Del Piero - egy korszak vége

A mai napon a Serie A és a Juventuz blog is búcsút vesz az utóbbi 20 év egyik legnagyobb futballistájától.

Del Piero búcsúzik

Az embernek az az érzése, hogy vízválasztóhoz érkezett az olasz futball.

Egyetlen nap alatt olyan csillagok távoznak vagy vonulnak vissza, mint Alessandro Del Piero, Filippo Inzaghi, Marco Di Vaio, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Ivan Cordoba, Gianluca Zambrotta, és Kakha Kaladze.

Sokan úgy nőttünk fel, hogy őket néztük a tévében. Távozásuk mindannyiunkat arra emlékeztet, mennyire múlik az idő... Il tempo passa.

Egy tiszta emlék 1994-ből, amikor a Juventus 2-0-ás hátrányból felállva 3-2-re legyőzte a Fiorentinát, és Del Piero élete egyik legnagyszerűbb - győztes - gólját szerezte.

Hosszú előreívelés, Alex elengedi a labdát a válla felett, és két védő között még lepattanás előtt jobb külsővel a rövid felsőbe lő. Csodálatos gól.

"Jó ez a srác!" - jegyezhettük meg mindannyian. A Juventusnál pedig ekkor jöhettek rá igaziból, hogy nyugodtan el lehet engedni Roberto Baggiót.

Alex a 30. bajnoki cím után a csúcson távozik a Juventustól, és nagy valószínűség szerint mostantól az Egyesült Államokban tanulhatja tőle az új generáció, milyen nagyszerű és különleges is lehet a futball.

Nesta és Di Vaio is az MLS-be tart, mely - úgy tűnik - kezd az olyan olasz labdarúgók gyűjtőhelyévé válni, akik még nem érzik magukat elég idősnek ahhoz, hogy az íróasztal mögött folytassák karrierjüket. Az említett játékosok Bernardo Corradihoz és Matteo Ferrarihoz csatlakozhatnak, akik már most is Észak-Amerikában játszanak.

Gennaro Gattuso szándékairól még nem tudni, de Kaladze befejezi pályafutását, és politikusi karrierbe kezd.

Ma délután érzelmes pillanatoknak lehettünk szemtanúi Torinóban és Milánóban is. Egész Olaszország - és talán az egész világ - siratta gyerekkorunk csillagait.

Talán sokan emlékszünk még arra, amikor ezen játékosok karrierjük kezdetén jártak. A fiatal, hosszú hajú Del Piero, a loboncos Nesta, a szépen borotvált Gattuso, a Bari színeiben szélső középpályásként játszó Zambrotta, és Seedorf a fonott tincseivel.

Minél idősebbek vagyunk, annál gyorsabban múlik az idő.

Sokan edzőként térnek majd vissza a Serie A-ba, ebben biztosak lehetünk, de ez most nem vigasztal bennünket.

Az Olasz Szövetség a fiatal játékosok nevelésénél számít Arrigo Sacchi és Roberto Baggio tudására, de rövid időre képzeljünk el egy olyan akadémiát, ahol a védőket Nesta, Cannavaro és Maldini oktatná.

Gattusotól a győzni akarást, Inzaghitól pedig azt a képességet sajátíthatnák el a fiatalok, hogyan kell jókor lenni jó helyen.

De az akadémia vezetője Del Piero lenne, aki a klubhőség, a játék szeretete, a tisztelet és becsület tudományára oktatná a jövő nemzedékét.

Alex távozik a Juventustól, de példa marad a következő generáció számára is. Méltóság és klasszis.

Viszlát, srácok!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614655344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2012.05.13. 21:33:00

Minden tiszteletem Del Piero(és az ősmilanosoké) ezek az emberek tudják mit jelent az igazi hűség....ők nem pénzéhes citynyamvadékok,igazi IKONOK! Nagyon sajnálom ezt az egész herce-hurcát amit vele műveltek! Igazából nemtom megfogalmazni mekkora embert és játékost, EGY IKONT veszítünk el,mert nincsenek megfelelő szavak rá.(pontosabban dobunk el magunktól,ha szabad ezt a kifejezést használnom) Egy korszak véget ér,de remélem ez vmi újnak is a kezdete. DEL PIERO MAGA A JUVENTUS! AZ OLASZ FUTBALL (és több is)!! Örök hála neked! Forza JUVE, Forza CAPITANO!!!! Neved szívünkbe vésted!

Ismeretlen_197458 2012.05.13. 21:40:33

Grazie Del Piero! Nagyon szomorú ezt olvasni. Pláne úgy, hogy az olasz foci nagyon sok nagyon nagy embert és sportolót veszít. Di Vaio, Nesta, Seedorf, Cordoba, stb. Sajnálom ezt a napot, hogy eljött. Most gondolkozom el azon, hogy az idő milyen gyorsan repül. Remélem lesz egy olyan játékosunk aki felnő hozzá, és a következő generációk példaképe lehet. youtube.com/watch?v=z5oC0ytOyCY Grazie Del Piero

Ismeretlen_197458 2012.05.13. 21:41:20

Remélem azért a kupában még játszik egy utolsó hatalmasat! És azt is felemelheti!

Ismeretlen_22017 2012.05.13. 21:49:13

@babo0410: a videót külön a Te kérésedre tettem be a végére :)

Dana 2012.05.13. 21:51:09

Nem rég hallottam valahol: Tudjátok mi a különbség CR7 és Del Piero között? Míg CR7 ről parfűmöt fognak elnevezni addig Alexról egy Stadiont! :)) Grande Alex Per Sempre!

Ismeretlen_197458 2012.05.13. 21:58:20

@Lassus nagy vagy! Köszönöm! Imádom ezt a dalt! Még egyszer THX!

Ismeretlen_197458 2012.05.13. 22:00:34

@Dana! A Különbség az kettejük között, hogy míg CR7 a ma sztárja, addig Del Piero minden idők egyik legnagyobb legendája! És Alex nem a pénzért focizott, CR7 meg a pénzért átment a Margitba. Alex legenda, CR csak sztár.

Ismeretlen_197458 2012.05.13. 22:04:03

Nem kellett volna meghallgassam. Megkönnyeztem. Nagyon szép, és szomorú most a dal. ! :S

zsigadani 2012.05.13. 22:04:10

Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy nincs a pályán vagy akár a kispadon...hogy egyáltalán nincs ott a neve a kerettagok között...hogy talán már nem láthatjuk a kinyújtott nyelvét :) ... Én ezen az emberen nőttem fel... nem tudom elképzelni hogy elmegy tőlünk... Örömteljes volt ez a nap mert csodálatos volt látni ahogy Del Piero a magasba emeli a kupát és mégis egyben életem egyik legrosszabb napja volt ez a mai... De sajnos nem lehet mást csinálni, az élet megy tovább. Én már csak abban reménykedek hogy amerikába megy és tavasszal visszajön hozzánk kölcsönbe és megnyerjük a BL-t :) Grazie Alex!!!! Te vagy a legnagyobb!!!

Ismeretlen_183096 2012.05.13. 22:12:59

Nehéz bármi okosat mondani, én is nagyon sajnálom hogy elmegy. Viszont biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb visszatér. Grazie Capitano!

Tony 2012.05.13. 22:26:24

Semmi nem lesz ugyanolyan... :(

Ismeretlen_108746 2012.05.13. 22:40:41

Alex és Raul az a két klasszis, akik érthetetlen módon nem kapták meg az Aranylabdát. Ha a Juventus névre gondolok, elsőként talán Alex gólöröme ugrik be, majd szép sorjában Trezeguet, Nedved és Buffon. Szomorú, hogy jövőre már csak egyikük marad a bajnokságban. Nagyon remélem, hogy hamarosan olyan játékosok nőnek ki a keretünkben, akik méltó utódok lehetnek, s újabb 20 év múlva majd őket búcsúztatjuk majd hasonló emlékekkel. Egyelőre elképzelhetetlen, hogy valaki a Juventus 10-es mezét öltse magára.

baliii 2012.05.13. 22:44:48

Ezen játékosok emelik egy szinttel feljebb számomra a Seria A-t a többi bajnokság felé. (persze idesorolható még Buffon Di natale Totti stb stb, de sajnos egyre csak fogynak... ) Úgy nőttem fel/szerettem meg h. Nedved és Del Piero a Juvéba játszott, hatalmas hiányérzetem volt Nedved visszavonulása után, most Del Piero... egyszerűen fel sem tudom dolgozni, eddig reménykedtem h. nem ez lesz a vége... Del Piero-s videókat nézek egész nap egyszerűen nem hiszem el :((((((((

csakakriston 2012.05.13. 22:50:40

Srácok, scudetto ide vagy oda, elmondhatatlanul szomorú vagyok :(( nagy egyéniségeket veszít idén az olasz futball. és ami a legszomorúbb, hogy nem látom a jövő nemzedékét. sajnos egy olyan világban élünk most, ahol csak a pénz számít, és mit sem ér egy klub, vagy egy eszme. azért viszont boldog vagyok, hogy láthattam élőben Alexet. érdemes volt megszületnem...

ben 2012.05.13. 23:01:00

Tudjátok mielőtt gólt szerzett volna ebben a szezonban egyszer vele álmodtam és azt kívántam neki, hogy találjon be legalább egyszer az új stadionban. Bele sem gondoltam akkor, hogy ez az utolsó szezonja. Nagyon szomorú vagyok. Asszem a vizsgák után tartok egy Del Piero napot, amikor csak a róla szóló videókat fogom nézegetni. GRANDE CAPITANO!!!!

Drugho 2012.05.14. 08:02:15

Csak én bízok még titkon benne, hogy Andrea Agnelli összekapja magát és rájön, hogy mit is jelent a Juventusnak (és így nekünk is) Alessandro Del Piero? Valóban csak egy álom, hogy szerződést hosszabbítanak Hősünkkel? Én még mindig nem hiszem el, hogy... :(

Supi 2012.05.14. 08:18:14

Sajnos ez az élet rendje, de én ezt a döntést még mindig nem tudom elfogadni... Az a baj, hogy ebben az olasz keretben nincs olyan FIATAL játékos, aki a jövő Del Piero-ja, Pippo-ja, Zambrotta-ja lehetne. Az egész olasz bagázsba 1 valakiben látom az igazi tűzet, az pedig 1értelmű szerintem, Giorgo Chiellini. Az egyéniséget, a karaktert hiányolom ebből az olasz válogatottból nagyon, meg úgy ámblokk a mai futballból nagyrészt.

Ismeretlen_102246 2012.05.14. 08:43:25

Képtelen vagyok elképzelni a Juvét Del Piero nélkül. Amióta szurkolok a csapatnak (1997) itt van, már teljesen hozzászoktam, hogy Ő maga a Juventus része. Mintha amputálnák az ember lábát... olyan lesz az Öreg Hölgy nélküle.

Baggio 2012.05.14. 09:21:45

asszem kijelenthető,hogy a juve történelmének legnagyobb játékosa távozik...Platini-Baggio-Alex és akkor még ott a többi..Inzaghi-Vieri-Vialli-Davids-Nedved stb..asszem soha nem lesz már olyan keretünk,mint 80-90s-2000-es évek eleje...cserélni kéne hozzá a fél keretet..Vucinic stb játékosok +sem közelítik őket,de még csak a piacon sincs velük 1lapon említhető játékosok... Alexxel 1időben lettem Juve szurker..7éves voltam akkor,de 1sőnek én hatalmas Baggio rajongó voltam és Alex mellett mai napig őt kedvelem leginkább...nem véletlenül mester és tanítvány..1korszakos zseni és 1sztár akiből bálvány lett

Pikka 2012.05.14. 09:35:38

Évek óta nézem az oldalt, a kommenteket de most szólok hozzá először, mert szerintem minden JUVE drukker kedvence távozik. Akkor lettem Juve drukker mikor visszasorolták a csapatot és akkor lettem Del Piero szurkoló mikor ezt hallottam tőle "egy lovag mindig hű marad szíve hölgyéhez" Grande CAPITANO

Pikka 2012.05.14. 09:36:28

Évek óta nézem az oldalt, a kommenteket de most szólok hozzá először, mert szerintem minden JUVE drukker kedvence távozik. Akkor lettem Juve drukker mikor visszasorolták a csapatot és akkor lettem Del Piero szurkoló mikor ezt hallottam tőle "egy lovag mindig hű marad szíve hölgyéhez" Grande CAPITANO

Pikka 2012.05.14. 09:37:22

Évek óta nézem az oldalt, a kommenteket de most szólok hozzá először, mert szerintem minden JUVE drukker kedvence távozik. Akkor lettem Juve drukker mikor visszasorolták a csapatot és akkor lettem Del Piero szurkoló mikor ezt hallottam tőle "egy lovag mindig hű marad szíve hölgyéhez" Grande CAPITANO

Pikka 2012.05.14. 09:39:00

bocs hogy háromszor ment el csak mindíg hibát írt ki utána meg elküldte

Jade2364 2012.05.14. 09:43:22

Tudtam egész évben, hogy a szezon végén ez be fog következni, de most mégis minden percben a sírás folytogat, ha rágondolok. Tényleg annyira hihetetlen, hogy egy másik csapat mezét húzza magára jövőre. Nem tudom miért,de a lelekem mélyén még mindig bízom benne, hogy marad. De, ha nem így lenne akkor csak megköszönöm neki, hogy egy csajszit anno 1996-ban leültetett a TV képernyője elé és azóta is odaszegezi minden Juve és egészében véve, minden foci meccs elé. Azon szerencsések közé tartozom, akik élőben is láthatták játszani. Grazie Capitano tanítsd meg a digóknak mi az a foci!!! Forza Juve Forza Alex Del Piero Mi Capitano!!!!!!

Ismeretlen_187150 2012.05.14. 10:53:27

Nagyon jó írás Lassus, ügyesen megfogalmaztad! Szép munka!

Ismeretlen_137164 2012.05.14. 11:36:45

Nem tudok mit mondani... Nem hittem hogy 30 évesen még így meghatnak ezek a dolgok hogy megkönnyezzek valamit! Nem is tudom hogy mióta vagyok Juve fan...talán 96.körül... Del Piero Inzaghi miatt lettem Juvés...tehát az én,,,generációm most hasonló érzelmeket érez.. És ez nagyon fájdalmas! De így elbúcsúzni valakitől aki talán a klub valaha élt legfontosabb játékosa,hogy Scudettóval mehet tovább....az leírhatatlan!! Forza Juve Forza ALESSANDROOOOOOOOOOOOOO DEL PIEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Diego2889 2012.05.14. 11:41:27

Nem tudom h most mi lesz így velünk.. nem tudom elképzelni sem:( Örök példakép marad több millió Juve szurkolónak.. rengeteget adott a csapatnak és nekünk, szurkolóknak is.. Nem tudom felfogni h miért nem kap még 1 évet :( Grande ALEX!

Ismeretlen_149085 2012.05.14. 12:28:57

Köszi Lassus, jó poszt volt! Szerencsére a hozzá méltó módon távozik, a kupát a magasba emelve, ez a kép a retinámba égetődik örökre. Sokan vagyunk így: a legnagyobb részben ő miatta lettem zebra, nekem is elképzelhetetlen egyelőre egy Juve-szezon Del Piero nélkül. Egyébként könnyen lehet, hogy Di Natale is visszavonul az EB után, nagy veszteségeket szenved a Serie A. De bízom benne, hogy ez ad lökést sok fiatalnak, és talán a teret átadva méltó örökösök lépnek a helyükre. Illetve, ahogy írva van, az észak-amerikai kiruccanás után más pozíciókban térnek vissza a calcio vérkeringésébe. Mekkora lenne például edzőként egymás ellen látni őket. Nincs még vége a sztorinak, biztos vagyok benne, hogy amekkora egyéniségek sok sikert érnek még el más területeken.

BigP86 2012.05.14. 14:15:42

25 évesen, vasárnap délután egy olasz étteremben néztem a Sky sportot és potyogtam a könnyeim mint egy kisgyereknek. Nem érdekelt hányan néznek hülyének, ki bámul, megszűnt a világ és csak azt láttam, ahogy az ember, A LEGENDA sétál körbe a pálya szélén és együtt sír az egész stadion. Belőlem sport, sportoló ilyen mély érzelmet még nem váltott ki. Kicsit olyan mintha gyászolnék. De arra kell gondolni, hogy minden vég valami újnak a kezdete, márpedig egy szép vég, kupával a kezében, csak valami még szebb kezdete lehet! Sok sikert Alex, sok sikert PÉLDAKÉPEM! Peti

Juventino 2012.05.14. 19:03:52

Még mindig nem hiszem el,képtelen vagyok rá.Ott az az optimista gondolat a fejemben,hogy:"na,majd a Coppa Italia után mégis marad.",de ez csak egy álom.Szinte biztos,hogy távozik. Vele együtt akkora klasszisok is,mint Nesta,Zambrotta,Gattuso,Di Vaio,Seedorf és a személyes kedvencem:Pippo Inzaghi. Vannak,akiknek ezek nevek semmit nem jelentenek.Akik azt sem tudják,hogy Nesta a Lazio-ban játszott a Milan előtt.Ők most nem értik,mit jelent ez nekem. 100db Cristiano Ronaldo nem ér annyit,mint egy Alex.Állítom,a nagy margitszurkolók azt sem tudják,ki az a McManaman vagy, hogy Seedorf náluk is játszott.Ők nem igazi szurkolók,mert azok mi vagyunk!Grazie Juventus!!!

Ismeretlen_102194 2012.05.14. 21:46:18

Bazzzzz, ez most komoly!?Neeeeeee :((((( Grande Capitano!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inzaghitól, aki lesen született!;))))))

scarmigliato 2012.05.14. 22:54:00

Nehéz megemészteni... A csodákban pedig hinni kell... Alessandro Del Piero a maga nevében egy csoda volt. Un bianconero vero. Sok idő telt el 1993. szeptembere óta. Fantasztikus meccsek, megmozdulások, gólok, bajnokságok, minden, minden... Itt volt velünk ezidáig, nem hagyta el szeretett csapatát egy percre sem, ha kellett mindig odatette magát. Magyarország összes Juventus FC szurkolójának nevében csak annyit mondok: GRAZIE CAPITANO!

MdewC 2012.05.15. 11:07:48

Forza! Forza Del Piero! Örökre a legjobb! Hajrá! ;(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása