Conte: "Semmi esély nincs arra, hogy távozzak"

Antonio Conte a ma reggeli sajtótájékoztatón, a Catania elleni bajnoki találkozó kapcsán, válaszolt az újságírók kérdéseire.

Conte Antonio3.jpg"A bajnoki küzdelem még teljesen nyitott. Az a tény, hogy mi – remélhetőleg a Milannal együtt – bejutottunk a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, tovább bátoríthatja mindazokat, akik üldöznek bennünket a Serie A-ban. Sokan közülük, mélyen legbelül, hisznek a visszatérésben." - mondta Conte.

"A Milan most nyolc ponttal marad el mögöttünk, habár nekünk még játszanunk kell a hétvégén, s még hátra van az egymás elleni mérkőzés is."

"Az előző szezon során, mikor mindenki azt mondta, hogy előnyt élvezünk azzal, hogy nem játszunk Európában, én azt válaszoltam, hogy szívesebben lennénk fáradtak, ha az azt jelenti, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk. Igaz, hogy minden kupasorozat értékes energiákat von el, de ugyanakkor növeli az önbizalmat és a hitet, továbbá általa jobban tudatára ébredhetünk a képességeinknek."

"Holnap a Real Catania ellen szerepelünk majd. A megfelelő hozzáállással kell nekivágnunk a mérkőzésnek, mivel ők a szezon felfedezettjei. Remélem a stadion megtelik majd, hogy bennünket buzdítsanak, valamint, hogy megünnepeljük a bejutást a Bajnokok Ligája negyeddöntőibe."

"A szezon ebben a szakaszában pontokat veszíteni végzetesnek bizonyulhat, így a saját mérkőzésünkre kell összpontosítanunk."

Contét már többszörösen hírbe hozták az európai labdarúgás leggazdagabb klubjaival, így a Chelseavel, a Real Madriddal és a Paris Saint-Germainnel is.

"Semmi esély nincsen arra, hogy a szezon végén távozzak a Juventustól." - jelentette ki a mester. "Megtisztelő arról hallani, hogy nagy európai klubok elismerik az embert, de dicséret illeti a játékosokat, s a klubot is."

"Ez azt jelenti, hogy mindannyian jól dolgozunk így együtt, s büszkék lehetünk. Hatalmas összhangban vagyok az elnökkel, valamint Beppe Marotta és Fabio Paratici igazgatókkal. Amíg ez a harmónia fennáll, nem történhet semmi probléma."

"Hogy késznek érzem-e magam egy nagy európai klubra? Már most egy nagy európai klubnál vagyok." - válaszolta az újságírói kérdésre.

"Mi csak most kezdtük ezt az utazást, amely megmutatkozik különböző sorozatokban, s látjuk azokat a gazdasági nehézségeket, amelyek jelenleg adottak Olaszországban."

"Az előző szezonban az elnök egy olyan edzőbe vetette hitét, aki addig csupán két feljutást tudott felmutatni a Serie B-ből, s én mindig hálás leszek neki ezért. Két lábbal a földön kell maradnunk, s minél többet hallok a médiában a Bajnokok Ligája megnyeréséről és a bajnoki küzdelmek vezetéséről, azt kérdezem, hogy vajon mennyi idő telt el azóta, hogy a Juve két egymást követő szezonban is a hetedik helyen végzett?"

"Nincsenek hatalmas gazdasági forrásaink, így a növekedésünk lassabb lesz majd, s nincsen értelme olyan célpontokról beszélnünk, amelyek kívül állnak a lehetőségeinken. Európában a gazdasági rés, amely elválaszt a nagyobb kluboktól, áthidalhatatlan."

"Bízom benne, hogy a tavalyi lelkesedés nem illan majd el gyorsan, hiszen senkinek sem szabad megfeledkeznie a rendkívüli munkáról. Ha a siker megszokottá válik, az óriási probléma, s sok mindent megváltoztathat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr125124394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.03.09. 16:26:44

Há még szép, hogy nem mész sehova! Wazze!

babo0410 2013.03.09. 16:50:51

Itt marad, nyáron meg a két maradék posztra, bal szélső és csatár, hozunk nagyon jó játékosokat, és jövőre mindenkit megrakunk. :D

Barolo 2013.03.10. 09:24:22

Nagyon korrekt és reális nyilatkozat! Ő maradni fog, de nagy sztárra nyáron sem szabad számítani. Talán jobb is ez így.
Forza Juventus!

danimester1 2013.03.10. 11:50:43

Én azt hiszem maga a mester nem akar sztárt.Lehet nem akarja azt,hogy idejön egy sztár focista magas gázsival és ezzel megbolygatja a többi játékost,pláne az "alacsonyabb bérűeket".Tisztában van vele,előre kell a minőség,de nem minden áron.Ebben meg igaza van ,mert pl. az ilyen Nani féle magas keresetűek biztos okoznának problémát az öltözőn belül(is).A "hatalmas összhangra" meg kíváncsi leszek a nyáron a kért és a ténylegesen érkező játékos/ok ki/k lesznek...Mester!Köszönjük ezt a két szép idényt(idei még véget sem ért!:-)),remélem még jó pár évet lehúzol nálunk.
A távozása meg akkor lesz valószínű,ha már ő is úgy érzi és mint nyilatkozta is "Ha a siker megszokottá válik, az óriási probléma, s sok mindent megváltoztathat.".Nem fogja tudni megfelelően motiválni a játékosait...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása