Internazionale-Juventus : 1-2

A Juventus egy emlékezetes győzelemmel elhallgattatta a San Siro közönségét tegnap este. Vucinic góljára még Maicon tudott válaszolni, Marchisio találata viszont válasz nélkül maradt. Ez a két gól elég volt ahhoz, hogy a Bianconeri begyűjtse a három pontot és megőrizze vezető helyét a tabellán.

Inter-JuveConte nem változtatott a hétközi, Fiorentina elleni kezdőcsapaton. Leszámítva természetesen, hogy Storari helyett ismét Buffon védte a zebrák kapuját, aki felépült sérüléséből.

A múlt szezoni torinói derbit Matri jól helyezett fejese döntötte el, és most is ő vette célba az ellen kapuját Vuciniccsal és Pepevel karöltve.

A Nerazzuri élénkebben kezdte a játékot, Conte csapatát egészen a saját félpályáján tartva. Már a mérkőzés elején adódott is lehetőségük a gólszerzésre, előbb Pazzini helyzetét Buffon hárította, majd néhány pillanat múlva Cambiasso nem talált be a kapuba.

A Bianconeri állta a sarat, ami meghozta gyümölcsét. A 12. percben Lichtsteiner robogott el a jobb szélen egy Matritól kapott labdával és passzolt középre, amibe a feladó piszkált bele. Ezt még Castellazzi hárította, de a bogyó Vucinic elé került, aki az öt és felesről nem hibázott és berakta a léc alá. 0-1

Itt már látszott, hogy a Juve magára talált a kezdeti Csipkerózsika-álomból és rohamozott. Két perc múlva Matri került helyzetbe, de ballábas lövése mellément.

Ekkor észbe kaptak Ranieri fiai is, akik a 28. percben Maicon bombája révén egyenlítettek. Egy kis tanácstalanság támadt a Juve védelmének bal oldalán, amire a brazil éles szögből megeresztett egy lövést és a labda megpattanva Buffon hálójában kötött ki. 1-1

Ezek az Inter percei voltak, hiszen nem sokkal később Pazzini a felső lécre fejelte labdát. Azonban itt ki is fújtak a meccs hátralévő részére, hiszen itt véget is értek a veszélyes milánói akciók.

Sőt, 5 perccel később egy nagyszerű Matri-Marchisio kényszerítő után utóbbi talált be laposan a bal alsó sarokba, így újra vezetést szerezve csapatának. Claudio a nagy csapatokra specializálódott, 2 évvel élményszámba menő Inter elleni emelése után ismét gólt rúgott egy tetszetős összjáték után. 1-2

És az előnyt Marchisio tovább is növelhette volna, amikor is a 40. percben egyedül mehetett Castellazzira, de egy igencsak kétes szituáció során a Juve-játékos elesett a tizenhatoson belül, Rizzoli játékvezető sípja pedig néma maradt. Így maradt az állás.

A második félidő elejére kissé felpörögtek ugyan a kék-feketék, de nem tudtak a Juve-védelmen áthatolni. Sőt, előbb Vucinic lövését hárította az Inter-kapus majd Pirlo eresztett mellé egy löketet.

A derbik következménye általában a sok kiosztott lap is, erről most is gondoskodtak a játékosok. A torinóiak 5 sárgával hozták le a meccset, hiszen Bonucci, Vidal, Chiellini, Pepe és Pirlo is kapott egyet-egyet a meccs során.

Conte a mérkőzés utolsó negyedében igyekezett a középpályát megerősíteni és Matri helyett Estigarribiát küldte be, aki 10 perccel később a bal szélen meglódulva egyedül vitte a kapusra, de a lövésébe lábbal beleért Castellazzi. A lehetőség ki-, a szöglet pedig elmaradt, mert a partjelző kirúgásnak ítélte az esetet.

Újabb csere során Vucinicet váltotta Del Piero, aki előtt a Juve utolsó lehetősége adódott. Éppen nem lesen kapta maga elé a labdát az ellenfél kapujától kb. 30 m-re és egyedül roboghatott a kapu felé. Azonban tőle szokatlan módon kissé ötlettelen megoldással a tizenhatos sarkáról laposan elrúgta, de a labda célt tévesztett.

Ezután már csak egy Vidal-Pazienza cserét láthattunk, majd néhány perc múlva Rizzoli lefújta az idéi őszi Derby d’Italiat. A Juventus a 2007-2008-as bajnokság óta először tudott győzni az Inter ellen Milánóban, amivel megőrizte első helyét a bajnokságban.

Inter-Juventus : 1-2

Gólszerzők: Vucinic 12, Maicon 28, Marchisio 33

Inter Castellazzi; Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo; Zanetti, Cambiasso, Obi (Stankovic 64); Sneijder (Alvarez 78); Zarate (Castaignos 46), Pazzini

Juventus Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Marchisio, Pirlo; Pepe, Vidal (Pazienza 89), Vucinic (Del Piero 84); Matri (Estigarribia 70)

Játékvezető: Rizzoli

Sárga lapok: Bonucci 22, Vidal 45, Chiellini 54, Pepe 55, Chivu 59, Sneijder 65, Pirlo 67 
Piros lapok: -

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr264654455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása