Conte: "Jól kezeltük a játékot"

Antonio Conte új Juventusa egyre inkább kezd hasonlítani magára a trénerre: ugyanaz az energia, elszántság és karakter látható a csapatnál is.

Antonio Conte

A Siena legyőzése nem volt olyan látványos, mint a Parma elleni 4-1, de a győzelmet kemény munkával és akarattal sikerült elérni.

"Egy nagyon jól szervezett csapat ellen játszottunk, akik Gonzalez sebességének és Calaió ügyességének segítségével próbált meg legyőzni bennünket. Jól kezeltük a játékot, és nagyon fontos győzelmet sikerült szereznünk."

"Az elmúlt években jellemzővé vált, hogy a Juve fontos pontokat veszített a kis csapatok ellen. Ezúttal nem a szerencsének köszönhetően hoztuk el a három pontot, hanem mert jól felkészültünk a mérkőzésre. Tudtuk, mivel okozhatunk veszélyt a Siena kapujánál."

"Nagyon keményen védekeztünk, mert tudtuk, hogy veszélyesek a kontráik. Megfelelően agresszívak és elszántak voltunk, de sok csapat szenvedni fog a Siena ellen."

A Juventus most már minőségi cserékre is számíthat, hiszen Vidal, Del Piero vagy Quagliarella csereként beállva jelentősen megváltoztathatja a játék képét. A chilei ezúttal is a padról kapott lehetőséget, energiát, harcosságot adva a csapat játékának, Conte pedig megváltoztathatta a felállást.

"A győzelem a legfontosabb. Vidallal vagy nélküle. Azért változtatok, hogy győzzünk. Ma ez egy nagyszerű akciónak köszönhetően sikerült. Vidal frissességet hozott, amikor az ellenfél már fáradni kezdett. Jól játszott, de ez a csapat többi részére is igaz."

"Krasić a padon? Csapatként kell fejlődnünk, és ehhez néha az kell, hogy Pepe és Giaccherini játsszon, Krasić vagy Estigarribia pedig a padon üljön. Jelenleg Pepe és Giaccherini játéka jobban illik a csapat játékához. Egyébként Krasić ma beállt volna, ha Matri nem kap egy kisebb rúgást, és nem kell lecserélni."

Andrea Pirlo ezúttal is megbízható teljesítményt nyújtott, jól tartotta a labdát, és sokszor nagyon jól oldotta fel a csapatra nehezedő nyomást.

"A belső középpályásokkal sokat dolgozunk a védekezésen. Pirlo igazi bajnok, de nagyon meglepett a viselkedésével: soha nem panaszkodik, igazi példaképként viselkedik, és ez számomra nagyon sokat jelent. Az edzéseken is rengeteget dolgozik, és ez másokat is keményebb munkára ösztönöz."

A Siena legyőzésével a Juventus öt pontos előnnyel áll az Inter, a Lazio és a Roma előtt, de Conte szerint ez még nem jelent semmit.

"A keret minőségét tekintve a milánói klubok mögött állunk, a Napoli és a Lazio évek óta folyamatosan fejlődik, de mi is képesek vagyunk az előrelépésre."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr624654740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása