Del Piero: "A Roma-Juventus különleges meccs"

A válogatott meccsek miatt most szünet van a bajnokságban. De amíg a csapat a bajnoki visszatérésre készül, Alessandro De Piero úgy hiszi, hogy egy különleges meccs vár a Bianconerire.

A Juventus április 3-án Rómába utazik, és a Juventus csapatkapitánya már most a Giallorossi elleni mérkőzésre gondol. Arra a meccsre, amelyet őt egyszerűen csak "különlegesként" említett. Alex a Juventus Channel Filo Diretto című műsorának volt a vendége, és így megadatott a lehetőség számára, hogy beszéljen a szurkolókkal, valamint hogy kifejezze gondolatait a Bianconeri jelenlegi helyzetével kapcsolatban, kezdve a soron következő meccsel.

"A Roma-Juventus mindig is egy különleges találkozó. A tradíció, az ezeken a meccseken szerzett tapasztalat, valamint a jelenlegi helyzet szempontjából is. Megfelelő ambícióval és kedélyállapotban, valamint jó kondícióval kell hozzáállnunk ehhez az ütközethez."

A Roma elleni derbi, amely egy személyes csata is Francesco Totti ellen, a bajnokságból hátramaradt 8 mérkőzés közül lesz az első. Del Piero kimondta a jelszót.

"Hogyan szeretném látni a Juventust? Győztesen. Letisztult játékkal pályára lépni, és minőséget felmutatni. Ezzel a két elemmel tökéletes lesz a játék."

Alex ezt követően a Juventus Channel követőinek kérdéseire válaszolt. A jövőjéről a következőket mondta:

"Most csak a jelent és a következő szezont tartom szem előtt, aztán majd meglátjuk, mi történik. Jelen pillanatban még fogalmam sincs (hogy mi fog történni), még nem gondolkodtam azon, hogy vezetőként vagy menedzserként tevékenykedjek. Csak arra gondolok, hogy futballista legyek."

Amikor a karrierjének legnagyszerűbb pillanatáról kérdezték Del Pierót, a csatár a múltba révedt, de nem kizárólagosan.

"Nagyon sok ilyen van, amit újra átélnék. Az első Scudetto, a Bajnokok Ligája, a Világkupa, a május 5-én nyert Scudetto. De a most vasárnapi, Brescia elleni meccs is, ami nagy örömmel töltött el."

A jelenbe visszatérve, Del Piero elmondta véleményét a mostani szezonról.

"Quagliarella sérülése kihatott ránk, mivel Fabio nagyon jól játszott. Minden sérülés hatással volt a szezonunkra, különösen a hosszúak, úgymint De Cegliéé vagy Iaquintáé. Ezek (a sérülések) csökkentették az energiánkat és a lehetőségeinket. Ezek olyan dolgok, amik sajnos megtörténnek, és nem pozitívak."

Végül egy dolog, amit nem sok ember tud. Alex Del Piero nem az egyetlen tagja a Del Piero-családnak, akit Luigi Del Neri edzett.

"Stefano a Gorizia csapatában játszott, amelyet akkoriban a mi jelenlegi edzőnk edzett. A testvérem meccsei voltak az elsők, amiket élőben, a stadionban láttam. Aztán jöttek a Padovában, fiatalon lejátszott meccsek. A Juventusban? Emlékszem egy mérkőzésre, Udinében játszottunk, amelynek a végén találkoztam Giampiero Bonipertivel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr924653620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artemis Entreri 2011.03.26. 18:55:29

Nincs mit mondani korszakos játékos,egyéniség,ember.Egyetlen bánatom hogy soha nem nyert aranylabdát,de ez legyen a zsüri fa..sága.ha ő és Nesta visszavonul sajnos végleg új lapot kezdhetek a futballban,az utolsó igazi nagy kedvencek.Maradj még 1 évet ha megnyerem a lottot fizetek még 1 évet:)Forza Juve,Forza Capitano!!!!!!!!!!!!!

ToTTy 2011.03.26. 19:54:05

Remélem azért nem engedik majd el és marad a klubnál valamilyen pozícióban. Sokunknak Ő maga a Juve. Nélküle nem lenne már ugyanaz! :(

joexavi 2011.03.26. 20:42:58

Én is csak azt az egyet sajnálom h nem nyert aranylabdát.....Megérdemelte volna!!!!...de a köcsög ronaldonak2szer,owen ,sammer...stb-nek járt????????????c ronaldo a cipőjét sem pucolhatná........

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása