Zaccheroni: "Fizikálisan meg kell erősödnünk"

Alberto Zaccheroni első, a Juve élén elszenvedett veresége után értékelte a mérkőzést.

zacA Bianconeri trénere szokásához híven elmélyült elemzést adott a tegnapi meccsről. Szerinte a Palermo elleni vereség fő oka a fáradtság, illetve a sérültek hosszú listája miatt szűkös keret.

"Az öltözőbe belépve a fáradtságról beszéltem. Az egyértelmű, hogy a fiúknak megfelelő fizikai állapotba kell kerülniük. Jelenleg csak mintegy 50 %-os állapotban van a csapat az olyan játékosok miatt, akik mindig játszanak, mint például Diego, Felipe Melo, Chiellini. Lehetetlen a legmagasabb szinten ilyen gyakran játszani."

"Ez nem jelenti azt, hogy minden játékosnak 90 perc legyen a lábában. Viszont ha van valaki fél órával, akkor ezt a fél órát ki kell használni, és aztán váltani. Ez akkor megvalósítható, ha van elég rendelkezésre álló játékos."

Ezután Zaccheroni részletesebben elemezte a mérkőzést.

"Az első félidőben hiányzott a játékunkból az a fajta kegyetlenség, ami az előny kiharcolásához kellett volna. A második játékrészben előjött néhány probléma, de a padon csak védők és támadók ültek, így korlátozottak voltak a lehetőségeim, amikor változtatni szerettem volna."

A mester szólt néhány szót a továbblépésről is.

"Egy vereségből rengeteg következtetés levonható. Ami az enyémet illeti, szerintem fizikálisan rendbe kell jönnie a csapatnak, illetve fel kell épülnie legalább a sérültek felének. Ha ez megvalósul, akkor az eredmények is jönnek majd. Azokon a találkozókon, ahol lehetőségünk volt a váltásra, a pontokat is hoztuk."

Diego teljesítményéről is megkérdezték a trénert.

"Diego jól játszott. Sokat tett hozzá a játékhoz, de a befejezéseknél nem volt túl eredményes. Persze ez megmagyarázható azzal, hogy folyton játszik, és pihenésre van szüksége."

Szombaton a Fiorentina lesz a Juventus ellenfele.

"Azt hiszem, ezen a héten még lesz időnk a felépülésre, hiszen 5 nap áll előttünk. Óvatos vagyok, amikor a biztosan még meg nem gyógyult játékosok bevetéséről van szó. "

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr284652013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego89 2010.03.01. 14:10:57

ebben 100%osan egyet értek sajnos:( látni a játékosokon h fáradtak:S Diego német országban sokkal jobb kondival rendelkezett. a játékosok fáradtak. nem csak erőnlétileg hanem fejben is:S hát nehéz az edzö feladata az tuti. nemtudom mért van ennyi sérültünk komoyan. igy nagy bajok lesznek a hétvégén is :S

Ismeretlen_108746 2010.03.01. 14:15:26

Hát kegyetlenség azért bőven volt a játékunkban... Nekem legalábbis fájt rendesen...

Ismeretlen_53881 2010.03.01. 14:17:17

Jött két EL meccs - bár a második inkább nyugdíjastalálkozó volt -, aztán lerohadt az egész keret. Nem tudom hogyan akartak ezek a BL-ben menetelni.

Diego89 2010.03.01. 14:26:05

menetelünk mi elég rendesen:D:D szépen nyugdíjasan lefele. nem is mondok semmit mert már kifejezni nem tudom h milyen szánalmas az egész helyzet. rengetegszer elhatároztam h meg sem nézem a meccseket mert fáj nézni is, de sose birtam ki. na mind1. én tartok töle h jövöre a BL a Juve nélkül fog indulni:S

Ismeretlen_102194 2010.03.01. 14:31:16

"Persze ez megmagyarázható azzal, hogy folyton játszik, és pihenésre van szüksége."-Ilyet miért nem hallok soha egy Fergusontól, Mourinhotól,stb????????? Ezt mondja meg valaki!

Arnijuve 2010.03.01. 14:41:57

Egyértelmű hogy igaz amit mond! de sajnos évközben nem lehet az erőnléten drámait javítani amikor folyamatosan meccseket kell(ene) játszani!szereintem ezek a javítási törekvések hozzák a sérüléseket és ezen már csak a nyáron a vb után lehet javítani.sajnos ferrara egyáltalán nem csinált semmit a nyáron(sem)!egy darabig elég volt a lendület az előző szezonról de a szenvedés még csak most jön a bajnoki hajrában....attól félek hogy akár a 8-9. helyig is visszacsúszhatunkde ha optimista vagyok is legalább a 6-7. hely környéke lesz ebből :( ne legyen igazam

Ismeretlen_53881 2010.03.01. 14:43:44

asveed, a kérdésedben benne van a válasz is. Azért mert ők Ferguson és Mourinho. Itt meg Zaccheroni. De amúgy ha igazán mazochista vagy, és követed a magyar labdarúgásnak nevezett valamit, akkor elég gyakran hallhatsz ilyesmit.

Ricsman 2010.03.01. 15:38:59

Ezek csak üres szavak! :@ Erőnlétre hivatkozni szezon közben? Ez azért vicces, mert: - akik nem sérültek, azoknak szezon előtt azért van a felkészülés, hogy erőnlétileg rendben legyenek a szezon+kupa+valamilyen sorozat (EL,BL) általi folyamatos terhelésre. Könyörgöm, most volt szünet nem rég a BL kiesés után. Arra a két meccsre ugyan ne hivatkozzon már senki, pláne úgy, hogy a másodikon meg se izzadt a csapat, annyit se futottak! - A sérültek nem szoktak visszatérni, csak amikor már a sérülésből felépültek ÉS erőnlétileg is visszakapaszkodtak az elvárt szintre! Szóval lehet itt egyetérteni, meg látszott is, néhány játékoson a fáradtság, de ilyenre hivatkozni kb olyan, mint hogy rossz irányból fújt a szél... Mindenki ennyi meccset játszik aránylag. Égne a pofám, ha ilyet mernék nyilatkozni. Szánalmas, csak a kibúvók keresése! A stratégia jobban hiányzik, mint az erőnlét (csak ezt nem meri beismerni senki!)! Megmondóemberek - utólag mi miért volt rossz - bezzeg vannak nálunk :(

bfeco 2010.03.01. 17:44:57

Lehet szidni az edzőt. Hogy most mire fogja. De szerintem igaza van, ha hetente 5 napos szünetekkel játszanánk akkor is 70 percig bírjuk az iramot... Szerintem itt egyedül a vezetőség okolható. Decemberbe kellet volna már egy új edző, ott volt a téli szünet. Abban az időszakba sok mindent lehetett volna csinálni. Szerintem most a csapatól ne várjunk EL kupát. Hanem csak is azért szurkoljunk, hogy meg legyen a 4 hely, nyáron elhúzzon a vezetőség, szerezünk új edzőt aki szépen felépít majd egy csapatot. A meccsre visszatérve tényleg nem értem miért nem játszatja az ifiket. Nézzük meg mit tudnak ha bedobják őket a mély vízbe. Garántálom nektek hogy fizikálisan jobbak, nem fáradnak ki 90 perc után. A sérültek. Meg kéne keresni már tényleg a probléma forrását. SZAKÉRTŐKKEL!! Nem úgy hogy rá csapok hasamra aztán vkire ráfogom. Nézzék végig elemezzék ki. Kell ide egy új vezetőség, aki érti a dolgát. Mert az a baj hogy nagy gondok vannak itt sajnos. Forza Juve!

Ismeretlen_114665 2010.03.01. 18:31:54

"Fizikálisan még meg kell erősödnünk" ilyet mondani komolyan mondom a szezon jócskán a közepén tartva... Az a baj tisztelt HOZZÁÉRTŐ vezetőség illetve szakmai stáb, hogy ez k*rvára a nyári felkészülési időszak feladata, vagy az év közbeni alapozási időszakban kell az ilyeneken túlesni... De öcsém, hogy ilyen nagy csapatnál ilyen problémák legyen, komolyan mondom ne is várjunk sokat míg ilyenek vannak...

Alessandro 2010.03.01. 18:58:34

Drága Zacc, az edző joga eldönteni, hogy ki játsszon, nem kötelező Melot és Diegot mindig a kezdőbe rakni, ha a csapat rendelkezésére állnak. Megint megy a félrebeszélés. A padon csak védők és csatárok ültek. Lehetett volna nevezni ifistákat és nincs ilyen probléma. Kissé nevetséges az egész nyilatkozata, kezdi felvenni Ferrara és Ranieri stílusát, csak a kifogásokat keresi. Nem csak fizikálisan kell rendbe jönni, hanem meg kell próbálni támadni, valami focit is láthasson végre a szurkoló, Ferrara leváltása óta nem sok minden változott, volt egy-két szerencsés meccs és jogtalan büntetők, amikkel pontokat szereztünk, a pozitívum hogy az Ajax ellen hazai pályán és a Palermo ellen az első félidőben egész jó volt végre a középpályás védekezésünk, így az ellenfél ezekben az időszkokban nem tudott helyzeteket kialakítani.

babo410 2010.03.01. 19:08:28

Passerby! A magyar labdarúgás azért tart ott ahol, mert így állnak hozzá! És itt is kezdek hasonló dolgokat észrevenni. Nekem nem a magyar foci a követendő példa! Ez a Serie A, itt nem lehet ilyenekre hivatkozni! Azért az elgondolkodtató, hogy ilyenekkel jönnek. De ha tényleg fáradtak, és a sérültek még sokáig nem állnak rendelkezésre (pláne, ha még újabbak is kidőlnek), akkor nagyon hamar hatalmas kakiban fogunk ülni, ami hosszú távú következményekkel járhat. És nem jókkal!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása