Del Neri: " Nem alakítottunk ki elég lehetőséget"

Luigi Del Neri hiányérzetét fejezte ki a Juventus támadójátékát illetően.

A Juventus edzője szomorú a Bologna elleni 0-0 döntetlen után, s felhívta a figyelmet arra, hogy sokkal több lehetőséget kell kialakítani egy mérkőzés alatt, ha a Scudettóról szeretnénk beszélni.

Habár javarészt a Juventus uralta a játékot, a Bianconerinek nem sikerült éles helyzeteket kialakítania, leszámítva a Vincenzo Iaquinta által kihagyott büntetőt.

"Nem kell megnyernünk a Scudettót" - mondta a tréner meccs után a Skynak, tisztázván álláspontját.

"A többiek egyelőre győztes formát mutatnak.  A Lazio szépen játszik és jól halad előre"

"Mi nem egy olyan csapatot építettünk, melynek 8 meccsből 24 pontot kellett volna hoznia, a pohár még csak félig van tele. Jó a a légkör, mivel a játékosok megértik, hogy mit kell tenniük."

A Bianconerire egy nehéz hét fog várni, hiszen a Milan otthonában, a San Siróban fogják játszani következő mérkőzésüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr534653086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-mJz- 2010.10.24. 20:15:38

BÜDÖSBAROM

Ismeretlen_171792 2010.10.24. 20:21:08

Először is, ez az első cikkem, így ha esetleg találtok benne hibát, és észlelitek, azt nagyon szívesen fogadom. Bár már régebb óta "felavattak", csak most sikerült nekiesnem egy fordításnak, ezt is úgy, hogy igazából még mindig beteg vagyok, a jövőben viszont reményeim szerint már gyakrabban olvashattok tőlem, s mindig szívesen fogom fogadni a Ti véleményeteket, amennyibe kulturáltan el tudjátok azt mondani. Elnézést a kis magánéleti kitérőmért, további szép estét minden juventuz-os olvasónak!

Diego2889 2010.10.24. 20:25:59

mért büdös barom??????????

Ismeretlen_161778 2010.10.24. 20:26:42

"Nem kell megnyernünk a Scudettot" - ja, hát ha ilyen perspektíva mellett ne várjunk sokat. Olyan mintha teher lenne, van elég Scudetto egyel több vagy kevesebb, igazad van bajusz úr. De akkor tulajdonképpen mit is akarunk? az EL-ben szégyenletes a produkciónk, úgy tűnik ezt a bajnokságban folytatjuk. Még ha a lehetőségeink korlátozottak is, akkor sem illő kijelenteni, hogy már pedig nekünk nem kell a Scudetto. Milyen mentalitás ez? ennyi erővel hagyjuk a francba az egészet, lépjünk ki a Serie A-ból 'felújítás' címszó alatt, és majd 2-3 év múlva egy jobb kerettel/edzővel/félisten nélkül visszatérünk. Ez a 'Nem kell megnyernünk a Scudettot'-maszlag csak kibúvó, ezzel meglehet magyarázni pár vereséget, hogy 'ez még belefér, benne leszünk az első 7-ben'

Ismeretlen_164215 2010.10.24. 20:34:22

A meccset nem láttam, meg se nézem így már. Egy Bologna ellen képtelen a csapat megszerezni a három pontot, és BL-ről meg sztárokról, következő évben már esetleges scudettoról álmodunk, francokat.

Ismeretlen_171940 2010.10.24. 20:40:05

devil-z: Sokkal szarabb hitegetni a szurkolókat, mint reálisan értékelni a csapat értékét. Tavaly még februárban is csak hitegették a szurkolókat, ezért is voltak olyan nagyok az elvárások, holott a realitás teljesen más volt. Szerintem ez egy korrekt nyilatkozat, és így kell tennie, ezzel a játékosok sem fognak összerogyni, ez a pszichés teherviselés amit Mourinho is alkalmaz.

Ismeretlen_161778 2010.10.24. 20:54:08

Pityuka: szerintem nem írtam olyat, hogy hitegetni kellene bárkit is. Mint ahogy írtam: 'korlátozottak a lehetőségeink', had ne fejtsem ki. Ettől függetlenül szerintem badarság ennyire könnyelmű kijelentéseket tenni, igenis foggal-körömmel harcoljanak a végsőkig, és ne intézzék el a vereségeket egy vállrángatással. Mourinho-t pedig vicces, hogy egy lapon említed a Mesterünkkel. Remélem te is érzed..

Ismeretlen_140492 2010.10.24. 21:43:00

Nyugi már gyerekek, úgy csináltok mintha 5 góllal kaptunk volna ki...., sokkal jobbak voltunk az ellenfélnél, de sajnos nem sikerült gólt szerezni, mert erős, szervezett a védelmük és viszonylag gyengék a csatáraink. Viszont nem is kaptunk gólt. Amúgy meg ha jobban belegondoltok, a világverő Inter sem tudott a Bolognanak gólt lőni, ők is 0:0-t játszottak velük. És láttuk, hogy simán tudunk úgy játszani a bajnoskágban mint a milánóiak, ezt láthattuk az Inter elleni maccsen is, az egész bajnokságban csupán a Lazio teljesítménye kiemelkedő, de sztem ők sem fogják sokáig bírni. Hosszú még a bajnokság, mi pedig folyamatosan fejlődünk, persze vannak benne kissebb megakadások, de azért ez benne van a pakliban. _Higyjetek nekem, jó lesz ez. Nézzétek a jó oldalát is a dolgoknak, jó ideje nem kaptunk már sok gólt, mint a szezon elején és 6 meccs óta nem kaptunk ki, nem a világ, de azért ezt is figyelembe kell venni. Fejlődni fogunk, nyugi. Csakazértis Forza Juve!!!

Laci993 2010.10.24. 22:20:42

Inter-Sampdoria 0-1 76. perc. Remélem így marad

Kotrevák Kelly 2010.10.24. 22:27:14

sajna már nem marad így. 1-1 :-(

Laci993 2010.10.24. 22:39:59

De az 1-1 már maradt. Az se rossz!

juve91 2010.10.24. 22:49:37

Szerintem elég világos mitörténik a klubnál... Vehetünk mi Mascheranot, Xabi Alonsot, Xavit, Gerrardot.... Amíg nincsen 2 normális csatár akik folyamatosan termelnék a gólokat addig semmit sem fogunk nyerni. Quagliarella leigazolását véglegesitjük szerintem majd, melléjönnie kell Dzekonak és Iaquinta Amauri kettős egyikét nagyon gyorsan el kell passzolni. De azt sem bánnám ha mind a kettő mehet... A másik dolog. Köszönjük meg annak a szarházi Iaquintának -2 pontot... Könyörgök miért egy olyan ember lő tizenegyest akinek semmi esze és semmi köze a focihoz? Otvan Marchisio Felipe Melo Quagliarella vagy akár Motta is akik lőhették volna... Nem ennek a senkiházinak kell lőnie.. Még elöl nem tesznek rendet a csapatban véleményem szerint addig hiába van Krasic meg Aquilani a csapatban... Januárban cselekedni kell.. Irány Németország Dzekoért.

Tony 2010.10.24. 23:05:57

A Iaquinta-Amauri kettős a Juve történetének talán leggyengébb csatárkettőse. Elképesztő amit az utóbbi időben labdarúgás címszó alatt művelnek.A teljesítményük gyakorlatilag 0,0 tized. Igaz nem csak itt van probléma,de az elég fájó,ha Krasic nincs vagy nem játszik úgy már meg is van lőve a csapat. Ami a nyilatkozatot illeti,még ha így is érzi akkor sem kell ezt hangoztatni,mert gáz.

Victor90 2010.10.24. 23:07:50

Magas ívből leszarjuk a Lazio-t,Del Neri úr!Nekünk az ilyen meccseket kötelező nyerni idegenbe is!Mi nem 1 Cesena,Udinese,Catania szint vagyunk!!!Amauri-t kb 1 éven át védtem,de már én is belátom,jobb lenne nekünk is meg már saját magának is szerintem ha távozna minnél- előbb!Jakesz nagyon sokat sérült,már nem gólerős...nem sok hasznát vesszük,így ő is távozhatna januárba!Dzeko-ra égetően szükségünk lenne....annyit megkérdeznék még Dn-től,hogy miért nem Melo rúgta ismét a tizit?Jövőhéten én már nem számítok győzelemre,max ha Krasic megvillan majd vagy kétszer,és kioszt vagy 2 gólpasszt!

g3ronymo 2010.10.25. 00:31:07

Amaurinak igazabol egy jó FÉL szezonja volt még a legelső juvés évében. Utána viszont mélyrepülés. Jaki anno Ranieri idején volt nagyon jó, ő volt a csodacsere, aki csereként beállva nagyon sokszor szerzett gólt. Akkor mindenki imádta, mert: egy tökéletes cserecsatár volt. Jaki sajnos ennél nemtud többet, régen is most is amikor kezdő és lehetősége van bizonyitani, semmit sem tud. Egy dolgot tud, futni, meg szabálytalankodni. Elég idegesitő hogy az esetek nagyrészében amikor Jakit vagy Amaurit megjátszák vagy elveszik tőlük mert szarul helyezkednek, vagy ők szabálytalankodnak mert máshogy nem tudnak labdához jutni. Véleményem szerint szAmauri mehetne a búsba(akár egészen brazíliáig, ja nem bocsánat, ő olasz:D ) Jaki meg maradhat cserének. Az a baj h Jakinak a technikai tudása NULLA. miért egy ilyen ember lövi a tizit???

tataboy 2010.10.25. 07:28:23

Azért nem lőtte Melo mert Jaki bevállalta,de sajnos rá kellett jönnie hogy már ez sem megy neki! Amaurin még anno mikor felröppent hogy idejön már akkor csodálkoztam,ő egy nulla volt mindig is de Seccoék láttak benne valamit! Amíg nem lesz egy normális csatárunk ez a csapat nem fogja hozni az ilyen meccseket,tegnap is csak egy váratlan villanás kellett volna valakitől de hát nincsen ilyan emberünk,egyedül Krasic de ő meg nem tud minden meccset hozni sajnos! Cassano nagyon jól játszott tegnap emlékeztet a régi Del Pierora,őt eltudnám képzelni nálunk. Fogalmam sincs egyébként hogy kit lehetne hozni Januárban aki beválna és még jönne is,lehet Benzema lesz az de nem tudom ő lenne e a megfelelő ember számunkra,Marottának bele kell húznia az biztos!

Ismeretlen_152362 2010.10.25. 08:04:02

q-val még nem is lenne akkora probléma. amauri viszont nevetségesen játszott, 2 gólt is fejelhetett volna. értem én, hogy lábbal már nem tud gólt szerezni, de hogy fejjel sem, az már nagyon cink. jakiról meg annyit, hogy ő még tud néha gólt lőni, de hogy 1 büntetőt hogy lehet ilyen szarul lőni... martinez és dc viszont egész jó volt. aquilanit viszont ha így folytatja szerintem le kéne igazolni.

Ismeretlen_128760 2010.10.25. 08:53:48

Most legalább, ha rosszul játszunk, ikszelünk. Ellenben a tavalyi évvel...

Arnijuve 2010.10.25. 09:17:10

juve27 hozzászólásában van valami. azért nézzük csak meg hogy az előző szezonban ha szarul játszottunk kikaptunk 3-0ra ...most szarul játszunk és 0-0 azért legalább ennyit fejlődtünk...és nem kell szidni DN-t télleg kurvára hosszú még a szezon és nem kell már most belesujkolni a játékosokba hogy na márpedig scudetto kell....már csak azért sem mert ez a csapat még mindig nincs kész és sokan jövőre(remélem) már nem lesznek itt köztük.( hajbirizga úr és még sorolhatnám....) ja és elég jó látni hogy DC és Martinez hajtott mint a meszes sőt martinez gólt is érdemelt volna de ez most nemjött össze senkinek sem...nemvolt jó napunk és ennyi nemkell harakirit végezni egyből :D én sem vagyok elégedett de majd lesz jobb is idővel...és sztem mindenkinek szól hogy türelem!! mert ez a csapat még nem csapat igazából....már kezd valami formálódni meg megozdult a juve-szív egy egy játékosban de majd szépen lassan kialakul ez... FORZA JUVE!!!! JA és roberts köszönjük a cikket!!

Ismeretlen_102246 2010.10.25. 09:24:45

A nyilatkozat korrekt. Nem Ő játszik a játékosok helyett és most sajnos a Bologna jól kivédekezte a meccset, amúgy így is győzelmet érdemeltünk volna. A fő probléma - mint már sokan írták - a csatárposzt. Amauri és Iaquinta is visszahúzó erő, bár utóbbi legalább már rugdosott gólokat a bajnokságban, előbbinek még ez sem adatott meg. Ezek alapján Amauri eladását tényleg meg kellene fontolni (főleg, ha azt nézzük, hogy erre a teljesítményre, már jó ideje 3,7 milla eurót kap évenként).

Ismeretlen_171940 2010.10.25. 09:40:04

Iaquinta meg Amaurival is az a gond, de már évek óta, hogy rendkívül sérülékenyek, úgy meg elég nehéz formába lendülni, hogy játszanak egy meccset utána meg 3 meccset nem, folyamatosan meccshiányuk van. De gólokat üres vagy viszonylag üres kapuba akkor is illene lőniük mivel ez a posztjuk. Egy Trez már suhintott volna minimum 1-et ilyen helyzetekből.

Lord Viktor 2010.10.25. 09:43:54

Szerencsétlen Amauri már frusztrált is. És tényleg a csatárposzt a hiba, mert Amauri két gólt fejelhetett volna, Jaki tizenegyest hibázott, szal a lehetőségek megvoltak. De az eredménytől függetlenül a csapat ma is lépett előre, hiszen a csatárokon kívül mindenki jól teljesített, még DC is, ami szokatlan tőle. Tény, hiányzik egy-két jó csatár, ezen télen változtatni kell. Ja és Alex ill. Diego hiányában jó lenne kiválasztani egy pontrúgót. Jaki rúgta a büntetőt, Bonucci meg egy ígéretes szabadot? Miért? Legyen egy ember, hogy ha Alex nincs a pályán ő neki kell minden ilyet rúgnia. Lehetőleg olyan aki tud is rúgni, most Aquilanira vagy Krasicra gondolok. Del Nerit meg ne szidjuk, hogy nem tűzi ki célnak a scudettót, az csak plusz teher lenne a csapaton, nem is reális elvárás az idei évben, hiába titkon mindenki (köztük én is :P) ebben reménykedik.

Ismeretlen_150170 2010.10.25. 09:53:22

Osztom én is ezt a "csatárproblémás" dolgot. Vérbeli csatárok nélkül nehéz lesz felvenni a versenyt a bl-t érő helyekért. A Bologna ellen is már az első félidőben letudhattuk volna a meccset ha nem Jaki és nem ez a brazil hajszobrász játszik. A csapat kerékkötői és erről Del Neri nem tehet. Biztató volt nekem viszont Martinez játéka és most De Ceglie is hozta a szintet, ezek is szerintem a fejlődés jelei :) azért a 3 pontnak jobban örültem volna. A bajnokságot meg tényleg nem kell megnyernünk és Del Neri is most ezt kimondta, amit egyébként mindenki tudott, a feladata erre az évre hogy bl-t érő helyre hozza a csapatot ehhez januárba hozzanak egy vérbeli csatárt mert a nélkül bukta lesz ez az év is.

Ismeretlen_149085 2010.10.25. 10:50:58

Azt nem értem, hogy jobb szélen miért nem Motta játszik alapból. Nem egy klasszis ő se, de legalább gyors, és vannak ígéretes beadásai, amíg Grygeráról semmi pozitívum nem mondható el.

Luigino 2010.10.25. 10:57:42

Ezeknéz (Amauri + Iaquinta) mág Trezeguet is jobb volt :(

Lord Viktor 2010.10.25. 11:03:41

Luigino Trezeguet nem jobb volt. SOKKAL jobb volt. Egy klasszis csatár volt, csak eljárt felette az idő, de a Juve valaha volt legjobb csatárai között van :)

Ismeretlen_102194 2010.10.25. 11:06:37

A téma a Bologna-Juventus meccs volt!Hogy jön ide a Lazio?????Megint másról beszélünk mint amiről kéne????Én spec letojom a rómaiakat és nekem ez nem egy meccs utáni nyilatkozat! Már az el-meccs után is vártam volna valami őszinte és reális értékelést ettől az embertől, de rá kellett jönnöm hogy soha a büdös életbe nem fogom ezt tőle megkapni! Ezek a hablatyok kb. a nullával egyenlők, számomra.

vizi8 2010.10.25. 11:10:42

Mielőtt leírnák az emberek hogy 0-0, milyen szar eredmény, utána olvashatnának az ellenfél mérlegének. Ebben az idényben 1-5-2 vagyis egy igen jól bekkelő csapatról van szó, ami 8 meccsből 5-öt x-re hozott. Egy összeszokott védelem ellen amit komolyan támogat a kp.-sor igen nehéz helyzetet kialakítani, de ha sikerül azt be is kéne lőni. Az esély megvolt rá amit a fiúk elpuskáztak, és akkor még nem beszéltünk a 11-es kihagyásáról. Egy formán kívüli játékossal nem szabadna rúgatni a pontrúgást.

csuma 2010.10.25. 13:50:39

A nyilatkozat szerintem is egyenlő a nullával. Mind tudjuk, hogy idén nem a scudetto a cél, mind tudjuk, hogy nem fogunk minden meccset megnyerni. De azért egy-egy forduló után igazán nyilatkozhatna valamit a meccsről is. A tegnapi meccs egy tipikus 1-0-as meccs volt. Amivel még a régi Juventus bajnokságokat tudott nyerni, mert mindig volt valaki, aki begyötörte azt az egy gólt, ellenben a többi nagy csapattal. Így, ha a rangadókat, vagy nevezzük őket 6 pontos meccseknek, nem is hoztuk, a bajnokságot így is nyertük. A Bologna egy tipikus esete ennek szerintem. Eddig x-eltek az Interrel, a Romával, a Sampdoriaval, és csak a Lazio, illetve a Palermo tudta megverni őket. Ettől függetlenül győzni kellett volna, mert vitathatatlanul jobb csapatunk van. A probléma szerintem is a csatárposztokon keresendő, bár tegnap a kiszolgálás se ment valami fényesen. A Bologna megvalósította azt, amit akartak. Átadták a területet, de csak pont annyira, hogy a rajtuk lévő nyomás ne tudjon fokozódni. Ilyenkor lenne szükség klasszis támadókra, akik 1-1-ben képesek megverni az ellenfelet, esetleg még több ember között is képesek betörni a 16-on belülre. Azonban ezt tegnap csak a 2 szélsőnk tudta megvalósítani, ami elég siralmas képet fest a támadóinkról. De ne csak Jakit, meg Hajamurit érje a kritika, mert Q és DP se tudott többet mutatni náluk. Szerintem ezzel a támadósorral is meglehet a BL-t érő hely, hiszen eddig is termeltük a gólokat, de ha netán a jövőben scudettot, vagy valami más kupát szeretnénk nyerni, ahhoz mélyen a zsebbe kell nyúlni, és elhozni egy Dzeko szintű csatárt. (valamint jobban kéne koncentrálni az ilyen masszív, jól védekező csapatok ellen, mint a Bologna)

Ismeretlen_102194 2010.10.25. 13:57:11

"Egy formán kívüli játékossal nem szabadna rúgatni a pontrúgást."-EZZEL TELJES MÉRTÉKBEN EGYET KELL HOGY ÉRTSEK!!!!

Ismeretlen_108746 2010.10.25. 14:57:09

Del Neri mester lényegében az égvilágon semmi értelmeset nem mond a saját csapatáról, s annak meccséről, s én sem értem, hogy mi okból beszél a Lazio-ról... Nem gondolom, hogy alapvetően katasztrófa lenne egy Bologna elleni 0:0, ez sajnos benne van a pakliban, elég masszív csapatról van szó. A totálisan impotens támadójáték okait viszont nem hiszem, hogy kizárólag a csatárok formájában kell keresni. Nekem úgy tűnt, hogy a középpályáról sem sok használható labda érkezett sajnos.

supeter 2010.10.25. 15:06:12

le kellett volna győzni a bolognát, ez tény. de semmi katasztrófa nincs amiatt, hogy ez nem történt meg! végig nyomasztó fölényben voltunk, nekik pedig egy kidolgozott helyzetük sem volt. úgy játszottunk, ahogy egy nagy csapatnak kell, egy kivétellel: nem volt meg a különbséget jelentő támadó(k). ezzel asszem most már mindannyian tisztában vagyunk, hogy csapatunknak ez a leggyengébb pontja, ettől függetlenül csapatként masszív, szervezett és erőteljes focit mutattunk, de értelmes csatár nélkül egy így betömörülő ellenfél ellen nagyon nehéz. a milan elleni meccs úgyis megmutatja majd a csapat erejét!

Ismeretlen_102246 2010.10.25. 18:33:37

A legtöbb hozzászóló nem gondolkodik el kellőképpen... Del Neri-t a Sky egy rövid interjúra fogta és közel sem biztos, hogy csak ennyit mondott, de ha mégis, akkor ez nem a meccs értékelése rovat, hanem egy meccs utáni kérdezz felelek, amelyben a kérdéseket az riporter teszi fel... Meccsel kapcsolatos értékelést legfeljebb a Juventus hivatalos oldaláról lehet majd lefordítani. Ez a nyilatkozat (amennyi a célja volt) szerintem korrekt és elfogadható.

Ismeretlen_102194 2010.10.26. 06:47:56

ShyrKahn : -Szerintem meg nem.És kétlem hogy bármelyik riporter a Lazio formájára volt kíváncsi rögtön egy Juve meccs után a vendégek edzőjétől!Szerintem ha te is elgondolkozol, azért ez elég abszurd!

Ismeretlen_102246 2010.10.26. 10:45:54

asveed: És biztos, hogy ez a teljes kérdezz-felelek? Nem hinném, hiszen a kérdések itt sincsenek és semmi összefüggés a válaszok között. Ezen azért te is elgondolkozhatnál.

Ismeretlen_102194 2010.10.26. 11:12:44

Rendben, ebben igazad lehet, de ne vedd OFF-nak, hiszen "egy csapatban" játszunk, bár nem mindig azonos poszton!;))) Csak arra próbálok reflektálni az edzőnket érintő hsz.-ban hogy nem elég reálisan értékeli a dolgokat!Én spec sokkal jobban szeretem ha egy edző belátja a saját hibáit, ominózus el-meccs pl. Ott sztem simán elb@szta a kezdőt, nem kicsit, nagyon, erre jön a hablaty!Ettől én mindig idegbajt kapok!;)

Ismeretlen_102246 2010.10.26. 12:26:02

Mindenki másként látja és elfogadom, hogy te így látod és ez zavar téged. Engem kevésbé zavar. Sztem nem fontos, hogy az ember mindig kihangsúlyozza a hibáit. Tulajdonképpen engem nem zavart sem Zaccheroni, sem Ferrara szövege, néhány kivételtől eltekintve. Mindenkinek meg van a maga beszédstílusa és mindenki másként látja a hibákat. Szvsz elég ha az edző magában tudja tudatosítani, hogy mi az amit elrontott... bár az kétségtelen, hogy sosem árt az elnézést kérés a szurkolóktól.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása