Zaccheroni: "Nem adjuk fel"

A Juventus trénere a Catania elleni találkozó előtt nyilatkozott.

A munka ünnepét sem töltötte pihenéssel a Bianconeri, hiszen május első napján is keményen dolgozott a csapat és Zaccheroni. Teljesíteni kellett a tréninget, mellyel a Catania elleni meccsre készült a torinói alakulat.

A Szicíliába utazás estéjén megtartott sajtótájékoztatón Zaccheroni volt a főszereplő, a célokat is nyilvánvalóvá tette.

"Remélem, hogy a csapat azt folytatja majd, amit az elmúlt mérkőzéseken mutatott, kezdve a Cagliari elleni találkozóval. Az Inter ellen is jó volt a teljesítmény, még a vereség ellenére is. Felnőttünk, és most már képesek vagyunk az utolsó sípszóig megfelelő erőállapotban játszani, éppen ezért további javulást várok."

A Sampdoria a Livorno együttesét fogadja, míg a Palermo a Siena vendége lesz a mai fordulóban. A negyedik hely elérése nehéz feladat, de még senki sem adta fel.

"A héten próbáltam fenntartani a lelkesedést. A múlt heti Sampdoria győzelem csökkentette az esélyeinket, de még maradt valamennyi. Nem akarjuk a vége előtt feladni."

A negyedik hely eléréséhez mindenképpen le kell ma győzni a Catania együttesét. Az ellenfél veszélyes csapat, és nem csak a Torinóban elért győzelmük miatt.

"Egy olyan együttes vár ránk, mely csütörtök óta a világtól elzárva csak ellenünk készül. A lehető legjobb módon készülnek fel a találkozóra. Ráadásul hazai pályán mindig nagyon veszélyesek."

Még három találkozó van hátra az idényből, mégis mindenki a jövőről beszél. Andrea Agnelli lesz az új elnök, míg a kispadra Rafa Benítez a legesélyesebb.

"A csapatot birtokló család aktívabb szerepvállalása jó jel, hiszen látszik, hogy terveik vannak a Bianconerivel. Minden játékos a legjobbját szeretné nyújtani, és bebizonyítani, hogy megérdemlik a maradást, függetlenül attól, hogy mennyi időre szól a szerződésük."

"Ugyanakkor én nem érzem azt, hogy ennek a csapatnak komolyabb erősítésre lenne szüksége. Ez a Juve soha nem tudta megmutatni valódi arcát a sérülések miatt. Ha nem tréningezel, nem játszol, és ennek a csapatnak soha nem volt meg a lehetősége, hogy együtt készüljön."

"Ez nyilvánvaló abból is, hogy csaknem mindig a második félidőben veszítettük el a mérkőzéseket, hiszen nem bírtuk erővel. Most már három hete rendesen edzünk, és hatalmas javulás figyelhető meg."

"Ez az idény nagyon furcsa volt. Néha úgy éreztem, hogy nem klubcsapat, hanem nemzeti válogatott trénere vagyok, hiszen az éppen rendelkezésre álló emberekből kellett egy csapatot összeállítanom."

"Ne felejtsük el, hogy csak a Juventus tudott gondot okozni a Fulham gárdájának az Európa Ligában. Csak azért estünk ki, mert 10 emberrel játszottunk. Ha ugyanannyi sérülésünk lett volna, mint a többi csapatnak, akkor a Juventus is esélyes lett volna az Európa Ligára és a bajnoki címre."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254652341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása