Pescara - Juventus 1-6

Az Öreg Hölgy újra visszatalált a helyes ösvényre, amit az mutat, hogy a dánok elleni 4-0-s BL sikert követően három ponttal és hat rúgott góllal távoztak a 14. helyezett Pescara otthonából.

Quagliarella Fabio_Pescara olló.jpgA Bianconeri 49 mérkőzéses veretlenségi sorozata egy hete szakadt meg, amikor a rivális milánói Kék-feketéket fogadták. A mérkőzés 3-1-es vendég sikerrel ért véget, s mély nyomot hagyott a torinói csapat tagjaiban.

Pescarába nem utazott el a fiatal Paul Pogba, akit Antonio Conte rakott ki a keretből két edzésről való késést követően, valamint a sérült Simone Pepe és Paolo De Ceglie is kihagyta a találkozót. A múlt héten fejét elvesztő Stephan Lichtsteiner helyett a chilei Mauricio Isla kezdett a jobb szélen, míg Mirko Vučinić csak a padon kapott helyet. A Pescarában kezdő volt az a Juan Fernando Quintero, akit pár nappal ezelőtt összeboronáltak a vendég csapattal.

A kezdő sípszót követően 50 másodpercnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Sebastian Giovinco tesztelje Perin kapust a 20. születésnapján.

A torinói nyomás hamar meghozta eredményét: 9 perc elteltével a Juventus megszerezte a vezetést. Giovinco passza Arturo Vidalt találta meg a kapu előtt, aki magabiztosan a hazai hálóba gurított. 0-1

A következő Juventus gólra a 22. percig kellett várni. Mauricio Isla Quagliarella elé tette a labdát, aki a hosszú sarkot célozta meg, és ezzel megduplázta a Zebrák előnyét. 0-2

A Pescara nem adta fel, s Quintero szabadrúgásából veszélyeztettek, majd egy tizenegyesgyanús eset is történt a fekete-fehér kapu előtt. Büntetőt nem fújt a játékvezető, de nem sokkal később Cascione szépen megcsúsztatott fejesével szépítettek a hazaiak. 1-2

A Juve nem roppant össze a bekapott gól után, sőt, a játékosok jobban érezték egymást, mint azelőtt. Quagliarella sarokkal jutatta a labdát a levegőbe, amelyet Kwadwo Asamoah egy fantasztikus ollózó mozdulattal lőtt a hálóba. 1-3

A negyedik gól Sebastian Giovinco nevéhez fűződik. Az apró termetű csatár Quagliarellától kapott egy felpörgetett labdát, amelyet AtomAnti jobb lábbal laposan a hosszúba helyezett. 1-4

Nem sokkal később a Pescara egy újabb gólban reménykedett. Cascione ismét kapura fejelte a játékszert, ám Claudio Marchisio parádés mozdulattal tisztázott a vonal előtt.

A Juventus nem hagyta, hogy a hazai egyesület háromgólos hátránnyal menjen a szünetre. Fabio Quagliarella lépett ki a védők közül, és megszerezte csapata 5. gólját. 1-5

A második félidő csak egy találatot hozott. Egy szögletet követően Quagliarella szerezte meg a mesterhármasát egy félollózó mozdulattal.1-6

Ezzel a játékos és a Juve történelmet írt, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy a Pescara 6 gólt kapott a Serie A-ban, a csatár pedig az első Juventus támadó 2008 óta, aki Alessandro Del Piero után mesterhármast szerzett idegenben.

Végeredmény: Pescara - Juventus 1-6

Pescara: Perin; Ćosić, Bocchetti, Capuano (Caprari 46'); Zanon, Nielsen, Cascione, Quintero, Modesto; Abbruscato (Vukušić 65'), Jonathas (Weiss 54')

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini (Marrone 65'); Isla (Padoin 59'), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Giovinco, Quagliarella (Bendtner 68')

Játékvezető: Banti

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214901473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2012.11.11. 11:22:02

@keshudioo: Kb. pontosan így tettek pontot a srácok a meccs végére Gio a 38. percben. :D

venember83 2012.11.11. 11:22:45

Na még egyszer: Kb. pontosan így tett pontot a meccs végére Gio a 38. percben. :D

supeter 2012.11.11. 11:26:14

Q teljesítményéhez foghatóra nem is emlékszem így hirtelen :) Mármint egyszerűen hiába próbálok felidézni olyat, hogy valaki Juve mezben 3 ilyen gólt rúgjon és két ilyet gólpasszt adjon. Ha most nem áll helyre az önbizalma, illetve Conte vele szembeni bizalma, és nem kezd el top csatárként viselkedni, akkor soha :)fuh és a labdalevételei is, Alexet idézte...

Tony. 2012.11.11. 12:16:50

Remélem Conte nem követi megint el az azt a hibát, hogy az imádott csatár-rotálása miatt ezután is leülteti Q-t. Egyértelmű, hogy ő van a legjobb formában és technikailag is messze Matri,Bentner fölé nő.

babo410 2012.11.11. 12:20:35

@supeter: Q kezdő kell legyen a Lazio, de még inkább a Chelsea ellen! Nagyon jó teljesítményt nyújt idén. Neki folyamatos lehetőséget kell adni, és max őt válthatná sztem Matri, aki 20 perceket hadd kapjon, mert szerintem, ha visszaszerzi az önbizalmát, akkor Q-val van két nagyon jó csatárunk. De ettől még nem lenne rossz, ha januárban legalább Cardozo jönne.

pedronegro (törölt) 2012.11.11. 12:39:26

Ez a hét olyan volt mint ha a spanyol bajnokságban játszottunk volna. :)A tegnapi meccs után pedig csalódott vagyok, a második félidőben nagyon leeresztettek a fiúk! :)

2012.11.11. 13:06:02

Remélem mindenki számára nyilvánvalóvá vált,hogy kik alkotják az első számú csatárkettősünket...Q eddig is jó formában volt,nem értettem miért nem kezd ő,ennyire azért szerintem nem kéne rotálni,hogy minden meccsen más kezd,semmi értelme,Gio tökéletes partnere neki,jól megértik egymást,ez látszik,Vucinic,Bendtner,Matri maradjanak csak a padon,ott jó helyük lesz!!!Vucinicet meg nevelő célzattal küldjék fel a lelátóra,mert az úgy nem működik,hogy neki nincs kedve és szarik az egészbe,ez nem profi futballistához méltó hozzáállás,Gio ebben magasan jobb nála,mert neki se mindig megy,viszont ő akkor is próbálkozik,hajt,kéri a lasztikat,Mirko meg csak mutogat meg grimaszol a többiekre...csíra!!!

venember83 2012.11.11. 13:24:47

Szép eredmény, de az igazi klasszis hiányzik, mert ugye az igazi klasszist az jellemzi, hogy egész évben eredményes, minden csapatnak gólokat lő, és nincsenek holt időszakok. Utóbbi pedig volt már idén Gionál és Quagliarellánál is.

Gabuero 2012.11.11. 13:29:18

sajna nem lattam a meccset de osszefoglalot nezve durvan jatszottunk :D
azis durva hogy kapus 6 golbol 5 ot ugyanarra az oldalra kapta xD

devil-z 2012.11.11. 13:31:53

Én már a kezdetek óta Q.-Gio párost játszattam volna, ők a legtechnikásabb - és ami fontos: legjobban küzdő - támadóink. Egyiküket sem láttam még flegmán sétálgatni a pályán, az utolsó percig hajtanak, és ennek meg is szokott lenni az eredménye.

Q. tegnap nemcsak a góljai/passzai miatt emelkedett ki, hanem az ahogyan kezelte a labdát.. öröm volt nézni!
A kérdés az, hogy ez is egy újabb fellángolás vagy képes tartani a formáját, reménykedjünk egy normális ellenfél ellen is így fog játszani.

Jó végre Juvés csatárt látni a góllövőlista top 10-ben :)

mpite 2012.11.11. 13:32:30

@Gabuero: Ja, a negyedik után már figyelhetett volna:)

Apuleius 2012.11.11. 13:42:57

Eddig amikor kis csapatok, köztük az Inter, ellen játszottunk a bajnokságban, az ellenfél mindig 10 emberrel védekezett, rombolta a játékot, s a kontrákra épített. Ezzel szemben a Pescara tegnap focizni szeretett volna, s emiatt a nyíltabb játék miatt csúnyán kijött a két csapat közti tudásbeli különbség. Sportszerű, szimpatikus csapatot győztünk le tegnap.

Alessandro86 2012.11.11. 13:47:47

Végre egy magabiztos győzelem a bajnokságban sok góllal és rengeteg helyzettel. Na persze elég gyenge volt az ellenfél, de akkor is jó látni néha ilyet is.
A cserékkel egyáltalán nem vagyok megelégedve. Mindenki tudja hogy a Pirlo, Marchisio, Vidal hármason milyen sok múlik és rendkívül kemény hosszú sorozat áll a csapat előtt, de mégsem kapnak elég pihenőt. Félidőben akár már kettőt le kellett volna hozni ebből a hármasból, a harmadikat pedig kb a 60 perc körül, még akkor is ha ez némileg kockázattal jár, de bőven volt előnyünk, így jó lett volna meglépni. A Róma elleni meccsen sem pihentetett az edző nagy előny birtokában és meg is lett az eredménye az ukránok elleni bl meccsen. Szerintem már a hétvégi Lazio elleni meccs nagy befolyással bír majd a jövő hét keddi találkozó kimenetelére, ott sok minden eldőlhet attól függően hogy a kulcsjátékosok kapnak e pihenőt.

Jozef26 2012.11.11. 14:34:36

@venember83: "az igazi klasszist az jellemzi, hogy egész évben eredményes, minden csapatnak gólokat lő, és nincsenek holt időszakok."

Hát igen... csak ehhez az kellene, hogy minden meccsen pályán legyenek. Úgy elég nehéz egész évre állandósítani a formájukat, hogy rúgsz 3 gólt, adsz 2 gólpasszt és lehet, hogy a következő 3 meccsen nem is játszol.

venember83 2012.11.11. 14:42:28

@Jozef26: Láttuk már Quagliarellát is lézengeni, ha nem tévedek, akkor pont a Chelsea meccs utáni bajnokin.

my name is csuma 2012.11.11. 14:47:06

@Apuleius: Szerintem is emiatt a nyílt játék miatt szereztünk ennyi gólt. Ha Gio, Q, Marci, Vidal féle játékosoknak ekkora területet hagy az ellenfél annak ez lesz a következménye.

Én egyetlenegy következtetést vonnék le a tegnapi meccsből, és az az, hogy visszatért a motivációja a játékosoknak. Ez jó hír a mostani sorozat előtt, mert életbevágó meccsek következnek. Ha a tavalyi tüzet tudjuk hozni az elkövetkezendő meccseken, akkor én se a Chelsea, se a Sahtar elleni meccsektől nem tartanék.

Jozef26 2012.11.11. 15:17:54

@venember83: Mert nyilván egy top csatár minden meccsen jól játszik és gólt/gólokat lő. Hol élsz te?

babo410 2012.11.11. 15:32:00

Ahogy figyelem a Laziot és a Milant, szerintem a következő héten egy nehéz meccsünk lesz. Az pedig a Chelsea ellen. És ha Q és Gio úgy játszanak, mint tegnap, akkor még a Chelsea ellen se lesz nehéz meccsünk. :D

ronny34 2012.11.11. 15:41:08

@venember83: Tévedsz, a Chelsea után vágott kettőt a Chievónak. Az viszont igaz, hogy azután a Fio ellen nem villogott. De egy rossz meccs még beleférhetne, ő viszont utána 3 meccsen át nem volt kezdő. Így tényleg nehéz formát állandósítani.

A meccsből sok következtetést nem vonhatunk le, bár annak örülök, hogy végre megrakjuk az ellenfeleket, nem a győzelemért szenvedünk 30+x kapuralövés mellett is. És azt is kíváncsian várom, hogyan pótoljuk a maestrót, kicsit örülök, hogy eltiltott. Na meg legalább pihizik a brutál sorozat előtt.

2012.11.11. 15:58:55

Végre kijött a lépés mind a csapatnak, mind Quagliarellának, aki klasszis teljesítményt nyújtott. A Chelsea és az Shakhtar ellen remélem Conte a Gio-Quagliarella csatársort kezdeti. + ha meglesz a mostani motiváció is, akkor félhetnek az ellenfeleink.
Vucinic meg pad.

Tony. 2012.11.11. 16:14:26

@babo410: Nagyon nagy tévedésben élsz, ha azt hiszed,hogy egy meccs is könnyű lesz a jövő heti meccsek közül..

ZenTech 2012.11.11. 18:02:35

Nagyon örülök, hogy az "elvárt" támadósor kezdett, hát még annak, hogy ilyen jól kijött a lépés. Remélem Q formában lendül. Ehhez viszont szerintem mindenképp az kell, hogy ne az legyen mint legutóbb, hogy újra padra kerül.

Szép játék, jó meccs, még akkor is ha az ellenfél kicsit gyenge.

Egyedül a védelem ad okot kis félelemre.

ZenTech 2012.11.11. 18:09:12

@Tony.: Csak 1 meccs lesz a jövő héten, vagy rosszul tudom?

Amúgy én sem tartok annyira, sem a Laziotól sem a Milantól. Nem mondom, hogy gyerekjáték lesz, de azért nem vészes.

venember83 2012.11.11. 18:43:01

@Jozef26: Ott, ahol a klasszis vagy top csatár, nevezzük, aminek akarjuk, Cavani és Suárez kategóriánál kezdődik. Mindketten hátán viszik az egész csapatukat.

Apuleius 2012.11.12. 09:13:05

@ZenTech: Nem, jól tudod, erre a hétre csak a Lazio van, utána jön a Chelsea a BL-ben, majd hétvégén a Milan-nal játszunk. Biztosan ezekre gondolt Tony.

ZenTech 2012.11.12. 09:44:22

@Apuleius: Azt gondoltam, hogy erre a sorozatra gondolt. Csak ugye elbizonytalanított az időpontjukat tekintve. :)
De akkor jól emlékeztem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása