Del Piero szerződést hosszabbított

Del Piero Alessandro_Sydney bemutato.jpgA Juventus ikonja, Alessandro Del Piero elégedett Sydney-ben, amiről az egyéves szerződéshosszabbítása után beszélt. Tegnap arról szóltak a hírek, hogy a 38 éves veterán gólváró további egy évvel hosszabbítaná meg kontraktusát az ausztrál klubbal, ezek a találgatások mára hivatalossá is váltak.

"Nagy kihívás volt nekem és a családomnak, hogy ilyen messzire költözzünk és megváltoztassunk mindent az életünkben." - kezdte a Capitano a sajtótájékoztatón.

"De a családom és én nagyszerűen érezzük magunkat. Az időjárás, a város, és egyébként minden megfelelő. De mindenekelőtt azért vagyok itt, hogy játsszak.

"Ez mindenképpen egy kihívás. Azért dolgozom, hogy megnyerjem ezt a kihívást és jövő évben is újra meg akarom nyerni." - mondta most Del Piero, az érkezése után hét hónappal.

A hosszabbítási záradék február 28-ig élt, de a Sydney FC vezetősége már most meggyőzte a világbajnokot, hogy maradjon még náluk annak ellenére is, hogy amerikai és brazil csapatok is érdeklődtek a még mindig magas szinten játszó csatárért.

Del Piero 18 mérkőzésen 11 gólt szerzett eddig csapatának, aminek esélye van kvalifikálnia magát a rájátszásba. Ezek után kijelenthető, hogy Alex rászolgált az évi 2 millió dollár körüli fizetésére

"Nagyszerű pillanat volt ez (a hosszabbítás) számomra és a Sydney FC számára is. Még hat mérkőzés van hátra és most minden energiánkat arra kell fordítani, hogy bejussunk a rájátszásba."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr945098012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2013.02.22. 13:30:26

Ez a Sydney kb az utolsó helyen végezne, ha nem játszana ott. A 11 gól mellett 6 gólpassza is van, ami azt jelenti, hogy csapata góljainak 50%-ból tevőlegesen kiveszi a részét.

38 évesen is a hátán visz egy egész csapatot. Egészen hihetetlen még mindig, és milyen gólokat lő ott...

venember83 2013.02.22. 13:35:19

Két millió dollárért mindezt Ausztráliában egy középszerű csapatban... Igazán maradhatott volna ennyi erővel Torinóban, nem hiszem, hogy a Juventus ne bírta volna ki ezt a másfél millió eurónyi pluszköltséget.

ambrobert 2013.02.22. 13:45:20

Nem is kell már ő nekünk, hiszen itt van nekünk Giovinco, aki nagyszerűen játszik, a Lazio elleni kupameccsen kihagyta azt, amit Del Piero belőtt volna és mentünk volna a döntőig. De szerintem arra a pazar megoldására is emlékeztek, amikor nemrég az ötösről a reklámtábláig indította saját magát.

Lord Viktor 2013.02.22. 14:55:31

Sajnos egy Juventus-szintű csapat ilyen tétmeccsek mellett nem engedhette meg magának azt a luxust, hogy folyamatos játéklehetőséget adjon neki. Mivel már benne van a korban, kellett volna neki pár meccs, míg felpörög (a Sydneyben is kellett neki pár meccs ehhez), és ezt a többi csatár se nézte volna jó szemmel, főleg annak a tekintetében, hogy úton-útfélen megszólnának minket, hogy még mindig Del Piero a legjobb csatárunk. Ő pedig még játszani akart, különben visszavonult volna. Én is szívesen elnézném a Juvéban, mert a képességei alapján talán még 40 évesen is itt lenne a helye, de szerintem jó helyen van ő ott Sydneyben. Szép az idő, süt a nap, folyamatosan játszik, és megy is neki a játék. Neki ez kellett, és bár biztos vagyok benne, hogy nehezére esett itthagyni a Juventust, biztosra veszem, hogy sokkal felszabadultabb, mintha itt maradt volna. Természetesen elég amatőr módon kezelte a vezetőség az ügyét, nem érdemelte volna meg, hogy csak így effektíve "kirúgják". De biztos vagyok benne (sőt elvárom!) hogyha szögre akasztja a csukát, akkor nálunk fog kikötni, akár mint igazgató, akár utánpótlás-edző és később akár edző is, ki tudja.

devil-z 2013.02.22. 15:56:14

Nehéz volt 'elengednem' de sokkal jobban örülök annak, hogy ott megbecsülik és folyamatos lehetőséget kap mintha itt nézném ahogy búslakodva ücsörög a padon miközben a jelenlegi támadóink balfaszkodnak a pályán - mert szerintem ez lenne.

Tényleg választhatott volna jobb klubot ahol nem egyedül kell a vállán vinni a csapatot, de ő még erre is képes 38 évesen :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása