendben tartani, különben csődbe megy, vagy csak úgy tud fennmaradni, mint egy udinese, hogy eladja a legjobbakat. egy ilyen pénzügyi stabilitást kiépíteni nem 1, de nem is 5 év, és csak kis apró lépésenként lehet elérni. ennek vagyunk az elején/közepén.

ambrobert 2013.05.15. 16:30:14

@4Evorg: egyetértek, néhány minőségi igazolás kell, amit ki lehet gazdálkodni, a BL-ből és a stadionból is van bevétel.

Olvastam valahol, hogy valami pénzügyi fair playnek kell megfelelni, Platini újítása, ami olyasmiről szól, hogy nem lehet túlköltekezni, és a nagy klubok állítólag nem is felelnek meg ennek, és csak így lehetne BL-ben indulni. Nem tudom, mi ez az egész, de szerintem ezt is figyelembe veszi a vezetőség. Ettől függetlenül három klasszist venni kell, nincs mese.

MdewC 2013.05.15. 16:40:00

Egyáltalán nem aggódom, lehetne sokkal rosszabb. 2 bajnokság zsinórban, cél a 3. 32(30). Ahhoz, hogy Bl-t nyerjünk az a 200 milla se biztos, hogy elég lenne. Sőt. A mostani favoritok is átalakulnak, csak a Bayern marad szinte elérhetetlen pozícióban. 2-3 igazolás mindenképp kell, aki jelentős minőséget képvisel, tény. De várjunk meg mi lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása