Juventus - AC Milan: 1-0

Juventus AC Milan.jpgA Juve-Milan Olaszország egyik, ha nem a legnagyobb rangadója, így nem csoda, hogy minden körülmények között élénk érdeklődés övezi. A hazaiaknak a Scudetto minél korábbi bebiztosítása, míg a vendégeknek a selejtező nélküli BL-indulást érő második helyezés elérése miatt volt a szokásosnál is fontosabb a jó szereplés. A Milan nélkülözni kényszerült Balotellit, ami mondani sem kell, érzékenyen érinti a csapatot, míg a Juve a legerősebb csapatával léphetett pályára.

Ennek ellenére a piros-feketék kezdték jobban a mérkőzést, hiszen El Shaarawy és Robinho is veszélyeztetett. Az első valamirevaló hazai helyzetet ironikus módon Pirlo neve mellé kell feljegyezni, aki -szokásos módon- szabadrúgásból volt veszélyes. A jól eltalált lövést Abbiati tornázta ki a léc alól hősiesen, de ezzel a mozdulattal meg is sérült. Pár perccel később ezért le kellett cserélni, helyére Amelia állt be. Az első félidő unalmas taktikai csatát hozott, kevés igazi helyzettel. Esetleg Pogba ollózását lehet megemlíteni, ami nem sokkal kerülte el a Milan-kaput, majd a játékrész végén Marchisio helyzetét, amelyet végül lesnek fújtak be. A csapatok nem mertek jobban kinyílni hátul, egyértelmű volt, hogy biztosra mennek, az volt az érzésünk, mintha egyik csapat sem bánná a döntetlent.

A második félidő elején egy kicsit aktívabbnak tűnt az Öreg Hölgy: Chiellini és Marchisio próbálkozott, de sajnos kevés sikerrel. Ezután Mexés lódult meg Buffon kapuja felé és tüzelt, ami nem okozott különösebb gondot a világbajnok hálóőrnek. Aztán a lagymatag csordogálásból hirtelen gól született. Asamoah indult be a tizenhatoson belülre, Abate úgy lemaradt róla, mint a borravaló. Ennek folyományaként Amelianak kellett kimozdulnia kapujából, aki egyértelműen buktatta a ghánait. A jogosan megítélt büntetőt Vidal ellentmondást nem tűrően küldte fel a bal felsőbe. 1-0

Ezek után nem kellett sok a zebráknak, hogy tartsák az előnyüket, főleg nem úgy, hogy a Milan szétcsúszott a bekapott gólt követően. A nagy sziporkázás ezek után sem volt jellemző a mérkőzésre, kósza lövések el-eltalálták Buffon kapuját, aki ezeket könnyedén semlegesítette. A vendégek még úgy sem tudtak mit kezdeni a Juve-védelemmel, hogy a hazaiak átengedték a kezdeményezést. Ez utóbbi meg is látszott a statisztikákon, a labdabirtoklási arány a piros-feketék javára billent.

A vége tehát 1-0, bár a meccs alapján a hazaiak a döntetlen miatt sem forgolódtak volna az ágyban álmatlanul, de a jogos tizenegyes utáni előnyt könnyűszerrel megőrizték. Ősszel hasonló forgatókönyv alakult ki a rangadón: akkor Robinho értékesített egy büntetőt, amivel végül nyert a Milan, most ugyanez történt fordítva, Vidal asszisztálásával. A Bianconeri már szinte magáénak érezheti a Scudettot, ha több pontot szerez a következő fordulóban, mint a Napoli, akkor már a jövő héten bajnok lesz. Ha esetleg mégsem, akkor is csak annyi történik, hogy egy hetet csúszik a bajnokavatás.

Juventus - AC Milan: 1-0
gsz: Vidal (57., 11-esből)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr895238729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venompv 2013.04.22. 11:10:32

Gyenge meccs volt, de az eredmény a lényeg :)

Tomi82 2013.04.22. 11:37:22

imádtam Vidal tiziét...védhetetlen klasszis Zidane os magabiztosság...a filóba...

(amugy bal felső).... :-)

meg van a 31. scudi....yeeeeeeeeeeeeeah

csak el ne vegyék 2 év mulva a rohadtak...

forza juve per sempreeeeee

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása