Prandelli: "Imádom Olaszországot!"

Cesare Prandelli elmondta, mindig bízott benne, hogy Olaszország eljut az Euro 2012 döntőjéig, és a fő célja az volt, hogy újra megszerettesse az emberekkel az olasz válogatottat.

A trófea sorsa ma este dől el Kijevben. Az olaszok látványos és eredményes játékuknak köszönhetően jutottak el idáig.

"Már a torna kezdetétől hittünk benne, hogy eljutunk a döntőig. Most itt vagyunk és a végsőkig játszani akarunk a már tőlünk megszokott bátorsággal." - mondta ma délután a Rai Sportnak.

"Mikor két éve elkezdtük az edzéseket, az egyik fő célunk az volt, hogy újra megszerettessük az emberekkel az Azzurrit."

"A hozzáállásunkkal, elszántságunkkal és persze a minőségi játékunkkal sikerült eljutnunk idáig. Szerintem már sikerről beszélhetünk, és ennek nagyon örülök."

Prandelli egy sajátos etikai kódexet is bevezetett a csapaton belül, ugyanis a keretből kikerültek a durva és renitens játékosok, a többiek pedig bónuszaikat az Emilia-Romagna régióban történt földrengés károsultjainak ajánlották fel.

"Spanyolország a favorit, mivel hosszú évek alatt tökéletesített, kiforrott játékuk van. Megpróbáljuk megszorongatni őket, de még hosszú út áll előttünk."

"A legjobb tudásunk szerint játszunk, tartozunk ezzel a szurkolóinknak. A spanyolok a következő években is a favoritok között lesz, mivel a válogatottjuk átlag életkora alacsony."

Prandelli a szurkolókat és a médiát is maga mellé állította a csapat támadó játékával és a gyémánt alakú középpálya variálásával, ám elutasítja, hogy Arrigo Sacchihoz hasonlítsák.

"Semmi újat nem találtam fel. Sok edző remek elképzelésekkel rendelkezik már az ifi csapatoktól kezdve, ám az eredménykényszer és a nyomás hatására változtatni kényszerülnek."

"A válogatottat vezetve csak ki akartam hozni a játékosokból azt, ami bennük van. Remélem, a tapasztalataink segítenek az olasz kluboknak, hogy jövőre bátrabban és magabiztosabban szerepeljenek az európai kupákban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr924659499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása