Quagliarella üzent

Fabio Quagliarella régi önmagát idézte tegnap a Pescara elleni kiütéses győzelem alkalmával: mesterhármas és két gólpassz fűződik a nevéhez. Így hát nem csoda, hogy ő vezeti a házi góllövőlistát 6 góllal. Egyúttal pedig jelezte Conténak is, hogy akár első számú csatárként is lehet vele számolni, hiszen akár büntetni is képes az ellen kapuja előtt.

Quagliarella Fabio_repülő.jpgLegutóbb még Del Neri regnálása alatt láthattuk ilyen kirobbanó formában a korábbi Udinese-támadót, akkor 2010 karácsonyáig 9 gólt vágott, de a Parma elleni mérkőzésen súlyosan megsérült és hónapokra kényszerpihenőre kellett vonulnia.

Ebben az időszakban ugyan csak kölcsönben szerepelt a Biancinerinél, de a vezetőség a súlyos sérülés ellenére is úgy döntött, hogy végleg leigazolja a csatárt. Megvásárlása sokáig nem tűnt jó üzletnek, ráadásul Antonio Conte érkeztével egy ideig úgy tűnt, hogy vége szakad Quagliarella torinói karrierjének: különböző játékoscserék alapján képezte volna.

Azonban Fabio mégis a csapattal maradt, de érdemtelenül kevés lehetőséget kapott a bizonyításra, így ezzel párhuzamosan olyan hangok is megjelentek, amik arról szóltak, hogy napjai a Juventus keretében meg vannak számlálva. Ám ha Conte bizlmat szavazott neki, igyekezett élni is vele és talán a leghatékonyabb Juve-csatárnak számított még így is. A Chelsea ellen minimális meccsel a lábában ugrott be és mentett pontot a csapatnak, ami még aranyat érhet a végelszámolásnál. Majd három nappal később már kettőt lőtt a Chievonak, megmutatva, hogy nem felejtett el focizni, csak egyszerűen több játéklehetőséget kell kapnia. Ezt pedig most végképp bizonyította, kis túlzással állíthatjuk, hogy egymaga végezte a Pescarát.

Persze Giovanni Stroppa legénysége nem a lehető legnehezebb ellenfél, de arra pont jó volt ez a találkozó, hogy egyrészről Conte fiai visszanyerjék önbizalmukat az Inter elleni fiaskó után, másrészről pedig megmutatták a hiénáknak is: nem lehet leírni a Juvét. És Quagliarellát sem, bár ezt az üzenetet inkább Conte érezheti magáénak.

Hiszen ha a realitások talaján maradunk és kicsit elmélázunk a csatárok teljesítményén, azt látjuk, hogy Matri csak szenved a kapu előtt, még egy 101%-os ziccert sem képes belőni. Aztán ott van Vučinić, akinek a technikai képességét senki sem vitatja, de már-már a pszichológiai tankönyvben is ő szerepel a "hangulatingadozás" címszónál. Bendtner próbálkozik ugyan, de még semmit sem mutatott mérkőzésen, Giovinco pedig általában hasznosan játszik, de neki is bizony voltak meccsei, amikor szinte észrevétlen maradt a pályán.

Quagliarella tegnapi produkciója remélhetőleg felkelti Conte figyelmét. És a Mester egyben el is gondolkozhatna azon, hogy több lehetőséget adjon a támadónak, mert csak így derülhet ki képes-e konstans jó teljesítményt nyújtani és a góllövésben a hátán vinni a csapatot. Eddig úgy néz ki, igen...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254902018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenTech 2012.11.11. 18:26:21

Minden szóval egyetértek. Reméljük legközelebb is ő kezd és bizonyítja, hogy állandósítani tudja ezt a formát.

Cannavaro 2012.11.11. 19:13:10

még ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, de ez több mint bíztató!!ugyan a szezonban már 8 nál jár de azért képes ő is eltűnni!! nálam jobban, senki nem szeretné, hogy Q oldja meg a csatárkérdést, de én még nem vagyok teljesen biztos benne, hogy ő lesz AZ!!! mindenesetre én llorrente-t most elhoznám nyáron meg willian-t és készen lenne néhány évre a csapat!!

Alessandro86 2012.11.11. 19:43:34

Nagyszerű teljesítmény volt tőle, de nem szabad elfelejteni, hogy ő is eléggé függ a társaktól, bár technikailag képzett, viszont csak egy-egy meccsen villant idén, a többi esetben észrevétlen volt. Ezzel együtt mindenképpen a tegnapi csatárpárosunk a legjobb megoldás, ha már Vucinicnek nincs kedve focizni.

2012.11.11. 21:19:20

Remek cikk! Remélem Conte is hasonlóképpen gondolkodik, Quagliarella a kezdőcsapatban marad és rugdosni fogja a gólokat.

Sischo 2012.11.12. 01:50:59

Hát az egészen biztos , hogy ő lenne a legolcsóbb megoldás, és a vezetőség mostanában többször is szót adott annak, hogy nincs pénz top csatárra, szóval szerintem ők is örülnének neki ha Q formába lendülne és biztos vagyok benne hogy ez után a meccs után meg is fogja kapni a lehetőséget erre. De azért én úgy érzem még ha Q újra a régi fényében tündökölne akkor is szükség lenne még egy igazán jó támadóra, arra viszont nincs szükség, hogy még több középszerű csatárt idehozzunk, mert erre a teljesítményre Matri vagy Bendtner is képes, szóval ha jön valaki, akkor valaki olyan aki tényleg erősítés... Forza Juve

devil-z 2012.11.12. 02:35:19

@Sischo: ne gondoljuk azt, hogy már hosszú évek óta nincs pénz egy top játékosra. Egyszerűen olyan felfogású a vezetőség, hogy ~15M eurónál többet NEM HAJLANDÓAK adni egy focistára, ez ilyen elvi kérdés náluk.

Mindig bedobják a gumicsontot, hogy jön a sztárigazolás, meg figyelnek V.P.-től kezdve Agüero-ig mindenkit aztán végül csak legyintenek, 'ó hát ő túl drága' - mintha addig nem lettek volna tisztában az áraikkal. :)

De egyetértek veled, az ilyen Borrielló-Bendtner féle középszer(alattiak!) nem megoldások, a csatárjaink meg elég hullámzóan teljesítenek, mindenképp kellene egy stabil, fiatal, sikeréhes gólvágó.

b.tom 2012.11.12. 13:28:07

egyetértek, q jó úton halad, de neki is hullámzik a teljesítménye, többször is eltűnt hosszú időre az előző meccseke. ha fabio tudná közel ezt a szintet hozni folyamatosan, giovincoval jó párost alkotnának. a télen elpasszoljuk matrit, és elhozzuk llorentét, ezzel ingyen frissítjük a csatársort, és lehet rotálni a q-gio, vucsi-llorente támadósort. szerintem ez nyárig jó is lenne, aztán meglátjuk min, vagy kin kell változtatni.

egyébként azt hülyeségnek tartom, h mi nem adunk 30+ milliókat top csatárért. ha van annyi pénzünk, és ez a hiányposzt, akkor rá kell áldozni ennyit.

Sischo 2012.11.13. 16:12:20

Hát én azóta ki vagyok akadva , mióta kedves Elkann úr kiadott 450 millió Eurot a k**** krikett-re , a Juvéba meg nem képes annyit fektetni, hogy egy klasszis támadót igazoljunk. Persze az ő pénze meg minden, nincs nekem arra jogom, hogym egmondjam, hogy ő mit kezdjen a pénzével , de szerintem a jelenlegi helyzetünkben nem lenne az rossz befektetés elnézve, hogy +1 jó csatárral egész sokáig lehetne jutni a bl-ben, ami vissza hozná az árát...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása