Conte: "Most már csak rajtam múlik"

A Juventus új edzője, Antonio Conte délután nyilatkozott a sajtónak:

"Olyan, mintha hazatértem volna."

Antonio Conte

A Bianconeri egykori játékosa karrierje nagy részét Torinóban töltötte, sokáig a csapat kapitánya is volt, és most hivatalosan is a csapat új trénerének nevezték ki:

"Köszönöm a klubnak, ez olyan nekem, mintha hazatértem volna. Hét éve vagyok edző, de mindig is erről álmodtam."

"Vannak elképzeléseim, amikhez edzői karrierem alatt tartottam magam, de természetesen ezeken tudok változtatni, fejleszteni az alapján, hogy milyen játékosok állnak a rendelkezésemre. A csapataim általában sokat birtokolják a labdát. Nekünk kell diktálnunk a játék ritmusát. A csapataimnak végig ébernek kell lenniük, sohasem dőlhetnek csak úgy hátra."

"A Spirito Juve az áldozatról, az elszántságról, és mindenek felett a kemény munka kultúrájáról szól."

Sok lap találgatja, milyen átigazolási stratégiát folytat majd a klub Conte edzősködése mellett, és az új tréner mennyire elégedett az eddigi új érkezőkkel.

"Erős csapatot kell építenünk, erről majd beszélünk Marottával. De az elképzeléseink összhangban vannak."

"Nagyon szeretem a Juventust, de ha nem kaptam volna bizonyos garanciákat, és a tervek nem lettek volna kellően ígéretesek, nemet mondtam volna a felkérésre. A legfontosabb dolog, hogy jól igazoljunk a nyáron."

"Pirlo és Marchisio az ideális Juve-játékosok, nagyon örülök, hogy az én csapatomban játszanak. Alessandro Del Piero és Gigi Buffon nagy erősítést jelentenek a keretnek."

"Az erős alapokat már lefektették a csapatnál, nincs szükség forradalmasítani a keretet. A megfelelő motivációkat kell megtalálnunk. Alapvető fontosságú, hogy a játékosok önmaguknak akarjanak bizonyítani."

"A Juventusnál fantasztikus az infrastruktúra, egy edzőnek minden a rendelkezésére áll a jó teljesítményhez."

"Hogy tapasztalatlan lennék? A lehetőséget megkaptam, most már csak rajtam múlik, hogy bizonyítok-e."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984653837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_184656 2011.05.31. 22:51:31

Szép szavak. Csak lássuk a pályán is.

Tony 2011.05.31. 23:00:23

Kíváncsi vagyok ténylegesen mennyire veszik figyelembe az elképzeléseit,illetve,hogy pontosan milyen garanciákat kapott.

juvem 2011.05.31. 23:23:45

"Hogy tapasztalatlan lennék? A lehetőséget megkaptam, most már csak rajtam múlik, hogy bizonyítok-e." na remélem ezt komolyan is gondolja:)

babo410 2011.05.31. 23:35:55

én meg remélem nem gondolja, hanem csinálja! :D

Ismeretlen_153309 2011.06.01. 02:02:05

Sok sikert Conte remélhetőleg eléred a minimális elvárásokat, ahogy mondtad minden csak rajtad múlik, és remélhetőleg átadod azoknak a Spirit Juve-t akik még nem tudják hogy mit is jelent, rajtad a szurkolókon illetve néhány játékoson kívül... FORZA JUVENTUS!!! FORZA CONTE!!!

csakakriston 2011.06.01. 06:15:21

Marchisio es pirlo az idealis juve jatekos?!atyauristen,ez nem sok joval kecsegtet...

Ismeretlen_164215 2011.06.01. 06:45:37

"Az erős alapokat már lefektették a csapatnál, nincs szükség forradalmasítani a keretet." - Remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem kell jobb bekk, sem bal szélső középpályás, sőt kreatív támadó középpályás és csatár sem.

Ismeretlen_170662 2011.06.01. 08:19:01

Miért mi a baj Marchisioval? Ki volt az első aki kimondta hogy ez igy nem mehet tovább? Ki volt aki azt mondta először a játékosok közül hogy meg kell szakadni a pályán? Na ki? Hát a kis Marchisio. Ő Del Piero Buffon Chiellini és De Ceglie tudja igazából hogy mit jelent azt a mezt viselni. 2 éve érdekes nem volt baj Marchisioval. Kell egy rendes edző neki is meg Bonuccinak is Buffonnak is és kb mindenkinek.

Mitya 2011.06.01. 08:30:25

én sem feltétlen értek 1-et 1-2 dologgal de sztem értelmetlen hülyeség már most leírni a kövi szezont...lehet h Conte tényleg mentálisan olyan erőt hoz a fiúkba ami hiányzott belőlük mert azért sok embernek a tudása megkérdőjelezhetetlen csak tavaly Del Neri nem hozta ki belőlük...szóval nyugi még jól is kijöhetünk a dolgokból :)

Diego2889 2011.06.01. 09:02:53

én remélem h nem elégszik meg a keret minőségével és tényleges klasszisokat akar a csapatba hozni.. Nem teljesen örülök az érkezésének, de ha már itt van, akkor sok szerencsét neki...remélem kellemes csalódást fog okozni a számunkra.. Forza Juve

Ismeretlen_150170 2011.06.01. 09:37:26

Remélem Pirlo-t és Marchisio-t nem gondolja komolyan! Az ex-milános persze kiérdemli a tiszteletet de csak ezért ne játsszon! És mi a helyzet Melo-val? Már kezdtem megkedvelni a brazilt aztán úgy néz ki hogy ezt az ügyetlen Marchisio-t favorizálja mindenki!

Diego2889 2011.06.01. 09:50:31

én sem értem h Marchisio mért nagy kedvenc.. Remélem Conte látja h Melot eladni hatalmas bűn lenne.. Szerintem a keret egyik legerősebb tagja, akire tényleg lehet használni a világklasszis jelzőt.. Talán Chiellinivel ketten ilyen emberek a csapatban.. ( Persze Gigi és Piero mellett )

hellan 2011.06.01. 10:14:40

Conte nyilatkozatából egy részlet: "A player who costs 45 million isn't always worth more than one who costs 15. But Marotta has clear ideas." Erről ennyit, már megint kezdődik a sóherkedés. Nem értem, hogy nem lenne jobb egy játékos aki 45 milliót ér, mint aki 15-öt ér. A második mondat pedig, hogy Marotta már tisztán lát az átigazolási ügyekben. Jajj nekünk!

goku06 2011.06.01. 10:31:09

Agüero 45 milla.. ebből leigazolhatjuk Lichsteinert (10), Bastost (25) és a maradék 10ből Dzsudzsákot majdnem, vagy Eliát, Becket.. azért sztem jobban járnánk az utóbbi opcióval. Matri és Q mellé nem létszükséglet megvenni Agüerot, míg a többi posztra kötelező lenne embert hozni. persze jó lenne Agüero meg szép, de sztem nincs rá pénzünk. vagy ha lenne, akkor ne rá költsük el, azon az áron hogy jobb bekk, vagy bal középpályás nélkül maradunk..

Marchisio 2011.06.01. 10:43:32

Egyetértek azzal hogy 45millából tényleg 2-3befutott minőségi játékost lehet venni. Agüero jó játékos de nem biztos hogy ő kell ide csatárnak. Amúgy is Matri, Q fogja alkotni a csatársort szinte biztos, és amit mutattak a fél-fél évük alatt meg előtte, nagy csatárpáros lehet belőlük. Dzsudzsák vagy Elia mindenképpen jó lenne a Bal szélre. A védelem megerősítésre szorul.

vizi8 2011.06.01. 10:56:46

Mivel nem indulunk semmilyen nemzetközi porondon, így bevételünk sem lesz. Ebből kifolyólag nem most kéne 45misit költenünk egy "sztárra". Előbb a nemzetközi porondra kéne visszajutni.

Söci 2011.06.01. 11:02:17

Véleményem szerint sem kell Aguero annyi pénzért abból tényleg 2-3 minőségi játékost lehet venni.Ne feledjük azt sem hogy M és Q milyen jól szerepeltek fél év alatt.Bíznunk kell Conteba (mivel őt választották edzőnek) hogy ő lesz az a ember aki változást hoz a Juventus számára. Forza Juve!!! Forza Conte!!!

Ismeretlen_108746 2011.06.01. 11:02:55

"Agüero 45 milla.. ebből leigazolhatjuk Lichsteinert (10), Bastost (25) és a maradék 10ből Dzsudzsákot majdnem, vagy Eliát, Becket.. azért sztem jobban járnánk az utóbbi opcióval." Igazából az a kérdés, hogy mi a vezetőség célja. Ha izmosabb középcsapatot akarnak építeni, akkor valóban úgy van, ahogy írod, de ha egy olyan csapat a cél, amelyik méltó a Juventus múltjához, akkor igenis Agüero színvonalú játékosokat kell igazolni. Mert azt azért lássuk be, hogy Lichtsteiner, Dzsudzsák, Elia vagy Beck fényévekre van Agüero minőségétől. Márpedig egy Agüero-nak teljesen reálisan 45 milliós ára a piaci körülmények között (sőt!!!). Lehetne egy másik út, hogy olcsón hozunk fiatalokat, s minőségi játékosokat nevelünk, de amíg Marchisio-kat és De Ceglie-ket bírunk csak kinevelni, addig ez aligha kecsegtet fényes jövővel.

Ismeretlen_150170 2011.06.01. 11:05:00

Lg: A juve már rég lesüllyedt arra a szintre amire nem kellett volna! Lásd: Motta, Aq, Pepe, Martinez, ezeknél Dzsudzsák lényegesen jobb focista, nem véletlenül őt hozzák szóba a liverpool-al, valencia-val stb.., mondjuk én most már azt várom ha itt van Conte hogy valosítsa meg az elképzeléseit és ne Marotta döntse el hogy ki jön vagy marad, annak meg külön örülök hogy Conte nem akar 45 millát költeni egy játékosra, nem csak ennyiért vannak jó játékosok, döntse el az edző mit akar, ahogy ígérte egy ütős, küzdős, harapós csapatot hozzon létre, a 2-3 klasszist pedig Marotta ígérte nem Conte, kiváncsi vagyok mi fog ebből kisűlni, hogy tud a félszemű és a juve ikon együtt dolgozni, két erős személyiség, akaratosak, önfejűek, hát nagyon nem tudom.....

Ismeretlen_147985 2011.06.01. 11:08:26

"Vannak elképzeléseim, amikhez edzői karrierem alatt tartottam magam, de természetesen ezeken tudok változtatni, fejleszteni az alapján, hogy milyen játékosok állnak a rendelkezésemre" Magyarra fordítva: "Vannak elképzeléseim, de majd Marotta augusztus 31-én elküldi faxon a keret névsorát, s én majd megpróbálom behozni a csapatot BL-es helyre." "Az erős alapokat már lefektették a csapatnál, nincs szükség forradalmasítani a keretet." Tényleg? Végülis a keret háromnegyed része nem Juventus szintű játékos, de örülök, hogy te ezt másképp látod. Remélem, még mindenki hisz Agüero szerződtetésében, de ha ő nem jön, akkor Sanchez biztosan. Ebben biztosak lehetünk, főleg Conte szavainak tudatában... "Pirlo és Marchisio az ideális Juve-játékosok, nagyon örülök, hogy az én csapatomban játszanak" Én speciel nem annyira. Pirlo Aquilani helyett nem rossz megoldás, azonban Marchisio-t régóta rühellem, csakhát esély sincs eladni, mivel nem kell senkinek. Lehet, hogy van valami súlykorlát az egyes csapatoknál, azaz 60 kiló alatt nem vesznek játékost, s ezért nem kel el Marchisio. Köszönjük az első nyilatkozatodat Juventus edzőként Antonio, most már mindenki biztos lehet benne, hogy egy ugyanolyan utolsó senkiházi vagy edzőként, mint Ferrara, Zaccheroni vagy Del Neri.

Ismeretlen_108746 2011.06.01. 11:16:31

@mmartin91: A meglévő erős alapokról, valamint Pirlo és Marchisio túlbecsülhetetlen értékeiről szóló részek nekem is szemet szúrtak, s hasonlóan nyomasztónak és baljósnak érzem...

Ismeretlen_177028 2011.06.01. 11:36:58

@mmartin91: Az erős alapokban nem találok kivetni valót, a házadnak a háromnegyed része jó esetben nem az alapból áll :D A Marchisio és Pirlo dologban viszont igazad van, fejvakarással olvassa az ember. De én továbbra is optimista vagyok, mert nincs okom nem annak lenni.

devil-z 2011.06.01. 11:55:24

Kicsit együttérzek Contéval, hisz jelenleg bármit nyilatkozik az egy erős támadható felület. Ugyanis sokan felkapják a fejüket a hangzatos Spirito Juve emlegetésén, küzdeni akarás, győzelemvágy, stb. dolgok boncolgatásán, de valljuk be: ezeket az üres szavakat évek óta hallgatjuk, évek óta reménykedünk és mégis hol vagyunk.. ja, de hát most minden más lesz, hogyne. "A Juventusnál fantasztikus az infrastruktúra, egy edzőnek minden a rendelkezésére áll a jó teljesítményhez." - ez egy kicsit felelőtlen talpnyalás a vezetők irányában. Mióta van ez így és eddig miért vette ezt észre senki, hol vannak az eredmények? vagy ez a remek infrastruktúra valamelyik nap alakult ki a klubnál? .. "Pirlo és Marchisio az ideális Juve-játékosok" - egyikük 10 év után csatlakozott az egyik legnagyobb riválishoz, a másiknál pedig irreális, hogy a teljesítménye alapján alapember a Juventusban. Ha ezek az ideális játékosok, akkor mit várhatunk a későbbiekben..

Victor90 2011.06.01. 12:02:26

Inkább ne is szólalt volna meg.....

Arnijuve 2011.06.01. 12:06:13

én bízok benne...első nyilatkozatában is miért kell hibákat keresni ?? ...szerencsétlen else kezdett még dolgozni....de hát azzal énis egyetértek hogy pirlo és marchisio dolog valahogy sántít....pirlonál nagyon marchisionál kevésbé mert belőle még lehet jó játékos(ha egy évbe nem csak 2-3 jó meccse lesz).

Ismeretlen_114321 2011.06.01. 12:14:23

mmartin91: "Lehet, hogy van valami súlykorlát az egyes csapatoknál, azaz 60 kiló alatt nem vesznek játékost, s ezért nem kel el Marchisio." Ez tetszett :)))

Diego2889 2011.06.01. 12:55:47

mmartin91-el teljesen egyet értek, de mivel nem akarom magamat idegesíteni már, így csak sok sikert tudok kívánni Conténak.. Az teljesen biztos a számomra h itt nincsen 100millió euronk megint csak, mivel akkor 1000x komolyabb edző jött volna.. Számomra teljesen világos, h ezek a klub tulajdonosok leszarják az egészet..

Ismeretlen_102194 2011.06.01. 12:56:51

Lord_Viktor: -Ha ennek a háznak a háromnegyede erős lenne akkor nem a 7.-ik helyen végeztünk volna óriási mázlival szégyenkezve!!! Látod?Ezért mondom hogy nem gondolkozol reálisan, ami persze szíved joga, de ha a szívedre tennéd a kezed akkor beismernéd hogy ennek a keretnek a fele KUKA!!!!!!!!!!!! Mit szeretnél Martinezzel, Rinaudoval, Mottaval, Aquilanival,, Grossoval, Iauqintával, Taroréval stb.??????????Erős alapot?Hahhhh, már ne is haragudj de ez röhejes! A védelem egy rakás szar, és persze jött egy Reto Ziegler, de ez szttem nem sokat dob a dolgon, ahogy Bonucci sem tette ezt!Lassan ott tartunk hogy minden poszton egy azaz EGY!!! minőséget és nívót jelentő játékosunk lesz, kivéve talán a támadóinkat!!!Ez egy középcsapatnál rendben van, de nálunk.......

Ismeretlen_102194 2011.06.01. 13:00:04

Lord_Viktor: Storno!Nem olvastam el figyelmesen, de már koriigáltam magam. A véleményem azért tartom!;)

tudojuve 2011.06.01. 13:14:21

Hogy egy 45 milliós játékos nem mindig ér többet egy 15 milliósnál? Biztos lehetne rá találni precedenst. Jelen esetben én is azt mondom, hogy ne egy játékosra költsük a tőkénket, ennek a keretnek legalább 4 minőségi játékosra van szüksége. Lehet, hogy a Barcának jobban megérné egy játékosra költeni mint 4-re, mivel ott az egész csapat kiváló, nincsenek lékek. Nálunk nem ez a helyzet.

alessandroitaly10 2011.06.01. 14:01:35

Forza Conte!!!

Ismeretlen_122894 2011.06.01. 14:17:31

szépen elszabadulnak az indulatok :) én sajnálom Contét, még egy edzést se vezett le, de már kap hideget-meleget itt a társaság egy részétől... az pedig, hogy az alapok megvannak, feltételezem nem rinaudóékra értette (aki pl. habár észrevehetetlenül, de csak kölcsönben volt itt, azaz már mehet is vissza náplyba), hanem buffon, chiello, bonu, melo, kraszics, stb értelmes játékosokra. ez tényleg tekinthető alapnak, ugyanis vannak hiányposztok, és azokat kell betölteni, de nem nulláról indítani. javaslom mindenkinek, hogy egy picit várjon az ítélkezéssel, és a sárdobálással, az elkövetkező két hónap alatt nagyon sok minden megtörténhet

Ismeretlen_150170 2011.06.01. 14:19:50

Srácok , én általában nem értek egyet mmartin-nal és nagyon nem bírom a stílusát, de olvassátok el jobban hogy mit is írt! A senkiházit az edzői munkásságára értette, ami persze nagyon erős, de ismerjük a stílusát és ez nála annyit jelent hogy Conte ugyanolyan nyeretlen, nincsenek komolyabb edzői sikerei mint Ferraranak, Zacc-nak vagy Delneri-nek! És ez sajnos igaz! Viszont mindenkinek el kell kezdeni valahol, Conte-nak is, de ő ezt figyelmen kívűl hagyta. Mmartin ilyen, engem is sokszor felidegesít de azért ne harapjuk le a fejét, gondolom 20 évesen ti is önfejűek voltatok mint mindenki általában! :)

turorudi 2011.06.01. 14:29:18

én sem őt választottam volna edzőnek, de mostmár aláírta a szerződését, ez van és kész... szerintem tök felesleges már most szídni! nyár végére kialakul remélhetőleg az új csapat -emiatt jobban idegeskednék- az alapján lehet elvárásokat támasztani contéval szemben, aztán 1-2 hónap után kiderül, mennyire válik be. nálam kb 5. lett volna a rangsorban, de attól még szurkolok neki, és remélem, hogy ő lesz a mi guardiolánk! forza juve!

Ismeretlen_118238 2011.06.01. 14:57:40

Volt idő, mikor a Juve olyan "sztár edzőt" szerződtettet, aki addig a következő csapatoknál dolgozott: Siena, Pistoiese, Carrarese, Cesena, Lucchese, Atalanta és a Napoli. Hát nem valami jelentős névsor, de mégis ő lett a Juventus történelmének egyik legsikeresebb edzője. Gondolom rájöttetek, hogy Lippiről írok. Azt nem tudom, hogy Conte miként fog teljesíteni, de azt nem mondanám, hogy "most már mindenki biztos lehet benne, hogy egy ugyanolyan utolsó senkiházi vagy edzőként", mert ez az ember többet tett ezért a klubbért, mint azt a nagyra becsült barátunk tette. Conte a Juventus csapatkapitánya volt, annak a Juventusnak, ami a világ legjobb csapata volt, és kurvára idegesít, hogy egy gép előtt hokizó kis szarházi leszólja azt az embert, aki Juve szurkolók millióinak annyi örömet szerzett.

Ismeretlen_177028 2011.06.01. 15:16:30

Contét csak Ferrarával lehet összehasonlítani. Zacc és Delneri is nyeretlen senkik voltak, valóban (mondjuk azóta Zacc nyert egy Ázsia-kupát Japánnal, hasznos tapasztalat voltunk neki legalább), viszont öregek és ennélfogva már nincs bennük akkora potenciál. Conte eddig nagyrészt sikereket ért el a csapataival, és tény, hogy alulról jön, azért ha már hivatalosan ki lett nevezve, már csak a játékos múltjára tekintettel is nem érdemli meg, hogy legyintsünk rá és senkiházinak nevezzük. Viszont ha mondjuk később üt be ez a válság, vagy teszem azt sokáig elhúzódik, és a jó öreg Pavel Nedved mögött már lenne 5-7 év edzői munka kis csapatoknál, hasonlóan Contéhoz, és a Juventus bejelentené, hogy szerződtetjük edzőnek, szerintem sokkal többen örülnétek neki. Szóval tiszteljük a legendáinkat, és ne szidjuk, amíg nem sül fel. Akik pedig alpári módon szidják mmartint, azoknak szólok, hogy egyrészt ezt itt nem kéne, mert csak magadat járatod le, másrészt már el lett játszva párszor, úgyis magasról tesz rá, szóval felesleges :P :)

Ismeretlen_184566 2011.06.01. 18:58:22

@corvinus81: teljesen igaz...a régi szép idők... De remélem, előbb-utóbb újra a nagyok között leszünk. Viszont csak akkor van értelme sikeres szezonban reménykedni, ha megfelelően igazolunk (és nem fillérekért).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása