Shamrock Rovers-Juventus 0-2

A Juventus elérte célkitűzését, és győztesen hagyta el a Tallaght Stadiont.

Juve

A Bianconerinek mindössze 3 percbe tellett, hogy megszerezze a vezetést, amikor Amauri Diegóval kényszerítőzött, majd a brazil játékmestertől visszakapott labdát átpörgette a kivetődő kapus fölött, így megszerezve a vezető gólt.

Néhány pillanattal később könnyen 1-1 lehetett volna, de a szögletre a hosszún érkező Dan Murray próbálkozását Davide Lanzafame akadályozta meg.

A félidő hátralévő részében a Juve érvényesítette akaratát, azonban ez csak kisebb helyzetekben, lehetőségekben realizálódott, gólokban nem. Az ír csapat leginkább védekezésre kényszerült, kósza ellentámadásokból próbáltak veszélyt kialakítani, de ezek nem jártak eredménnyel.

Még az első játékrészben Simone Pepe kapott egy sárgalapot, miután hátulról felrúgta az egyik ír játékost, miután a Shamrock Rovers nem adta vissza a labdát a Bianconerinek. Ez a kis incidens néhány pillanatra felpaprikázta az ír csapatot, azonban néhány szögleten kívül nem történt semmi említésre méltó a félidő előtt.

A második játékrészben a Shamrock határozottabban kezdett, és ez az 52. percben majdnem meghozta a gyümölcsét: Thomas Stewart beadásából Murray fejelt milliméterekkel a kapufa mellé.

Ezt követően Davide Lanzafamét a Cataniából érkező Jorge Martínez váltotta, mégis a hazai csapat vállalkozott többet. Chris Turner távoli próbálkozása szállt fölé, nem jelentve komolyabb veszélyt Storari kapujára.

Az 59. percben Amauri növelhette volna kétgólosra a torinói előnyt, ekkor lefordult egy védőről a Shamrock térfelén, majd hosszan megtolta a labdát, és lefutott egy másik ír védőt, és a 16-osra érve ellőtte a labdát a kapus mellett, ami a kapufát találta el, majd a kipattanót eltakarították a védők.

Marchisio előtt is adódott egy komoly lehetőség, amikor Amauri passzából lőhetett, azonban egy kissé hosszan tolta meg a labdát, így nem volt igazi lövőhelyzete, csak eltolta a kapus mellett a labdát, amiből nem keletkezett veszély.

Nem sokkal később Diego gyanús körülmények között esett el a hazai büntetőterületen belül, a bíró nem fújt a sípjába, viszont néhány perccel később már 2-0-ra vezetett a Bianconeri: Motta beadásából Amauri fejelte a labdát a kapufára, ami arról befelé pattant, így az olasz-brazil csatár 2. góljával növelte előnyét a vendég csapat.

Az utolsó 9 percre Alessandro Del Piero is pályára lépett Diego helyett, és még egy nagy lehetőség előtte is adódott, azonban lövése elkerülte a hazai kaput, sőt Amauri majdnem mesterhármassal zárta az estét. A meccs végén még a születésnapos Albin Ekdal is pályára lépett, de már nem változott az eredmény.

A Juventus így 2-0-ra legyőzte Dublinban a Shamrock Roverst, győzelemmel kezdve a 2010/2011-es szezont.

SHAMROCK ROVERS-JUVENTUS 0-2

Összegzés:

Gólok: Amauri (3., 75.)

Sárga lapok: Pepe (42.), Bayly (64.), Marchisio (69.)

Shamrock Rovers: Mannus - Sives, Murray, Price, Stevens - Bayly (Bradley, 93), Turner, Rice (Dennehy, 65), Chambers (Kavanagh, 77) - Twigg, Stewart.

Fel nem használt cserék: Jennings, Flynn, Murphy, O’Connor.

Edző: O’Neill.

Juventus: Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Sissoko, Marchisio (Ekdal, 89), Lanzafame (Martínez, 51) - Diego (Del Piero, 81), Amauri.

Fel nem használt cserék: Manninger, Grygera, Ferrero, Trezeguet.

Edző: Del Neri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr94652753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_128149 2010.07.29. 23:27:00

Bíztató jelek. Amauri régi formában. Pepe mint egy falat kenyér úgy kellett. Motta is tud akkor valszeg Beadni. Diego is magára talált. Lanzafame a új fiatal olasz, Storarinak meg nem volt dolga. Védelem valszeg masszív. Kell még fejlődni de már nem rossz!

rmc 2010.07.29. 23:36:06

kezdetnek nem rossz, de a helyzetkihasználáson van még mit javítani

Ismeretlen_125576 2010.07.29. 23:38:07

Amauri tényleg jól mozgott ezen a meccsen, a 2 gólja mellett még ott volt a kapufa, a Marchisiónak adott labda, illetve a végén a helyzet. Én a szélsők közül Lanzafaméban több potenciált látok, mint Pepében, igaz, csak ebből a meccsből kiindulva. Pepe mondjuk sztem még a vb-n is jobb teljesítményt nyújtott, mint ezen a meccsen. A védelem nem igazán volt próbára téve, leszámítva azt a nagy lehetőséget, ami néhány centivel ment mellé a második félidő elején, így nem igazán tudhatjuk, hogy éles(ebb) helyzetben mire lennének képesek. Storarinak védenie sem kellett.

Ismeretlen_125576 2010.07.29. 23:39:50

Ja, és igen, legalább nem az volt, mint az elmúlt szezon második felében, hogy akármilyen kis csapat irányított ellenünk, helyzeteket dolgozott ki, gólokat lőtt, hanem úgymond kézben tartottuk ezt a meccset, ahogy illik egy ilyen szintű (és ezzel nem lebecsülni akarom a Shamrock Roverst) csapat ellen.

devil-z 2010.07.29. 23:44:16

Az a kenyér igencsak penészes :D Én a látottak alapján nem vagyok ilyen optimista, majd ha lesz ellenfél komolyabb következtetéseket tudunk levonni. Most pl. szembetűnt, hogy a vége felé pár embernek lógott a nyelve, Pepe szinte levegőért kapkodott, Marchisio hullafáradtan bandukolt le (nem tudom miben fáradt el) Sissoko eleinte próbálkozott a hosszú ívelésekkel, hát szinte semmi eredménnyel. Diego harmatgyenge kapura gurításai megmaradtak, viszont ha erőből lövi akkor kirúgja a stadionból. Lenne még mit csiszolni. HajAmuri-nak örülök, talán ez megadja neki a kezdő lökést, hogy jó formában maradjon. De mert volt egy jó napja, ne felejtsük már el a több tucat meccsét, ahol kapura sem lőtt. (ez reakció a másik posztnál, ahol valaki el volt ájulva tőle)

goku06 2010.07.29. 23:53:14

nem láttam a meccset, de azért örülök annak hogy Motta gólpasszot adott. Meg a múltkori meccsről is azt írtátok itt a fórumba hogy jól segítette a támadásokat. Akkor elképzelhető hogy lesz belőle valaki. Másik szélre még ugyis igazolunk, akkor lehet lesznek végre szélsővédőink:)

zsigadani 2010.07.29. 23:53:34

Én is láttam a meccset. Egyértelműen Amauri volt a meccs embere. Diego elmegy, de én ezt nem értem: A werderben rugdusta aszabadokat most meg el sem találja a kaput. Amúgy nem voltunk rosszak de olyan helyzeteink lehettek volna hogy sima 5-0 lehetett volna. Én személy szerint kicsit gyengusz teljesítmények tartom ezt a 2-0-át. Jó rendben, a szezon elején vagyunk. Tuti hogy ez sokkal jobb lesz. Amúgy ez a Martinez egy rakás fos :)

gaborjuve 2010.07.30. 00:14:10

Még nem írnám le így a csapatot... Emléxem Guardiola barcája kikapott az almeriától is kezdetben, és most lám hol tart... Sok új arc, csiszolódni kell még egy kicsit, de bíztató jelek már voltak. :)

Regulus93 2010.07.30. 01:13:39

Voltak megoldások amíg engem a tavalyi Juvéra emlékeztettek, viszont meg lettem cáfolva (pl. volt egy komolyabb labdavesztésünk, de a védelem időben odaért); ennek örülök. :) Tényleg látszik rajtunk a győztes mentalitás, igaz voltak gondjaink, de látok én is biztató dolgokat. (: FORZA JUVENTUS PER SEMPRE!

Ismeretlen_109592 2010.07.30. 02:09:58

jo uton haladnak. illet is nyerni. martinez az jobb lett volna ha be se megy a palyara, a meccs ugyanugy zajlott volna le. pepe meg a vegere nagyon kifogyott.

mc kev 2010.07.30. 08:23:16

Hát jól játszottunk csak most nem akarok én itt okoskodni de szerintem még azért vannak hiányosságok ebben a keretbe mert sokkan ujjak és még nincsenek úgy össze szokva ahogy kellene és ez a Sharmork Rovers nem ismerem annyira de van szerintem 1 Lecce vagy 1 Bari szinten de én úgy láttam h jól játszottunk mert tavaly olyan volt juve focija mint magyar foci egy szóval : szenvedés most me lehet rajtuk látni hogy akarnak bár azt meg a wc-n kell :D

Ismeretlen_144003 2010.07.30. 08:44:55

Sok mindent olvastam eddig a meccsről! Szerintem sem szabad ebből a meccsből messzemenő következtetéseket levonni! Bár hozzá kell tenni csak egy hónapja zajlik a felkészülés, és arra hogy Pepe pld nem kapott levegőt, talán érthető az edzések miatt, de legalább azért fáradt el mert hajtott, nem úgy mint tavaly, hogy volt aki meg se izzadt a meccs végére! Pár hónap és az újjak ha megfelelően be tudnak illeszkedni, lesz jobb is a játék, legalábbis remélem!!!

Ismeretlen_149085 2010.07.30. 09:53:37

Azt nem értem, miért pont Martinez lett megint kipécézve, gondolom a 12 millió miatt. Aláírom, hogy elmaradt attól a szinttől, de az olyan kijelentések, hogy nélküle semmi nem változott volna túlzóak és elvakultak, mivel kapásból nincs a második gól nélküle, mivel ő indította Mottát. Anélkül, hogy messzemenő következtetéseket vonnék le, pár megjegyzést tennék: 1. Ez egy elszánt, harcias ír csapat volt. 2. Sokszor nem értették meg egymást a srácok, ez nyilván majd javul, és a sok új játékosnak tudható be. 3. A védelem remekül működött, persze ez nem volt egy mérvadó ellenfél, de örömteli volt látni. 4. Amauri játékán nem volt semmi meglepő, aki látta már párszor játszani, tudja, hogy ő akkor eredményes, ha megtalálják jó labdákkal. 5. Ezeken kívül viszont sokszor felsejlett a tavalyi szezon, szenvedett és ötlettelen volt a csapat.

Ismeretlen_149085 2010.07.30. 09:55:51

Még annyi, hogy Diego technikailag brilliáns, ezt most is bizonyította, de ezt az erényét képtelen a csapat hasznára fordítani, és a lövései is gyatrák továbbra is.

Ismeretlen_147985 2010.07.30. 11:02:52

Hát nem tudom, de nekem teljesen alap dolognak tűnik, hogy egy ilyen nevenincs csapatot akárhol, akár Namíbiában, akár Eritreában gólokkal verni kell tétmérkőzésen. Én nem fogalkoznék azzal, hogy Amauri most aztán milyen jó, mert befejelt egy beívelést. Majd ha befejeli az Inter, a Milan vagy a Roma ellen is, na majd akkor örülhetünk. Persze ott már azzal is problémák lesznek, hogy Motta nyilvánvalóan nem fogja tudni beadni a labdát. Összességében persze örüljünk a győzelemnek, de ez eddig semmi, nulla. Egy ilyen csapat ellen még Pepe is jól tud játszani, na meg Lanzafame is. De lehet, hogy a Cesena vagy a Bologna ellen már nem.

Sziszi 2010.08.01. 16:05:24

Jézusom.. nem vagyok itthon 1 hetet és mik történnek... Amauri meg a gól?:D Mostanában köszönő viszonyban sem voltak egymástól, GRAT kócos, remélem így is fogod folytatni! Am vki úgy nagy vonalakban összefoglalná h milyen volt a meccs? Játék, gólok stb.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása