Andrea Agnelli nyilatkozata

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli heves támadást intézett az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) ellen, miután Antonio Conte visszautasította, hogy újabb vádalkut kössön a sporthatóságokkal.

Andrea Agnelli_kabat.jpgEgyes pletykák szerint a Bianconeri trénerét meggyőzték, hogy kössön vádalkut az ügyészséggel, aminek értelmében három (más források szerint négy) hónapos eltiltást és 200 ezer eurós büntetést kapott volna.

Miután Conte és ügyvédei belementek az alkuba, nagy meglepetésre a Fegyelmi Bizottság mégis meggondolta magát, és elutasította Conte vádalku kérelmét, de állítólag egy 7 hónapos eltiltásba belementek volna.

Ezt azonban a mai napon Conte már nem fogadta el.

A Juventus trénerét egy játékos, Filippo Carobbio vallomása alapján vádolták meg először bundázással, majd jelentési kötelezettség elmulasztásával, és most bírósági tárgyalás vár rá, aminek végén legrosszabb esetben 15 hónapos eltiltás is várhat rá.

A Juventus mindezek hatására tegnap sajtócsendet rendelt el, ma pedig a hivatalos weboldalon Andrea Agnelli heves támadást intézett a Szövetség ellen.

"Azt kell tapasztalnunk, hogy az Olasz Labdarúgó Szövetség és sportbírósági rendszere teljesen a józan ész és tisztesség határain kívül működik."

"A Juventus és alkalmazottai hosszú időn át felelősségteljesen, nyugodtan, tisztelettel és következetesen viselkedtek a sportbírósági rendszerrel és szükséges folyamataival szemben, miközben szinte az elejétől kezdve sejteni lehetett, hogy a klub megtámadása és tönkretétele volt a cél."

"A változó vádpontok és a hatalmas ellentmondások is azt bizonyítják, hogy itt inkább azokat védik, akik ténylegesen bundázást követtek el. Ez teljesen paradox, és egészen egyszerűen elfogadhatatlan."

"Az Olasz Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága tegnap visszautasította az államügyész által megvizsgált és jóváhagyott vádalku kérelmet. Úgy látszik, hogy a Szövetség képtelen a modern kor követelményeinek megfelelő, magas szintű szakmaisággal működni."

"A vádalku elfogadása az egyetlen eszköz az elavult, és ellentmondásosan működő sportbírósági rendszer által okozott károk enyhítésére. Ez a diktatórikus rendszer teljesen megfosztja a klubot és alkalmazottjait attól, hogy megvédhessék magukat és becsületüket."

"A klubhoz közel álló személyek jó híre került veszélybe, a döntéseket nekik kell meghozniuk, de tudniuk kell, hogy a Juventus a végsőkig mellettük áll."

"Kemény és megerőltető idény vár ránk, de csak a csapat pályán mutatott teljesítményére összpontosítunk, és reméljük, hogy 2013. májusában is trófeákat tudunk nyerni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr44692774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2012.08.02. 19:29:45

Jó látni, hogy a csapat így kiáll Conte, Pepe, sőt még Bonucci mellett is. A baj csak az, hogy Agnelli teljesen súlytalannak bizonyult az utóbbi időkben - Calciopoli újratárgyalása, 3 csillag -, úgyhogy sokat nem számít, csak szép gesztus.

TeOmo (törölt) 2012.08.02. 19:31:35

Attól, hogy püfög az elnök úr, még nem lesz jobb a helyzet.
Ez már mindenképp cumi, nagyon el vagyok keseredve.

2012.08.02. 19:31:59

@keshudioo: a tuttojuvén volt egy közvetítés. Abból Ti ki tudtok venni vmit, hogy a Juventus nyilatkozta, hogy Contét több, mint 3 hónapra tiltják el? Amikor még nincs meg az ítélet? Hogy van ez?

keshudioo 2012.08.02. 19:44:31

@Dr. Grant: Ítélet legelőbb jövő héten lesz.

Erre a részre gondolsz?

"la Juventus comunica informalmente che Antonio Conte rimarrà anche con squalifica superiore ai 3 mesi l'allenatore della Juventus."

Azt jelenti, hogy a Juventus akkor is kiáll Conte mellett, ha több, mint 3 hónapra tiltják el.

A FIGC meg kiakadt Agnelli nyilatkozatán.

Tony. 2012.08.02. 19:46:13

Az egész szövetség úgy korrupt ahogy van. Ez 06-ban is kiderült és azóta sincs másképp,csak éppen a személyek változtak.

Gianni Agnelli haláláig volt egyfajta egyensúly a nagyklubok között,de azóta minden szempontból a milanoi vezetők kerültek erőfölénybe és próbálnak minden áron lenyomni minket.

Ez a nyilatkozat nem tom,hogy jó ötlet volt-e. Ettől lehet még inkább bekeményítenek és eddig sem igen mentünk ezekkel előre.

Gyorsvonatként robogtunk volna el az anyagilag meggyengült riválisok mellett. Ezt meg kell akadályozni. Ídőt nyerni, pl. hogy épüljön egy Inter stadion...

2012.08.02. 19:53:00

@keshudioo: igen, köszi. Ezt nem értettem pontosan.
Igazad van az első kommentben, de ilyen szempontból 2006-ban Moggi is alulmaradt.

keshudioo 2012.08.02. 19:53:06

Chiappero, Conte ügyvédje ezzel zárt: "Se l'Italia è arrivata seconda all'Europeo, è merito di chi è riuscito a creare un gruppo solido e unito"

Ha jól értelmezem azt jelenti, hogy Conte érdeme Olaszország EB ezüstje, mert ő "hozta létre" a válogatott összetartó gerincét. És milyen igaza van.

babo0410 2012.08.02. 19:54:54

@keshudioo: A FIGC ne Agnellin akadjon ki, hanem inkább ahogy van mondjon le, mert miattuk fog a magyar szint alá süllyedni az olasz bajnokság! Agnelli teljesen jól beszélt, ha Contet nem mentik föl, vagy 3 hónanál tovább tiltják el, akkor el kell menni nemzetközi szintérre. Mi az, hogy Conte nem is volt benne a bundában, de őt akarjék az egyik legsúlyosabb ítélettel súlytani, miözben bundázó klubok 1-6 pont levonásokkal megusszák, ilyen 100.000 € alatti bírságokkal. Akik meg bundáznak kapnak 4-6 hónapokat? Vicc az egész. És a legszomorúbb, hogy amíg nem teszünk pontot az ügy végére, nem tudunk elhozni senkit. Ezért lenne jó, ha a bajnokság rajtja, de legkésőbb a mercato vége előtt lezárnák ezt az ügyet. Mondjuk azt is eltudom képzelni, hogy elhúzzák direktben az ügyünket szeptemberig, hogy ne tudjunk csatárt igazolni. Holnap jönnek Bonuccik. Kiváncsi leszek ezek után ők mennyit kapnak. :S

keshudioo 2012.08.02. 19:55:02

@Dr. Grant: Hát persze, ez igaz, de az a botrány elég jól le volt zsírozva ahhoz, hogy semmi esélye sem legyen az öregnek.

Sajnos Andrea Agnelli még nagyon kishal ebben a vízben. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyszer majd nem szerez tekintélyt magának, de egyelőre nem ez a helyzet; nincs még Morattis meg Berlusconis szinten.

m.martin91 2012.08.02. 19:59:41

Az itt a kurva nagy gond, hogy amellett, hogy nyilvánvalóan tönkre akarják tenni (ismét) a Juventus-t, maga Andrea Agnelli egy senki. Ez, ami most velünk történik, nem történhetne meg a Milan-nal meg az Inter-rel. Nyilván nem kell ecsetelnem, hogy miért. Velünk még ezt is meglehet tenni, egyrészt mert Olaszországban ez így műkődik, másrészt mert az elnökünk egy kibaszott nagy nulla ember. Már ami a presztízst illeti. Berlusconi-val vagy Moratti-val a büdös életben nem tudnának ilyet csinálni, mert a bíró, az ügyész, meg akik ellenük vannak, találnának egy kibaszott lófejet este az ágyukba, az alvó feleségük mellett. Ebben biztos vagyok. Náluk így mennek a dolgok.

2012.08.02. 19:59:45

@keshudioo: "Conte érdeme Olaszország EB ezüstje, mert ő "hozta létre" a válogatott összetartó gerincét. És milyen igaza van."
Egyet értek. De van egy olyan érzésem, hogy ez nem fogja érdekelni őket.

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.08.02. 20:01:30

@keshudioo: igen, az a baj, hogy Andrea Agnelli gyakorlatilag majdnem senki jelenleg, és ezért pattoghat, ahogy akar, semmi tekintélye sincs.

És ennek a három csillaggal kapcsolatos fiaskó sem tett túl jót...

A baj az, hogy ha Conte ügyvédei magabiztosak lennének, nem lett volna vádalku kérelem sem.

babo0410 2012.08.02. 20:01:54

@keshudioo: Ebben igazad van, de sajnos a Juvénál lehetne bárki, mivel ki akarnak minket iktatni, ezért ülhetne az elnöki székben maga a Pápa is Jézussal és Istennel karöltve, állítom neked, hogy ezek még őket is magasról le....

Apuleius 2012.08.02. 20:33:57

Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de egész egyszerűen vicc, ami történik. Komolyan mondom olyan, mintha valami koncepciós per anyagát olvasná az ember az 50-es évek legsötétebb időszakaiból. Palazzi indoklása nevetséges, pl. miszerint ugyan 23-an tagadták az 1 szem Carobbio állításait,de ők "nem megbízható tanúk", mivel nyilván magukat akarták menteni,ezért tagadtak. Ezek szerint 2012-ben, ha valaki holnap azt állítja majd Olaszországban, hogy Vidal felelős Kennedy lelövéséért, Pirlo-nak tudomása volt a Iulius Caesar elleni merényletről, netalán Buffon benne volt a nagy vonatrablásban, akkor tömeges eltiltások és bebörtönzések várhatóak. Egészen elképesztő.

Agnelli meg egy súlytalan puhapöcs, ezt a Calciopoli utózengések és a 30 csillag körüli bohóckodás (mikor segget csinált a szájából) igazolta.

Type-R 2012.08.02. 20:45:22

Én most már azért is feltenném a 3 csillagot, nem engedném el a játékosokat a válogatottba és elhúznék a francia bajnokságba.

Kotrevák Kelly (törölt) 2012.08.02. 20:54:25

Azért az is gáz, h állítólag RvP érkezése is attól függ, h Contét mennyire meszelik el?
Gusztustalan az egész olasz foci. Az ügyészt, meg ezt a mocsok Carobbiót remélem a maffia kinyírja, mert a minimum egy tár hiányzik belőlük!
Világos, h félnek a Juvétól és mindig ki kell találni valamit, h eltegyenek minket az útból, ha sikeresek vagyunk. Mivel a calciopoliért megbűnhődtünk, most nincs más, így Contét kell likvidálni. Pedig milyen jól alakult a helyzet. Erősödtünk, az ellenfelek gyengültek. Minden adott volt egy jó szezonhoz. Erre mi van!?
Nekem elment a kedvem az egésztől. A Juvét mesterségesen legyengítik, nehogy esélyünk legyen valamire. Ha itt nagy meszelések lesznek, nem is fogom többet az olasz focit nézni/figyelemmel követni.
HALÁL A ROHADÉKOKRA!!!!

Diego2889 2012.08.02. 20:56:56

nem csodálkoznék rajta, h ha a Juve elhagyná az olasz bajnokságot.. volt róla szó h más bajnokságban indulnánk el.. persze ezt nem tudom h milyen módon kivitelezhető, de talán jobban is járnánk.. elegem van a töketlenkedésből,az állandó baszogatással és azzal is h a szeretett csapatunkat megint szét akarják baszni.. Azzal teljesen 1et értek h ilyen elnökkel nehéz lesz megvédeni a klubbot.. Agnelli szájában a tej is megalszik.. ha csak 1 kicsit tökösebb lenne, ez nem történne meg.. Remélem h minden jóra fordul :)) Forza Juve!!!

Libatepertő 2012.08.02. 21:12:49

Szerintem a franciák még örülnének is a Juventusnak.Azért most a PSG kezdi összeszedni magát,lenne egy erős Juventus is náluk,illetve egy meglepetésre képes OM;Lyon is volna náluk,ami a Juventus PSG húzására feljebb léphetne egy szintet.
Viszont szerintem bajnokság váltással osztály lépés is járna.Szerintem...:(

Libatepertő 2012.08.02. 21:20:45

Amúgy ranocchiával miújság?ugyanis gondolom ő is tudott róla,és ő sem jelentett.

Rivendell 2012.08.02. 21:45:50

szerintem a franciák engednék,hogy ne 2.vonalból indúljon a csapat...tudják,hogy a Juve nem 1 skót csapat /Rangers/ami nincs kb/-celtic nem indulhatna az 1sőben/

keshudioo 2012.08.02. 21:51:59

@Libatepertő: Azt hiszem, őt ki kihallgatták, de állítólag sérült volt az érintett mérkőzések idején.

adams24 2012.08.02. 22:18:38

ez mindenképp szívás lesz,mert szinte biztos ,hogy eltiltják a mestert .Így ,hogy nincs alku akár nagyon meg is szophatjuk....de a hét hónapot jogosan nem fogadta el Conte ügyvédje.Nem tudom az olasz ultrák ,hogy vannak ezzel ,de vmi lépni kéne .Szövetség elé vonulni,esetleg szétbombázni a székházat:D ,na de tényleg vmi atrocitásnak lennie kell,nem tűrhetjük -tűrhetik ,hogy velünk játszanak ezek a barmok! Forza Conte!

babo0410 2012.08.02. 23:17:48

Azért én még bízom benne, hogy Contet felmentik. Van rá esély. Azért délután ahogy követtem az eseményeket biztató volt amivel az ügyvédek próbálkoztak. És azért van is esélye Conte-nak, mert egy ember vallomása alapján akarják elmeszelni. 15 hónapot kaphat ha nem mentik fel. Ha megússza Conte pezsgőt bontok, és úgy berúgok, hogy nem igaz.

Cannavaro 2012.08.02. 23:27:47

tele a f...om! nem is érdekel az egész! minden el van döntve, a juvét lehúzzák az anyjukból is hátulról alattomosan a seggén át kibújó milánóiak! a beleikkel mérjék fel a határt!! a lánctalpas cirógassa a mellkasukat! féreg moratti,és berlusconi/galliani!! egyszerre adnék altatót, és hashajtót nekik!!! bevinném, őket egy faházba satuba fognám a f...kat, a kezükbe adnék egy kést, és rájuk gyújtanám a házat!!!!!!!!!! remélem mind csődbe megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKNYOK!!!!

NucLeo 2012.08.02. 23:32:46

Asszem mmartin jól összefoglalta,hogy megy ez a digóknál.Ez kibaszott balkán,nem jogállam.
Mellesleg ahány évig miniszterelnök volt berlusconi,szerintetek hány kádere ülhet az ügyészségen meg
a bíróságokon?nincs rá bizonyítékom,de bizonyítsa az ellenkezőjét a vén pedo,náluk úgyis az a szabály.

juvem_2 2012.08.03. 02:32:34

Bármit csinálhatnak ezek a szemetek, de ezek után jövőre is meg kell nyerni a bajnokságot és a serleget odadobni a nyomorult FIGC-nek, hogy nesze nektek! ennyire korrupt köcsögöket... komolyan néha már "sajnálom", hogy olaszországban játszik a kedvenc csapatom! Ha a juve jövőre alkotna vmit a BL-ben az a Milannak, Internek és a többi csapatnak is pluszt jelentene mert emelné a bajnokság presztízsét... de áááh SZÁNALMAS mást nem tudok mondani erre

izo 2012.08.03. 08:12:29

@juve1986:

Látom van fantáziád :)
Nem kötnek véletlenül rokoni szálak Dr. Mengeléhez?

Cannavaro 2012.08.03. 08:30:30

@izo: nem tudok róla!! remélem nem!!!! bár akik szennyezik a juvét,azokkal tudnék mit kezdeni!!!! :)

MrJuventus 2012.08.03. 09:10:10

Srácok, én is nagyon el vagyok keseredve. Lejáratás, szétrombolás, félelem.
Bízom benne, hogy az eltiltás - ha lesz - csak kis mértékben fogja befolyásolni a teljesítményünket. Conte "csak" meccsnapokon nem ülhet a padon, egyébként minden percben ott lehet a csapat mellett. Edzésen összerántja őket, meccsen meg bedaráljuk az ellent. Igaz, nem nyilatkozhat. De az kit érdekel? Ő nem egy gyíkarc murinnyó, hogy lelki terrort kelljen alkalmaznia. Szóval főszabály, hogy reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Eltiltás esetén is bízom a csapat jó szereplésében! Tartsunk ki, CSAK A JUVE!!
Kérdés: Angelo Alessio milyen büntetést kaphat? remélem ő is marad a csapattal, csak ő sem ülhet le a kispadra...Kellenek Conte emberei is a sikerhez, nem csak ő maga.

b.tom 2012.08.03. 09:26:41

el kell kezdeni edző után nézni. ebből sok jó nem fog kisülni.
volt szó egy olyan verzióról, hogy prandelli a válogatott mellett csinálná a juvét. ha contét nem tiltják el 7 hónapnál többre, ez a verzió szerintem működőképes tudna lenni. viszont ha 15 hónapot kap, akkor szép dolgokat nyilatkozott agnelli, de conte helyett kell egy főállású edző!

keshudioo 2012.08.03. 11:01:49

Most van Bonucci és Pepe tárgyalása.

izo 2012.08.03. 12:23:35

@b.tom:

Elég szigorú, és elhamarkodott döntés lenne!
Azért mert hétvégenként a SeriaA-ban nem tud 90 percet a padon eltölteni?
Attól a játékosok ugyanúgy(vagy jobban) hajtanak még a pályán..
Lehet hogy a TV-n,vagy a lelátón keresztül még jobb meglátásai is lesznek a mesternek, ki tudja?
A kispadon kívül mindent át tud adni a srácoknak, ahogyan eddig!

b.tom 2012.08.03. 13:12:24

@izo: 15 hónap nagyon sok idő! és pl hiába ad át mindent a srácoknak az edzésen, ha utána nem azt fogják csinálni a pályán... napoli-juve rémlik? ha ott a szünetben conte nem ordítja le a fejüket, szerinted egyenlítünk? és ez csak egy meccs, az eltiltása alatt pedig jó esetben 70-80 lesz. a másik pedig, hogy a keretből nem biztos, hogy mindenki ugyan úgy fog tekinteni rá egy ekkora eltiltás után. én szeretem contét, és nagyon bízom benne, hogy megússza mx 3 hónappal, de ha nem, akkor gyorsan kell helyette valaki.

juventino92 2012.08.03. 14:01:54

Agnelli jobb ha hallgat mind szép és jó amit mond de amig ezek üres szavak tettek nélkül addig innkább fogja be a pofáját. Csak egyre jobban rontja le a Juventus tekintélyét azzal hogy pofázik de utána semmi se lesz belőle. Gianni Agnelli már rég visszarendelte volna a válogatott játékosokat és nem engedte volna el őket semmilyen nemzetközi tornára. Gianni Agnelli már rég meggyőzte volna az összes szövetséget hogy 2006ban gecik voltak velünk. Gianni Agnelli már RÉG FELVARRTA VOLNA A 3 CSILLAGOT. Egy csapatnak akkora a presztizse amekkora az elnökének a presztizse ami jelenleg egy nagy büdös NULLA!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása