Del Neri: "Ez a meccs jó lecke a számunkra"

Luigi Del Neri csalódottsága nyilvánvaló volt a Lecce elleni mérkőzés után.

Del Neri

"El kell gondolkodnunk erről a mérkőzésről. Rosszul álltunk a meccshez. Egy öntelt csapatot láttam, amely teljesen különbözött az elmúlt 2 meccsen látott csapattól. Amíg a Lecce intenzív futballt játszva nagy energiákat mozgosított, mi csúnyán játszottunk, és megérdemeltük a vereséget."

A Cagliari és az Inter ellen látott Juve egész egyszerűen eltűnt a Via del Maréban rendezett mérkőzésen.

"A mentalitásunk nem volt megfelelő. A pályán minden megtapasztalható negatív szituációt elszenvedtünk. Mostantól megpróbálunk több hibát nem elkövetni. Dühös vagyok, mert jó úton haladtunk, és ez egy visszalépés."

"Veszíteni lehet, de nem így: úgy kell játszanunk, mint ahogy a Palermo ellen játszottunk, ahol a vereségtől eltekintve jól harcoltunk. Ehelyett effajta játék után nem mondhatjuk, hogy "Harcoltunk"."

"Talán eddig ez volt a szezon legrosszabb teljesítménye, még úgy is, hogy a Lecce jól játszott, megfelelő szerénységgel, vággyal és bátorsággal. Remélem, ez a meccs egy jó lecke a számunkra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr194653511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabo22 2011.02.21. 09:14:21

Köszi, sokkal jobban érzem magam! Talán meccs előtt kéne beszélni a srácokkal, hogy minden meccsre ugyanúgy menjenek ki, mint az Inter ellen meg mintha BL döntőt játszanának! Juventus számára már nincs gyenge csapat sajnos!

Ismeretlen_150170 2011.02.21. 09:31:11

A nyilatkozatába nem tudnék bele kötni, általában nem is ezzel van a gond! Jó látja most is a dolgokat csak ezzel nem vagyunk előrébb! A fene se érti mi folyik itt mi van a játékosok fejében, de ez a tegnapi hozzá állás elfogadhatatlan! Nem akarok hibáztatni senkit innen nehéz is volna meglátni az okokat, mi csak a végeredményt látjuk és az katasztrófális! Én Del Neri-t eddig nem kritizáltam de valamit tényleg nem jól csinál, habár egyfolytában az egyensúlyt a folyamatosságot hangoztatta és éppen ebből nem lett semmi! Erre a hullámvasútra egy szurkoló se akar jegyet váltani! Általában az edzőt szokták lecserélni ha gond van, mert ugye 5-6 játékost nem lehet lecserélni, bár ezzel jobban járnánk! Nem tudom ki volna megfelelő edző aki fel tudná tüzelni a csapatot hogy még a hátralévő meccseken minél több pontot szerezzünk, vagy bízhatunk továbbra is a többi csapat szerencsétlenkedésébe, mert nem csak a mi teljesítményünk hanem a riválisoké is hullámzó! Az biztos hogy ha a riválisok nem bukdácsolnának hasonlóan mint mi akkor Del Neri már lehet nem ülne a juve kispadján. A tavaly is és most is csak egy "őszi-fuvallat" volt a csapat és ez nem tart ki nyárig. :(

frustrate 2011.02.21. 09:32:41

Valakit még 500 év edzői tapasztalat után is meg tud lepni egy kiesőjelölt. Hát van ez így. Szerencsére a szurkolók már csak legyintenek az egészre, mert hozzászoktak.

zsigadani 2011.02.21. 09:36:40

Rezeg a léc Del Neri alatt. A footballpress írta hogy Agnelli kezdi elveszíteni a türelmét és már lehet hogy jövőhéten (azaz ezen a héten) új edző kerül a juvéhoz Marcello Lippi személyében. Hát sztem ez akkora kacsa mint az állat.bár ki tudja... Ha igaz is a hír akor is maximum a fele. Bár lehet hogy úgy gondolkoznak hogy Lippi idejön a szezon hátralevő részében aztán ah vége a szezonnak akkor beleül egy igazgatói székbe és keresnek egy edzőt. Na ha így lenne akkor az nekem nem lenne ellenemre. Ez a Lecce ellen vereség nagyban del Neri hibája volt sztem. Nemtudom mit mondott a játékosoknak a meccs előtt de hát láttuk hogy hogy játszottak.Pár játékosnál akkora volt a mellény hogy csak na! Nemtudom hogy Lipi hogy teljesítene de az biztos hogy jó pszichológus és ezzel már előrébb lennénk!

Gabo22 2011.02.21. 09:49:45

Tök egyértelmű a helyzet, nem a játékosokkal van agond, hanem az edzővel! Az első forduló óta hullámvölgyben vagyunk! Ez az ember alkalmatlan a játékosok tűzben tartására, alkalmatlan a Juve vezetésére!

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 10:09:17

Lényegében négy edzőnél láthattuk, hogy a csapat képes szép győzelmek és jó teljesítmények után, a kis csapatok ellen úgy kimenni a pályára, hogy úgy látszólag gondolják, pihenve lazán és nagyképűen nyerni fognak. Ebből az esetek többségében döntetlennel jövünk ki. Ha viszont a bíró sem ad meg egy tizit (Tonit lerántották), akkor bizony benne van a vereség (ez nem egyenlő azzal, hogy biztos a vereség). Ez nem edzőkérdés. A játékosok 3-4 év alatt képtelenek voltak a saját hibáikból tanulni. Ha edzőkérdés a dolog, akkor Ranieri, Ferrara és Zacc után Del Neri is rossz edző lenne, aki képtelen motiválni? Kicsit sok lesz már a jóból, hogy ennyi edzőt kirúgunk két-három év alatt. Nem ők a bűnbakok. Talán el kellene gondolkodni, hogy a keretünk nem elég jó, hogy a dobogóra állhasson és a játékosok fejében van a gond.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 10:10:57

Szóval a játékosok rosszak, mert nem tudnak mentálisan felkészülni... lehet, hogy a Juve vagyunk, de a kiscsapatok ellen ugyanúgy kellene játszanunk. Ezt kellene felfogniuk. Meg azt, hogy felesleges pihenni, mikor csak a bajnokság az amire figyelniük kell.

Arnijuve 2011.02.21. 10:22:14

sztem del neri megpróbálta feltüzelni a csapatot.egyszerűen a játékosok nagy része sz.rt az egészre.nemláttam a meccset csak egykét részletet de akkor Aquillani sétálgatott csak. barzagli és bonucci szintén elszálltak maguktól ahogy olvasgattam a hozzászólásokat.szal egyszerűen itt néhányan azt hiszik hogy egy edzőcserével megoldható minden(persze lendületet adhat 1-2 mccsig de utána? )na szal én sok játékost kicsit leüvöltenék ha így teljesítenek.plusz a fizetésük felét nemadnám oda.

Feri 2011.02.21. 10:28:24

És akkor itt jön a lépbe Aquilani. Szerintem nagyon flegma módon játszik 1-2 meccstől eltekintve. Neki kellett vona irányítani a játékot és egyértelműen alkalmatlan a feladatra, beleszarik. Nem szabad Aquilanit megvenni még 5 millát sem ér. Nem hogy 16 millát kérnek érte, annyiért tartsa meg a Pool.

Gabo22 2011.02.21. 10:38:38

Bocsika, de szerintem, ha megpróbálta feltüzelni a játékosokat csak nem sikerült, akkor az edzői probléma. Az én csapatomnál aki nem próbál mindig maximumot nyújtani vagy flegmázik annak nem kell a következő meccsen játszania. És szerintem az a névsor amit itt felsorolt vki az előző edzőkről, szerintem simán lehet mondani, hogy nem jó edzők... Zacc, Ferrara, Del Neri... vicc! Könyörgöm a Juve vagyunk, ne közép szintű edzőkkel próbáljuk már meg visszanyerni a méltóságunkat! Ezekből a játékosokból sokkal többet ki lehetne hozni! Remélem nem várjuk meg a nyarat az edzőváltással,mert nyáron elég nehéz lesz úgy igazolni, hogy lesz nekünk esetleg egy Európa Liga...

Ismeretlen_108746 2011.02.21. 10:40:58

@ShyrKahn: "Ha edzőkérdés a dolog, akkor Ranieri, Ferrara és Zacc után Del Neri is rossz edző lenne, aki képtelen motiválni? Kicsit sok lesz már a jóból, hogy ennyi edzőt kirúgunk két-három év alatt. Nem ők a bűnbakok." Szerintem igen, Del Neri rossz edző, s ezt sok meccsen bizonyította már. Az edzői stábot nem darabszámra kell mérni, ha egyszer hoznának végre egy komoly, épkézláb edzőt, akkor nem kellene ennyi edzőt kirakni. Ha a szart fosra cseréljük, az összhatás nem igazán változik. Észre kellene már venni végre, hogy egy gyenge edzővel és középszerű igazolásokkal csak középszerű (vagy kicsit gyengébb) csapatot lehet építeni. "Talán el kellene gondolkodni, hogy a keretünk nem elég jó, hogy a dobogóra állhasson és a játékosok fejében van a gond." Igen, ez kőkemény igazság. Ez a keret nem megfelelő minőségű, de ebben szintén (részben) Del Neri, még nagyobb részben a zseniális Marotta felelős. Ha a játékosok fejében gond van, az viszont szintén edzői kérdés is részben. Hogy Diego-t meg miért kellett elüldöznünk edzői és szakvezetői szempontból, azt változatlanul nem értem, különösen a jelenlegi teljesítmény tükrében. Annyira baromira unalmas már ez a "jó lecke" szöveg, s tényleg OK lenne, ha egy-egy ilyen meccs becsúszna a sok értékelhető teljesítmény közé (habár ez a hozzáállás akkor is elfogadhatatlan lenne), de így...

sabian 2011.02.21. 10:43:54

Kicsit unalmas már ezt hallgatni: innentől midnen jó lesz, fejben elfáradtunk, mostantól igyekezni fogunk, sajnálom az eredményt, de hát sok a sérült, nem volt szerencsénk, mentálisan felkészültebb volt az ellenfél, az ellenfél mindig meglepetést tud okozni, stb. utólag már könnyű okoskodni. okoskodjon, de akkor jöjjenek a jó eredmények. ez a Del Neri egy szerencsétlen. ide egy edző kell, mert ő nem az.

Type-R 2011.02.21. 10:51:56

Az igazság valahol ott lehet, hogy Del Neri sem a legalkalmasabb -bár szerintem jobb, mint Ferrara meg Zaccheroni-, és a játékosállomány sem elegendő a dobogóra. Lehet, hogy szakmai stábtagok IS és minőségi játékosok IS kellenének.

turorudi 2011.02.21. 10:56:58

ez a keret gyenge ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot, de azért a mostaninál sokkal többet ki lehetne belőle hozni! és ez az edzőn múlik! kiestünk már mindnhonnan, csak a bajnokságra kell koncentrálni, ráadásul már a legtöbb sérült is felépült! nem rossz edző a del neri, de nem juve szint...csak az a probléma, hogy ha holnap ki is rúgnák, kit hoznának a helyére? megint valami noname, nyeretlen olcsójánost! (murinho, ha igazi kihívásra vágysz, tudok 1et!:P)

Victor90 2011.02.21. 11:03:18

A tegnapi meccsen döbbentem rá,hogy mekkora különbség van köztünk és a Zinter között!Emberhátrány ide vagy oda,még úgyis megkellet volna fordítanunk a meccset!Ehelyett ha kikapunk 4-0ra 1 szót sem szólhattunk volna!Luigi teljes mértékben alkalmatlan a Juve kispadjára,ideje lenne már 1 megfelelő,nyerő,edzőt idecsábítani!Sajnos kizárt dolog,hogy meglegyen a negyedik hely!Kezd olyan érzésem lenne a Juventus-al kapcsolatban mint a Magyar válogatottal:vajon megfogom élni,hogy kijutunk világeseményre?vajon megfogom élni,hogy a Juve bejut a bl-be?!

Ismeretlen_164215 2011.02.21. 11:18:06

A játékosok jó része kicserélődött, mégis ugyanúgy képtelenek komolyan venni a kis meccseket. Ez így nem játékoskérdés, hanem edzőkérdés. Ha pedig megnézzük Ranierit, Zaccheronit, Ferrarát és Delnerit, nyilvánvalóvá válik, hogy képtelenek egy szezonon keresztül, vagy akár 7-8 meccsen keresztül fenntartani a megfelelő motivációt. Kéne már egy normális edző, mert ennyire nem gyenge a keret.

Zsifi74 2011.02.21. 11:25:48

Szégyen!!!Del Neri, rosszul nyúl bele a mérkőzésbe már nem először, ennek ellenére nem az ő nyakába kell varrni a vereséget.Az összes játékos kritikán alul teljesített, lesz ez jobb is. Forza Juve!

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 12:01:12

@Apuleius: "Az edzői stábot nem darabszámra kell mérni, ha egyszer hoznának végre egy komoly, épkézláb edzőt, akkor nem kellene ennyi edzőt kirakni." A kérdés az, hogy ki a jó edző? Benítez is annak tűnt és csúnyán befürdött az Interrel. Ferrara az első 6-7 meccsén fantasztikus eredményeket ért el a csapattal. Zacc most a Japcsi válogatottal nagyon jó. Ranieri minden csapatát az első 3-4 helyre tudja vezetni. A PL-ben és a Serie A-ban is. Ez nem csak mennyiség. Ez minőség is. Bár nem a legfelsőbb szint: ez tény. Érdekes, hogy mindegyik edzőnél ugyanaz a jelenség figyelhető meg: a játékosok nem küzdenek kis csapatok ellen,. A mondandóm lényege, hogy ez minél több edzőnél jelenség, annál kisebb az esélye, hogy az edző felelőssége az egész. Ha el tudnák hozni DD-t, akkor azt mondanám: legyen, mert Ő itt már letett a névjegyét és bizony elég jó eredményeket ért el előtte is a Monaco-val és most is a Marseille-vel. De DD-t Blanc látni se akarja (nyilván a korábbi felmondás mögött húzódik nem kicsi vita is, ami akkor tüskét hagyott Blancban, hogy Ő nem egyezne bele DD visszatérésébe). Lippi? Próbáljuk meg? Az öreg már nem tud úgy motiválni, mint régen és már számtalanszor lenyilatkozta, hogy nem akar több klubot irányítani. Nincs olyan elérhető alternatíva, aki bizonyosan jobb lenne Del Nerinél. Del Neri-t pedig nem valószínű, hogy a játékosok flegmasága miatt kellene okolni. Az egész keretet nem tudja kirúgni, vagy jegelni.

Vero 2011.02.21. 12:04:40

Bizony itt az edző a hibás mert nem képes odabaszni nekik egyet hogy ne szálljanak el

Dani 2011.02.21. 12:11:19

A játékosok profik(elméletileg)és nem szabadna nekik sem erőnlétileg,sem mentálisan gondot okoznia egy-egy héten 90 percet játszani!A "jó lecke" nálam azt jelenti,hogy amit mutattak a csürhe ellen,ilyen mentalitás és ilyen hozzáállást kell mutatni meccsről-meccsre!!Megmondom őszintén,hogy ha ez meg lenne nem lenne itt gond,és a szurkolók se reagálnának így egy vereség után.Edző-játékos ez oda-vissza alapon működik ill. kéne hogy működjön! Valóban igaz,hogy unalmas már minden egyes nyilatkozat és nem mutatnak semmit!

frustrate 2011.02.21. 12:20:24

"Del Neri-t pedig nem valószínű, hogy a játékosok flegmasága miatt kellene okolni." Nem az ő dolga lenne tiszteletre, alázatra tanítani a játékosokat? Mourinho szokta azt mondani, hogy: "Sok edző csak egy dologra figyel a felkészülésnél. Valakinek a taktika a fontosabb, valakinek a mentális felkészítés. Nekem mindkettő." "Ferrara az első 6-7 meccsén fantasztikus eredményeket ért el a csapattal." Igen, de a taktikája kiismerhető volt és itt meghalt az egész mutatvány. "Zacc most a Japcsi válogatottal nagyon jó." Del Neri is nagyon jó volt a Samppal. Nekik ez a középszint tökéletes, de mi nem középcsapatot szeretnénk... "Ranieri minden csapatát az első 3-4 helyre tudja vezetni. A PL-ben és a Serie A-ban is. Ez nem csak mennyiség. Ez minőség is. " Olyannyira minőség, hogy tüntettek ellene és ma már le is mondott. Igazi sikertörténet.

Ismeretlen_108746 2011.02.21. 12:30:35

@ShyrKahn: Az elmúlt években a Juventus rendre olyan edzőket igazolt, akik lényegében szinte soha semmit nem nyertek az aktuális csapatukkal, vagy semmiféle edzői tapasztalattal nem rendelkeztek. Számomra ebből az látszik, hogy nagyon, nagyon rossz döntéseket hoztunk az edzők kievezése során. "A mondandóm lényege, hogy ez minél több edzőnél jelenség, annál kisebb az esélye, hogy az edző felelőssége az egész." Értettem ám, csak ha már statisztikailag próbáljuk értelmezni a helyzetet, akkor meg kellene próbálkozni néhány olyan edzővel is, aki már tett le valamit az asztalra, s ha velük is ugyanerre az eredményre jutunk, akkor lehet máshol keresni a problémát, s statisztikára hivatkozni. Arról nem is beszélve, hogy a keretben komoly változtatásokkal élt a jelenlegi edzői stáb. Ha csak szar edzőket igazolunk, ne csodálkozzunk, hogy nem sül ki belőle semmi. Ez nekem olyan, mintha valaki csak 80 éves nőkkel próbálná megismerni a szexualitás rejtelmeit. Lehet sokféle végkövetkeztetést kiolvasni, de lehet, hogy a szelekcióval vannak a legkomolyabb gondok. "Nincs olyan elérhető alternatíva, aki bizonyosan jobb lenne Del Nerinél. Del Neri-t pedig nem valószínű, hogy a játékosok flegmasága miatt kellene okolni. Az egész keretet nem tudja kirúgni, vagy jegelni." Nem lenne annyira nehéz megfelelő alternatívát találni, más kérdés, hogy szezon közben tényleg nem egyszerű edzőt váltani. Értem én, hogy Del Neri nem tehet róla, hogy rossz edző, én nem is hibáztatom érte, csak nem értem hogyan kerülhetett egy Juventus élére. Tény, hogy a játékosok jelentős része szintén méltatlan arra, hogy Juve mezt viseljen, de ismétlem, a keret kialakításában Del Neri-nek is volt szava. Diego például nem passzolt bele zseniális és parádésan működő, eredményekkel igazolt taktikai elképzeléseibe. A Krasic-Storari csere pedig mindent elmond Del Neri-ről.

Ismeretlen_137164 2011.02.21. 12:45:57

Ugyan azokat a dolgokat láttam én is amit Del Neri mondott! Nagyképü brigád lépett pályára!!!Tisztelet annak a 3-4 kivételnek! Ronaldoék amikor így mentek ki a pályára nem egyszer ütötték meg a bokájukat emiatt,és van külömbsék a real ,barca + a juve között ! nem engedhet meg magának egy Felipe Melo ilyen dolgokat hogy nem megy vissza az emberével...amikor nincs más a közelben! nem hiszem hogy edzői probléma de az biztos hogy Murinho pihentetné ezeket a játékosokat 1-2 meccsre! csak nekünk nincsenek kit helyettük pályára küldeni!!!

Ismeretlen_114665 2011.02.21. 12:52:13

És hány lecke kell még a bandának idén?? Nem az első megmagyarázhatatlan vereség! Jól van báttya biztos nem lesz több ilyen idén MERT EBBŐL MOST TANULTUNK... de tényleg -.- szánalmas....

efedrin 2011.02.21. 13:22:13

Én szintén az edző nyakába varom ezt a gyenge meccset, de van itt még valami amiről a legtöbben elfelejtkeztek: Sajnos ez a Juventus nem győzelemhez szokott emberekből áll így nekik valójában bőven megfelel ha néha kikapnak. Persze nyilatkoznak sokfélét, hogy 1000%-al készülnek meg küzdenek de valójában már hozzászoktak a vereségek és a döntetlenek hadához. Nincs meg bennük a győzelem éhség ami a nagy csapatok tagjait jellemzi. Enélkül pedig nincs az az edző aki meccsről-meccsre fel tudná tüzelni a csapatot. Ez van ha öregedő játékosokat igazolunk a fiatal bizonyítani akaró játékosok helyett.

turorudi 2011.02.21. 13:58:47

na, ranieri szabadon igazolható!:) ki nézné meg, mit tud a mostani kerettel?:)

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:02:49

@frustrate: Vannak gyerekek, akik nem nevelhetők. A játékosok (akik felnőttek) meg végképp nem. Nem neki kell megtanítania ezt. Neki csak ki kell hoznia ezt a játékosokból. Csakhogy ami nincs, azt nehéz kihozni. Szerintem Lippit is így el lehetett intézni 95 előtti pályafutása során. Egy középszintű csapattól jött el és kapott egy igazán jó csapatot, amivel sikerült azt elérnie, amit. Ez nem indok, hogy középszerű edző. Egy edző vagy jó, vagy nem és teljesen mindegy milyen kerettel dolgozik, abból kihozza a maximumot. Ha DN jó volt a Samppal, akkor vagy valótlant állítunk és ott volt rossz, vagy ennyi van a keretben. Én az utóbbira teszem a voksom. @Apuleius: Nem írtam, hogy Del Neri rossz edző lenne. Maradjunk annyiban, hogy Del Nerinek az igazolásokba nem biztos, hogy sok szava volt. Azt mondták neki, hogy ezek közül választhatsz. A választásban pedig nem volt sem Torres, sem Agüero ... stb. Ezt inkább el tudom képzelni. Az igazolásokért külön ember felel. Ne vegyük el Marotta munkáját. DNnek annyi beleszólása lehet, hogy választ X "versenyzőnből". A probléma összetett és nem lehet csak az edzőre leegyszerűsíteni, bár tudom a legegyszerűbb egy, esetleg kettő bűnbakot találni. Nálam a bűnbakok inkább a játékosok, akiknek nagy volt az arca. Ez látszott az első perctől kezdve, amire csak rátett Buffon kiállítása. Ha valki így kezd el játszani, akkor menet közben már nehéz mentálisan váltani a hiszti miatt. Ezen Mr. Special Five sem tudott váltani az ominózus meccsén, ahol a játékosai egyenlőek voltak a semmivel. Nem mondom, hogy DN nem hibás, de nehogy már megint abba a hibába essetek, mint az előző idényekben. A világ nem egyszerűsíthető le egyszerű modellekre és fekete-fehér, jó-rossz emberekre (és szakemberekre), ha ilyen következtetéseket akarunk levonni. Maradjunk annyiban, hogy kevés az információ a szurkolók kezében, ahhoz, hogy egyértelmű bűnösöket találjon... a bűnbakkérdés már más tészta. Abban tutira jó mindenki.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:04:31

@turorudi: egy edző egy bajnokságban, egy bajnoki idényen belül, két csapatnál nem lehet. Tehát Gasperini, Ranieri, Benítez kilőve. Szerencsére.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:16:12

Az ember szeret elítélni, Istent játszani. Ítélkezzünk csak. Meddig vigye el egy ember a balhét? Amíg a véletlen folytán fel nem tudunk emelkedni? "Égessünk még máglyán boszorkányt" néhányszor, mint a középkorban. Nem tettük még eleget és kevés az éghető fa, hogy melegünk legyen és jót mulassunk. Azok, akik ősszel kussoltak a jó eredmények után, most vérszemet kaptak. Ez is jellemző ránk emberekre. Addig amíg nem áll a jóslatunk: kussolunk, de el nem ismernénk, hogy esetleg tévedhettünk, aztán ha jön a rossz periódus, akkor mint a veszett kutyák ugatunk, mert úgy tűnik mások tévednek. Miért is ne fogadnánk el, hogy ilyenek vagyunk? Mindenki a saját fészkébe piszkít előbb-utóbb, mindenki szeret kritizálni, de ha Ő kerül célkeresztbe, akkor csak vicsorog és foggal-körömmel harcol a vélt igazáért. Az ember nem több egy okoskodó vadállatnál.

turorudi 2011.02.21. 14:16:27

ohh, ezt nem is tudtam!! jól mondod, szerencsére! amúgy a roma is érdekeset húzott a montellával! nem jósolok neki hosszú karriert a fővárosban!

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:18:13

A játékosok mindenhol játékosok. Tök mindegy milyen csapatban. Aki egy kis csapat játékosait tudja irányítani, az egy nagy csapatét is kellene tudja... azt hiszem. Így lesz kis edzőből nagy edző.

Ismeretlen_108746 2011.02.21. 14:24:20

@ShyrKahn: "Nem írtam, hogy Del Neri rossz edző lenne." Del Neri-re én írtam, hogy rossz edző, nem Te :-) Egyébként természetesen igazad van, nem lehet bűnbaknak kikiáltani Del Neri-t, s nyilvánvalóan nem az a megoldás, hogy ő elviszi a balhét, s mindenki más marad. Marotta-t minél előbb fel kell állítani, s alapjaiban át kell gondolni a játékosigazolási stratégiát. A jelenlegi keret sok tagjának semmi keresnivalója Torino-ban. Véleményem szerint nem Del Neri az egyedüli hibás, de neki bizonyosan mennie kell. Nem egyedül, de ez nem menti fel a szakmai töketlenség hibája alól.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:25:02

Montella valószínű csak tűzoltásra érkezik... nem hiszem, hogy sokáig maradna, bár ez az eredményeitől is függ majd. Ha a Roma lemásol bennünket, akkor hasonlóan, mint mi Ferrarát, Ők is megtartják Montellát (a párhuzam eddig: Ranieri menesztése után a csapat élére áll az ifit vezető edző. utóbbi nálunk Ferrara volt, míg náluk Montella).

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:26:35

@Apuleius: Az a baj, hogy nem válthatunk sok embert, mert azt nemrég tettük meg. Ki kell még futniuk nekik is, így marad a bűnbak. Sokan mint látod a kommenteket, DN-t okolják csak. Tökéletes bűnbak Ő a vezetőség szemében is.

Ismeretlen_122894 2011.02.21. 14:26:35

"Ez a meccs jó Lecce a számunkra" :) viccet félretéve: delneri nem a világ legjobb edzője, de az olasz bajnokságban nem egy rossz edző, és szerintem nem volt rossz elképzelés a kinevezése azonban ha bizonyos tendenciák több edző alatt is megjelennek, az nem az edző hibája, maximum annyiban, hogy nem képes változtatni ezen - itt nem is egyenként a játékosokkal van a baj, hanem a CSAPATTAL, illetve a csapat szellem hiányával nagyon nagy kérdés, hogy mi a baj a játékosok motivációjával, hol a küzdő- és csapatszellem, az akarás, a győzelmi vágy és tudom, hogy elsődlegesen nem szabad erre kenni, mert minden bírói hülyeségtől függetlenül le kellene hengerelni bárkit, de nagyon sokat számít, hogy nincsenek jogos 11esek megadva, szabályos gólokat vesznek el, szabálytalanságokat nem fújnak le, ez nagyon sokat kin tud venni a csapatból. én reménykedem a legutolsó fordulóig, hátha ez volt az utolsó vereség, és innentől szárnyalunk! Forza Juve, forza ragazzi!

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:28:27

@regularjohn: Ritka és szimpatikus vélemény a tiéd. Osztom a nézeted (mondjuk ez az eddig hszeim alapján nem is túlzottan meglepő).

csakakriston 2011.02.21. 14:38:01

csak ismételni tudom önmagam: del neri takarodj!!!! de persze csak akkor, ha végre képesek leszünk egy normális edzőt a padra ültetni. Mert az elmúlt 4 egytől-egyig kutyautő volt.

Ismeretlen_108746 2011.02.21. 14:40:24

"Azok, akik ősszel kussoltak a jó eredmények után, most vérszemet kaptak. Ez is jellemző ránk emberekre. Addig amíg nem áll a jóslatunk: kussolunk, de el nem ismernénk, hogy esetleg tévedhettünk, aztán ha jön a rossz periódus, akkor mint a veszett kutyák ugatunk, mert úgy tűnik mások tévednek." Nem érzem ingemnek a bekezdést, DE: amennyiben az állandó és értelmes hozzászólókról beszélünk, én azt érzem, hogy vannak radikálisan eltérő vélemények, de nem érzem, hogy bármelyik oldal kussolna ha a dolgok éppen másként alakulnak. Én úgy látom, hogy a "pesszimisták" ugyanúgy nem röstellnek hangot adni örömüknek, egy-egy diadal után (amiből nem sok jutott), más kérdés, hogy az örömmámor nem fedi el a szemüket, s látják a hibákat. Halkan jegyzem meg, hogy Del Neri munkássága mindeddig nem sok olyan periódust produkált, amely elhallgattathatta volna a pesszimista szavakat. Felesleges moralizálni, ráadásul én nem érzem a nagy kussolást.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 14:47:38

@Apuleius: Mindenkinek inge. Nekem is. Néha én is kikelek magamból. Elnézést, ha megsértettem ezzel valakit.

turorudi 2011.02.21. 14:53:27

ShyrKahn: jelenleg semmivel sem vagyunk előrébb mint tavaly, egy elvileg gyengébb kerettel(a mutatott játékot leszámítva ősszel). Szerintem sajnos a szezon végén sem leszünk, de ez majd kiderül. Ha ezt a kerete szeptemberben murinho veszi át, minimum 2.- 3. helyen állunk most! ez nyílván csak elméleti felvetés, murinho sosem jön ide, és emberileg nem is kedvelem, de tény, hogy ő egy top edző, ellentétben lújdzsival, akinek a dobogó egy elérhetetlen cél! ha valami csoda folytán, sikerülne megcsípni a 4. helyet, akkor nyáron nagy buli lenne a székházban, és jönne a szöveg, hogy elértük a kitűzött (szánalmas)célunkat! ergo nagy változásokat (pápá marotta,del neri +6 játékos) felejtsük el. ha nem lesz meg a bl hely, akkor azért leszünk szarban, mert a juve név sok játékosnak nem elég bl szereplés nélkül, hogy ide igazoljon! szerintem ahhoz, hogy előre lépjünk jövőre, nyáron vissza kell hozni moggit, felvenni 100 milla hitelt, és egy nagyon jó edzőt kell keresni(fölösleges kitenni del nerit, ha nincs nagy név helyette), és 3-4 világklasszis játékos!

Ismeretlen_122894 2011.02.21. 15:23:44

@ShyrKahn: köszi :) a véleményalkotással egyébként az a baj, hogy sajnos az események 5%-áról, ha értesülünk, és az alapján gondolunk valamit, így vagy úgy. Vinovóban biztos, hogy mindent másképp látnánk, hiszen annyi tényező lehet, amire még csak gondolni sem tudunk (ezért rémísztő az, hogy bizonyos tendenciák évek óta fennállnak, és a megoldás nem nagyon látszik körvonalazódni) pl.: a grande juve láttán felemrült bárkiben, hogy bírókat vesztegetünk, zárunk be az öltözőbe, játékos igazolásokat manipulálunk, epózunk, stb.? feltételezem, hogy nem, így tehát bárhogy is dícsértük és istenítettük a csapatot, az is fals kép volt mindannyiunkak megérzései, meglátásai vannak, de legyünk őszinték: ha bármelyikünk tökéletesen értene a focihoz, nem itt a blogon osztaná az észt, hanem valamelyik focicsapat alkalmazásában alakítána a taktikát, figyelne meg játékosokat, vagy tartana erőnléti edzéseket

Tony 2011.02.21. 15:30:23

ShyrKahn! Azért ne általánosítsunk! Szerintem én pl. már október-november környékén is lefolytattam veled 1-2 vitát arról,hogy milyen teljesítményt is nyújt a csapat. Ugyanis ősszel sem volt rosszabb,mint most,csak akkor éppenséggel nem volt ott az inter,roma,napoli stb.akik azóta szépen mind befolytak elénk. Egyértelmű,hogy a feljutás óta Ranieri volt a legjobb edzőnk,aki egy bizonyos szintet soha nem fog tudni átlépni. De az utána következő edzők viszont még az ő szintjét sem érik el. DN szerintem kinevezése óta alkalmatlan a posztra,hiszen a Juve nem kezdhet egy olyan emberrel aki soha semmit nem nyert életében. Ebben a kérdésben Apuleius-al értek egyet,meg KELL fizetni egy olyan embert aki NÉV és elért már valamit. Másrészt a játékoskeret alkalmasságában teljesen igazad van,igaz ezt szerintem senki nem látja másként,viszont én úgy érzem,hogy ezzel az állománnyal is lehetne jobb eredményeket elérni,amire DN képtelen. Az h 2 meccset nem tud megnyerni a csapat egymás után,mindent elmondó adat.

Ismeretlen_122894 2011.02.21. 15:45:39

azzal vitatkoznék, hogy az elért eredmények mennyit számítanak, számos ellenpélda van: pl.: allegri mit ért el a milan előtt (és ha jól emlékszem az ő esetében is húztuk a szánkat, hogy a nevesincs kájjári nevesincs edzőjét szóba hoztán velünk)? benitez mennyit ért el az internél? mancini mire megy a bajnoki címeivel angliában? ancelotti mit ér a bl címeivel a chealsea-nél? a spalettis hír hallatán sokak már őt látták volna a kispadon, pedig ő mit ért el? delneri nem volt rossz elképzelés. olasz, ismeri az olasz bajnokságot, ismeri a csapatokat, a többi edző mentalitását, az ellenfél játékosait, a bírókat, stb. ide egy jó helyismerettel rendelkező ember kellett, zacch-al egy napon sem említhető - szerintem. ez előtt nem volt nagy csapatnál, és így nem is nyert semmit. ez igaz, de önmagában ez még nem jelent semmit. véleményem szerint sokkal mélyebb a probléma, mint az edző személye, mert hogy 4 edző alatt sem sikerült felpörgetni és motiválni a csapatot, az túlmutat ezen, de sajnos ötletem sincs, hogy mi lehet a baj, pláne, hogy mi lehet a megoldás. moggi pedig sose fog visszajönni.

Dana 2011.02.21. 15:50:05

Valaki azt mondta hogy a Juve egy szerethető Középcsapat! Na ezzel nem értek egyet a Juve egy nem szerethető középcsapat :(( sajnos (gyönyörű a múltunk de nincs jelenünk és egyenlőre nem látom úgy hogy lenne jövőnk ) Nagy gondok vannak!

balla26 2011.02.21. 16:05:19

Tony, azt azért vedd figyelembe, hogy nem az edző lövi vagy nem lövi a gólokat, nem az edző védekezik, Ő csak az utasításokat adja... és arról hogy képtelenek teljesíteni a védők, csatárok, kp-k arról nem DN tehet!

Ismeretlen_150170 2011.02.21. 16:07:15

A hozzászólásokhoz csak annyit jegyeznék meg hogy pont pár napja "beszéltünk" itt arról hogy a kritikusaink csőre töltve lesben állnak! És milyen igazunk lett sajnos! Persze jogos a kritika egy bizonyos szintig a mutatott teljesítmény után, de úgy látom hogy a bűnbak keresés a lényeg, a körülményeket senki nem veszi figyelembe. Én is úgy látom hogy akik ősszel "kussoltak" azok most durrogtatják kritikáik lőporát! Ők erre a pillanatra vártak már nyár óta, csak azért mert ők akkor már lefikázták DN-t, ősszel míg "jó" volt a csapat még véletlenül se említették meg DN érdemeit, de most hogy láthatóan belebukik a feladatokba máris megy a "keresztrefeszítés"! És tényleg akinek nem inge ne vegye magára! Tény hogy DN valamit nem jól csinál de hogy csak ő legyen a felelős azért azt kissé túlzásnak érzem, küzdeniakarás egyes, játékvezetés egyes, játékosállomány közepes, ezek azért nem DN hibái, mindamellett a fociban az edzőt szokták lecserélni és valahol ez rendjén is van de nem nagyon van jobb alternatíva és pláne garancia bárkire és bármire. Talán most mégis az edző mellet kellene kiállnia a vezetőknek, (szurkolóknak) és a játékosokat kell "elővenni", új edzőt akinek neve is van ugy se tudunk most szerződtetni és azt is láttuk már hogy az edzőcserék se oldanak meg semmit, nyáron persze ha nem lesz meg a bl akkor nem kell ezen annyit filózni mert egyértelű lesz a dolog.

esoxy 2011.02.21. 16:32:35

SZEVASZTOK JUVENTÍNÓK ÉN EZT A NYILATKOZATOT MÁR EL SEM OLVASOM OLVASVA ITT A KOMMENTEKET ELMONDOM A VÉLEMÉNYEM: AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN CAPELLÓ ÉS MOGGI BÁCSI IS AZT MONDTA HOGY A JUVÉNAK INKÁBB KELLETT VOLNA VENNI 3-4 KLASSZIS JÁTÉKOST A MEGLÉVŐ CSAPATHOZ MINT 10-11 KÖZÉPSZERŰT ÉS UGYEBÁR AZ EDDIG KIDOBOTT PÉNZEKET FIGYELEMBE VÉVE HOSSZABB TÁVON VALÓSZÍNŰ IGAZUK IS VAN MIVEL NEM JUTUNK EGYRŐL A KETTŐRE EMLÉKSZEM MIKOR VISSZAKERÜLTÜNK AZ A OSZTÁLYBA DESAMP AZÉRT MONDOTT LE MERT AZ A TEJFÖLSZÁJÚ SECCÓ NEM AKARTA NEKI LEIGAZOLNI AZOKAT A JÁTÉKOSOKAT AKIKET SZERETETT VOLNA A NÉVSORRA NEM EMLÉKSZEM DE 3-4-5 JÁTÉKOS SZEREPELT BENNE AKIK NEM A KÖZÉPSZERŰBE TARTOZNAK EZT DESAMP NYILATKOZTA A KÉSŐBBIEKBEN EGYÉBKÉNT JÓ CSAPAT VOLT -7 PONTOS HÁTRÁNYBÓL SIMÁN FELJUTOTTUNK HA AZ AZÓTA ELTELT IDŐKBEN MINDEN ÉVBE KÖVETJÜK EZT A KONCEPCIÓT VALSZÍNŰ NEM ITT TARTANÁNK DESAMP FIATAL AMBÍCIÓZUS JÓ EDZŐ AKI ISMERI AZ ELVÁRÁSOKAT A JUVÉNÉL ÉS A PÁLYÁN IS VEZÉR VOLT IDŐ KELLETT VOLNA NEKI SZERINTEM ÉS FEL LEHETETT VOLNA ÉPÍTENI EGY JÓ CSAPATOT MARSZEJNÁL VAN MÉG? EGYÉBKÉNT ÉN CSÍPEM DEL NERI LÁTSZIK HOGY AKAR ÉS EGYÜTTÉL A JÁTÉKKAL A MÁSIK HOGY MARROTTA KEZE NAGYON MEG VAN KÖTVE INKÁBB A VEZETŐSÉGNEK KÉNE ELGONDOLKODNI ÉS BELÁTNI HOGY PÉNZ NÉLKÜL NEM MEGY MEG KELL VENNI 3-4 KLASSZIST KIKNEK A JÁTÉKA LENDÍT A CSAPATON ÉS HOSSZABB TÁVON MEGTÉRÜL A LÉ HA IGAZ AMIT ÍRTAM AKKOR ITT NEM LESZ BL IDÉN BORZASZTÓ VOLT A HÉTVÉGI JÁTÉK ÉRZÉSEIM MOSTANÁBA? ELEINTE IDEGES VOLTAM AZTÁN SZOMORÚ MOST MEG MÁR LESZAROM VÁROM A VÉLEMÉNYEKET CSUMMA

Ismeretlen_108746 2011.02.21. 17:18:19

@regularjohn: "allegri mit ért el a milan előtt" Allegri még a Milan-nal sem ért el semmit, úgyhogy szerintem várjunk zzal, hogy melyik kalapból rántjuk elő, amikor példákkal vagy ellenpéldákkal állunk elő. "ancelotti mit ér a bl címeivel a chealsea-nél?" Például azt, hogy emlékeim szerint angol bajnokságot nyert a Chelsea-vel. Vagy az most nem számít? Statisztikailag egy eredményes edző nem véletlenül szokott eredményes lenni. Vagyis egy eredményes edző nagyobb eséllyel lesz sikeres, mint egy sikertelen vagy ismeretlen. Ellenpéldák természetesen vannak, de ezt nem is tagadta senki. "ez előtt nem volt nagy csapatnál, és így nem is nyert semmit. ez igaz, de önmagában ez még nem jelent semmit." Ez nagyon szép, de Del Neri 60 fölött jár, nem egy 30 éves edzőről beszélünk. Vajon miért nem volt még nagy csapatnál? @pedronegro: "Én is úgy látom hogy akik ősszel "kussoltak" azok most durrogtatják kritikáik lőporát!" Enyhe paranoid jeleket kezdek látni néhány embernél. Kik azok az ősszel kussoló kritikusok név szerint, de komolyan? Én azt látom, hogy a fórum kritikus hozzászólói következetesen hangot adnak mikor valamivel nincsenek megelégedve, csak ha nyertes meccs után írják le, akkor jön a hülye szöveg, hogy "na ezeknek semmi sem jó", ha meg nem nyerünk, akkor ők a "kussoló kritikusok". Nem lehet, hogy arról van szó, hogy pont az optimista fiúk érzik tanácstalanul magukat, amikor már nyakig ér a szar?

Ismeretlen_177028 2011.02.21. 17:37:17

@Apuleius: Személy szerint engem csak az bánt, hogy egyesek gondolkodás nélkül, még egy győtes Derby d'Italia után is azzal foglalkoznak, hogy talicskázzák a szart a csapatra. Van, hogy igazuk van, de egy szurkolónak rosszul esik ha szidják a csapatát (ellendrukker stílusban), én így látom. Kétségtelen, tegnap ritka szarul játszottak, de most mit mondjak erre? Attól, hogy mindenkit lehordok a sárga földig (még ha ehhez is lenne kedvem sokszor), attól én még nem fogom magam jól érezni, lehet mások igen. Amúgy a cikkről, hogy ez egy korrekt nyilatkozat, de tény, hogy kurvára nem megyünk vele semmire. és egyet értek abban, hogy amelyik csapat meg tud verni szép játékkal egy intert, az nem kaphat ki ilyen bűnrossz produkcióval egy Leccétől. Hogy ez Delneri sara vagy a csapatpszichológusé, vagy pont mi fogtuk ki a világ éegflegmább focistáit, az rejtély.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 17:48:06

@Apuleius: Egy sikertelen edző is képes sikeressé válni, ha jobb csapatot kap. Mourinho, Lippi, Ancelotti, Benítez, akárki nagyobb név is kezdte valahol, azaz vannak ellenpéldák. Gyakorlatilag mind ellenpélda, mert kis edzőként indult (kis csapatoknál). Del Nerit elismerik olaszhonban. Az edzőkollégái is. Ez azt hiszem többet jelent és jóval megbízhatóbb ítélet, mint a mi meglátásunk. Kik az ősszel kussolok? Név szerint senki és név szerint mindenki, aki akkoriban nem írt, nem fikázott, de nyáron az elsők között volt Del Neri ellen. Érdekes módon decemberben, amikor a Laziot ütöttük (és a Scudetto is esélyes volt) senki sem volt kritikus DNnel szemben. Most kicsit más a leányzó fekvése... és gondolom nem azok fordultak, akik akkor dicsértek.

epaska 2011.02.21. 17:49:46

Puskás Ferenc: "Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci." Amíg pénz nem lesz, fölösleges az edzőt leváltani. Ahhoz, hogy pénz álljon a házhoz, be kell kerülnünk a Bajnokok Ligájába. Én hiszek abban, hogy egy jobb edzővel sikerülne is ez, és abban is, hogy ezzel a kerettel senki a világon nem nyerné meg a Scudettot. Nagyon örülök neki, hogy a Juventusnak nincs tartozása. De szerintem ideje lenne már adósságba vernie magát a klubnak mert így sehonnan nem lesz pénzünk. Úgy gondolom, hogy nagyon sok minden közre játszik a Juve rossz szereplésében már évek óta. Calciopoli, ezen kívül az Olasz foci mélyrepülése, VEZETŐSÉG! Biztos vagyok benne, hogy egy játékos sem kap bónuszokat gól(ok)ért vagy egy jobb teljesítményért. (ez is lehet oka a motiválatlan játéknak) Nagyon remélem, hogy nyáron visszatér Moggi és rendet tesz a Juve háza táján. Én már csak benne reménykedem. Másban sajnos nem nagyon tudok. Azt én sem értem, hogy miért kell 10-12 játékost igazolnunk, abból a pénzből 3-4 bajnokra kellene költenünk és az ilyen Bonucci féléket kölcsönbe venni, és ha beválnak akkor lehet őket leigazolni. Meg nem eladni az olyan játékosokat mint Diego! Mennyivel jobb lenne a pályán látni Diegot, Krasicot, és Giovincot, mint Tonit, Matrit és Iaquintat. A vezetőségben is komoly változásokra van szükségünk mert ez így nem mehet tovább. Motta,Grygra,Grosso,De Ceglie?,Pepe,Martínez,Amauri,Iaquinta Remélem belátjátok, hogy a Novara a ti csapatotok és azonnal oda takarodtok. FJ!

Ismeretlen_177028 2011.02.21. 17:54:19

@epaska: Pff Matri nem lőtt gólt a 4. meccsén máris nem való ide :D Bezzeg Diego ide való aki nemsokára a német másodosztályba fog játszani :DD

epaska 2011.02.21. 18:05:20

@Lord_Viktor: Én elolvastam most a hozzászólásomat, és nem találtam olyan részt, amiben azt állítottam volna, hogy Matri nem ide való. Igen ide való...normális esetben a cserepadra. Diego ugyan olyan formát mutatott tavaly mint idén Krasic, semmivel jobbat vagy rosszabbat eddig. Akkor Krasic-ot is küldjük el a p'csába??

Csülök 2011.02.21. 18:22:08

Krasic jól kezdett, csak az a "jogtalan" eltiltás le lohasztotta a lelkesedését, és többnyire mindig ő ennek a pöcsnek az áldozata, ha csere van... Szerintem a csapat legnagyobb nyári igazolása a Moggi lehet...

Ismeretlen_122894 2011.02.21. 18:29:31

@Apuleius: allegrit azért írtam, mert a nagyon sokszor leírt, öreg urakból álló milannal a bajnoki címért küzd, és nem is rossz játékkal, igaz, még nem bajnok, de talán a legtöbb esélye van rá - ha úgy nézzük tényleg nem ért el még semmit, de ha mi tartanánk ott, ahol a milan, nem azon morfondíroznánk, hogy ki az edző, és ő jó-e (egy ellenérvem van magam ellen: év edzője volt...) helyette akkor prandellivel próbálkoznék, aki jól összerakta a foir-t, aztán ment olasz edzőnek, de előtte se tett le annál többet, hogy a fiort a bl-be juttatta, és egy bunda meccsen verték a debrcent :) ancelotti - de igen számít, hogyne számítana... vissza is szívtam, amióta nem a sporttv-n megy a PL, nem vagyok annyira képben, és valamiért a MU bajnoki címe rémlett :) vagy :( egyébként nem gondolom, hogy delnerivel BL győzelemre hajtottunk volna, vele a cél a bl hely volt, és ezért mondtam, hogy nem volt rossz elképzelés, ismeri olaszo-t, ami jól is elsülhet még. és vegyük figyelembe az egyek legfontosabb háráltató tényezőt: sérülések! nincs keret, max egy kezdő 11, de az se tud együtt játszani, mert valaki mindig sérült, csereemberek játszanak összevisszaposztokon - így nem tud összeszokni 11 játékos, már pedig ez a legfontosabb. + amauri, na erről nem is írok inkább keret nélkül (+amaurival) a legnagyobb edzők se képesek eredményekre!!! vannak-e hibái delnerinek? igen, vannak, de kezeljük a helyén őt, nem az ő hibája, hogy ott tartunk, ahol, kérdés persze, hogy mással mi lenne, de most ő van itt, így ezzel felesleges is próbálkozni. (hozzátennék még annyit, hogy ranierit - akit én sem szerettem - kiutáltuk 2 szezon után, 7 egymás utáni döntetlen miatt rúgták ki - biztos, hogy az edző váltás a legjobb megoldás???)

Husziiiiiiii 2011.02.21. 18:55:22

Általában nekünk a sérülés fő okai .. izomfáradtság izommal kapcsolatos problémák... ez az internél is volt . Elküldték benitezt.. fura nincs annyi sérülés .Én ezzel csak arra utalok hogy edző is tehet a sérülésekről egy szinten,hiszen ő dönti el milyenféle edzésmunkát végezzenek.Azt gondolom hogy igaz ami előttem elhangzott hogy neves edző nélkül nem nagyon lehet eredményt... erre azé sok ellenpélda is van... pl. a fulham el döntős edzője... benitez... capello .Van hogy adott csapatnál valaki név ide v oda nem tud eredményt elérni.De ettől függetlenül úgy gondolom hogy del neri nem idevaló ,a cseréin is látszik... a taktikán is.lehet látni hogy aqulani ,felpie,marchioso egyszerre túl sok.. nincsen kreatív szervező játékosunk.Diego pedig nem hiszem hogy teljesített volna ilyen téren .. ezért csak azt sajnálom h van der vart-ról ,sneider-ről lemaradtunk.De akár ide lehetne sorolni pl. robbent is.... Akik jóval áron alul megvehetőek lettek volna ,és lendületes technikás játékosok mind.

Husziiiiiiii 2011.02.21. 18:56:24

Általában nekünk a sérülés fő okai .. izomfáradtság izommal kapcsolatos problémák... ez az internél is volt . Elküldték benitezt.. fura nincs annyi sérülés .Én ezzel csak arra utalok hogy edző is tehet a sérülésekről egy szinten,hiszen ő dönti el milyenféle edzésmunkát végezzenek.Azt gondolom hogy igaz ami előttem elhangzott hogy neves edző nélkül nem nagyon lehet eredményt... erre azé sok ellenpélda is van... pl. a fulham el döntős edzője... benitez... capello .Van hogy adott csapatnál valaki név ide v oda nem tud eredményt elérni.De ettől függetlenül úgy gondolom hogy del neri nem idevaló ,a cseréin is látszik... a taktikán is.lehet látni hogy aqulani ,felpie,marchioso egyszerre túl sok.. nincsen kreatív szervező játékosunk.Diego pedig nem hiszem hogy teljesített volna ilyen téren .. ezért csak azt sajnálom h van der vart-ról ,sneider-ről lemaradtunk.De akár ide lehetne sorolni pl. robbent is.... Akik jóval áron alul megvehetőek lettek volna ,és lendületes technikás játékosok mind.

Ismeretlen_149085 2011.02.21. 19:00:51

Számomra az az érdekes, hogy ha ShyrKahn kedvelt összehasonlítását veszem, akkor az ősszel, ugyanezen ellenfelek ellen 1 ponttal gyűjtöttünk többet, tehát számszerűleg tulajdonképpen nincs nagy visszaesés. Nem néztem utána, de valószínűleg a többiek gyűjtik jobban a pontokat. Tehát végül is ugyanazt hozzuk ezek alapján, csak sajnos ez ennyire elég. Akkor is ugyanez volt, felszívtuk magunkat a rangadókra, aztán a többi csapat ellen leeresztettünk. A bírókérdésre kitérve, nem mentség semmire, de elképesztő bosszantó nézni, hogy rengeteg meccsen fontos szituációban tévednek ellenünk.

Ismeretlen_149085 2011.02.21. 19:21:42

Milyen vicces, pont azt akartam megfogalmazni, hogy a bírók most kábé úgy segítik a milánóiakat (aktuálisan Robinho gólja ugyebár), mint minket állítólag a calciopoli idején, erre Moggi is pont erről beszélt. :) Nem lennénk velük versenyben egyébként se, de nem is kellene így megolajozni nekik az utat.

devil-z 2011.02.21. 20:00:13

Sajnos túl sok 'jó leckét' kaptunk már, ennek 'évismétlés' lesz a vége. Esetünkben nem lesz meg a BL-helyezés, ami hihetetlen nagy érvágás lesz a csapatnak. Ugye jelenleg vegetálunk az igazolásokban, többnyire olcsó olaszt hozunk kölcsönbe, látjuk az eredményét. A csapat élén álló 'szakemberekről' ne is beszéljünk. Az EL-val sokra nem megyünk, egyrészt jön a szöveg, hogy ismét nem vesszük komolyan (holott szerintem ennyire volt képes a csapat) a bajnokság megnyeréséhez - miket beszélek; dobogós helyezésre inkább - pedig kevés a csapat. Egy szó mint száz, ha nem invesztál pénzt a vezetőség a csapatba, nem lesz előrelépés.

Juventus ys · http://juventus blog 2011.02.21. 20:29:23

Én azt csinálnám ha vki nem ugy állna hozzá kivenném a keretből!Pl Sorenzen miatt kaptuk a golt mert a kurva akciot 5m méterröl nezi és a lesvonalat ne mtudja mi!ÉN anyit mondanak neki ne haragudj ,de ez nem Brescia!

Ismeretlen_108746 2011.02.21. 21:09:26

@ShyrKahn: "Egy sikertelen edző is képes sikeressé válni, ha jobb csapatot kap. Mourinho, Lippi, Ancelotti, Benítez, akárki nagyobb név is kezdte valahol, azaz vannak ellenpéldák. Gyakorlatilag mind ellenpélda, mert kis edzőként indult (kis csapatoknál)." Soha nem írtam az ellenkezőjét annak, amit írsz. Csak magamat tudom ismételni: Apuleius, 2011. február 21., 17:18 "Statisztikailag egy eredményes edző nem véletlenül szokott eredményes lenni. Vagyis egy eredményes edző nagyobb eséllyel lesz sikeres, mint egy sikertelen vagy ismeretlen. Ellenpéldák természetesen vannak, de ezt nem is tagadta senki." @regularjohn: Ok, megértettem és elfogadom amit írsz. Sajnos én kevésbé vagyok bizakodó, s nagyon sok sebből vérzik a Juventus koncepciója. Ugyanezt gondolom most is, s akkor is, ha netalán néha nyerünk is. @Lord Viktor: Elfogadom, s igazad van.

csuma 2011.02.21. 22:51:04

Ugyanaz a lemez minden évben. Ugyanaz a két tábor. Ugyanaz a két vélemény. Konszenzus lehetetlen. Hajrá "pesszimisták"!!! :D Egyik haverommal a minap beszéltem, hogy mi lesz majd ha újra a legjobbak között leszünk (arra nem tértünk ki, hogy ez mikor következik be, lényegtelen), arra jutottunk, hogy marha unalmas lesz :D mert most legalább van miről (értelmesen)beszélni/vitatkozni.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 23:03:30

@Apuleius: Dehogynem írtad az ellenkezőjét: "Statisztikailag egy eredményes edző nem véletlenül szokott eredményes lenni. Vagyis egy eredményes edző nagyobb eséllyel lesz sikeres, mint egy sikertelen vagy ismeretlen. Ellenpéldák természetesen vannak, de ezt nem is tagadta senki." Egy eredménytelen edzőből lehet nagy edző nagy csapatnál, így bár a statisztika igazat szól, de ebben az esetben (Del Nerivel kapcsolatban) nem, hiszen Ő hol is vezetett nagy csapatot? Kapjon egy Chelsea-t, vagy Realt és máris meglátnánk, hogy nincs sok különbség a minőséginek tartott edzők és DN között. Persze amíg ez nem történik meg nem tudhatjuk ezt biztosan. Maradjunk annyiban, hogy DN-ről még nem tudhatjuk, hogy igazán jó edző-e, vagy sem. Magyarán. Erős állítás azt mondani rá, hogy rossz edző. @ronny34: Én is számolgatok és sajnos tényleg 1 ponttal kevesebb, de ha a Bologna-t verjük, akkor máris 2 ponttal több :) ezek után a Milantól kikapva megint 1 pont lenne a hátrány :( Kemény lesz ez.

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 23:05:02

Lippi 95 előtt eredményes edző volt? Ancelotti 2000 előtt? Statisztikailag akkor rossz edzőnek számítottak. Sőt! Ancelotti a Juvéval megbukott és elhajtották. Azóta látjuk mit is ért el a Milannál és a Chelseanél...

Ismeretlen_102246 2011.02.21. 23:07:02

Magyarán szinte minden nagy edző (Guardiola kivétel) statisztikailag kicsi volt mikor nagy csapathoz került és felemelkedett. Allegri se ért el semmit a Cagliairval... igaz az év edzője díjat kétszer is bezsebelte, tehát már a szakmabeliek elismerték nagy edzőnek, mégis a közvélemény számára nagy csapattal lehet igazán nagy. Leonardo is. stb.

csuma 2011.02.21. 23:27:26

@ShyrKahn: van egy alapvető probléma az eszmefuttatásoddal. Mégpedig az, hogy DN korban Lippivel közel egyidős, Ancelottinál pedig 10 évvel idősebb. Lippi és Ancelotti befutása óta 15, illetve 10 év telt el, ami még egy edző pályafutása során sem elhanyagolható idő. Mint ahogy az sem, hogy nem véletlenül nem hívták DN-t "nagycsapatok". Az pedig, hogy DN és Lippi között az a különbség, hogy DN eddig nem vezethetett ilyen szintű csapatot, már ne is haragudj de nevetséges, mégpedig részben a fentiek miatt. DN-nek idén is (és egyszer a Roma-val is) megvolt a lehetősége, hogy befusson, és lám-lám nem sikerült. Nem véletlenül.

Ismeretlen_149053 2011.02.22. 00:43:05

’Nem lehet, hogy arról van szó, hogy pont az optimista fiúk érzik tanácstalanul magukat, amikor már nyakig ér a szar?’ Azt azért ne felejtsük el, hogy kritizálni, bűnbakot keresni mindig sokkal könnyebb, mint értelmes elemzést írni. Azzal is egyet értek, hogy rengeteg olyan tényező van, amibe mi nem látunk bele, ezért nehéz objektív véleményt alkotni. Van Diegos mezem, még is szánalmasnak érzem, hogy egyesek még mindig őt emlegetik, mint valami titkos megváltót, aki egy év semmittevés után csodát tett volna idén, ha a gonoszok nem adják el. Előre kell tekinteni, ami b.l. indulás nélkül, csak rengeteg pénzből lehetne ígéretes, de akkor is ki kell állnunk a csapatunk mellet, ha most nem tündököl megfelelően. Forza Juventus!

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 10:12:48

@ShyrKahn: Már ne haragudj, de változatlanul nem értem, hogy miről beszélsz. Én annyit állítottam, hogy egy eredményes edző nagyobb valószínűséggel lesz sikeres máshol is, mint egy olyan edző, aki soha sehol nem ért még el semmit. Ez szerintem statisztikai tény, s én nem látom az ellentmondást, de nem akarok mélyebben elmerülni a témában. Ez magyar nyelven nem azt jelenti szerintem, hogy egy eredménytelen edző ne robbanhatna be a szűkebb edzői elitbe. Ha már nevekkel dobálózunk, akkor a Del Neri és Guardiola közötti párhuzam erősen megkérdőjelezhető. Del Neri hatvan fölött van, dolgozott sok csapatnál, különösebb eredmény nélkül, Guardiola azonnal nagyot ugrott az ismeretlenségből. Számomra életszerűbb, hogy egy edző, akár ismeretlenül jó munkát végez, mint hogy egy amúgy eléggé sikertelen edző több évtizedes semmi után hirtelen nagyot domborít. "Kapjon egy Chelsea-t, vagy Realt és máris meglátnánk, hogy nincs sok különbség a minőséginek tartott edzők és DN között." Irigylem a bizalmadat és a hitedet, tényleg. Del Neri nyilvánvalóan nem fog ilyen szintű csapatot kapni, mert a képességei ezt nem indokolják. Azért megjegyzem, hogy a Juventus jelenlegi formájában is nagy csapatnak számít szerintem, hiszen ez nem kizárólag az aktuális játékerejét jelenti. "Maradjunk annyiban, hogy DN-ről még nem tudhatjuk, hogy igazán jó edző-e, vagy sem." Meglehet, de mindeddig nem ezt állítottad. Del Neri-t jó edzőnek nevezted, ami, követve a saját magad által vázolt logikai gondolatsort, leaglább annyira értelmetlen, mint rossz edzőnek nevezni.

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 10:31:32

"Allegri se ért el semmit a Cagliairval... igaz az év edzője díjat kétszer is bezsebelte, tehát már a szakmabeliek elismerték nagy edzőnek, mégis a közvélemény számára nagy csapattal lehet igazán nagy. Leonardo is. stb." Allegri még nem ért el semmit a Milan-nal. Majd ha behúzták a bajnokságot, elkezdhetjük veregetni a vállát, addig tartózkodjunk szerintem attól, hogy az ismeretlenségből sikeressé váló edzőt lássuk benne. Leonardo eddig semmit nem tett le az asztalra, leszámítva, hogy elzavarták a Milan-tól.

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 10:41:12

@Barolo: "Azt azért ne felejtsük el, hogy kritizálni, bűnbakot keresni mindig sokkal könnyebb, mint értelmes elemzést írni." Nagy alapigazságot írtál le, de ne keverjük a dolgokat, ha lehet. Ha valaki kritikával él, az fényévnyi távolságra van a bűnbakkereséstől. Értem, hogy kényelmes összemosni a dolgokat, de ez nem más, mint torzítás. A kritikákat megfogalmazó emberektől személy szerint sokkal több értelmes elemzést olvastam eddig, mint a Del Neri-t védő kommentelőktől. "Azzal is egyet értek, hogy rengeteg olyan tényező van, amibe mi nem látunk bele, ezért nehéz objektív véleményt alkotni." Valóban, de ez mindkét oldalra igaz, úgyhogy ebben a kijelentésben most nem sok szignifikáns tartalom van. "Van Diegos mezem, még is szánalmasnak érzem, hogy egyesek még mindig őt emlegetik, mint valami titkos megváltót, aki egy év semmittevés után csodát tett volna idén, ha a gonoszok nem adják el." Szeretem amikor néhányan csak bizonyos keresőszavakat olvasnak ki abból a hozzászólásból, amivel vitába szállnak. Valaki beleírja, hogy Diego, s a névre rögtön érkezik valami okosság. Ki és hol írt olyat, hogy Diego valamiféle titkos megváltó volna? Másold be ide, ha találsz ilyet. Ha nem, akkor meg nem tudom, hogy miről beszélsz. Diego elpasszolása nyilvánvalóan hibás döntés volt, s minősíti Del Neri taktikai elképzeléseit, amelyek jelenleg oly nagy sikerekre vezetik a csapatot. Ha már bűnbakkeresést emlegettél, az pont passzol a Diego témához. A Diego-ügyből annyit illene megtanulni, hogy egy összességében rendkívül szarul teljesítő csapatból ostobaság egyes játékosokat kiemelni, s szarral dobálni őket, ahogy a brazil esetében történt. Jövő nyáron majd ugyanígy teszünk Krasic-csal? Én nagyon nem szeretném...

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 10:51:50

Apuleius: "Diego elpasszolása nyilvánvalóan hibás döntés volt" ??? Miől nyilvánvaló könyörgöm? Hogy lassan a bundesliga másodosztályban fog játszani a kis brazil? Most már a német bajnokság se fekszik neki? Ott sincsenek meg a "játszópajtásai", mindenki más béna és nem tud kivel összejátszani vagy mi? Mi kell ahhoz hogy ezt a Diego-t elfelejtsük? Majd ha a a magyar bajnokságban játszik akkor végre belátjuk hogy nem volt ide való?? Nekem Diego nem bűnbak volt de éppen hogy jól jártunk az eladásával ha a jelenlegi formáját nézzük az érte kapott 20 milla az év biznisze volt ez a nyilvánvaló! :)

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 11:56:50

@pedronegro: A labdarúgás, mint ismeretes, egy csapatsport, vagyis nem egyetlen játékos tudását minősíti egy csapat jó, vagy rossz teljesítménye. Amit írsz, lényegében arról szól, hogy ez a szemét Diego tehet még a Wolfsburg mélyrepüléséről is. Gondolom ugyanezen okok miatt Dzeko is egy kalap szar. Diego-t kevesebbért adtuk el, mint amennyiért vettük. Ez üzletileg szerintem nagyon rossz húzásnak tűnik. Diego nagy erőssége lehetne a jelenlegi, minden kreativitást nélkülöző Juventus középpályának, számomra ez a nyilvánvaló. "Mi kell ahhoz hogy ezt a Diego-t elfelejtsük? " Akkor felejted el, amikor szeretnéd, én viszont fenntartom a jogot, hogy leírjam a véleményemet, akár tetszik neked, akár nem.

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 12:28:58

Apuleius: Semmi gond, nem kell mindenben egyet érteni! Diego-t szerencsére nem csak én felejtettem el hanem a futballvilág is, sehol nem jegyzik jelenleg a brazilt mert nincs miért. És jól mondod jelenleg Dzeko is egy kalap szar, amíg nem kezdi el a gólokat termelni az is marad! 5 milliót buktunk Diego-n ez tény, sajnos nem álltak sorban érte a kérők! Vannak még csodák és a kis brazilból lehet még nemzetközi sztár is engem nem nagyon érdekel! Olyat nem mondtam hogy ne írd le a véleményedet csak jó volna ha te is látnád a tényeket amiket mindenki lát és nem kellene görcsösen ragaszkodni, bizonygatni Diego képességeit, fontosságát. Rossz szériát fut a brazil ebben az évben is, majd formába lendül és meglátod akkor én azt is el fogom ismerni, függetlenül attól hogy nem látok semmi különleges képességet benne.

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 12:44:01

Pedronegro: Nagyon sok tényezőn múlik, hogy egy játékos befutja-e azt a karriert, ami képességei alapján benne van. Szerintem mindkét játékos (Diego és Dzeko) kiváló képességekkel rendelkezik, aztán majd meglátjuk. Nem ragaszkodom Diego személyéhez, csak elképesztően hiányzik a kreativitás a jelenlegi Juventus-ból, nem véletlen, hogy meccseket játszunk igazi, kidolgozott helyzetek megteremtése nélkül. Nem sírom vissza a brazilt, de úgy érzem, ha most itt lenne, több lenne a csapat, vagyis ezért írom, hogy a szűk lehetőségek között meg kellett volna tartani. Szó sincsen róla, hogy sírok utána, csak nem pótolták megfelelően nyáron. Nagyon szeretnék olyan középpályásokat látni végre a Juventus-ban, akik képesek passzolni a csatároknak, képesek kicselezni egy védőt, meg ilyenek. Nem lehet állandóan védekező középpályásokkal és egy szál épkézláb szélsővel komoly eredményeket elérni. Képesnek kellene lennünk támadófocit is játszani. A lényeg, hogy nem vagyok Diego-fan, de lekaparom a tapétát a Juve ötlettelen, skót másodosztályt idéző, ívelgetős támadásait nézve. Uff.

Ismeretlen_150170 2011.02.22. 13:10:05

Apuleius: A kreatívitás hiányát jól látod! A középályánk max rombolni tud de építkezni nem! Krasic beszürkült és én se szeretném hogy úgy járjon mint Diego! Vagy ha nem is kreativítás akkor legalább a gyorsaság lenne meg a csapatban de ezt egyedül Krasic-ra építve megint csak nem lehet előnyünkre fordítani! Szóval felőlem akár játszhatunk egyszerű focit is nem várok én el itt barca vagy arsenal szintű kombinációkat, de ehhez az "egyszerű" focihoz (szélen elfutunk, beadunk)is a gyorsaság a széleken nélkülözhetetlen.

Ismeretlen_149053 2011.02.22. 13:53:00

Apuleius: Nem nagyon kedvelem, a kioktató stílusodat, nem hiszem, hogy bárkinek szüksége lenne arra, hogy tanár-diák stílusban levelezzen veled, de a szakmai dolgokra szívesen válaszolok, mert azok közé tartozol, akikkel lehet értelmes érvekkel vitatkozni. ’A kritikákat megfogalmazó emberektől személy szerint sokkal több értelmes elemzést olvastam eddig, mint a Del Neri-t védő kommentelőktől.’ Ezek szerint te otthon statisztikát vezetsz erről? Vagy ha nem akkor számold már össze légy szíves, az elmúlt fél év kommentjeit, hogy hány értelmes hsz volt, és azok közül melyik volt kritikus, mert ezt egy kicsit nehéz lenne így matematikailag rangsorolni. Nem értem, hogy a Diegos témán mit nem értesz. Számtalanszor előkerül/előkerült, hogy ha ő itt lenne, akkor sokkal jobb lenne a csapat. Ha nem haragszol meg, most nem keresném elő azt a 1347 hsz-t, ami erről szól, de te pl. tegnap ezt írtad ’hogy Diego-t meg miért kellett elüldöznünk edzői és szakvezetői szempontból, azt változatlanul nem értem, különösen a jelenlegi teljesítmény tükrében’ nem a konkrét kérdéssel van problémám, hanem azzal, hogy ezt minek kell folyamatosan (!) előhúzni érvként 1 év után is. Miért nem azt kérdezzük, hogy miért kellet eladni Ibrahimovicot vagy Zidant? Vagy miért nem vettük meg Van der Vaart a Tottenhem helyett? ’Diego elpasszolása nyilvánvalóan hibás döntés volt’… szerinted….. szerintem meg nyilvánvalóan jó döntés volt, mivel tavaly és idén is formán kívül játszott/játszik, ezért jobb volt még annyiért elpasszolni, mert még egy rossz idény után még többet bukhattunk volna rajta. Ez nem azt jelenti, hogy nem lenne égető szükségünk kreatív játékosokra, nekem sem tetszik a jelenlegi játék, de egy Juve szintű csapat nem adhat éveket a beilleszkedésre. Persze itt fel lehet hozni Melot ellen érvként, de akkor viszont azt is mondhatnánk, hogy az egész csapat megérdemelt volna még egy esélyt, ami nyilván valóan nem viseltek volna el a szurkolók. ’ A Diego-ügyből annyit illene megtanulni, hogy egy összességében rendkívül szarul teljesítő csapatból ostobaság egyes játékosokat kiemelni, s szarral dobálni őket, ahogy a brazil esetében történt. Jövő nyáron majd ugyanígy teszünk Krasic-csal? Én nagyon nem szeretném...’ …….ezt meg vegyük úgy, hogy nem nekem írtad, mivel soha sem dobálóztam szarral egyetlen Juve játékossal szemben sem ( pedig Amaurinál és Tiagónál már igen ideges voltam), különös képen nem Diegóval szemben. Alapvetően azt gondolom, hogy türelmesnek kell lenni, és kimondottan nem szeretem mikor valakik akár pozitív akár negatív irányba radikális ( néha primitív) véleményeket irogatnak egy győzelem vagy vereség után. Én változatlanul nem tartom rossz edzőnek D.N.-t, de azt is elfogadom, hogy sokan annak tartják. Az is természetes, hogy ha marad a jelenlegi állapot, akkor legkésőbb nyáron mennie kell. Ettől függetlenül mint Juve szurkoló zavar, ha valaki azt írja az edzőnkről hogy ’szart fosra cseréljük’, ez pl. nálam nem fér bele az értelmes kritizálásba. Forza Juventus!

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 14:13:53

@Barolo: "Nem nagyon kedvelem, a kioktató stílusodat, nem hiszem, hogy bárkinek szüksége lenne arra, hogy tanár-diák stílusban levelezzen veled," Nem kérdeztem, hogy kedvelsz-e engem, vagy a stílusomat, s őszintén szólva (minden támadás nélkül) nem is nagyon érdekel. Emlékeim szerint nem én "szólítottalak meg", hanem fordítva történt. A jövőben talán tartózkodj az ilyesfajta megnyilvánulásoktól és személyeskedéstől: "Van Diegos mezem, még is szánalmasnak érzem, hogy egyesek még mindig őt emlegetik," Úgy vélem ezzel a támadással megadtad a csevej alaphangját, s a "kioktatás" következmény volt. Nyugodt derűvel ugord át a kommentjeimet a jövőben, mert a hasonló megnyilvánulásokra vélhetően a jövőben is hasonlóan fogok reagálni. "Ezek szerint te otthon statisztikát vezetsz erről?" Nem hivatkoztam konkrét statisztikára, ez egy személyes vélemény. Nem több, nem kevesebb, mint amit te írsz ugyanebben a témában. "Nem értem, hogy a Diegos témán mit nem értesz." Én meg azt nem értem, hogy most miről beszélsz. Mondtam olyat, hogy bármit ne értenék a témában? "fel lehet hozni Melot ellen érvként, de akkor viszont azt is mondhatnánk, hogy az egész csapat megérdemelt volna még egy esélyt, ami nyilván valóan nem viseltek volna el a szurkolók. " Ezzel még nem magyaráztad meg, hogy miért pont Diego-t kellett eladni (sőt), ezt remélem te is érzed. "ezt meg vegyük úgy, hogy nem nekem írtad," Nagyon jól értetted, egy szóval sem állítottam, hogy te dobálóztál szarral. "Ettől függetlenül mint Juve szurkoló zavar, ha valaki azt írja az edzőnkről hogy ’szart fosra cseréljük’, ez pl. nálam nem fér bele az értelmes kritizálásba" Engem, mint Juve szurkoló az zavar, ha valaki egy ilyen képességű edzőt alkalmasnak tart a Juventus vezetésére. Az meg, hogy kinek mi fér bele, legyen a saját ügye, s formálja a saját hozzászólásait annak megfelelően. Ne próbáljuk definiálni, hogy mi az értelmes kritika.

Ismeretlen_149053 2011.02.22. 15:10:57

’én viszont fenntartom a jogot, hogy leírjam a véleményemet, akár tetszik neked, akár nem.’ ’A jövőben talán tartózkodj az ilyesfajta megnyilvánulásoktól és személyeskedéstől’ Ez a két mondat tőled származik. A kettős mérce tipikus esete. Te fen tartod a jogot, hogy leírd a véleményedet, de ugyan akkor azt is elmondod, hogy én mit ne írjak. Ez szerintem (minden személyeskedés nélkül) egyáltalán nem korrekt. Erre is írtam, hogy kioktató a stílusod, lehet, hogy csak én érzem így, és akkor mindegy is. ’Ezzel még nem magyaráztad meg, hogy miért pont Diego-t kellett eladni (sőt), ezt remélem te is érzed.’ Örülök, hogy azt is tudod, hogy én mit érzek. :) még egyszer nem írom le ugyan azt amit már leírtam Diego eladásával kapcsolatba kb. 100-szor, legutóbb, az előző hsz.-ba. ’ Nagyon jól értetted, egy szóval sem állítottam, hogy te dobálóztál szarral.’ Ha nekem válaszolsz, akkor nem tudom, hogy meddig írsz nekem, és honnantól másnak. Ha ez nem derül ki egyértelműen a szövegkörnyezetből, akkor azt kell gondolnom, hogy nekem szól a dolog. Az, hogy valaki alkalmasnak tart valakit vagy nem, összehasonlítani azzal, hogy ’szart fosra cseréljük’ kifejezést használja egy tisztességes emberre, aki történetesen az edzőnk jelenleg, szerintem hatalmas aránytévesztés, de akkor erről kár is vitatkoznunk, mert vagy nem érted, vagy óriási különbség van közöttünk hozzá állás terén. Forza Juventus!

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 15:41:16

@Barolo: "Ez a két mondat tőled származik. A kettős mérce tipikus esete. Te fen tartod a jogot, hogy leírd a véleményedet, de ugyan akkor azt is elmondod, hogy én mit ne írjak." Ne haragudj, de nem látom a kettős mércét az idézett két mondatomban. Nincsen bennük semmiféle ellentmondás. Amit írtam, arra vonatkozott, hogy fenntartom a jogot arra, hogy leírhassam a véleményem anélkül, hogy valaki személyeskedő ellenvéleményt írjon, s "szánalmasnak" minősítse azt. Gondolom ezt te is joggal elvárod a másik oldaltól. Maximálisan igazad lenne ha ok nélkül nyúltam volna kioktató stílushoz, de a történet ott kezdődött, hogy te személyeskedtél. Vagyis olyan dolgot kifogásolsz, ami tőled indult. Alapvetően többnyire nem szoktam feleslegesen támadni (persze néha kifakad az ember), s veled kapcsolatban sem lett volna cél semmiféle támadás, de kerülni kellene az ilyen megnyilvánulásokat. Hidd el, én is sokkal jobban szeretem a makulátlanul kulturált és emberi eszmecserét. "Örülök, hogy azt is tudod, hogy én mit érzek. :)" Az idevágó mondatomban szerepelt a "remélem" szócska is. Nem véletlenül került bele a mondatba. "Ha nekem válaszolsz, akkor nem tudom, hogy meddig írsz nekem, és honnantól másnak. Ha ez nem derül ki egyértelműen a szövegkörnyezetből, akkor azt kell gondolnom, hogy nekem szól a dolog." Bocsánat ha félreérthető volt, csak a téma kapcsán folytattam a gondolatmenetet, kicsit tágabb értelemben, ezt a mondatot nem közvetlenül a te véleményed ellenében írtam. "Az, hogy valaki alkalmasnak tart valakit vagy nem, összehasonlítani azzal, hogy ’szart fosra cseréljük’ kifejezést használja egy tisztességes emberre, aki történetesen az edzőnk jelenleg, szerintem hatalmas aránytévesztés, de akkor erről kár is vitatkoznunk, mert vagy nem érted, vagy óriási különbség van közöttünk hozzá állás terén." Néha az ember használ csúnya szavakat (én legalábbis biztos), s bizonyos értelemben (és bizonyos határértékeken belül) képmutatásnak érzem ezt kifogásolni. Ettől függetlenül elfogadom, hogy nálad máshol vannak a határok. Azt meg nyomatékosan hangsúlyozom, hogy akarom bűnbaknak megtenni Del Neri-t, s emberileg semmi gondom vele. Ugyanakkor szakmailag nem tartom elegendőnek, s ezt fejeztem ki ezzel a - számodra nem megfelelő - szófordulattal. Mások bizonyos játékosokra használnak súlyos szavakat (lásd a szintén tisztességes Amauri-t), én a számomra nem kívánatos edzővel kapcsolatban tettem ugyanígy. Szintén Forza Juve!

Ismeretlen_149053 2011.02.22. 15:54:18

Ezek szerint te a ’Szánalmasnak érzem, hogy egyesek még mindig őt emlegetik’ mondatomat vetted támadásnak, és ezért érezted jogosnak a kioktató stílust. Így már értem. Én ezt nem szántam ilyen ütősnek ( és főleg nagy általánosságra értettem), de ha ez bántó volt akkor bocsánat. Az utolsó bekezdésed 3. mondatából gondolom kimaradt egy nem szócska. Amúgy korrekt, és sok mindennel egyet értek…. én is szoktam káromkodni, sok dolog kijön néha az emberből sajnos. Forza Juventus!

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 16:03:28

@Barolo: Igen, azt a mondatot értékeltem támadásnak, s ha tényleg nem annak szántad, akkor én is bocsánatot kérek Tőled a kioktató, támadó stílusért, s úgy általában a túlreagálásért. Hidd el, nem célom, hogy okoskodva vitatkozzak veled. Sajnos úgy tűnik, hogy ez az ilyesfajta blogokon való jelenlét velejárója. Az ember rossz lábbal kel fel, s elég egy ilyen félreértés... "Az utolsó bekezdésed 3. mondatából gondolom kimaradt egy nem szócska." Úgy érted, hogy NEM fogadom el, hogy Nálad máshol vannak a határok? De,tényleg elfogadom (bármilyen hihetetlen), csak ebben különbözőek vagyunk (mármint a határokban). Tényleg bocs a félreértésért, a jövőben igyekszem demonstrálni, hogy ez a dolog nem általános :-) Kíváncsi vagyok a véleményedre, s szórakoztató dolog kulturáltan vitatkozni olyan emberekkel, akik bizonyos dolgokról mást gondolnak, s azt képesek értelmesen kifejteni, a véleményüket alátámasztani. Ezzel folytatjuk a jövőben :-) Forza Juve!

Ismeretlen_149053 2011.02.22. 16:12:40

Apuleius: Abszolút korrekt a válaszod, de másodszor is félre értettük egymást. Ez a 3. mondatod: ’ Azt meg nyomatékosan hangsúlyozom, hogy akarom bűnbaknak megtenni Del Neri-t, s emberileg semmi gondom vele.’ Innen hiányoltam a ’nem’ szót. Az értelmes és kulturált vita szerintem is nagyon fontos, és sajnos relatíve kevés ember van, akivel ez létre jöhet, ezért szerintem is becsüljük meg egymást! Forza Juventus!

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 16:24:40

@Barolo: Akkor tényleg hiányzik onnan az a nem szócska :-) Köszönöm a korrekt és szimpatikus hozzáállást, még egyszer bocsánat a harapós kutya modorért, s egészen biztos vagyok benne, hogy sok normális eszmecserénk lesz még. Örülök, hogy vannak hozzád hasonló értelmes emberek a fórumon. Na meg ittam közben egy újabb kávét, s az is biztosan segít majd rajtam :-)

Ismeretlen_177028 2011.02.22. 17:58:11

Ne vitázzatok gyerekek xD

Ismeretlen_108746 2011.02.22. 18:36:14

@Lord_Viktor: Igenis! Amúgy éppen sikeresen túltettük magunkat (és egymást) a dolgon :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása