Lippi: "A Juventus újra erős lesz"

Marcello Lippi biztos abban, hogy a Antonio Conte irányításával a Juventus újra visszatér a győztes útra.

Marcello Lippi

Conte a 90-es években játszott Lippi irányítása alatt, és most nyártól Luigi Del Nerit váltja a klub vezetőedzői posztján.

"Antonio a Juventus megtestesítője." - mondta Lippi a Corriere dello Sportnak.

"Az emberek szeretik őt, és különleges játékosként emlékeznek rá. Ha van valaki, aki alkalmas erre a feladatra, akkor az ő. Az is fontos azonban, hogy a klub megfelelő csapatot építsen köré."

"Mindenkinek hinni kell a Marotta és Agnelli által felvázolt tervekben."

A várakozások szerint az átigazolásokra szánt összeg legnagyobb részét a Juventus egy sztárjátékos megszerzésére kívánja fordítani. A torinóiakkal kapcsolatban leggyakrabban Sergio Agüero nevét emlegetik.

"Semmi kétség, Agüero a Juventushoz méltó játékos. A klubnak olyan játékosokra van szüksége, akik méltók a Juventus nevéhez. Mint például Andrea Pirlo, Carlos Tévez, vagy Giuseppe Rossi."

"Ha a 2010-es Világbajnokság szóba kerül, azt bánom egyedül, hogy nem vittem magammal Rossit."

Lippi kétszer is irányította a Juventust, és elmondása szerint a 2006-os világbajnoki cím után még egyszer leülhetett volna a Bianconeri kispadjára.

"Ahogyan Önök is tudják, néhány évvel ezelőtt tárgyaltam a torinóiakkal egy esetleges visszatérésről. Sajnos azonban másképp láttunk néhány dolgot. Nekem is voltak elképzeléseim a játékosokról, és a klub vezetésének is. Például Marek Hamšíkot javasoltam nekik, ők azonban mást választottak. A játékos azóta a legmagasabb szinteken játszik, keményen dolgozik, és lövi a gólokat..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984653937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_147985 2011.07.05. 19:32:06

"Ha van valaki, aki alkalmas erre a feladatra, akkor az ő." Sokan alkalmasak lennének erre a feladatra, de Antonio Conte egész biztosan nem tartozik közéjük. "Mindenkinek hinni kell a Marotta és Agnelli által felvázolt tervekben." Mert aki nem hisz, azt törvény bünteti, vagy mi? "Ha a 2010-es Világbajnokság szóba kerül, azt bánom egyedül, hogy nem vittem magammal Rossit." Nagyon sok mindent bánhatsz a VB-vel kapcsolatban, nem csak ezt az egy dolgot. "Például Marek Hamšíkot javasoltam nekik, ők azonban mást választottak." Hmm...kíváncsi lennék kit választottunk.

Alessandro 2011.07.05. 19:52:22

Lippi egy jó szakember bár valóban a vb győzelem óta nem produkált semmit, te az biztos hogy ő is sztárokat és komolynak tűnő tehetségeket (Hamsik) hozott volna a klubhoz, akárcsak korábban Deschamps, tehát egyértelmű hogy különböztek a nézetek. Ezért telt most is csak Contéra, mivel ő még nem nyert semmit, így nagyon nem is okoskodhatott, egy Lippihez hasonló szintű edző viszont nem csak egy Agüerot hanem kb még 3-4 hozzá hasonló kvalitású játékost és 200 millió költőpénzt kért volna erre (ami rá is férne a csapatra), de ezt itt egy szakember sem fogja megkapni.

Alessandro 2011.07.05. 20:29:00

Hát igen hatalmas baj, hogy hinni kell az illető edzőnek és mindenkinek Marotta és Agnelli terveiben, az eddigi munkájuk eléggé felemás, és még ott van Elkann, el sem tudom képzelni hogy ha anyagilag rendben lennénk akár egy Mourinho vagy egy ő szintjén lévő edző sokáig bírná itt nálunk. Egy 25 éves Andrea Pirlo tényleg Juve szintű lenne, a mostanival közel sem biztos hogy olyan jól járunk, mint az néhányan várják, Tevez kezelhetetlen játékos és eléggé hangulatember, Rossit én nehezen tudom "elhelyezni", főleg Agüerohoz hasonlítva, meg egyébként is nekünk egy előkészítő kreatív csatárra van szükségünk és nem egy befejezőre. Rossinak ez volt az első komolyabb kiemelkedő éve, tehát nem az ő "itthon" hagyása volt hiba Lippitől, Del Piero, Totti, vagy Cassano inkább hiányoztak abból az olasz keretből. Diego2889: az alatt mit értesz hogy "mmartin legtöbbször igazat ír" ? Itt általában mindenkinek a saját véleménye van leírva, tehát ha valaki az adott cikkhez szól hozzá értelmes formában, akkor azzal nincs baj, de hogy adott esetben mi igaz és mi nem igaz, azt inkább hagyjuk.

Lakatos Di Natale 2011.07.05. 20:55:34

Marcello Lippit a világ egyik legjobb edzőjének tartottam egészen a 2010-es világbajnokságig mert ott gyakorlatilag bohócot csinált magából. Miközben ilyen Iaquinták meg Gilardinok csetlettek botlottak a világbajnokságon a kreatív és remek évet tudó Miccoli illetve Cassano meg otthon unatkozott...Arról nem is beszélve az egész válogatott legjobbja Quagliarella játszott vagy kemény 35 percet...Tény hogy a 2006-os olasz válogatott ott volt a szeren, de hát látni kell hogy azóta más idők járna. Cannavaro totális csőd volt itt nálunk, Grosso megint jócskán gyengébb teljesítményt hozott, Iaquinta egy nagy dupla nulla, Buffon is messze csúcsformájától...El kell felejteni az olaszosítást látható volt az eredménye...Én ezért nem hoznám Rossi-t se! Ha már csatár kell és sztárigazolás akkor csapjunk a lovak közé! Giuseppe Rossi még messze nem világklasszis!

Dana 2011.07.05. 20:57:50

Ha valakinek nem tetszik nem kell olvasni! Akkor hagyjd figyelmen kivű ennyi :) Azért bálványozni se kell :D Én adok Lippinek a szavára. Szerintem arra gondolt hogy mindenkinek hinni kell a tervekben: egységben az erő és a Juve erről mindig hires volt! A különleges légköre miatt :) Ami sajnos az elmúlt években kissé alább hagyott! Conte jó lesz szerintem. Csak jöjjenek az igazolások :)

Victor90 2011.07.05. 21:11:20

Rossi-t ne hasonlísd már 1 kiégett,sérülékeny,impotens Iaquinta-hoz,vagy Gilardino-hoz!Attól,hogy ezek a hulladékok gyengék,attól függetlenül Giuseppe Rossi 1 igazi,minőségi,klasszis játékos!Ráadásul jelenleg a válogatott legjobb játékosa!A világ második legerősebb bajnokságában bizonyít hétről-hétre!A 2010-11-es szezonban 18 gólt rúgott a bajnokságban,az Európa Ligában pedig:11 gólt szerzett!És még a gólpasszairól nem is találtam statisztikát!Gondolom nem kevés asszisztot jegyezz!Fogalmam sincs,mi ez a Rossi ellenszenv!Összetehetjük a két kezünket,ha valóban leszerződtetjük!!!!!!!! Egyébként nálam is elég szépen leszerepelt Lippi!Sokkal többre tartottam.Neki nem csak az az 1 hibája volt,hogy nem vitte ki Rossi-t a Vb-re.Volt ott több baki is,Lippi részéről!

Baggio 2011.07.05. 21:25:12

Ha tetszik ha nem Lippi simán Műringyó szint..mi az,hogy égette magát..faxom az égeti magát,de Lippi nem...1szerencsétlen olasz válogatott volt szerencsétlen barmokból összerakva,mert max 2játékos volt akit nem vitt ki,de ott lett volna a hely...Cassano-Rossi Cassano-t tudjuk miért nem vitte és miért nem vitte volna 10-ből 8másik edző... ennyit erről..Miccolit írtátok..tudtommal volt Juve játékos és itt semmit sem ért el és kb sehol máshol sem...ő olyan aki mind1 menny gólt lő a bajnoksába válogatottba nem tenném be...Totti...hát ő a másik vicc kategória...válogatottban ő még sosem játszott kiemelkedően..amit ő ott botladozik azt más is tudja..Romában 1ász,de a válogatott más terep... Juve szurker vagyok 15éve-7-8éves korom óta..sose szurkoltam másnak,mert ez 1örök szerelem és nem olyan mint 1nő akit lehet cserélgetni....Alex neve van gravírozva még a nyakláncom medáljába /focilabda-számomra 1kincs/ de azt elismerem,hogy ő már nincs olyan szinten...lassú stb még 1jó Juvéba sem lehet kezdő,de nem is kell,hogy az legyen,mert már neki nincs mit bizonyítani..ő 1Legenda Ezekkel a játékosokkal mind1 milyen taktikát alkalmazott volna..kész csőd csapat volt szerkezetileg

Ismeretlen_181235 2011.07.05. 21:35:02

Lippit kedveltem, de azt is tudom, hogy ott Moggi volt az ész és nem ő. A VB-n ezt be is bizonyította. És amellett, hogy kiket nem vitt el, a legnagyobb hibája az volt, hogy vitte Tonit. Ha akkor nem csak Tonit kereste volna mindenki az ivelt labdákkal, akkor lett volna keresnivalónk. Pirlot sem küldtem volna pálya közelőbe az első meccs után, és szerintem ha Camo és Pepe akkor nem szántották volna a két szélt és Chiello nem egyedül lakottott volna valamit hátul, akkor biztosan nem így végződik. Emlékszem minden olasz meccs elé leültem és már akkor elhagyott a remény 90%-a, amikor megláttam a Pirlo-Toni párost a kezdőben. Ja és kifelejtettem De Rossit, aki ugyan szerzett 1 gólt, de semmi egyebet nem csinált a többi mérkőzésen. Szóval Lippi mester a szakértelem hiánya miatt bízott a régi csapatában, de sajnos ők már rég nem oda valók voltak. Fiatalokat pedig nem mert sokat vinni, mert ha felsül, azt a nyakába varták volna. De így is felsült sajnos. G. Rossi pedig már ott is kiemelkedett a játékával és azóta csak fejlődött. Ő is nagyon jó támadó és szívesen látnám zebra mezben. Ezért én Lippi mesternek nem hiszek, de bízom benne, hogy igaza lesz.

Ismeretlen_184566 2011.07.05. 23:42:15

Lippinek vannak, voltak ugyan hibái, de én sajnálom azokat akik a Lippi-féle sikercsapatra, a nagy Juventusra nem emlékezhetnek, a bajnokok ligája győzelemre. Én előtte is néztem a csapatot, de akkor lettem végérvényesen Juventus szurkoló.

scarmigliato 2011.07.06. 01:05:52

Na megszólalt a jó öreg Lippi bácsi is. Valahonnan én is azt érzem, hogy Antonio megfelelő lesz nekünk, mint ahogy ő is mondja... A Marotta által felvázolt tervekkel kapcsolatban pedig kíváncsi vagyok hogyan tovább. Lesz-e ebből az Agüero gyerekből meg Bastosból valami vagy sem. Remélem minél hamarabb meglátjuk!

Ismeretlen_118238 2011.07.06. 07:30:53

Lippa a világ egyik legsikeresebb edzője. Ha valaki ért a szakmához, akkor az pont ő, így nem is nagyok kellene kétségbe vonni szavait. Persze vannak olyan fiatal gyerekek, aki nem láthatták a '90-es évek Juventusát, azt a Juvét aminek nem volt párja a világon. Így ezek az emberek nem is tisztelhetik Lippit, mert nekik csak egy név. Közel 20 éve szurkolok az olasz válogatottnak, és az igazat megvallva egy szerencsétlen társaság. 1994-es döntő is csak Baggiónak volt köszönhető, nem a csapatnak. Lippi legalább nyert egy VB-t, a 2010-es világeseményen meg hozta a válogatott a szokásos formáját. Felesleges Lippit bármiért is felelősére vonni, mert nem sok olyan edzőt tudtok felsorolni, aki annyi mindent elért, mint ő.

melákovics 2011.07.06. 08:13:21

Lippi nálam a fent említett 2010-es VB-n leírta magát, mikor is annyira ragaszkodott a kiöregedett sztárocskáihoz és az átlátszó taktikájához, hogy láttuk mi lett belőle. Az érdemeit nem vitatom el, de hogy ő már nem lenne jó választás, az is biztos. A cikkhez pedig annyit, hogy Ferrara leültetésekor is nem pont ezekkel a szavakkal, de hasonló lényegű nyilatkozata volt és láthattuk mi lett annak a tragikomédiának a vége. Nem istenítem Conte-t, de nem is temetem, majd szezon közben és a végén értékeljünk, addig megkapja meg az esélyt. Ennyi nem több, s nem kevesebb. Nem kell előre agyonsztárolni és megváltót csinálni belőle, mert lehet, hogy ebbe roskad bele.

Ismeretlen_102246 2011.07.06. 10:22:59

Lippi mindig a legjobbak között lesz. Már nincs mit bizonyítania. Minden szavát érdemes komolyan venni és nem kifigurázni. Véleménye persze lehet más az embernek, de Lippi megérdemli a maximális tiszteletet. 4 BL döntő (1 siker), 4 Scudetto a Juvéval és egy VB cím. Ez mindent elmond. Én mindegyik BL döntőt láthattam. Tudom, hogy Ő az akire oda kell figyelni, ha mond valamit. Conte egyébként az egyik Jokere volt a 90-esek évek csapatában.

anyadiszik 2011.07.06. 10:56:05

Az a baj hogy Lippi mindegyik edzőnknél elmondja ezt:S:S

Ismeretlen_102246 2011.07.06. 12:58:39

@anyadiszik: Nem mondta el mindegyik edzőnél, csak Ferrara esetében, de ott sem volt ennyire pozitív talán. Egyébként nem baj. Ha valamit elhiszel, akkor már fél úton vagy ahhoz, hogy meg is valósítsd. Lippi hitet próbál meg adni és az bizony ilyen szezonok után elkél.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása