A Juve újabb lépéseket tesz az igazáért

A Juventus meghatározta következő lépését az igazságtalan Calciopoli ítélet ellen megkezdett harcban. Andrea Agnelli elnök és néhány jogi képviselő sajtótájékoztatót tartott tegnap Rómában, ahol vázolták tervüket.

Andrea Agnelli

"A Juventus a pályán játszott és ott próbált meg győzni. Látva, hogy ez a meccs (a jogi út- a szerk.) Rómában fog játszódni, ez a megfelelő hely, hogy bemutassuk Önöknek stratégiánkat." - nyilatkozta Agnelli.

"Miután rádöbbentünk a 14 hónappal ezelőtt a FIGC-nek benyújtott petíciónk lehetséges eredményére, kértem a klub jogászait, hogy gondolkozzanak el és dolgozzanak ki egy stratégiát az igazunk érvényesítésére."

A Juventus meghatározta következő lépését az igazságtalan Calciopoli ítélet ellen megkezdett harcban. Andrea Agnelli elnök és néhány jogi képviselő sajtótájékoztatót tartott tegnap Rómában, ahol vázolták tervüket.

Andrea Agnelli

"A Juventus a pályán játszott és ott próbált meg győzni. Látva, hogy ez a meccs (a jogi út- a szerk.) Rómában fog játszódni, ez a megfelelő hely, hogy bemutassuk Önöknek stratégiánkat." - nyilatkozta Agnelli.

"Miután rádöbbentünk a 14 hónappal ezelőtt a FIGC-nek benyújtott petíciónk lehetséges eredményére, kértem a klub jogászait, hogy gondolkozzanak el és dolgozzanak ki egy stratégiát az igazunk érvényesítésére."

A csapatot ugyanis megfosztották a 2005-ös és 2006-os bajnoki címektől a Calciopoli eljárás részeként. Az első scudetto senkihez sem került, míg a másodikat az Inter együttese kapta meg. Miután a Nápolyban lefolytatott jogi per kimondta, hogy a bírók befolyására irányuló tettek szélesebb körben alkalmazott "praktikák" voltak, amiket többek között az Inter is alkalmazott, a Juve kérte a FIGC-et, hogy vizsgálja felül álláspontját.

Múlt hónapban a FIGC végrehajtó bizottsága az ügyvédeivel folytatott tanácskozás után kijelentette, hogy a történtek ellénére sincs törvényes jogi eszköze megfosztani az Intert az ajándékba kapott címtől.

"Be fogunk nyújtani egy fellebbezést a TNAS (Nemzeti Sport Választott Bíróság - a szerk.) szervezethez. Valamint továbbítani fogjuk petíciónkat a Lazio tartományi Legfőbb Ügyészség vezetőjének, a római prefektusnak, a Belügyminisztériumnak, a CONI Menedzsment tisztviselőjének és az UEFA Végrehajtó Bizottságának. Ezek csak a kezdeti lépéseink és nem fedik le az összes jövőbeli akciónkat" - folytatta az elnök.

"Megnyertük a 2005-2006-os scudettot, méghozzá a pályán a 91 pontunknak köszönhetően, de azt másnak adták egy adminisztratív lépés eredményeként. A becsület címeként utaltak rá, de ez csak egy elrendelt scudetto volt. Teljesen különböző bánásmód van az eljárások között, és ez számunkra elfogadhatatlan."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr454654174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego2889 2011.08.11. 11:23:41

ez a beszéd :D van 1 olyan érzésem h ez még évekig el fog húzódni..

Ismeretlen_102246 2011.08.11. 11:25:20

Helyes! Ez a beszéd! Nem szabad hagyni magunkat... nehogy megszokják, hogy mindig belénk rúghatnak.

juventus ye · http://juventus blog 2011.08.11. 11:50:01

Egyetértek az előttem lévők írásával.

Diego2889 2011.08.11. 11:54:48

jó lenne ha tisztára tudnánk mosni a nevünket.. nagyon sokan bántják a csapatot, h jajjj a budakirály stb.. ha kártérítést nem is kapunk, legalább 1 nyilvános bocsánatkéréssel jönnek nekünk ..

Kotrevák Kelly 2011.08.11. 12:23:39

Biztos, h még évekig el fog húzódni. De ha ez az ára, h tisztára mossuk magunkat, a sintert meg tönkre tegyük (ahogy ők minket), akkor legyen! Köszönheti az egész olasz labdarúgás a férgeknek, h ott tart, ahol tart. morattinak meg golyót a fejébe! Jó sokat!

Ismeretlen_184566 2011.08.11. 12:45:19

Egyetértek. A nevünket tisztára mosni szerintem már nem nagyon fogják hagyni (meglepne, de nagyon jó lenne, ha mégis sikerülne), de ne velünk statuáljanak példát, amikor tudjuk, hogy mások ugyanennyire bűnösök, ha nem jobban.

Ismeretlen_108746 2011.08.11. 12:50:44

Nem kérdés, hogy ezt az ügyet a végsőkig el kell vinni, ezért szimpatikus Agnelli törekvése. Nem állítanám, hogy pontosan ismerem a sokrétű ügy minden részletét, de ha minden igaz arról van szó, hogy az új bizonyítékok alapján kiderült, hogy az ügyben az Inter is sáros. Márpedig ha így van, szó sincs arról, hogy a Juventus tisztázhatná magát. A legjobb forgatókönyv az lehet, hogy az Inter-től is elveszik a 2006-os Scudetto-t, s őket is megbüntetik. Ennek nagyon örülnék, de ha jól értem, arra esély nincsen, hogy a Juve bármit visszakapjon, vagy bármiféle kompenzációban részesüljön.

Bianconero 2011.08.11. 13:52:43

"A Juventus név megint szép lesz,méltó régi nagy híréhez!" az intert kizárni megfosztani őket a scudettotól és Morattit börtönbe juttatni vagy az olasz maffia majd megteszi az intézkedéseket.Ekkora egy patkány embert nem is értem hogy lehet a futball közelébe.De sokakkal ellentétben én nem bizakodok benne hogy bármi is történni fog.Az az olasz futball szégyene lenne,sokkal könnyebb igy elintézni h kizárták a juvét a többit pedig elhallgatni.ne legyen igazam

Ismeretlen_177028 2011.08.11. 14:20:34

Nyilvánvalóvá vált, hogy itt már csak a FIGC-en felül álló olasz hatóságok illetve a nemzetközi bíróságok tudnak igazságot tenni. Nyilván el kell vinni ezt a végsőkig. És nem értek egyet azzal, hogy nem kaphatjuk vissza a címeket, mert véleményem szerint nem csalt senki. Nem volt szó bírók megvesztegetéséről, konkrét meccsek megbundázásáról, itt csak arról volt szó, hogy ki, mennyit csevegett a bíróküldőkkel.

Ismeretlen_108746 2011.08.11. 14:31:27

@Lord_Viktor: "És nem értek egyet azzal, hogy nem kaphatjuk vissza a címeket, mert véleményem szerint nem csalt senki. Nem volt szó bírók megvesztegetéséről, konkrét meccsek megbundázásáról, itt csak arról volt szó, hogy ki, mennyit csevegett a bíróküldőkkel." Ez igazából egy jogi jellegű, nem szubjektív kérdés. Amennyire én tudom, az soha nem merült föl, hogy a Juve ne lenne bűnös. Amibe kapaszkodni lehet, az az, hogy ez egy "bevett gyakorlat" volt, amit mások, köztük az Inter, is alkalmaztak. Vagyis (ahogy Moggi mondta) vagy mindenki bűnös, vagy senki sem az. Az újabb bizonyítékok, amelyek alapján újabb per indult, az Inter-re nézve terhelőek. Azt nehéz elképzelni, hogy a dolog visszacsinálódna, inkább az lehetne reális, hogy az Inter-t is megbüntetik. Nem véletlen, hogy Agnelli minden idevágó nyilatkozatában az egyenlő elbírálás szükségességéről beszél. Azért azt meg senki sem gondolhatja komolyan, hogy a bolognai mártás receptjéről cseverésztek a bírók küldéséért és kiválasztásáért felelős személyekkel. Ez egy baromira nem kóser ügy volt, s nagyon szomorú, hogy az olasz labdarúgás még mindig itt tart.

melákovics 2011.08.11. 14:43:28

Én is veled értek egyet Apuleius, miszerint mi csak maximum annyit bizonyíthatunk, hogy nem csak mi voltunk bűnösek. Ellenben én olvastam valahol olyat is, hogy azért, amit mi csináltunk - bár nem volt szép - de csak pontlevonást kellett volna kapnunk. Ellenben visszasorolást és pontlevonást kaptunk, ami miatt rengeteg pénztől estünk el. Szerintem Agnelli-ék ezt a pénzt kérhetik számon. Meg nem mondom, hogy hol olvastam, de a Juve-nak csak pontlevonás járt volna, mint akkor a Milan-nak, és a két milánói gárdát kellett volna kizárni. Ezt figyelembe véve, talán jogos lehet az anyagi kártérítés, persz egyszer sem biztos, hogy meg is kapjuk. Még emlékszem, mikor Moggi azt mondta, hogy vagy mindenki bűnös, vagy mindenki ártatlan, és ő a saját ártatlanságát akarta bebizonyítani. Sajnos mára max annyit érhetünk el, hogy kiderül, nem csak mi voltunk benne.

Ismeretlen_177028 2011.08.11. 14:43:58

@Apuleius: ahogy én emlékszem a bíróküldőkkel való csevegés a szövetség ötlete volt, hogy gördülékenyebbé tegye az együttműködést. Az, hogy ezzel visszaéltek, és lobbiztak azért, hogy ez vagy az a bíró legyen, az már más tészta, de konkrét befolyásolás a bajnokság szempontjából nem történhetett. A Juve nagy fölénnyel nyerte mindkét Scudettot, arról nem is beszélve, hogy a Juvét és a Milant elítélő FIGC akkori elnöke nyíltan interbarát volt, azt hiszem korábban dolgozott a csapatnál is, de ez utóbbiban nem vagyok biztos. Szóval egy bevett gyakorlatot fújtak fel és vetítették rá a Juvéra, az intert meg simán kihagyták belőle. Az a két scudetto minket illet, és ezt most nem elvakultságból mondom. Az, hogy visszakapjuk-e őket, nem tudom, de az a minimum, hogy vegyék el az intertől. Én már akkor elégedett leszek.

Ismeretlen_108746 2011.08.11. 14:54:06

@melákovics: Sajnos nem ismerem pontosan, hogy a FIGC milyen szankciókat hozhatott volna reálisan. Nagyon remélem, hogy van remény arra is, hogy a Juventus kompenzációt kapjon. A két visszakapott Scudetto mellé természetesen. @Lord_Viktor: Erre a részletre sajnos nem emlékszem, mármint, hogy ez a szövetség ötlete lett volna. Számomra sem kérdés, hogy a két elvett Scudetto a Juventus-t illeti, s gyomorforgató volt az egész eljárás. Más kérdés, hogy már a Juve akkori vezetőségének is sokkal tökösebbnek kellett volna lennie. Vitán felül áll, hogy tényleg úgy van, ahogy Moggi mondja. Vagy mindenki bűnös, vagy mindenki ártatlan. Mindettől függetlenül azt gondolom, hogy ez a bevett gyakorlat nagyon tisztátalan volt, s bizony lehetőséget adott arra, hogy meccsek eredményeit manipulálják. Azonban ez nem a Juventus, hanem az egész olasz labdarúgás és közélet bűne. Én is pontosan ugyanazt gondolom az ügyről, mint te, de nem vagyok túl bizakodó. Első körben én is megelégednék az Inter kizárásával, a Scudetto elvételével, de a Juventus-t elképesztő méretű anyagi és erkölcsi kár érte. Ezt nagyon nehéz lesz helyrehozni.

melákovics 2011.08.11. 15:02:45

@Apuleius Az anyagi kárt a legkönnyebb visszaadni, ha megítélik, akkor meg kell kapnunk. Ellenben az erkölcsi károkat szerintem sajnos soha az életbe nem fogjuk tudni elfelejteni. Sem mi, sem a játékosok, sem a vezetők. És sajnos igaz az a része, hogy nem minden esetben voltunk tisztességesek, de az újabb bizonyítékok fényében kijelenthetjük, hogy szinte senki sem volt az. Ez a hátrányos megkülönböztetés okozta az erkölcsi kárt bennünk. De ezt semmivel sem lehet eltörölni. Hiába zárják ki az Inter-t a huszadosztályba, hiába veszik el a scudetto-kat, hiába tesik őket tönkre anyagilag, nem feledteti velünk az elmúlt 5 évet és amit még mindig nem tudtunk kiheverni.

delpidd 2011.08.11. 19:04:40

Két bajnoki cím vissza. Azóta legalább még kettőt nyert volna az a csapat. Jelentős anyagi és erkölcsi kár: 300 millió eurót behajtani az Intertől és a szövetségtől. Akkor talán el lehetne tekinteni az Inter kizárásától.

Ismeretlen_181235 2011.08.12. 16:56:49

A kártéritést ki fizetné ki? A sintér? Ugyan minek? Mert ha nem fizet??? Mivel tudnák kötelezni, hogy fizessen? Semmivel. A FIGC szintén nem fog fizetni, nem teheti meg. A szövetség szintén nem fog, mert akkor az összes megbüntetett csapat is kérne belőle. Vagyis ha jól végiggondoljuk, semmit nem kapunk vissza. Amit elérhetünk, hogy a sintért belenyomjuk a saját mocskába és esetleg még páűr olasz csapatot. A Juve sem fogja tudni tisztára mosni a nevét, ez a folt ott marad, bármi is legyen vége. Angelli egy dolgot érhet el, hogy példát mutat a küzdésével - és még ha ez milliókat s emészt fel - megéri, hisz ez a Juve-szellem, amit mostanság annyit emlegetnek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása