Pirlo az Aranylabdáról, a jövőjéről és a szakálláról

A Juventus irányítóját, Pirlo-t a Tuttosportnak adott nyilatkozatában különböző témákról kérdezték, így például az Aranylabdáról, a szerződéséről, a lehetséges utódjáról, valamint a szakálláról.

pirlo azzurri.jpgPirlo versenyben volt, hogy elnyerje a 2012-es Aranylabdát, miután kiváló évet produkált mind klubcsapatával, mind a válogatottal, azonban végül nem került be a háromfősre szűkített várományosi listába.

„Teljesen helyénvaló, hogy az Aranylabdát olyan játékos kapja, aki egy szezonban 80 gólt szerez, mint Lionel Messi, vagy Cristiano Ronaldo, vagy akár Iniesta. Engem megnyugvással tölt el a jelölésem.”

Pirlo 2011 nyarán csatlakozott az Öreg Hölgyhöz, azt követően, hogy a szerződése lejárt a Milan-nál, de vajon meddig marad majd Torinóban?

„Nem sürgető, hogy a hosszabbításról tárgyaljunk, egyelőre csak az edzéssel és a játékkal kívánok foglalkozni, vagyis azokkal a dolgokkal, amelyeket igazán élvezek. Majd meglátjuk, hogyan állnak a dolgok, amikor a szerződésem lejár. A szerződésem még másfél évig él.”

Pirlo zebramezes pályafutása győztes rajtot vett, hiszen csapatával azonnal megnyerte a Scudetto-t, ám a gyanú árnyéka, amely a klubjára vetül feldühíti a játékost.

„Elismerem, nehéz kezelni a gyanúsítgatásokat. A Calciopoli-t követően mindenki valami hátsó okot keres a sikereink mögött. A valóságban tisztában vagyunk vele, hogy a győzelmeket kizárólag a meghozott áldozatnak és a szorgalmunknak köszönhetjük. Ennek ellenére bántó, amikor bizonyos elméletekről hall az ember.”

„A Juve mez? Sokkal szívesebben látnám rajta a harmadik csillagot, mint a „harminc a pályán” feliratot.”

Pirlo számára nehezen indult a szezon, de úgy véli, hogy mostanra kiváló formába lendült:

„Keményen kellett edzenem a szezon kezdetén, de mostanra készen állok, hogy meccsről meccsre pályára lépjek”- nyilatkozta. "Az ellenfelek? Már tíz esztendeje szoros emberfogás ellen játszom, pedig még csak nem is trequartista vagyok.”

A Juve szezonját jelentősen megnehezítette Antonio Conte eltiltása, annak ellenére, hogy december 9-én végre visszatérhet a kispadra.

„Nagyon hiányzik nekünk Conte, különösen a félidei szünetekben. Mindig megtalálja a megfelelő szavakat mindenkihez, s képes arra, hogy megváltoztassa a mérkőzések kimenetelét a taktikai utasításaival.”

Pirlo-t megkérdezték, hogy mi a véleménye az olasz válogatott és a Paris Saint-Germain játékosáról, Marco Veratti-ról, valamint fiatal csapattársáról Paul Pogba-ról.

„Veratti hasonló adottságokkal rendelkezik, mint én, s igazán remek játékos, de időt kell neki hagyni, hogy fejlődjön, s nyugodtan hibázhasson. Úgy tekintek rá, mint aki folytatja az én pályafutásomat.”

„Pogba kemény, erős fizikumú játékos, aki kiváló a gólhelyzetek kialakításában is. Leginkább Patrick Vieira-ra emlékeztet engem, de nagyon fiatal, s pontosan tudja, hogy fejlődnie kell még.”

A 33 éves játékost megkérdezték új szakálláról is. „Nyáron nem zavart, s hagytam megnőni, most pedig már nem vesztegetem az időmet arra, hogy leborotváljam.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844939845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asvééd 2012.11.30. 20:02:21

Pirlot már a Milanban is szerettem, inteligens játékos és ember, higgadt és példakép!Talán Maldinihez hasonlítanám, ő is szintén nagy kedvencem volt, bár nem Juventus játékos egyik sem de akkor is.
Egyszer régen írtam egy kommentet melyben méltattam azon személyeket aki nem zsoldosok hanem ikonok egy-egy klubban!Persze Alex-el kezdtem :)
(Totti, Maldini, Pirlo, Zanetti..)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása