Conte: "Nem aggódom a Juventus miatt"

Antonio Conte a Chievo elleni találkozóval kezdi el kitölteni két mérkőzésre szóló eltiltását, s az Olasz Kupa kudarcra visszatekintve, úgy érzi, hogy nincs miért aggódnia.

Antonio Conte_oltony.jpgAz Öreg Hölgy botladozva kezdte a 2013-as évet, hiszen nyolc pontos előnye mostanra mindössze három pontra olvadt, s a Lazio elbúcsúztatta az Olasz Kupa elődöntőjében.

"Hogy ez egy nehéz időszak volna számunkra? Ha a táblázatra nézek, azt mondanám, hogy nem." - nyilatkozta Conte, aki a Genoa elleni találkozón történt incidensért kapott két meccses eltiltást.

"Ha azt nézem, hogy továbbjutottunk a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, s elértünk az Olasz Kupa elődöntőjébe, akkor azt mondom, hogy nem. Többet érdemeltünk a Lazio ellen, hazai pályán és idegenben egyaránt, annak ellenére, hogy arra használtuk az Olasz Kupa küzdelmeit, hogy a játékosainkat több játékidővel, s tapasztalatszerzési lehetőséggel segítsük."

"Egy edző nem teheti meg, hogy csak az eredményekkel foglalkozik. Előfordulhat, hogy megpróbálsz mindent beleadni, de két gólt kapsz a két igazi helyzetből. Nem aggódom. A Sampdoria elleni mérkőzést leszámítva, soha sem voltam elégedetlen a csapatom teljesítményével. Egyszerűen csak a szerencse nem a mi oldalunkon áll jelen pillanatban."

"Korábban sem gondoltam azt, hogy mi vagyunk az esélyesnek, s most sem gondolom annak magunkat. Ezt a Scudettót a legjobb csapat hódítja majd el, akár csak az előző szezonban. A Napoli a legfőbb vetélytársunk, s megerősödtek a januári átigazolási időszakban, így minden adott számukra, hogy elhódítsák a Scudettót."

Mindenki azt várta, hogy a zebramezesek majd erősíteni fognak januárban, azonban a klub szurkolói kételkednek abban, hogy Nicolas Anelka jelenti majd azt az erősítést, amelyre a Juventusnak szüksége volna.

"Megpróbáltuk megtenni, ami tőlünk telik, s amit a többi klub engedélyez számunkra." - folytatta Conte. "Az első pillanattól fogva egyértelmű volt, hogy nem rendelkezünk komoly büdzsével. Jobban is teljesítettünk volna, de teljesíthettünk volna rosszabbul is."

"Végtére is, Mario Balotellit leszámítva, a top játékosok, mint Luis Suarez, Stevan Jovetić, vagy Édinson Cavani, nem váltottak klubot a szezon közben."

"Anelka megfelelő formában van, főként, hogy utoljára tavaly októberben lépett pályára, s megmutatta, hogy profi. Megpróbáljuk teljesen bevonni, így megértheti a játékrendünket. A kispadon fog kezdeni a Chievo ellen."

"A szurkolók csalódottak? Nem kaphatsz meg mindent azonnal. Akár csak a többi klub, mi is belekezdtünk egy fejlődési folyamatba. Még nem kész a csapatunk, de nagyon gyorsan fejlődtünk, hiszen még csak tizennyolc hónapja dolgozunk együtt. Őrültség a triplázásról beszélni.".

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr995058396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.02.02. 17:08:07

Természetes ha az ember aggódik a csapatért az utóbbi idők alapján.A visszatérőkkel újból a legerősebb csapatunkkal állhatunk ki mindenki ellen.Egyszer fenn egyszer lenn,most már csak az utóbbi jöhet,mert elég sokat voltunk lenn.Mindenhol el "kell" jönnie egy kisebb-nagyobb hullámvölgynek, amiből aztán ki is kell jönni.Értem ez alatt azt is hogy a labdák se fognak minden esetben csak kifelé pattanni.Optimistának kell lenni!(igaz ez jelenleg elég nehéz) FJ!

devil-z 2013.02.02. 17:16:08

"Hogy ez egy nehéz időszak volna számunkra? Ha a táblázatra nézek, azt mondanám, hogy nem."

Az utolsó 5 meccsünkből egyet nyertünk meg, pláne a mutatott játék is azt sugallja, hogy bizony nehéz időszak ez számunkra. De ügyesen kitértél a konkrét válasz alól.

"A Sampdoria elleni mérkőzést leszámítva, soha sem voltam elégedetlen a csapatom teljesítményével. Egyszerűen csak a szerencse nem a mi oldalunkon áll jelen pillanatban."

Pazar megnyilvánulás. Nem értem miért nem lehet őszintén bevallani, hogy néha nem úgy alakultak a dolgok ahogy elképzelted, pláne nem a szerencsére fogni az egészet. Csoda, hogy a bírókat most nem keverted bele - akár van benne igazság akár nincs.

Persze még vezetjük a bajnokságot, BL-ben is versenyben vagyunk nincs miért pánikolni. De régebben sokkal szimpatikusabbak voltak Conte nyilatkozatai.

Tony. 2013.02.02. 17:23:53

Egyértelmű volt h nem rendelkezünk komoly büdzsével? Apám! Ugye nem komoly, hogy 1,5m eurónál nem volt több pénzünk?

Képzelem Anelka milyen jó formában lehet, ha 3 hónapja nem is játszott...

Furcsa egy nyilatkozat.

Jozef26 2013.02.02. 19:30:24

@devil-z: Miért mit vártál, hogy azt mondja: Szarok vagyunk. Bukni fogjuk a bl-t és a bajnokságot is. Az ő feladata az, hogy ösztönözze a csapatot, nem az hogy kritizálja.
Nem mellesleg igaza is van. Sajnos tényleg nem mellettünk áll a szerencse, hogy az a szezon elején volt. Az sem mellékes, hogy nincs jó csatárunk, de ha nem vettétek volna észre, azóta tart a hullámvölgy mióta nem tudjuk pályára küldeni a TOP 11-et.

Sajnos tényleg nincs pénzünk. Még kell pár év, hogy anyagilag talpra álljunk... és hogy a többi csapatnak honnan van?

Milan: Eladták a fél csapatot nyáron, naná, hogy futja nekik egy szerencsétlen Balotellire.

Inter: Dettó...

Napoli: Ők nyáron fogják eladni a fél csapatot.

Ha így nézzük, mi ezután is helyzeti előnyben leszünk. Nem kell eladnunk a legjobbjainkat, hogy vegyünk és ez a lényeg.

devil-z 2013.02.02. 19:51:53

@Jozef26: egy szóval sem írtam, hogy olyan nyilatkozatot várnék amit te felvázoltál, olvasgasd még párszor a hozzászólásomat.

Jozef26 2013.02.02. 21:52:24

@devil-z: "Pazar megnyilvánulás. Nem értem miért nem lehet őszintén bevallani, hogy néha nem úgy alakultak a dolgok ahogy elképzelted, pláne nem a szerencsére fogni az egészet. Csoda, hogy a bírókat most nem keverted bele - akár van benne igazság akár nincs."

Szerintem éppen neked kellene visszaolvasnod, mert úgy látszik már elfelejtetted mit írtál korábban.

babo0410 2013.02.02. 22:45:35

Conte Mester! Remélem ez a nem aggodom holnap is meg fog látszani, mikor laosra verjük a Chievot. Habár ezek a "jó ebédhez kell a meccs"-ek így 12.30-kor nem szoktak jól elsülni. Remélem most nagyobb szerencsénk lesz vele! Kell nagyon a 3 pont, h ne kerüljön a Napoli lélektani fölénybe, mi meg nehéz helyzetbe!

devil-z 2013.02.03. 01:12:48

@Jozef26: sajnos az általad bemásolt hozzászólásom töredékéből továbbra sem következik, hogy én ilyen végletekben gondolkozó nyilatkozatot várnék:

'Szarok vagyunk. Bukni fogjuk a bl-t és a bajnokságot is.'

Ez a te téves kitalációd, félreértelmezésed.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása