Lippisztán, avagy egy elfogott blöff

Következzen egy nagyszerű összefoglaló az olasz válogatott szégyenteljes szerepléséről, a Nou San Trafford blogról.

"Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően."

Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel lezártnak is tekinthetnénk a témát: a semmiből világbajnoki címet szerzett edző megbukott, az Albinoleffét sem bízzák rá a büdös életben többet, leszerepelt, kozmásra égett, szakmailag megsemmisült. De Budapest leghülyébb nevű utcájából nézve úgy gondolom, az olasz válogatott kozmikus égése nem más, mint egy nagyon rosszul elsült hazárdjáték.

Következzen egy nagyszerű összefoglaló az olasz válogatott szégyenteljes szerepléséről, a Nou San Trafford blogról.

"Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően."

Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel lezártnak is tekinthetnénk a témát: a semmiből világbajnoki címet szerzett edző megbukott, az Albinoleffét sem bízzák rá a büdös életben többet, leszerepelt, kozmásra égett, szakmailag megsemmisült. De Budapest leghülyébb nevű utcájából nézve úgy gondolom, az olasz válogatott kozmikus égése nem más, mint egy nagyon rosszul elsült hazárdjáték.

2008-ban Olaszország részt vett az Európa-bajnokságon, és megmutatta, hogy a világbajnok csapatának reszeltek. Akkor még nagy hangon Donadonit szidtuk érte (tény: nála gyengébb képességű edző talán soha nem irányította a csapatot), pedig csak a mutatott játék volt gyalázatos, a későbbi győztes spanyolokkal szemben büntetőkkel bőven ki lehet esni. Az viszont már akkor látszott, hogy a világbajnoki címhez kellett egy óriási adag mázli, és néhány extraklasszis teljesítmény, amit csodálatos módon egyszerre tett a közösbe néhány játékos.

Két évvel később ezek a teljesítmények elmaradtak, Olaszország a csoportjából – egy kiállításnak, és egy kivédett büntetőnek köszönhetően – még továbbvergődött, de aztán feldobta a bocskort. Donadonit kirúgták, és élete legnehezebb legmeggondolatlanabb legrosszabb döntését meghozva Marcello Lippi újra elvállalta a csapat irányítását.

Volt nem egész két éve rá, hogy kivezesse a világbajnokságra Olaszországot, és közben kitaláljon valamit, amivel nem ég porrá. A feladat iszonyatosan nehéznek tűnt, és közben kiderült, hogy még annál is nehezebb.

Csapatot ugyanis játékosokból szokás építeni, az meg Lippinek nem volt. Hiába meresztgette a szemét, egyik bokorból sem akart előugrani sem egy középhátvéd, sem egy center, hogy az irányítóról ne is beszéljünk. A Serie A nem a legszebb napjait élte, éppen a portást is importáló Inter uralkodott, a nagyok a saját bajaikkal voltak elfoglalva, a Roma ugyan kigyúrt a válogatottnak egy De Rossit, a Juve egy Chiellinit, de nagyjából ez volt minden pozitívum, amit el lehetett mondani.

És jött a Konföderációs Kupa, amiről már akkor is azt írtuk: ha van válogatott, amely számára valóban van tétje, az az olasz.

Lippi pedig fogta magát, és kivitte a világbajnok csapatot (kiegészülve néhány arccal, például az egyetlen elfogadható teljesítményt villantó Rossival), beleszaladt két igen kellemetlen lángosba, és kozmásra égve hazaslattyogott a csoportkör után. Egy évvel a világbajnokság előtt nyakig ért a fekália: a vb-trófeát égbe emelő Cannavaro képe már csak ködbe vesző ábránd, épkézláb játékosok sehol, és még a mezük is ocsmány.

Lippi zseniális edző, tudja, egy hordányi orkkal nem vezethet lovasrohamot a birodalmi rohamosztagosok ellen. Márpedig csak az orkjai vannak, a Serie A ugyanis makacsul nem hajlandó kitermelni olyan tehetségeket, akiket aztán kebelére is ölel.

Lippi is tudja, hiába jó játékos Motta, Giovinco, Santon, De Silvestri, Lanzafame, és valahány név a naptárba’, ha egyszer képtelenek a csapatukba kerülni. (A Blatter féle 6 + 5 szabály legnagyobb élharcosának kellene lennie Olaszországnak, de ez egy másik történet) Arra nem volt remény, hogy a Serie A-t egy csapásra megváltoztatja, egy kis szeletet azonban kihasíthatott magának. Egy kis Lippisztánt.

Egy évvel a világbajnokság előtt Lippi óriási hazárdjátékba fogott. Mivel szóban eladta magát a Juventusnak a vb utánra, tulajdonképpen nem is tűnt rossz ötletnek, hogy egy csapatba összegyűjtve a válogatott alapembereit ráerősítsen arra az egy dologra, ami még eredménnyel kecsegtetően kisajtolható volt a világbajnok csapat romjaiból: a csapategységre.

Tudta ő is, hogy ez a válogatott jó már soha nem lesz, de végtelenül szervezett, egységes, egymás gondolatát is ismerő, összetartó társaság még lehetett. Buffon előtt (a gobbók hörgése közepette) hirtelen ott terem Cannavaro, Chiellini balján pedig Grosso. Camoranesi alap, Iaquinta szintén, bontogatja a szárnyait Marchisio, De Ceglie, Giovinco, és még talán Alex is beteker Dél-Afrikában néhány szabadot. Kár, hogy a renegát Cassanót nem sikerült befognia a torinóiaknak, otthon is maradt.

A terv akár működhetett is volna, ahhoz viszont nem lett volna baj, ha a kormánykerék mögé maga Lippi áll. Ezt viszont nem tehette meg, Ciro Ferrara pedig fogta az egyébként is roskatag lélekvesztőnek tűnő bárkát, és gondosan ügyelve rá, hogy minden korallzátonynak nekimenjen, szép lassan egy holtágba vezette, ahol csak azért nem süllyedt el végleg, mert megfeneklett a mocsárban.

A szembeötlően rosszul felkészített csapat lassan mindenféle futballra emlékeztető jellegét elveszítette, a várt eredmény a visszájára fordult: ahelyett, hogy a csapat torinói fele összeért volna, összeesett, mint a vizes bukta a réztepsiben.

Az önbecsülésük utolsó morzsáit Catania-szintű csapatok morzsolták szét, a Juventus válogatottjai közül még azok okozták a kisebb csalódást, akik sérülés, vagy formahanyatlás (ez a szó új értelmet nyert idén Torinóban) miatt kimaradtak.

Ha Lippi abban reménykedett, hogy majd a Milan alkalmazottai kihúzzák a bajból, hát még nagyobbat kellett csalódnia: Pirlo makacsul nem volt hajlandó jól futballozni percekig sem (gól nélkül zárta az évet!), Zambrotta és Gattuso pedig nemes egyszerűséggel kiszorultak a csapatból. Nesta egy időre felvillantotta a reményt, de végül a szezont sem tudta befejezni.

Lippi valószínűleg már március környékén kezdte érezni, hogy óriási nagy bajban van, el is kezdett próbálkozni. Így került a csapatba a kis híján kiesett Udineséből Pepe, a Sampdoriában egészen jól játszó Pazzini, vagy a genovai Bonucci, de hát világbajnokságra kellett volna készülni, nem gombfocibulira.

Egyébként is, már késő volt variálni. Az út ki volt taposva, letérni róla már nem lehetett, értelme sem lett volna. Menni kellet, és reménykedni, hogy a jó szezont futott játékosok (De Rossi, Chiellini, Pazzini, Di Natale) felhúzzák a többieket, vagy esetleg Pirlo méltóztatik elkezdeni futballozni.

Lippi tartotta magát a tervhez. Lemondott a szent ereklyeként (aka: utolsó mentsvár) számon tartott csapategység megbontásával alaposan gyanúsítható Cassano, Totti és főleg Balotelli játékáról, nem csinált segget a szájából, és remegő szájszéllel kiterelte a csapatát a repülőtérre.

A végeredményt láttuk. Olaszország a leggyengébb csoport utolsó helyén végzett, egyetlen ellenfelét sem tudta legyőzni. Az armageddont Szlovákia szabadította rá Lippi csapatára, hiszen egy ilyen erősségű csapat ellen – ilyen körülmények között – élet-halál meccset veszteni történelmi jelentőségű dolog.

Lippi számtalan hibát követett el, Dél-Afrikában már ő is kapkodott, sok rossz döntést hozott (volt köztük néhány egészen érthetetlen is), de ha a feje tetejére állt volna, az előzmények miatt akkor sem lett volna esélye még csak a tisztes szereplésre sem. Ez a dolog eldőlt, mielőtt az olasz válogatott barna gatyában landolt Dél-Afrikában.

Lippi vállalta a felelősséget. Hazárdjátékot játszott, nem jött be, ezért azonban csak részben ő a hibás, hiszen ugyanígy akár működhetett volna a dolog. A könnyű csoport is alájuk játszott, lendületbe lehetett volna jönni, de arra talán még ő sem számított, hogy ekkora a baj. Pedig ekkora.

Az olasz futball szempontjából talán kevésbé jelentős kérdés, hogy a visszájára forduló terv pont a Juventus pofájába robbant bele az elmúlt 60 év legborzalmasabb szezonját hozva magával, de egy dolgot biztosan elért: Cesare Prandellinek a nulláról kell elkezdenie az építkezést az olasz válogatottal. Egy oldalról nem lesz nehéz dolga: innen csak felfele vezet út.


forrás: NST

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr764652614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doki 2010.06.25. 12:40:56

Az okés hogy sok mindenben Lippi a hibás.Ez elmult előre kell tekinteni.Én ugyan ugy nem vittem volna ki Balotellit, barmennyire nagy tehetseg.Egy nagyképű majom.Semmi keresni valója a válogatottban.Totti meg Cassano mar mas. En sem vártam az olaszokat a dontobe de ettől jobbra szamitottam.A hollandok kitömtek volna minket. A játékosok kora meg hozzáállása egy nagy 0 volt.Nem hogy prémiumot de az uccsó egy évből minden pénzt visszavennék tőlük.Az szlovák meccs utolso 15 perce volt az amit jateknak lehet nevezni.A bedobasbol szuletett gol meg nevetséges.Ezek világbajnokok akik hárman mennek egy emberre??? Talán ha Lippi mester ha nem ragaszkodott volna annyira Cannavarohoz, Camohoz, Iaquintahoz, Gildadinohoz és a maradék egy két emberhez , akkor tovább is mehetett volna a csapat.De a fociban sincs HA! S tényleg hűen tükrözi az olasz válogatott az olasz focit.A zinter ugy 3-as gyöztes hogy olasz nincs benne.A többiek meg nyögnek... :( Annyi biztos hogy 0-ról csak felfele lehet menni(reméljük).Itt az idő a fiatalításra. Jobb ma egy pofon mint holnap kettő! Ettől függetlenül amit elért Lippi ugy csapat mint válogatott szinten az elévülhetetlen! Hajrá JUVE, hajrá Olaszország!!

Ismeretlen_150170 2010.06.25. 13:23:15

Teljesen egyetértek az írással, Lippi-nek volt egy elképzelése csak ez nem jött be. A mi lett volna ha okoskodásoknak pedig semmi értelme nincs. Lippi ettől még nem lett kevesebb nekünk juventus szurkolók számára, az olaszfanok ilyen mértékű felháborodását meg nem tudom megérteni, ez az "eredmény" közelebb áll a realitáshoz mint a meglepetés kategóriához!

Ismeretlen_108746 2010.06.25. 13:47:09

Meglehet, hogy az olasz labdarúgás mélyponton van, de jelen pillanatban nevetséges arra hivatkozni, hogy Lippi-nek nem volt miből éptíkeznie. Ha szimplán arról volna szó, hogy az olasz válogatott nem tudta megvédeni világbajnoki címét, s gyengébb játékkal elvérzett a spanyolok vagy a brazilok ellen vívott elődöntőben, akkor jöhetne ez a szöveg. De így... Ennyire nincsen mélyponton még az olasz labdarúgás, s a rendelkezésre álló, potenciálisan behívható játékosokból éptíkezve ennél sokkal erősebb csapatot lehetett volna kivinni. Az olasz válogatott a VB leggyengébb csoportjában csoportutolsó lett, s ezt a pozíciót teljesen megérdemelten érte el. A csapat játéka mindhárom meccsen teljesen nélkülözte az elképzelést, taktikát, lelkesedést, s sokat elmond a csapat felkészítéséről, hogy a világ egyik legjobb védőjéről (Chiellini) milyen gólt kaptak a szlovákok elleni meccsen. A jelenlegi olasz válogatottból még az úristen sem tudott volna világbajnokot csinálni, de a döbbenetes leszereplés maximálisan Lippi sara, ez nem lehet vitás. Még hogy Lippi nem lett kevesebb ettől??!! Lippi ugyanúgy kevesebb lett ettől a nevetséges teljesítménytől, ahogy a dicsőséges VB győzelemtől, bajnoki címektől, BL győzelemtől egykoron sokkal több lett. Lehet romantikusnak meg optimistának lenni, de ez a dolog mindkét irányba működik, s a felháborodás teljesen érthető és jogos.

devil-z 2010.06.25. 13:57:52

Lippi magára vállalta a bűnbak szerepét, de eléggé naív és buta dolog lenne azt hinni, hogy ez kizárólag az ő hibája. Utólag könnyű okosnak lenni: mindig az hiányzik aki nincs. Ha vitte volna az öregeket, akkor azért szedik le a fejét, ha túl sok a fiatal 'zöldfülű' akkor meg azért. Szerintem megpróbált a kettő között keresni egy megoldást. Hiányzott a srácokból a tűz, a lendület, az akarás (na meg több emberből a tudás) A sétafikáló, életunt, tesze-tosza játékosokért is bizonyára Lippi a felelős. Én azt hittem, hogy alapvető dolog ha valaki lehetőséget kap egy VB-n, hogy a saját hazáját képviselje - akkor a minimum dolog, hogy kihajtja a belét. Úgy tűnik tévedtem. Lippi nem ártatlan, de a játékosok sem. Sajnos egyelőre az új generációt össze sem lehet hasonlítani, a mostani öregek régi énjéhez.

Ismeretlen_128149 2010.06.25. 13:59:49

Lippi sok hibát követett el...balszerencséjük is volt a Tegnapi meccsen...ez a csapat talán az EB-re össze fog állni, de egy két változás kell a keretben az biztos. Lippinek pedig meg kell köszönni 2006ot, és az azutáni tetteiről nem is beszélni...hiba volt elhagynia a csapatot...ADP, Totti, Cassano, Aquillani példáúl nagyon hiányoztak, és a védelem iselég gyenge volt....

Ismeretlen_102246 2010.06.25. 14:11:53

@pedronegro: egyetértek. Lippi hibás, de nem olyan mértékben, ahogyan azt sokan hangoztatják. Nem jött be neki és kicsit kiöregedett, mert a motiválás nem ment neki. Lippi ettől még az én szememben is a Juve történetének egyik legnagyobb edzője marad, akinek rengeteget köszönhetünk.

Ismeretlen_102246 2010.06.25. 14:14:51

A kerettel sztem nem volt gond... a kiöregedett játékosokat meg nem lehet nyugdíjas korukig játszatni, hiszen már most sem tudnak meghatározóak lenni a klubjaikban. Ez van. A koncepción kell változtatni olaszhonban. A fiatalok több lehetőséget kellene, hogy kapjanak.

Ismeretlen_149085 2010.06.25. 14:19:39

Ugyan már, még hogy Lippi ezzel kevesebb lett. Egy csomó sikeres játékos, edző égett már le a következő megmérettetésén, még se azért emlékszünk rá. Puskás a spanyolokkal '62-ben leszerepelt a vb-n. Ki beszél ma erről? Maradona '94-es dicstelen távozása sem az első, ami eszünkbe jut róla. Amellett, hogy Lippi most leégett, amiben neki is volt szerepe, de nem csak neki, attól még ugyanúgy a futballtörténelem egyik legeredményesebb edzője, sőt mi Juve-drukkerek talán a klub valaha volt legnagyszerűbb edzőjeként kell, hogy elismerjük és tiszteljük. Most még friss az élmény, de 10 év múlva már a vb-címére fognak emlékezni, nem arra, hogy egy gyenge keretet nem vitt tovább.

Ismeretlen_150170 2010.06.25. 14:22:29

na most ugyanaz a vita megy mint a juventus idei gyenge szereplésének megmagyarázásakor! Az edző(k) volt impotens meg a taktikája vagy a játékosok tojtak az egészre és nem küzdöttek, hajtotak megfelelően!? Én most is úgy gondolom míg a játékoson nem látni a küzdést és az akarást addig felesleges a taktikát, formációt hibáztatni. Minden felállásban, taktikában első és alapvető a hozzáállás és az alázat. Na ez hiányzott nagyon sokakból a tegnapi meccsen is, azt a 20 percet leszámítva. Lehetne 11 Tottink is a pályán ha nem hajlandók küzdeni, hajtani. Lippi már pedig nem lett keveseb, mert az eddigi eredményeit nem lehet elvitatni! Del Piero se lett kevesebb azért mert már nem a régi! Egy juventus szurkoló szemében meg pláne hogy semmit nem változott Lippi személye, kit érdekel és mit számít az hogy az olasz válogatottal most mit nem ért el, engem az se érdekelt mikor vb-t nyert velük, csak a Juvés eredményei számítanak és azok tiszteletet érdemlőek. A Juvés eredményei is azt igazolják hogy a sikerhez nagy playerek kellenek, DP, Zizu, Pavel, Davids, Deschamps, Di Livio, Trez, Canna, stb..., nem Pepékből, Iaquintákból, Pazzinikből, öreg Cannákból öreg Zambrottákból lehet csapatot csinálni.

Ismeretlen_108746 2010.06.25. 14:42:23

Azt hiszem némelyeknek problémája van a szövegértéssel, meg úgy általában a saját anyanyelvükön megfogalmazott mondatok értelmezésével és feldolgozásával. Nagyon szép példákat olvashattunk Puskástól Maradonáig, de sok más emberhez hasonlóan én mondjuk nem felejtem el a negatívumokat sem. Az meg megint más kérdés, hogy ki mire emlékezik 10 év múlva, ezzel a közhellyel nem kellene elkenni dolgokat. Lippi munkásságának megítélésében igenis legalább annyira fontos ez a negatívum, mint a korábbi rengeteg szép siker. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy azok annullálódtak volna, de ilyet nem is írt senki. Egyértelmű, hogy az adott játékosról vagy edzőről megőrzött képben a negatívumok, s pozitívumok MÉRLEGE a fontos. Tény, hogy (ha most abbahagyja pályafutását) Lippi megítélésében sokkal fontosabbak lesznek a szép sikerek, mint a zajos bukás, de ettől még von az értékéből, ugyanúgy, ahogy a sikerek hozzáadtak. Azt állítani, hogy ettől a lebőgéstől nem lett kevesebb, szerintem ostobaság. pedronegro: Mindenképpen óva intenélek, hogy hangzatos kijelentéseket tégy arra vonatkozólag, hogy egy Juventus szurkolónak miként kellene Lippire, vagy bárkire tekintenie. Te egy vagy a sok Juventus szurkolók közül, úgy ahogy mindenki más is ezen a fórumon. Lelked rajta, hogy kire miként tekintesz, de ezek nem szükségszerű és univerzális kritériumok. Egy Juventus szurkoló Juventus szurkolósága nem ezen múlik, s nem gondolom, hogy bárkinek jogalapja volna ilyesfajta megfogalmazásokkal élni.

rBBaggio 2010.06.25. 14:44:04

Azért azt vegyük hozzá,hogy a juve sose 11 sztárból épült fel,mint a Real stb volt 2-3sztár és kész a többi simán jó és átlagos emberkék 1velege volt.Lippi már sokat tett le az asztalra és a bukást én 1sősorban a csapat nyakába raknám,mert kb ezen játékosokból tevődik ki a mai olasz foci és hozzáteszem ők semmit nem mutattak a pályán ahol leginkább nekik kell teljesíteni és nem Lippinek,hisz tegyük hozzá hogy ők nem 17éves kis kezdők kik még nem voltak rangadókon stb.Lehet jönni Tottival stb,de minek hisz ő-ők nem a jelen focistái,sajna ők már a múltat képviselik kik még képesek jó formában játszani.

csuma 2010.06.25. 15:04:54

Nem értem miért megy ez a nagy vita Lippi és a játékosok felelősségéről. Lippi maga ismerte be, hogy az ő felelőssége nagyrészt ez a produkció, és nem csak azért, hogy a játékosait és a becsületét megvédje... Az teljesen igaz, hogy ez a keret vajnyi kevés eséllyel pályázott a címvédésre (ami részben eleve Lippi sara), mivel legalább 5-6 keret (de lehet ezzel keveset mondok) jóval erősebb játékosokkal rendelkezett, mint az Azurri. Ennek ellenére kiesni ebből a csoportból egy vicc, és ezt Lippi is tudja, kifogásokat keresni pedig, hogy Rossi jobban kellett volna, mint Pazzini ebben az esetben teljesen értelmetlen, mivel Pazzini is klasszisokkal jobb játékos, mint a 2 gólt szerző Vittek, és Hamsik kivételével minden egyes poszton jobb olasz szerepelt. A különbséget a motiváció, az egységesség és a győzni akarás jelentette. Az olaszok 75 percen át úgy fociztak, mintha nekik állna a meccs, szerintem nem hitték el, hogy itt kikaphatnak. Későn ébredtek, későn kezdtek el úgy focizni, ahogy valójában tudnak, és ez azért Lippi felelőssége, mert neki kell a játékosokat felkészíteni mentálisan egy ilyen szintű megmérettetésre, mint a VB, neki kell alázatot, és megfelelő hozzáállást biztosítani egy létfontosságú meccsen. Nem taktikán ment el a meccs, nem a csapat összeállításán, hanem a megfelelő hozzáállás hiányzott a játékosokból ami Lippi felelőssége. És hülyeség, hogy Lippi ezzel nem lett kevesebb, Zidane is kevesebb lett azzal a búcsúval. Persze jóval többet számít mit tett előtte, mire képes valójában, ereje teljében. Ezért a futballtörténelem sem bukásáról fog emlékezni rá, hanem VB címéről, BL győzelméről, a Juvéval elért sikereiről, de mellette ott lesz ez a csúf búcsú is, ami megkoptatja azúrkék csillogását. Kár volt Mester, rossz döntés volt visszatérni.

Ismeretlen_149085 2010.06.25. 15:48:53

Apuleius: egy karrier megítélése nálam nem matek, az én szememben nem lett ettől se több, se kevesebb Lippi. Ahogy olvasom, sok más szurkoló van még így ezzel, én tiszteletben tartom, hogy nálad csorba esett a tekintélyén, de szerintem tett már annyit, hogy ne számítson egy gyenge szereplés. Ő jött, és megpróbálta visszaállítani a válogatott tekintélyét, ez nem sikerült, ennyi. Könnyű lett volna azt mondania, hogy nem jön, tölti a jól megérdemelt pihenését, de jött segíteni a bajban, mert itt már látszott, hogy baj lesz. Nem akarom felmenteni, mert én is úgy látom, hogy hibázott, de a hiba nem ugyanaz, mint ha szégyenteljesen viselkedne. Szóba került Zidane, na ő más eset, mert az egy helytelen cselekedet volt, de a franciák idei szereplése is, na arra én is azt mondom, hogy leszereplés és szégyen stb. De az olaszoktól speciel nem is vártam többet az előzmények tudatában, sőt, az első meccsen még kellemesen meglepődtem a mutattot játékon.

Ismeretlen_53881 2010.06.25. 18:04:07

Nevetséges olyan indokot felhozni, hogy az olasz bajnokság nívójának a zuhanása áll a kudarc hátterében. Akkor a szlovák, japán, de még az új-zélandi bajnoksággal mi van? Ez Lippi sara, korrekt módon be is ismerte. Azt már csak halkan merem megjegyezni, hogy amikor Ferrara alatt nem hajtottak a játékosok, akkor Ciro volt a felelős, de amikor egy válogatottban, döntő fontosságú meccsen csak lézengenek, akkor a játékosok a hibásak.. Tisztelet Lippinek sokmindenért, de ezalól a gyalázat alól semmiféle felmentést nem érdemel.

o.mellberg 2010.06.25. 18:19:31

engem nem érdkel senki és semmi! nekem fáj a szívem akkor is hogy kiestek az olaszok! és továbbra istartom a szavam hogy ha továbbjutnak akkor 4 közé értek volna!! és most lehet dobálni a követ meg minden! meg ki mit szart el nem érdekel! egy mecsen sem ver úgy szívem mint a juve mecsein és az olasz válogatott mecsein! én azért köszönöm mindenkinek és Lippinek is hogy megpróbálták! ennyi remélem már az eb-n vígasztalnak vmivel!

epaska 2010.06.25. 19:54:59

o.mellberg: Teljesen egyetértek veled! Forza Italia! Forza Juve!

Ismeretlen_108746 2010.06.26. 10:39:44

ronny34: A dolgok következetes és logikus megítélése szerintem nem azonos a matematikával. Egyetlen mondattal sem írtam, hogy Lippi mostantól egy szardarab lenne a szememben, s elveszítette a tekintélyét. Pusztán annyit írtam, hogy a megítélésében nem lehet, és nem is szabad figyelmen kívül hagyni a mostani leszereplést, amelyben vastagon benne volt. Ennyi, ettől még maximális respekt az eredményeiért, rengeteg boldog pillanatot szerzett annak idején számomra is. Egy karrier megítélésében nevetséges dolog csak a pozitív eredményeket nézni, a negatívumokat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az megint más kérdés, hogy Lippi kapcsán több a jó, mint a rossz. Ezt egyetlen szóval sem vitattam el tőle. Egyébként én is tökéletesen tiszteletben tartom a véleményed, csak szeretném, ha a véleményem valódi tartalmával vitatkoznának az ellenérvelők, s nem olyan gondolatokkal, melyeket nem is írtam.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása