A hét kérdése

Újra egy kérdéssel szeretnénk megszondáztatni Titeket!

A bologna elleni kupameccs után a csapat és a játékosok teljesítményének megítéléséről is sokat lehetne vitatkozni. Sőt ezt meg is tettétek, hiszen nagyon sok és nem egyszer teljesen ellentétes véleményt olvastam a vonatkozó posztnál. Volt aki a pozitívumokat és természetesen volt, aki a negatívumokat emelte ki.

Olvasgatva a kommenteket, azt kell mondjam nem mehetek el szó nélkül a Juventus, jószerivel már mindent megnyert támadója és egyben ikonja, Alessandro Del Piero megítélése mellett. Rengeteg dicsérő szót kapott a még mindig megmutatkozó játékintelligenciája és technikai tudása miatt, de nem kevés olyan olvasó is van, aki inkább a lassúságát és önzőségét hozta előtérbe.

Tényleg önző Alex? Megkopott a technikája? Vagy még mindig hihetetlenül jól lát a pályán és beleadja szívét-lelkét? Csak a meccshiány látszik rajta, vagy sajnos be kell látni, hogy gyerekkorunk hőse már nem olyan fit, mint anno? Ezekre és főleg a következő kérdésre keressük a választ!

TE MILYEN SZEREPET SZÁNNÁL MA DEL PIERONAK?

A "ma" szócska fontos a kérdésben, hiszen nem az 1997-es Alexről és nem is a vélt jövő éviről van szó!

A véleményeiteket kommentben várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664654872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_197458 2011.12.10. 14:06:04

Véleményem szerint Del Piero még mindig jó technikás játékos, vannak jó megmozdulásai, jól lát a pályán, de sajnos az idő múlása meglátszik rajta is. És nem mehetünk el amellett sem, hogy az elmúlt két szezon pocsék eredményében nagy szerepe volt a pocsék edzők mellett annak is, hogy túl nagy szerepet kapott. Akármilyen jó játékos, sajnos már lasabb lett, és nem bírja már a sok terhelést. Tavaly meg tavaly előtt is láthattuk a szabadrúgásai, amik azelőtt 95%-ban gólt eredményeztek, már nem mennek be. Sajnos be kell látni, hogy nem lehet ma már a csapatot köré építeni, ahogy az elmúlt két szezonban. És sokszor vetődött fel tavaly meg tavaly előtt, hogy ő a csapat legjobbja. Na ez az. Hol végeztünk? A 7. helyen. És idén Conte jól csinálja mert nem kezdeti. De viszont nyert meccseken én beraknám 20-30 percekre. Annyit még tud játszani. De abban is van igazság, hogy sokszor nem a legjobb döntéseket hozza meg. Tavaly is nem egyszer fordult elő, hogy lassú, de próbált egymaga gólt szerezni, mint régen. Sokszor önzőnek tűnik. És a baj az is, hogy hiába mondják sokan, pl az inter elleni meccsen is, hogy mien okos, mennyi szabadrúgást kiharcol. Nem. Sajnos ez nem jó. Egyrészt sokat töredezik a játék, másrészt sajnos a sok esése abból adódik, hogy már könnyebben fellökik. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy az aranylabdát nem kapta meg soha. Pedig ő megérdemelte volna. CR idén lehet másodszorra megkapja, pedig Alex fiatalon 100x jobb volt a suttyójánál. És ott van Messi is, lehet ő kapja meg másodszorra. Pedig idén elég keveset mutatott az aranylabdához. És régen kedveltem, ma már ő is egy magától elszállt, állandóan reklamálos, magát feldobálos beképzelt barom lett. És sajnos a mai gyerekeknek ilyen példaképei vannak. Anno nekünk meg? Alex, Puskás, Nedved, Trezeguet. Nekem ők az örök kedvenceim. Trezeguet a 98-as VB lett kedvencem. DP meg mikor először láttam a BL-ben játszani 96-ban, még a döntő előtt a legjobb 8 között. Nagyon megkedveltem. Azóta az örök kedvenc.

FJ 2011.12.10. 14:06:41

Tényleg önző Alex? Kicsit az de inkább nagyon akar és azért. Megkopott a technikája? Vagy még mindig hihetetlenül jól lát a pályán és beleadja szívét-lelkét? Neeem koptt azon a technikán semmi és a szeme is nagyon nagyon jó még :D És igen a legnagyobb tűz még mindig benne van szerintem. Csak a meccshiány látszik rajta, vagy sajnos be kell látni, hogy gyerekkorunk hőse már nem olyan fitt, mint anno? Ez viszont igaz. De hát ez a korral jár.Nem is várhatjuk el hogy olyan kondija legyen most mint 7-8 éve

Ismeretlen_197458 2011.12.10. 14:08:33

Ja azt kifelejtettem, hogy azért vannak és voltak az elmúlt két szezonban is zseniális megmozdulásai. Pl. tavaly volt egy gyönyörű passza Matrinak, amit Matri be is rúgott!

Vialli 2011.12.10. 14:17:53

Én csak is kizárólag csereként számítanék rá ahogy Conte is teszi. Már "megnyertek" meccsek utolsó 10-15 percében beállítanám, de semmi komolyat nem várnék már el tőle az utolsó idényében. Már nem tőle kell elvárni, hogy meccseket nyerjen meg /hál istennek/. Itt van Marchisio és a többi sikerre éhes fiatal. (mondom ezt úgy, hogy a szobám falán nincs egy üres négyzetcentiméter del piero pósztereitől) :) De ez van,... valami véget ért... és valami új elkezdődött.

Ismeretlen_147985 2011.12.10. 14:28:15

Csatlakozom Vialli-hoz, csak és kizárólag csereként számolnák vele, s a már megnyert meccsek vége felé adnák neki lehetőséget, tiszteletből. Úgy gondolom, hogy egy komoly célokért küzdő Juventus-ban már nincs helye Del Piero-nak (már töltelékemberként sem), de ettől függetlenül addig adnák neki szerződést, ameddig futballozni akar. Ő egy világklasszis játékos, akit mindenki ismer, s a Juventus élő legendája is egyben. A szerződések szempontjából nagyon tisztelem a Milan-t, hogy a nagy öregeket addig tartják ott, ameddig csak lehet, nekünk is hasonlóképpen kellene cselekednünk Del Piero-val kapcsolatban. Egészen biztos vagyok benne, hogy a Milan-nál fel sem merülhetne olyan ostobaság, hogy az ikonjaiknak ne adjanak szerződést, s emiatt ezek a játékosok máshol folytassák pályafutásukat. (Mint ismert, Del Piero valószínűleg nem kap új szerződést, de focizni még szeretne, s könnyen lehet, hogy eligazol egy olyan ligába, ahol komoly összegeket fog keresni).

Ismeretlen_177028 2011.12.10. 14:39:07

Már páran elmondták az én véleményemet is korábban. Szegénynek eddig csak a kondíciója romlott meg, de lassan a skill is kopik... Most már hiába áll oda szabadrúgást lőni, most kb. annyi esélye van, hogy bemegy, mint fénykorában annak, hogy kihagyja. Ettől függetlenül látszik rajta, hogy ő Del Piero, de sajnos már csak arra a szerepre alkalmas, amire Conte most használja. Epizódszerepek, kupameccsek, összetartó erő az öltözőben. DE. Nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi formája azért ilyen rossz, mert keveset játszik, plusz görcsöl és bizonyítani akarja, hogy még mindig kell számolni vele, vagy tényleg ennyi a max, amit ki tud honi magából? Ezt nem tudhatjuk, de egy biztos: eljárt felette az idő, a jövő (és már a jelen) Juventusát nem szabad rá építeni. De epizódszerepeket simán kaphat. Kupameccsek illetve nagy rangadók és már félig megnyert meccsek utolsó 10 perce. :)

Ismeretlen_149085 2011.12.10. 15:17:15

Azt a szerepet szánnám neki, amit Conte.

juveman 2011.12.10. 15:22:57

Én is úgy gondolom hogy már csak kupa meccseken szabad a kezdő közelébe kerülnie.:) Nagyon szeretem és biztos hogy nagy letargiába leszek amikor eligazol...(ha tényleg eligazol) de én már csak közönség kedvencnek "használnám" a nagy öreget s csak az utolsó 15-20percekre megnyert meccseken tenném be. FORZA JUVE,FORZA ALEX!:)

Juve4Ever 2011.12.10. 16:52:09

én úgy gondolom hogy a bologna elleni meccsen egyáltalán nem volt önző,és igenis elég jól játszott.volt 1-2 ziccere amit kihagyott.de ha már kihagyott ziccereknél tartunk ottvan vucinic.a lehetetlent is kihagyja.igaz hogy mellette asszisztol,de gólt rúgni képtelen. Alex felett eljárt az idő,az elmúlt 2szezonban nem voltak jó meccsei,ez több dolognak is köszönhető.a korának is,de a hozzá nem értő stábnak is. természetes,hogy alapemberként nem lehet rá számítani,de úgy gondolom a kupában megkaphatja a lehetőséget ezután is,valamint a már eldőlt meccseken,rangadókon ahol a többi támadónak nem megy.a rutinja,akarta,technikai tudása és pályán való látása,a megoldásai még jól jöhetnek ilyen meccseken. az is egyértelmű,hogy enniy játék után senki se nyújt tökéletes teljesítményt. összességében valószínüleg utolsó idényébe szánnék neki momentumokat,ha már nincs nagy tét.

Gabuero 2011.12.10. 16:59:36

Bologna ellen bizonyitotta az oreg hogy meg mindig klasszis ( Elianak passz sarokkal pl. ) es eleg jol birta a 120 percet is. En kiscsapatok ellen egyertelmuen kezdetnem (novara,cesena,lecce) De ha nem is akkoris cserekent fel orakat adnek az oregnek.

Tony 2011.12.10. 17:24:04

Én valahogy még mindig több potenciált látok benne,mint meccs végi 5-10-15 perc. Pl. én Vuci sérülése révén simán betenném a kezdő csapatba a montenegrói helyére. A kupameccsen szerintem az egyik legjobb volt, és érdemes megfigyelni,hogy 37 évesen,mindent megnyerve,a vezetőség irányába lévő véleménye mellett egy huszadrangú olasz kupa találkozón megszakad a sikerért,küzd a Juve mezéért, mint bármikor. Le is szarhatná az egészet és bevághatná a durcát,de nem,ő nem olyan. Ez az elszántság,illetve a tehetségéből fakadó futballtudás jelenleg is alkalmassá teszi arra,hogy segítsen a csapaton. Nem lehet rá építeni már,de én mindenképp több lehetőséget adnék neki,már csak saját önzésből is,hogy az utolsó igazi Juve klasszis megmozdulásait figyelhessem,ami a keret jelenlegi játékosai közül senkiben nincs meg.

Supi 2011.12.10. 18:04:58

Én pedig Tony-val értek egyet. Alapvetően nem kellene már rá építeni a csapatot ez egyértelmű, de most, hogy Vucinic sérült, simán adnék neki lehetőséget. Főként, hogy megnézzük kik lennének helyette: Giaccherini engem a gólja ellenére továbbra sem tud meggyőzni; Krasic jelenlegi formája a 0-val egyenlő, Elia-val nem számol Conte, max Estigarribia lenne nálam most előtte a sorban. Lassú ez igaz, de tény, hogy még mindig remekül lát a pályán, klasszis megmozdulásai vannak, jól fedezi a labdát és pl. megtud csinálni 1 cselt is, nem úgy, mint Matri. A lényeg, hogy kis csapatok ellen, kupa meccseken és eldőlt rangadókon is kellene, hogy kapjon 10-15 percet. Azt viszont nem igaz, hogy nem érdemli meg, hogy szerződéshosszabbítást kapjon, ezt undorítónak tartom...

Ismeretlen_177028 2011.12.10. 18:19:18

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ő esete azért kicsit más, mint mondjuk Inzaghié vagy Maldinié a Milannál. Míg egyik egy befejező csatár, a másik pedig egy belső védő, Alex egy előkészítő csatár, a kreatív támadó, akitől azért (a posztból fakadóan) az az elvárható, hogy jól cselezzen, gyorsan fusson és pontosan lőjön kapura. Szegényben már csak az első van meg, az meg épp arra elég, hogy felrúgják őt a tizenhatos közelében ami után szépen mellélövi a szabadot. Nagyon szeretem, a kedvenc játékosom, miatta szerettem meg a Juventust, de sajnos max ilyen 11 emberrel védekező kiscsapat ellen látok benne potenciált kezdőként. Persze, ha formába lendülne, biztos jó lenne, de van időnk azt megvárni? Mikor a Milan, az Udinese és kicsivel lemaradva a Lazio is ott liheg a nyakunkban? @Supi: megérdemli, de minek? Ő játszani akar, neki nem jó az, ami most van. Ő nem akar Inzaghi lenni,hogy max a lelátón vagy a kispadon látjuk egy-egy pillanatokra. Ezt el is mondta. Viszont egy komoly célokért hajtó Juventus nem engedheti meg magának, hogy több játéklehetőséget adjon neki, mert az az eredményesség rovására menne. SAJNOS. Ezt ki kell emelnem, mert nekem se tetszik, hogy a csapat ikonja szenved a pályán és azon kívül is. Agnelli ugyanakkor hülye volt, amikor azt nyilatkozta, hogy ez lesz DP utolsó szezonja. Annyi tisztesség jár neki, hogy ha nem is maga dönt a sorsáról, de közös megegyezéssel hozzanak döntést.

Ismeretlen_177028 2011.12.10. 18:23:53

@Tony: nem értem egyesek miért nézik le az Olasz Kupát. Ugyanolyan versengés, mint a bajnokság, csak egyenes kieséses rendszerben megy, és nem jár érte BL, csak EL. De attól még ugyanúgy jár érte ezüst csillag, ha megvan a tizedik győzelem. Érdekes módon Angliában nagy jelentősége van a kupáknak, pedig az se jár BL-indulással. Szóval nem értem. Ha meg arra értitek, hogy nem vesszük komolyan, szerintem azért a srácok megmutatták, hogy igenis komolyan veszik, mert végigtámadták a meccset szinte.

Juveen 2011.12.10. 19:40:02

Alex,Nedved,Trez,Buffi..én miattuk szerettem meg a Juventust.Nagyon sokra tartom Alexet,úgy is mint sportolót,és úgy is mint embert! Kiemelkedő dolgokat ért el a Juvéval. Sosem akart elmenni,a nehéz pillanatokban is velünk maradt,a klubhűsége,érdemei,eredményei vitathatatlanok. Emléxem rá..Trezzel milyen párost alkottak..! Nagyon szép idők voltak...Voltak!!! Akármennyire is nehéz ezt kimondani,ő már nem az,aki akkor volt. Már csak a tapasztalata az,ami hasznunkra lehet,ezért én is úgy gondolom hogy csereként addig maradhatna amíg ő akar! Aztán valami hasonló pozícióban foglalkoztatni,mint Nedvedet. A reklámértéke pedig még mindig óriási..Arra is alkalmas lehetne hogy az ifjú titánokat akiket le akarunk igazolni,személyesen győzze meg,hogy ide igazoljon,ne a Citybe mondjuk. Őt mindenki tiszteli,ismeri. Én soha sem engedném el! A pályán tényleg át kell adnia a helyét másoknak,mert az ő ideje lassan lejár. Viszont nagyon szeretnék idén még 1-2 Alex gólörömöt látni! Nagy küzdő szellem,szerintem összejön! Mindig gólt szeretne szerezni,talán ezért tűnik önzőnek. Ő jót akar imádott klubjának,biztos vagyok benne,és nem fog itt Amauriskodni. Ha úgy érzi fel fog állni a cserepadról is.

Ismeretlen_184566 2011.12.10. 22:21:33

A Bologna ellen megmutatta, hogy lehet még rá számítani. Egy félidőt mindenképpen. Az előző évek sikertelensége meg nem mérvadó.

Tony 2011.12.11. 01:49:42

Lord_Viktor! Azért ne tegyél úgy,mintha most születtél volna meg. Nagyrészt le is írtad a választ. Angliában komolyan veszik, Olaszországban meg hagyományosan nem. Annyira veszik komolyan a csapatok,hogy a tartalékosok futnak ki a pályára. Nem véletlen,hogy az olasz rekordbajnok 100x éves fennállása során "mindössze" 9x nyerte meg, az Inter 7x, a Milan 5x. Senki nem szakad meg érte, mert egy viszonylag jelentéktelen trófea ami senkit nem érdekel komolyan. Ha az elmúlt 100 évben ez a gyakorlat alakult ki,akkor nem tudom mi a kérdés azzal kapcsolatban,hogy valakinek ez a véleménye róla. Saját magad meg is fogalmaztad,hogy mi a különbség a két "versengés" között. Akkor a nézőszámról, a bevételekről, stb,stb ne is beszéljünk. Nem is értem a kérdést.Annyira egyértelmű a válasz.

Ruida 2011.12.11. 02:00:15

Szerintem egy támadós felállás esetén felejthető játszatása, akár csereként is. Amennyiben baj van, és támadóbb hadrendre váltunk meccs közben akkor tanácsos beállítani, legalábbis véleményem szerint. Ha el tudja fogadni, hogy akár csere cseréje legyen, akkor adjunk neki új szerződést, ha nem, sajnos nincs helyes megoldás. Pofátlanság magyarul elküldeni, de hülyeség lenne kényszerből játszatása is.

Catanese 2011.12.11. 10:00:53

Még mindig jobb, mint Vucinic...ennyi idősen is. Itt Mirko-nak kellett volna bizonyítania először is , h egyáltalán méltó a Juve mezére és fel tud-e nőni a feladathoz. De mivel Conte-baby ( Giaccherini-vel egyetemben ) ezért a kezdő kapásból. Engem MV nem igazán győzőtt meg. Kezdőben lenne a helye DP-nek és játszania kellene amíg bírja, de ha csere akkor is adnék neki 1 félidőt. Ez a mostani helyzet szerintem ugyanaz , mint Capello alatt ( Ibra méltatlanul sokat játszott DP kárára ). De Ale emberi nagyságára és csapat iránti alázatára jellemző, h nem balhézik, pedig ha valaki megtehetné ( érdemeire való tekintettel ) az csak ő lehetne. Igen látszik rajta a meccshiány de ez akkor is így lenne, ha 10 évvel fiatalabb volna. Teljesen méltatlan és felháborít, ahogy most kezelik ( Agnelli és Conte ) neki innen kellene visszavonulni és utána a klubnál hasznát venni valamilyen beosztásban ) lásd : Nedved, Boniperti... Volt már, h a szokásos 5-10 percnél korábban lett becserélve idén és az addigi szürke játék egyből megváltozott, mintegy varázsütésre. Amennyiben tényleg ez lesz az utolsó idény akkor pedig pláne többet érdemelne !

Balu 2011.12.11. 10:23:58

mmartin91: "adnák" Ülj le 1-es!!!

Supi 2011.12.11. 10:37:25

@Balu: Az meg se fordult a fejedbe, hogy az 'á' és az 'é' egymás mellett van a billentyűzeten?:)

Supi 2011.12.11. 10:43:06

Javítom több helyen szerepel úgy, de egyébként a -nákolás, déli nyelvjárással általában együtt jár, szóval nem kellene kötekedni... Inkább érdembe szólj hozzá a témához.

melákovics 2011.12.11. 11:11:56

Hát nekem is vegyes érzéseim vannak ezzel a témával kapcsolatban, ellenben ha racionálisan és objektíven nézzük a dolgot, akkor sajnos azt kell mondjuk, hogy ami most van Vele kapcsolatban ( mikor és mennyi ideig játszik ) rendjén van. A csapat valaha élt legnagyobb alakja, egyénisége, de sajnos az idő mindenki felett eljár. Megmozdulási még mindig élményszámba mennek, ellenben most már inkább kerékkötője a támadásainknak, mint szerves és kihagyhatatlan része. Bele kell nyugodni, minden legenda sorsa ez. Emlékezzünk inkább arra, amit letett az asztalra nekünk és így könnyebb lesz elfogadni mindezt - teszem hozzá ennek meg kell történnie!

Marchisio 2011.12.12. 16:35:08

Srácok lehet ezért meg fogtok lincselni, de ha én lennék az edző ugyan azt tenném mint Mourinho Raullal...Alex egy zseni, egy sztár, akinek el kell döntenie, hogy csereként kap 10-20percet meg egy nagy tapsot, vagy elmegy és van még 2éve egy kisebb csapatba. Nem tudom hogy döntenék a helyébe, a hírnév, és az örök legenda vagy a játék? Bármi lesz az számít, hogy akik szeretik azután is szeretni fogják-e és nagypapa koromban mesélem-e a kis unokámnak, hogy amikor Alexet láttam focizni, azok voltak a szép idők...!

Krissz15 2011.12.12. 17:49:11

Én minden képpen játszatnám meccsenként 1 félidőt..De conte tudja..

ToTTy 2011.12.13. 22:14:28

Igen - megkopott és lassabb lett, ami természetes. De hogy terhéle lenne a csapatnak? Ez baromság. 1,5 millát keres - ami átlag alatti fizu a mostani keretben - mivel ikon és reklámarc, nem ezt érdemelné. Hogy mit játszik? - hát ha sokat nem is (legalább is sokak szerint), de amikor pályára kerül, mindig megváltozik valami a csapat játékán - természetesen jobbra fordul. Kreativitást és mentális felfrissülést hoz, ami legtöbbször felélénkíti/új erőt ad a többieknek. Ez kompenzálja a lassabb mozgását, a passzaival még mindig a semmiből hoz helyzetbe másat, amivel kompenzálja azt az 1-2 esetet, amikor viszont elönzőzte. Összegezve: nem a csapat legjobb formával rendelkező játékosa, de egyáltalán nem teher, egy tökéletes csere játékos, aki szükség esetén simán lehetne kezdő is. Még mindig gólveszélyes és kiválóan irányítja és szedi össze a csapatot. De ha mindezek hazugságok lennének, akkor is Ő a csapat arca a reklámokban, naptárakon, posztereken és a TVben. A csapatnak pedig nagyon kell a reklám, mert vissza kell építeni a régi hírnevet. A jövőben pedig bárhogy is játszon - egy rossz szavam nem lesz rá azok után, ahogy "kihajítják" hálátlanul innen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása