Wenger is a jelöltek közt?

A Juventus vezetői egy angol típusú menedzsert szeretnének a kispadon látni.

wengerA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Bianconeri egy olyan, angol típusú menedzsert keres, aki képes minden fontosabb döntés meghozatalára.

John Elkann, a Juve patrónusa nagyon elégedetlen a torinói klub jelenlegi helyzetével, mely miatt a klub vezetőségét hibáztatja állítólag. Jean-Claude Blanc leváltásáról korábban is pletykáltak, ám lehetséges, hogy Roberto Bettega sem ússza meg szárazon, hiszen az ő érkezése óta sem történt pozitív változás.

A fentiek miatt kézenfekvő lehet egy olyan edző szerződtetése, aki több szálat is kézben tud tartani, emiatt Arsene Wenger felé kacsingat a klub a Gazzetta szerint.

Állítólag a Juve már tavaly nyáron is ajánlatot tett Wengernek, ám pénzügyi kérdésekben nem sikerült megegyezni - pletykák szerint a francia 3 és fél millió euróval többet akart, mint amennyit a Bianconeri ajánlott.

Természetesen nem Wenger az egyetlen jelölt, hiszen például a Tuttosport szerint Massimiliano Allegri a lehet a befutó. A Cagliari trénerét az egyik legtehetségesebb fiatal olasz szakembernek tartják.

Allegri mellett szól többek közt, hogy kedveli a 4-3-1-2-es felállást, mellyel a Juventus is próbálkozik Diego érkezése óta. A brazilt nem akarják elengedni Torinóból, így Allegri taktikája valamennyire illene is az Öreg Hölgy keretéhez.

Az Il Corriere dello Sport ugyanakkor egy érdekes cikket közölt le, mely szerint a legtöbb Juventus szurkoló Fabio Capellót látná legszívesebben kedvenc csapata élén.

A szurkolók többsége szerint Capello természete, tudása és tapasztalata elengedhetetlen lenne a Bianconeri feltámadásához. Kérdéses, hogy az olasz szakember a világbajnokság után marad-e jelenlegi posztján, vagyis az angol válogatott élén.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234652220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony 2010.04.07. 13:33:01

Sir Alex jobb lenne...vagy Tornyi Barnus!

Ismeretlen_145917 2010.04.07. 13:34:25

ezerszer inkább ő mint benítez vagy allegri. nagyon birom a búráját, sokat foglalkozik a fiatalokkal, a csapatépítéssel. sjanos azonban esélytelen az idehozatala. ráadásul miért hagyná ott az arsenalt? az meg vicc, hogy nem tudnak megfizetni rendesen egy rendes edzőt, miközben kurányinak 15millát ajánlanak 4 évre...

Ismeretlen_122894 2010.04.07. 13:49:01

enseric, teljes mértékban egyetértek. ha kurányi fizetésére van évi 3-4 misi, akkor nehogymá wengerére, vagy hiddinkére ne legyen. észre kellene már venni, hogy a fociban van, ami nem lehet pénz kérdése, ha jó csapatot akarsz, akkor arra költeni kell, de nem tiagoknak, meg kurányiknak évi 3-4 milliót. állítom, hogy bármelyik fiatal tehetségünk jobb, mint kurányi, és harmad annyiért vállalja, aztán ha teljesít, akkor lehet emelni a fizetését, vagy eladni jó pénzért, vagy akármi. jó edző pedig többszörösen megtérül, mert fejlődnek a tahatségek, jól megy a játéksoknak, jó áron el lehet adni őket, ha úgy adódik. vagy ezt csak én látom innen így, és torinóban egészen más a vélekedés???

Ismeretlen_102246 2010.04.07. 13:50:20

Mivel Wenger elhozatala: Mission Impossible, ezért Allegri mellett maradnék.

Ismeretlen_150170 2010.04.07. 13:51:11

Minden nyáron sorban állnak előtte a nagy csapatok, de ő mindig nemet mond!! Nem kell nagy matematikusnak lenni ahhoz hogy megmondjuk mennyi esélye van a jelenlegi juventusnak a leszerződtetésére! Reálisan nulla százalék de mivel én optimista vagyok ezért adok az ügynek 1 százalék esélyt! A cím egyébként mindent elárul, csak a jelöltek között az is kérdőjellel! Már félve mondjuk ki is az ilyen eshetőségeket mikor pár éve ez még teljesen természetes lett volna! A cikk aztán hamar vissza is térít mindenkit a földre, hogy a legesélyesebb Allegri! Ez olyan mintha azt mondanánk egy kis túlzással hogy ha nincs Messi akkor jó lesz Gilardino vagy Kurányi is! Az nálam meg külön vicc kategória hogy azért lenne jó Allegri mert ő is a 4-3-1-2-őt játszatja, amivel ugye mí csődöt mondtunk. Bár valószínű hogy nem a taktika a hibás, mert máshol működik, csak a keret iszonyú gyenge. Azt viszont kétlem hogy egy tucat új játékos fog érkezni nyáron! A fiatalokat kellene erőltetni ez mindenkinek egyértelmű és logikus a vezetőkön kívül!

Ismeretlen_102246 2010.04.07. 13:56:07

Szerintem Wenger, Benítez nem a fizu miatt nem jönnek... egyszerűen jó nekik ahol vannak. Az hogy a megajánlott alacsony fizu a probléma pusztán feltételezés, amivel az olvasókat etetik. Sztem. Mindenesetre ezt ne vegyétek készpénznek. Hiddink sem azért mondott nemet,mert keveset kínáltak volna neki, hanem azért mert vagy nem beszéltek vele, vagy ha beszéltek vele nemet mondott és inkább marad a válogatottak irányításánál.

Diego89 2010.04.07. 14:09:51

én nagyon örülnék ha jönne,de szinte lehetetlen. Allegri kevés ide.Capellonak örülnék még nagyon.Az a lényeg h az edzőn nem szabadna spórolni.

Ismeretlen_141491 2010.04.07. 14:28:41

Jobb lenne ha az edzőkérdéssel már nem Blanc és Secco foglalkozna! Bettega is mehet a levesbe! Semmi haszna nem volt a visszahozatalának!

Ismeretlen_99954 2010.04.07. 14:35:00

egyreszt amikor elolvastam a cimet es lattam a kepet, hangos rohogesbe tortem ki :D masreszt azert Allegri annal jobb es okosabb trener, hogy ragaszkodjon a sajat kedvelt alapfelallasahoz, ha Torinoba koltozik, majd megnezi a keretunket, es az alapjan fog szerintem donteni, nem egy Zacch, nem fog makacskodni

devil-z 2010.04.07. 14:42:28

Várom már azt a cikket, amikor muringyóval hoznak szóba minket.

doho 2010.04.07. 15:05:16

Wenger az az edző akit akit a világon legjobban utálok. alattomos kis szemétláda ember. Allegri szintén nem kell. vele semmi különösebb bajom nincs, de még nincs kellő tapasztalata. neki inkább egy fiorentina szintű csapat kellene, hogy tovább tudjon fejlődni, aztán ha ott is bizonyít akkor jöhet. az elérhető edzők közül Blanc-nak örülnék talán legjobban. neki van már elegendő BL tapasztalata is.

Ismeretlen_153094 2010.04.07. 15:42:33

Wenger nem az olasz bajnokságba való, főleg nem egy Juvéba. Egyrészt mert van ez a mániája a fiatalokkal, ezt itt nem tolerálnák. Másodrészt ha itt 3-4éven belül nem érne el nemzetközi sikereket, mondjuk a bl-ben, kirúgnák, mégha begyűjtene 1 v 2 scudettót is. Meg szerintem Angliában jobban adottak a körülmények egy ilyen tipusú edzőnek, és ezt Ő is látja. Nem véletlen van már ott annyi éve. Habár lehet, h Melo miatt idejön hiszen eléggé rámozdult a nyáron. :)) De mindenekelőtt a vezetőségben kellenének radikális változások, persze ha még valaha élcsapatot szeretnének Elkannék.

Krilehor 2010.04.07. 15:59:43

Pokolba a 4-3-1-2 es felállással! Ide Capello vagy Lippi kell, visszaállni a 4-4-2es taktikára + beépíteni a fiatalokat, nyáron eladni a szemetet és igazolni egy pár jó játékost és jövőre meglesz az 1.vagy a 2. hely!

buub 2010.04.07. 16:11:39

Wenger egy félisten, de kizártnak tartom az érkezését. Amúgy nekem teljesen mind1, hogy ki lesz az edző, csak összeálljon jövőre a csapat. Semmilyen eredményt nem várok, szerintem nem is várható el, hogy valamilyen kupával zárjuk a következő szezont, de jöjjön össze egy olyan csapatalap, amire lehet rá egy évre építeni új játékosokkal, ez lenne a legfontosabb, nem, hogy jövőre scudetto, meg tököm tudja micsoda.

Juve... 2010.04.07. 16:41:05

Én nagyon örülnék Wengernek mivel szerintem ő nem hagyná h a vezetőség az orránál fogva vezesse és a fiataloknak is lehetőséget adna... nagyon kicsi az esély rá h idejöjjön de remélem sikerul

babo410 2010.04.07. 17:23:34

Arra, hogy Wenger jön túl kicsi az esély. Sztem ha nem rúgják ki a vezetőséget, akkor megint egy rossz megoldást fogunk kapni! Ha kirúgják, akkor bármi lehet. De túl kicsi az esély Wengerre. Ezzel csak az újságot akarták eladni. Meg már összehoztak minket az összes jó edzővel szinte. Csak nehogy az legyen, mint a játékosoknál, hogy Xabiról, meg hasonló sztárokról pletykálnak, azt kapunk a pofánkba egy Poulsent, meg Cannavarot. Edzőre lefordítva jön Allegri, azt majd úgy járunk vele, mint Ferraraval. Ez kell?

Alessandro 2010.04.07. 23:55:03

Ég és föld a két edző közti különbség, a cikk első felét olvasva egy remény élhet bennünk, aztán megint egy gyenge név, még ha Itáliában jónak is tűnhet de Allegrinek még korai a Juve kispad. Nagyon jó ötlet ez az angol típusú menedzser ide hozatala, akár Wenger vagy Benitez jó megoldás lehet, Wenger biztos hogy számítana a fiatalokra, hosszú távon egy rendkívül jó csapatunk lehetne, de ő továbbra is az álom kategória, bár ha a régi vezetés nagy része repül Blanc-nal az élen, akkor talán a pénzügyi részletekben is közös nevezőre lehet majd jutni, inkább az a kérdés hogy a világ egyik legjobb edzőjének mennyiben jelenthet motivációt a gödörben lévő Juvét átvenni. Szerintem attól is függhet Wenger döntése, hogy Fabregas marad vagy megy, nélküle kevésbé ütős a csapata, a spanyol távozásával talán Wenger is máshogy látná a jövőjét. Olasz szakemberek közül én csak Prandellit látnám szívesen edzőként, ha átvenné a csapatot, ha ő nem akkor jó lenne valóban külföldi szakemberekre bízni a klubot. Azt nevetségesnek tartom hogy mert Allegrinek tetszik a 4-3-1-2 azért legyen ő az edző és maradjon Diego ugyanabban a szerepkörben, ehhez a taktikához klasszis szélsőkre van szükség, akik viszont kétlem hogy jönnének hozzánk a nyáron.

Ismeretlen_102194 2010.04.08. 07:27:32

buubbal értek egyet teljes mértékben! Barátkozzunk meg a 6-8. hely valamlyikével, mert pillanatnyilag erre van esélyünk, max kellemesen-már ha lehet ilyet?- csalódunk az idény végén! Wenger nagyon jó edző,én szívesen látnám itt. ShyrKahn : -És Gentile?????Te vagy aki mindig mellette kardoskodsz, már kiesett a pixisből? Nálam Prandelli, ha már olasz!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása