Simoni: "Rossz döntés volt elvenni a Juventustól a 2 bajnoki címet"

A korábbi Inter edző, Luigi Simoni azt állítja, hogy nem kellett volna a Calciopoli által megszakítani a megérdemelt Juventus-sikerkorszakot.

Luigi Simoni

Simoni üzenete, aki 1997 és 1999 között volt az Internazionale edzője, mindössze néhány nappal követte Massimo Moratti kijelentését, miszerint a Calciopoli a Juventusnak kedvezett.

Luigi Simoni biztos benne, hogy a 2005-ös és 2006-os, Fabio Capello irányításával nyert bajnoki címeket a Juventus teljesen megérdemelte, de ezeket a botrányos tárgyalások után elvették a csapattól.

"Paradox módon a Juventustól nem két bajnoki címet, hanem két Scudettit vettek el, melyeket nagyon is megérdemeltek" - mondta Simoni a Goal.com Italiának.

"Capello csapata volt egyértelműen a legerősebb."

"Ugyanakkor voltak olyan évek, amikor emberek befolyásolták a bírókat, de ez már a múlté."

"Még mindig vannak hibák, de ez teljesen normális."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr434653414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_171812 2011.01.27. 10:32:15

Az a baj, hogy most már az összes szakember velünk sír mert látják, hogy padlóra küldték Európa egyik legerősebb és legpatinánsabb klubját. Ez pedig erős kihatással van az olasz futballra, úgy a válogatottra, mint az olasz bajnokságra. Akkor ebben marhára nem gondoltak bele szerintem ... DE! Most már késő bánat basszus, most már mindenkinek lelkiismeret furdalása van és tudják, hogy elb*szták, ezért nyilatkozik mindenki ilyen szépen. Ez már a 20. ember aki azt nyilatkozza, hogy "A Juve megérdemli a két Scudettot, kár volt elvenni". A *******! ... Miért nem tudtak akkor nyilatkozni ezek a jó emberek amikor kirobbant a calciopoli?? -.-' Átlátszó műmájer majmok. Amindenit! Remélem nem írtam csúnyaszót, de komolyan kezdemm rühelleni az ilyen nyilatkozatokat. :@

Drughi Di Bianconeri 2011.01.27. 10:44:37

Kpasynak teljesen igaza van...gyakorlatilag a botrány kitörése, a JUVE és az OLASZ foci borzasztó hanyatlása,nemzetközi megaláztatása, és a sinter sikerei és egyeduralma egybeesik...nagyon szomorú dolgok ezek, amiket már lehetetlenség visszafordítani...még ha vissza is adják a 2 címet, mi lesz ? még egy Scudetto és meg lesz a 3 csillag ?...ez sztem nagyon senkit nem érdekel,mert az igazi JUVE drukkerek tudják,h. 29szeres bajnokok vagyunk...így is úgy is.az elmúlt évek gyalázatos teljesítményeit,igazolásait, a nagy sztárok eligazolását már úgy sem tudják visszafordítani...de tény,h. teljesenmás lenne ez a JUVE,ha akkor nem így történnek a dolgok...alapból Emerson,Thuram stb nem igazoltak volna el...Xabi Alonsot is megszereztük volna..nem ilyen Amaurik,Iaqinták kergetnék itt a bőrt...ááá..kár ezen siránkozni...ez tényleg nem csak Olaszország, nem csak a JUVENTUS tragédiája...ez az Európai futball tragédiája...

Ismeretlen_102246 2011.01.27. 12:04:24

Sztem alapvetően nincs gond azzal, ha utólag is, de belátod, hogy hibáztál. Ez általánosan vonatkozik mindenkire. A probléma inkább az, hogy meg nem történté semmivel sem lehet tenni a már megtörtént eseményeket és nem is lehet kitalálni olyan kompenzációt, amivel a Juve képes lenne ugyanarra a szintre jutni. Bizonyos vagyok abban, hogy a Juve nem kap pénzt (hiszen a szövetségnek sincs pénze) a kompenzációra, így maradhat a címek visszakapása, de ez meg nem egyszerű dolog és sok érdekkel szembe mennek. Az egész nevetséges, mert az olasz igazságszolgáltatás magát ássa el, ha felmenti Moggit, de ugyanakkor akkor is elássa magát, ha nem teszi meg a felmentést. Meggyőződésem, hogy nem véletlenül húzódik ez ilyen hosszan el. Egyrészt az Inter hátszele, mintha nem természetes volna és ki kell várni, amíg a szezon lezárul (akár az Ő sikerükkel), másrészt olyan döntést kell hozniuk, ami kicsit sem szégyenteljes és legalább kis mértékben kárpótolja a klubot a katasztrofális korábbi döntés és annak azóta is gyűrűződő következményei miatt.

Ismeretlen_164215 2011.01.27. 12:31:11

Ugyan, két visszakapott címmel mihez kezd a Juve? Addig megtáltosodott az Inter, sorozatban nyert bajnokságokat. Szép lenne és morális elégtétel, de akkor is elvesztett a csapat csomó játékost bőven ár alatt, akik az akkori csapat gerincét alkották. Sajnos nincs mit tenni, túl kell lépni, és ismét komoly csapatépítésbe kellene fogni. Csak épp nincs kivel és miből.

Ismeretlen_108746 2011.01.27. 12:46:28

Aligha hiszem, hogy Luigi Simoni-nak bármiféle közvetlen vagy közvetett ráhatása lett volna a Caliopoli-ra, így nem igazán értem a lelkiismeret furdalással kapcsolatos felvetéseket. Én nem érzem, hogy ezek a szakemberek most utólag megbánták volna az ügyet, s könnyes szemmel gondolnának gyarló hibáikra. Nagyon könnyen lehet, hogy neki mindig is ez volt a véleménye, erről nem tudhatunk túl sokat. Az egész cirkuszt nem ezek a szakemberek robbantották ki. Tényleg magát ássa alá az olasz igazságszolgáltatás, már ha bárkinek voltak bármiféle illúziói vele kapcsolatban, s komikus az ügy. A Calciopoli ugyanakkor messze túlmutat az Olasz Labdarúgó Szövetségen, s egy jogi ügyről van szó, vagyis az, hogy az olasz szövetségnek van-e pénze, nem lehet érv. Ha elveszítené a pert, viselnie kellene az anyagi következményeket. Más kérdés, hogy a klubok nem szokták elvinni a végsőkig a problémás ügyeket a szövetség ellenében (ennek nyilván sok oka van).

Ismeretlen_102246 2011.01.27. 12:47:18

@venember83: Egyetértek, ha ez így fog történni... de van még esély más kompenzációra is nyilván. Meglátjuk mi lesz és mi nem lesz.

Ismeretlen_102246 2011.01.27. 12:49:10

@Apuleius: Az utolsó bekezdésed elgondolkodtató és valószínű igaz is. A remény hal meg utoljára... csak nehogy az olasz foci igya meg már megint a levét az egésznek, mert az kivégezné az így is már vergődő vadat.

Ismeretlen_108746 2011.01.27. 12:57:23

@ShyrKahn: Számtalan szempontból kényes az ügy, mind jogilag, mind a dolog sport tekintetében, s egyelőre beláthatatlan, hogy mi lesz a vége az egésznek. Mind a szövetség, mind az igazságszolgáltatás segget csinált a szájából, s azon túl, hogy eleve hosszadalmas ügyről van szó, sejtelmük sincsen, hogy miként tudnának a legjobban kijönni a balhéból. Még mindig egyszerűbb megoldás lehet valamiféle kompenzációt nyújtani a Juventus számára, mint kizárni a Serie A csaknem összes csapatát. Nekem úgy tűnik, hogy volt egy eleve bevett, tisztátalan gyakorlat, s mikor kiborult a bili, a döntéshozók elkapkodott döntéseket hoztak. Az mindenesetre tény, hogy az olasz labdarúgást sikerült soha nem látott mélységekbe taszítaniuk. Remélhetőleg a közös érdekek mentén történik valami pozitívum is idővel.

Ismeretlen_102246 2011.01.27. 13:34:22

@Apuleius: Ezt én is így látom. Mondhatni a saját maguk alá piszkítottak, és ebből már nehéz úgy kijönni, hogy nem történt kakiltak maguk alá. Már jó ideje tárgyalják az ügyet, de látszólag húzzák-halasztják... kérdés, hogy meddig és miért. Sejtéseim vannak, de azok egybevágnak a te nézeteddel.

Ismeretlen_171812 2011.01.27. 13:41:43

@Apuleius: Nem arra gondoltam, hogy Simoni bármilyen konkrét ráhatással lenne a Calciopolira, hanem a közvélemény lenne más a Juventusról, ha ezek a nyilatkozatok akkor történtek volna. Ha ez az X ember aki most igazad ad a Juvénak, akkor is hangot adott volna a véleményének, LEHET, hogy más lett volna a közvélemény, nem ment volna el az összes játékosunk és szponzorunk. Ez persze csak feltevés és ébredés után írtam a kommentet, akkor még morcos voltam. :D Visszatérve, ezért mondtam, hogy túl késő van már az ilyen nyilatkozatokhoz. Most már mindegy ki mit mond. Viszont ha akkor felszólalt volna ez az X fejes, hogy ugyan már miért kéne megbüntetni ezt a három csapatot, akkor tuti, hogy máshogy alakultak volna a dolgok. De mindegy, ezen tényleg kár rágódni, a kiutat kell megkeresni, gyorsan és anyagilag kedvezően.

Tony 2011.01.27. 13:48:08

Az a baj,ha fölmentik Moggi-t és beismerik a tévedésüket a Juventussal szemben,akkor elismerik,hogy egy ostoba,innen-onnan befolyásolt,összességében nevetséges szar az egész szövetség,ami elég csúnyán hatna a tekintélyére. Ezért húzzák halasszák,legszívesebben szerintem szép csöndben fű alatt adnának valami koncot a Juventusnak és ezzel elintéznék az egészet,csak ez sajnos nem megy. Most gondolkodnak a legjobb megoldáson,ami nyílván nem nagyon van,hogy a legkisebb presztizsveszteséggel jöjjenek ki az egészből és a Juve is kapjon valamit.

dp85 2011.01.27. 13:57:04

Vajon mennyit kellene a szövetségnek kártérítés címen visszafizetni, ill. mennyi járna? Már ha persze kiderül az igazság hogy nem történt semmi.!? -5év becsület-presztízs vesztés, -BL. hiánya: minőségi szponzor, stb. -játékosok eladása: (2006.: Cannavaro, Thuram, Ibrahimovic, Emerson, Viera, Zambrotta.. csak hogy párat említsek..ezek a jétékosok 06ban elég jók voltak, ha most már nem is mind az) Nem beszélve sporigazgató: Moggi; edző: Capello /Szerintem vagy 100-150millió EUR járna../ Megnézném azért a Milan, Inter párosból 6-7 ilyen kariberű játékos távozna mire mennének.. Egyedüli pozitívum az elmúlt 5évben: a stadion projekt.

tsatsee 2011.01.27. 14:44:53

"Simoni üzenete, aki 1997 és 1999 között volt az Internazionale edzője, mindössze néhány nappal követte Massimo Moratti kijelentését, miszerint a Calciopoli a Juventusnak kedvezett." Mit nyilatkozott Moratti? Ezt hol lehet olvasni? Nekünk kedvezett a Calciopoli?

JuveFaN 2011.01.27. 14:55:29

Felmerült bennem az a dolog,hogy például adnának kb 20-25 millió eurót.Tudom ez nem pótol semmit de lehet,hogy vennénk pár játékost.

Ismeretlen_171812 2011.01.27. 15:17:50

Szinte kizárt, hogy fizetni fognak nekünk. Egyébként, ahogy arról már korábban is szó volt ha fizet a szövetség akkor az 200M euró körül lesz, mert legalább ekkora kár érte a Juventust. Viszont, 99%-ig biztos vagyok benne, hogy max a 2 Scudettot kapjuk vissza. Pénz nem fognak adni.

ToTTy 2011.01.27. 15:23:56

Tényleg jobb utólag beismerni a hibát, mint soha. De ha már beismerik, akkor visszaadnák a két scudettot - elvégre már az is bebizonyosodott, hogy a sinter ugyan úgy nem érdemelte meg. Ha meghagyják őket az sintéreknek, akkor mondhetjuk, hogy az egész cécó csak erre ment ki és a sintérek még mindig keverik a sz*rt, ergo a bundázás még mindig tart és a sok év alatt egyetlen eredmény született, megfolytják Eu egyik legerősebb bajnokságát - nekem pl. ez az új szabály is ezt támasztja alá, ami miatt Dzekot nem tudtuk megszerezni. Még mindig ott tart a szövetség, hogy huzza a hurkot a saját torka körül. Moggiról meg csak annyit, hogy ha nem engedik a foci közelébe Olaszországba, akkor elmegy egy másik országba, ahol felépít egy új sikercsapatot és a szövetség megint csak a saját kakijával maszatolná össze a száját. Egsyébként és egy reális koncepciónak találnám, ha Moggit pénzbüntetéssel elengednék (így mégis csak büntetik, de el nem tíltják és visszaengednék a Juvéhoz). A két scudettót adják oda mondjuk az Udinesenek vagy a Barinak (már nekünk nem adják vissza) és az azóta szintés sárossá vált klubbok fizessenek X összeget a szövetségnek, amit a Juve kapna meg kompenzálásként. Valamint a bajnokságban még 5 évig minusz pontokkal kezdjenek :))

vizi8 2011.01.27. 15:36:54

Itt úgy látom sokan keverik a dolgokat. Jelen pillanatban polgári bíróságon van az ügy, ez a dolog sajna semmilyen jelentőséggel nem bír az olasz szövetségre. Már az elején kijelentették, hogy bármilyen ítélet is lesz, ők csak egy újabb szövetségi tárgyaláson tudnak bármit tenni, ami megint el fog húzódni évekig. Azt hogy nem lehet kompenzálni a Juvét, nem igazán értem, mivel pontos összegekre le lehet bontani mennyi anyagi vesztesége volt az ügyből. Az első tárgyalás után nemzetközi elemzők azt saccolták, hogyha felmentik a csapatot cirka 100m€ lehetne durván a kárpótlás.

Ismeretlen_102246 2011.01.27. 16:04:32

@vizi8: A mondandód eleje biztosan ül, de azt hogy elemzők saccolják meg a kár mennyiségét majd, az óriási hülyeség, hiszen a károk folyamatosan gyűrűződnek tovább, azaz ténylegesen felbecsülhetetlen kár keletkezett a klubban... főleg ha a klub nevének és tisztességének a rombolását is ide vesszük. Ezt nem lehet nyavalyás 100 milla Euróval pótolni, hiszen csak a jóval piaci ár alatt elengedett klasszis játékosokon keletkezett legalább 50 millás kár és ugye hol van az már... azóta a B-t megjártuk és gyakorlatilag a padlóról kellett felállnunk újra és még most is csak a térdünkön állunk, tehát hol van és hol lesz még a kiegyenesedés?

Ismeretlen_170662 2011.01.27. 16:32:18

Csepegtessenek ide vagyis Torinóba egy kis pénzt és a milant az intert a laziot és stb lehet küldeni ugyan ugy a Serie B-be pont levonással. De ilyen nem lesz. Ne is legyen. Adjanak pénzt és vissza a két megnyert Scudettot. Aztán kész. Ja és persze kérjenek bocsánatot mindenki előtt.Aztán kinyalhatják a seggemet sorban :D

Ismeretlen_122258 2011.01.27. 16:48:23

Azért arra kiváncsi lennék, hogy az a sík hülye, múmia Moratti, hogy gondolja, hogy a calciopoli a Juventusnak kedvezett?

Ismeretlen_177028 2011.01.27. 18:05:06

@Blendy: szerinted érdekel valakit, mit nyilatkozott Mengele? :D

juveen 2011.01.27. 21:28:32

Szerintem is 2-300 millió között van a veszteség,amit Agnelliéknek kellett "benyelni". Szerintem egy ekkora anyagi veszteség,minden csapatot megrengetne. (kivéve City,Chelsea) Ehhez adjátok hozzá az autóipar hanyatlását a világválság miatt,mert ugye Fiat,Ferrari.. Ezt ki tudná "benyelni"+újra befektetni. Nem csoda hogy nincs pénz! De ha tehetitek járjatok Ferrarival..(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása