Átigazolási körkép

A Juventus általános igazgatója beismerte, hogy a csapat Bajnokok Ligájában való szereplés nagyban fogja befolyásolni a Bianconeri aktivitását az átigazolási piacon.

Marotta Giuseppe_napszemüveg.jpeg"A Bajnokok Ligája anyagi szempontokból is jelentős, ezért fontos, hogy folyamatos fejlődést tudjunk felmutatni.

A januári csatárigazolás az anyagiaktól eltekintve attól is függ majd, hogy ki lesz elérhető abban az időszakban" - nyilatkozta Giuseppe Marotta.

Mint ismert, Didier Drogba nemrégiben beadott egy kérvényt a FIFA-hoz, hogy el tudjon igazolni kínai csapatától a téli átigazolási időszak előtt, amelyet azonban a FIFA elutasított. A Juventust már többször szóba hozták az elefántcsontparti támadóval, Marotta viszont kimérten nyilatkozott a dologról:

"Semmi eshetőség nem zárható ki."

Mindeközben az első számú célpontnak tartott Fernando Llorente leigazolása is kétségessé vált.

A nyakigláb csatár csapattársa, Ander Iturraspe a héten azt nyilatkozta, hogy a spanyol a szezon végéig marad az Athletic Bilbaónál, ami azt jelentheti, hogy a Bianconeri ingyen elhozhatja nyáron.

"Egyértelmű, hogy Llorente az idény végéig marad. A klub ezt már eldöntötte, és kiállnak az állításuk mellett."

A Zebrákkal nem csak a Llorente-Drogba párost emlegetik mostanában, de a Schalke szélsője, Jefferson Farfán neve is felmerült. A német lapok szerint a játékosért a Juventus 15 millió eurót kínálna.

Nem Farfán az egyetlen szélső, akire igényt tartana a rabruhás együttes. Az Arsenal játékosa, Theo Walcott nagy kedvence Conténak, de az ő sikertelen leigazolása esetén lehet Farfán a "B" megoldás.

A Schalke játékosa nemrégiben hosszabbította meg szerződését 2016-ig. A Transfermarkt Farfánt 18 millió, míg Walcottot 19 millió euróra becsüli.

Mivel Kwadwo Asamoah válogatottbeli kötelezettségei miatt kénytelen lesz kihagyni egy egész hónapot. A január 19.-től távollévő Asamoaht a pletykák szerint Kolarovval pótolná a Juventus.

A Tuttosport szerint Marotta azt a Stephan Lichtsteinert ajánlaná fel a szerbért, akinek az utóbbi időben megromlott a kapcsolata Antonio Conte vezetőedzővel - ezt a svájci szélső nem rég tagadta egy nyilatkozatában.

Lichtsteinerért nyáron még a PSG is érdeklődött, de a játékos akkor hűséget fogadott a torinóiak iránt. A 27 éves Kolarov eddig csak 5 mérkőzésen kapott lehetőséget a bajnokságban, így valószínűleg egy jó ajánlat ellenében könnyedén elcsábítható lenne.

A bal bekk/szélső posztra a másik alternatíva a csapattal már többször szóba hozott Federico Peluso. Az Atalanta játékosáért a Juventus és a Milan harcolhat a téli átigazolási időszakban, az ára feltételezések szerint 5 millió euró.

Mindeközben a bianconero Simone Padion távozásáról is írnak a lapok.

Az olasz sajtó szerint a játékost a Genoa szeretné megszerezni, a csapat sportigazgatója azonban nem támasztotta alá ezt az állítást.

A középpályás az idei szezonban mindössze 51 percnyi játéklehetőséget kapott csereként, s a becsült értéke 4,5 millió euró.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr594921225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regularjohn 2012.11.23. 11:13:31

akkor sorjában:
drogba: sztem erősítés lenne
llorente: nyáron ingyen jöhet
farfán: hmmm, volt már róla szó korábban is, érdekes felvetés, de akkor már inkább az angol
walcott: ld. feljebb :) (gio val érdekes párost alkothatnának...)
Kolarov: jöhet
Lichti: én nem adnám el, bár tény, h picit visszaesett. esetleg egy jó ajánlat megfontolás tárgya lehet.
Peluso: ???
Padoin: mehet isten hírével

ZenTech 2012.11.23. 11:41:22

akkor én is :)
Drogba: kell, ez egyértelmű nagy erősítés lenne
Llorente: nyáron ingyen nem rossz biznisz(persze nem első számúnak, hanem mondjuk Matri helyett)
Farfán: nem tudom ő kell e
Walcott: ha Conte szeretné, én elfogadom
Lichti: kizárólag akkor ha megfelelően pótolnánk
Kolarov: kell, nem is tudom ilyen 10-12 millióról volt szó, az elfogadható ár
Padoin: 4,5-ért az viszi aki akarja

Apuleius 2012.11.23. 11:48:19

Szezon közben gyakorlatilag lehetetlen lesz ideális igazolást végrehajtani, így csatárposztra januárban Drogba lehet a maximum.

Kolarov vagy Armero komoly erősítést jelentene. Közben arról pletykálnak, hogy előkészületben van egy 2018-ig szóló szerződéshosszabbítás a Marchisio-Vidal duóval.

m.martin91 2012.11.23. 12:04:30

Drogba nem lesz a Juventus játékosa, ezek szerint Llorente is maximum csak nyáron. Farfan nem kell, Walcott nem jön a Serie A-ba. Kolarov sokat keres, inkább ül a City padján. Lichtsteiner nem kell az angoloknak, de nekünk igen. Peluso vicc, Padoin is az.

Kuri 2012.11.23. 12:55:42

Én már ott tartok, hogy Llorrent-ére rábólintanék főleg ingyen nyáron de amilyen fizukról itt repkedtek a hírek, hogy 6-7 millió évente hát az több mint röhej, egyrészt mi leszünk már akkor alkupozícióban hiszen nem lesz csapata a spanyolnak, ráadásul így könnyen a nyakunkon maradhat majd ő is ha isten ne adja ő se termeli majd a gólokat (több mint valószínű), mint Toni, Iaquinta, Amauri stb stb...

Drogba még most is többet termelne mint a jelenlegi 5 csatárunk együtt véve, ebben biztos vagyok de abban is, hogy nem lesz a Juve játékosa.

Lichtsteiner-t hülyeség lenne eladni, volt pár gyengébb meccse de jót nevetek amikor Isla-t vagy akár még Cacares-t is jobb képességűnek tartják mint a svájcit (még akkor is ha jól játszik a másik kettő is) a jobb oldalon jelenleg azért nincsenek gondjaink, mert van egy jó Lichtsteinerünk és ha ő gyengébben játszik (van ilyen mindenkinél) akkor van két jó csere játékosunk arra a posztra, hülyék lennénk meggyengíteni magunkat ott. A Chelsea ellen bizonyított, hogy ő a legjobb emberünk azon a poszton, a másik kettő formája nagyon ingadozó!

A többi felmerült nevet meg letudnám annyival, hogy nem értem, hogy szélső embereket miért hoznak fel velünk kapcsolatban, van annyi mint a kazal, illetve a maradék töltelék is a vicc kategóriája, illetve Kolarov nem de nála a pénz számít, ezt jól mutatta már mikor odaigazolt a Citybe a Lazióból, mivel már akkor jöhetett volna hozzánk, nem jött akkor se mint ahogy most se fog, inkább padozik nagy zsugáért, de ezt az egyéni joga eldönteni!

Tony. 2012.11.23. 13:11:54

Drogba+Kolarov télen és küldök egy kvát Marotta-nak. :)

Magyar Közöny 2012.11.23. 13:34:15

Kolarov jelenleg nem a tudasa, hanem a mentalitasa miatt nem ferne a Juveba. Megmondom oszinten en nem orulnek olyan erkezonek, ekinel a penz az elso. De amugy sem jonne pont az elobb emlitett ok miatt.
Llorente akar potom aron, nyaron ingyen plane megerne.
Drogba mindenkepp, de nem hiszem, hogy komoly csapatban szeretne meg bort rugni, Marotta reszerol inkabb udvarlos pr akcionak tunik.
Aki ismeri a Bundesligat, tudhatja, hogy Farfan hatalmas erosites lenne, kivalo jatekos.
Lichtit nem szabad eladni.
Walcott maradjon, ahol van.

babo0410 2012.11.23. 14:54:11

Na akkor én is leírok egy nevet, akit meg lehetne a télen szerezni. Még ha eszembe is jutna a neve! XD Na Dzeko akire gondoltam, mert nem tetszik neki, hogy állandóan csak a padot koptatja, és akármit csinál, nem kezdhet. Szerintem őt télen el tudnánk hozni, pláne, hogy a City le akarja igazoni Falcaot, akit egy 60-70 milláért sztem az Atletico el is enged, mert nagy adósságaik vannak. És szerintem még mielőtt elcserélik a két játékost (nyilvá Dzeko + pénz), nekünk oda kéne ajánlani egy 30 millát. Én rá látok lehetőséget, és iszonyat jól járnánk vele. És Drogba erősítés lenne, de az a helyzet, hogy jan 19-től lesz 1 hónapot távol, nem tudom mennyire járnánk jól vele. OK nem bizti, h 1 hónapi nem számíthatnánk rá,de erre nem alapozhatunk. És mivel a 8-ad döntő első meccse február 12-én lesz, így lehet nem áll rendelkezésre még. Tehát jó lenne, ha nem ő lenne a fő célpont. Én jobban örülnék, ha előkerülne Dzeko neve, és el is hoznánk. Vele járnánk a legjobban, és ő szerintem elérhető lenne.

juve28adam 2012.11.23. 15:08:53

Drogba: Nem lesz a mi játékosunk sajnos, pedig örülnék neki :)
Llorente: Nála komolyabb szintű játékost nemnagyon fogunk hozni ,így jöhet ingyen jövőre...
Farfán: Farfán és a a Serie A két különb dolog...(jó játékos, de nem ide való)
Walcott: Szerintem marad Angliában ,pedig neki is örülnék.(bár a poszt az kérdéses lenne nálunk)
Kolarov: Jöhetne ,de én inkább Armero-t szorgalmaznám ,mivel sokkal kevesebbet is keresne, ráadásul támadóbb szellemű szerintem ,mint Kola.
Lichti: Nincs vele bajom ,az előző szezonja remek volt, viszont idén már Isla sztem előrébb jár.. a svájcitól megválnék egy jó ajánlat esetén.(de csak akkor)
Peluso: senkiházi tartalék lenne, nem kell ide.. ráadásul drága is.(5 millió környéke bőven sok a tartalékok közé...)
Pado(i)n: Mit keres ez még itt???? (különben rajta is bukni fogunk... poén)

babo0410 2012.11.23. 15:22:21

Viszont jó hír, nem tudom mennyire hiteles forrás, de a goal.com szerint matri és Bendtner is távozik télen. És akkor marad 3 csatárunk, így kelleni fog valaki mindenképpen. Én örülnék ennek.

Cannavaro 2012.11.23. 15:51:46

matri-nak nem hiszem, hogy adna bármelyik csapat annyi fizut, amennyit most keres!! azon alul meg, meglepődnék ha elmenne, míg le nem jár a szerződése!! sztem tőle nem fogunk tudni megszabadulni!! :(
benna mehet oda, ahonnan jött!! ha meg llorrente most nem jön, akkor senki!! ebben én biztos vagyok, és nyáron sem hiszem, mert kap ő sokkal jobb ajánlatot a PL-ből!! majd meglátjátok!! @babo0410: DZEKO!! igen!! ő az egyetlen megoldás a csatárgondjainkra!! ára is reális, és klasszis lehet egy ilyen középpálya előtt, folyamatos játékkal!! én mindent megmozgatnék érte...de marotta nem fog!! :(

Mr. Ocean 2012.11.23. 15:57:17

Kint a Lazio elleni meccsen egy mellettem ülő olasz drukker amikor látta becserélve Matrit és Bendtnert kissé túlozva de nevetve ajánlotta még Iaquinta nevét is! Nagyon nevettünk ott sokan. Elképesztő mennyi nem ide való ember játszik a Juvéban méga kellenek is töltelék emberek. Kolarov az álom és egy csatár. Lichti továbbra is kérdőjel nálam. Nagyon szeretem és becsülöm őt. Nehéz kérdés.

keshudioo 2012.11.23. 17:11:06

A La Repubblica egyik újságírója szerint Drogba aláír a Juventushoz januárban.

babo0410 2012.11.23. 17:18:52

@keshudioo: Az jó lenne, csak sajna mint már írtam, Drogba lehet lemarad a nyolcaddöntő első meccséről, tehát nem biztos, hogy jó megoldás. Ha Dzekora lesz lehetőség (eddig úgy néz ki menni akar), akkor őt is hozni kell. Pláne, ha Matri és Bendtner is mennek.

Goku06 2012.11.23. 18:31:07

Drogba jöhet mindenképpen, ő erősítést jelentene mindenképp.. másfél éves szerződéssel.. annál többet nem szabad neki adni..
Llorenténél az a veszély, hogy a nyáron nem biztos hogy idejönne.. előszerződés kéne vele, és jöhet ő is, persze nem elsőszámúnak.. és 2+1 éves szerződéssel..
Lichsteinert pedig csak akkor szabad elengedni a Cityhez, ha onnan a Dzeko-Kolarov páros érkezne (persze mi fizetnénk még pénzt is mellé, mondjuk 15M-et)
ez 3 új csatár.. ha ebből kettő üzlet összejönne, már megszabadulhatunk a Matri-Q párostól (persze Q addig még bizonyíthat hogy érdemes megtartani, majd meglátjuk a nyárig)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása