Del Neri: "Ez egy fontos hét lesz"

A Bianconeri trénere a Cagliari elleni találkozó előestéjén nyilatkozott az újságíróknak.

"Ez egy fontos hét lesz annak a megértéséhez, hogy a Juve mire képes."

Del Neri felhívta a játékosai figyelmét, hogy a Cagliari, a Machester City, és végül az Inter elleni ütközet a csapat egész idényét befolyásolhatja. A három meccs még nem döntő fontosságú, de a jó eredmények hitet adhatnak a játékosoknak.

"Nem adhatjuk fel egy vereség után, és egy mérkőzés nem határozhatja meg a csapat értékét. A következő összecsapások különösen pszichológiai szempontból lesznek fontosak. Az Udinese elleni 4-0 és a Palermo elleni vereség megmutatta, hogy ennek a Juventusnak még vannak hullámvölgyei, azonban van karakterünk."

"Csütörtökön megmutatta az együttes, hogy az első és a második félidőben is tud helyzeteket kialakítani. A Cagliari ellen egy minőségbeli reakciót várok."

Del Neri meg van róla győződve, hogy a csapat jó úton jár.

"Úgy hiszem, hogy a 4-4-2-es felállás jó, hiszen ez hozza ki a legtöbbet Krasic-ból és a többi játékosból. Nem szabad ünnepelni az Udinese elleni diadalt, és a hazai meccseket sem kell elfelejtenünk, de nyilvánvaló, hogy el kell kerülni ezt a trendet. Hogy aggódok-e? Nem, mert miindig úgy kaptuk a gólokat, hogy a védelmünk a helyén volt. Az sokkal aggasztóbb lenne, ha kontrákból találna be az ellenfél. Talán nem vagyunk elég agresszívak és figyelmesek néhány szituációban."

A Palermo ellen Del Neri a 4-4-2 mellett más formációt is kipróbált.

"A jövőben használható lehet Amauri elől, mögötte pedig Krasic, Iaquinta és Del Piero, de ehhez egy kompakt védelem kell, és mindenkinek vissza kell zárnia."

"Változások a Cagliari ellen? Meglátjuk, hogy vannak a fiúk, illetve hogy lesz-e lehetőség néhány játékos cseréjére. Mit tud Martínez a Juventusnak adni? Most keveset, de később fizikai erőt és minőséget. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a csapat 11 emberből áll, és ha eljön az ő ideje, akkor valakinek át kell adnia a helyét. Higgadt döntéseket kell hozni, hogy ne legyenek viszályok, hanem egy összatartó csapat alakuljon ki."

Del Nerit arról is megkérdezték, hogy a Juventus nem függ-e túlságosan Alessandro Del Pierótól.

"Nem mondanám ezt. Ha valamilyenek vagyunk, akkor Krasic-függőek. Jelenleg a szerb az a játékos, aki valamilyen extrát nyújt számunkra. A kapitány végzi a munkáját: meg kell néznünk, hogy áll fizikailag, mert nyilván technikailag nem kérdőjelezhető meg a tudása."

"Aquilani? Jelenleg Felipe Melo és Marchisio erős garanciákat ad a középpályán."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr344652985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delpiero10 2010.09.26. 13:44:41

Meglátjuk!!!De remélem most már nem mellébeszélés jön és nemcsak az ígéretek!!!Kemény három meccs lesz és a 3-közül az első lesz a legkönnyebb.Láttam tegnap a Chelsea ellen hogy játszott a cyti hozzáteszem meg is verték a chelseat!!Fel kell kötnünk a gatyánkat ha ellenük el akarunk valamit érni ami egyáltalán nem lesz könnyű!!Tehát ha ez a 3 meccs határozza meg a csapatot idén akkor nem tudom mit is írjak de nem túl biztató ez a nyilatkozat.De kitartok mellettük és remélem hogy végre észhez tér mindenki és úgy játszik ahogy egy ekkora múltú csapatba illik!!!!FORZA JUVE!!!!

tudojuve 2010.09.26. 13:52:45

Húúú mire emlékeztet ez engem... A tavalyi évre...üres ígéretek, a nagy semmi szépen becsomagolva. Este Rinaudo játszik Motta helyén, meglátjuk mennyivel lesz jobb a védelmünk. Sokkal rosszabb nem lehet...

babo410 2010.09.26. 16:17:54

Én most azt mondom ma mindenképp nyerni kell, mert a csütörtöki vereség egy hatalmas szégyen volt! Tulajdonképpen olyan volt, mint tavaly a Siena elleni vereség. Csak az nem verte meg, aki nem akarta. körbeverte mindenki, mi mi kikaptunk. Most uez volt a Palermoval. Megint a kiesőjelöltek fognak megviccelni minket? Szégyen! És azt mondom jó lenne, ha nem lenne mionden évben egy akkora hullámvölgyünk, ami azonnal nullára redukálja az esélyeinket! Meg azokat a játékosokat, akik nem tudnak folyamatosan jól teljesíteni sztem el kéne felejteni, meg sztem Motta is ilyen, és én őt a többi balszélsővel együtt elküldeném a francba. Meg az pozitívum Del Nerinél, hogy észrevette, hogy Motta nem tud folyamatosan jól teljesíteni, sőt csak egy-egy meccsen nyújt jót, de nem egy Juve szint a srác. Pepe nem rossz, és sztem eddig Grygera nem volt rémes a jobb oldalon. És most kikapott a zinter a Romatól, most jó lenne pontokat hozni rajtuk. És a jövőhéten meg ha nyerünk, akkor be is hozhatjuk a zintert, és akik elöttünk lesznek, azok kevésbé lennének a mi bajnoki esélyeinkre veszélyesek, csak ahhoz az Udinese, meg a Samp elleni formát kéne tudni hozni, és nem a Palermo, meg Cagliari ellenit!!! Remélem idén jó Juvét látunk, nem egy nagyon rosszat!!! Ja és ha az idén elég sz.r Roma meg tudta verni a zintert, akkor mi is megverhetjük!!! Csak a jó formánkat kellene hozni!!

solution454 2010.09.26. 16:43:06

most lehet h sokan nekemfognak esni, de szerintem este tuti bukta lesz(a védelem egyszerűen sz*r)

Ismeretlen_122894 2010.09.26. 16:59:02

"Csütörtökön megmutatta az együttes, hogy az első és a második félidőben is tud helyzeteket kialakítani." - ehhez szeretnék gratulálni, ezt az óbuda is elmondhatja a fraditól elszenvedett (asszem) 8-1-es vereség után "Hogy aggódok-e? Nem, mert mindig úgy kaptuk a gólokat, hogy a védelmünk a helyén volt." mi a f*sz? elég nagy baj, ha a védelem a helyén van, és gólt kap... bullshit.

Ismeretlen_147985 2010.09.26. 17:11:19

Érdekes ember ez a Del Neri. Olyan, mintha fogalma nem lenne arról hol van, össze-vissza beszél hülyeségeket. "Hogy aggódok-e?Nem, mert miindig úgy kaptuk a gólokat, hogy a védelmünk a helyén volt." A helyén volt? Azt sem tudták hol a labda... "Ha valamilyenek vagyunk, akkor Krasic-függőek. Jelenleg a szerb az a játékos, aki valamilyen extrát nyújt számunkra" Ez egy fantasztikus dolog, hiszen Krasic-ot majdnem ott felejtettük Moszkvában, kizárólag rajta múlott, hogy most nem a Man City-ben játszik, hanem ebben a szerencsétlen Juventus-ban. "Aquilani? Jelenleg Felipe Melo és Marchisio erős garanciákat ad a középpályán." Kaptunk hármat a Sampdoriától, Rudnevstől és a Palermo-tól. Tényleg nincs értelme semmin változtatni, kurva jó ez a páros, mind védekezésben, mind támadásban. Az külön óriási, hogy ha valamelyik nem játszik, akkor Aquilani helyettesít, hiszen remekül tud passzolni Bonucci-hoz és Chiellini-hez, csak előrefelé nem. A labdaérintéseinek a száma pedig inkább a nullához közelít, mint a tízhez. Fantasztikus játékos, nagyon jó vétel volt... Sissoko-t meg remélem eladjuk 2,5 millióért a Wolfsburg-nak, vagy szőrén elcseréljük Barzagli-ra.

cd 2010.09.26. 17:12:02

regularjohn: ezeken én is jót röhögtem :D

Ismeretlen_145917 2010.09.26. 17:22:23

végre egy olyan edző, aki nem picsog, hogy 15 napon belül 5 meccset kell játszania a csapatnak. Mintha ez nem egy rohadt focicsapat lenne! XD (legalábbis Zacc mester meg Ferrara sokszor fogták erre a vereségeket...)

Ismeretlen_126209 2010.09.26. 17:48:40

Az a helyzet, hogy a szélső védőink kb. egy Olasz középcsapat cserepadjára valóak... Szégyen!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása