Átigazolási pletykák

Hosszabb összefoglaló írást közöl a goal.com olasz kiadása a Juventus januári tevékenységéről, már ami a játékos piacot érinti. A bianconerik eddig az egyik legaktívabbnak számítanak a piacon az olasz csapatok körében, Borriello érkezése után egyre valószínűbbnek tűnik Pizarro és Caceres Torinóba költözése is.

A jelek szerint Marrotta legfőbb célja a legtöbb csapatrész megerősítése a téli átigazolási szezonban, ez minden bizonnyal nélkülözhetetlen a scudettóért folyó harc folyatásához, még akkor is, ha többször is tisztázták a klub háza táján, hogy idén nem a bajnokság megnyerése az elsődleges cél.

Mi hiányozhat? Tény, hogy elsősorban a védelem szorul megerősítésre, ide az első érkező minden bizonnyal Martin Caceres lesz. Az uruguayi megfelelő helyettese lehet a meccsenként már-már maratoni távot futó Lichtsteinernek, azonban mellette szól még, hogy a védelem szinte minden posztján bevethető. A válogatottban ő leginkább baloldali védőt játszik, mely régóta hiányposztnak számít a Juventusnál (bár a legtöbb szakíró elismerően szól az elmúlt meccseken ismét szerephez jutó De Cegliéről, azonban nem valószínű, hogy tartós megoldás lenne az ő játszatása).

Az erre a posztra érkezőkről szinte nap, mint nap új neveket lehet olvasni, a többször is előkerült játékosok közül egyre kevésbé valószínű Hummels vagy Bruno Alves érkezése, azonban ismét feléledtek Alex esetleges Juventusba szerződéséről szóló hírek. Mint ismert, Villas Boas néhány héttel ezelőtt nyilvánosan elengedte a 29 éves brazilt. A hírek szerint a Chelsea 5 millió euróban határozta meg a játékos kivásárlási árát, a Juve korábbi, 2,5 milliós ajánlatát legutóbb 3 millióra emelte. Tény, hogy közelednek az álláspontok, de a megállapodás továbbra is messzinek tűnik…

Ahhoz, hogy a Juventus sikeresen zárja a januári átigazolási szezont, elengedhetetlen, hogy megszabaduljon pár régóta száműzött játékosától, akiknek értékesítéséből jelentősen megnőne a klub költségvetésének bevételi oldala. A szurkolók által régóta eltanácsolt játékosokon kívül egyre több hír szól Sörensen Bolognába szerződéséről, kérdés, hogy csak kölcsönszerződésről lenne-e szó, vagy esetleg végleg megvásárolná őt a csapat. A fiatal dán játékos a tavalyi kényszerű, de korához képest viszonylag sikeres bemutatkozása után egy percet sem kapott még Contétól a bajnokságban.

Nem meglepő, hogy egyre többet írnak az újságok Eliáról és Krasicról is, utóbbit a mai lapok újból az Interrel boronálták össze, csakúgy, mint Fabio Quagliarellát.

Bár hivatalosan még csak pár napja nyitott a játékospiac, máris rengeteg pletyka kering a Juventus körül, kívülállókéntó lehetetlen most megjósolni, hogy fog kinézni a klub játékoskerete februárban.

Végül a goal.com által legideálisabbnak vélt kezdő tizenegye februártól a következő:
Buffon – Lichtsteiner; Barzagli; ALEX; Chiellini – Marchisio; Pirlo; Vidal – Pepe; BORRIELLO; Vucinic

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr594654922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása